Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   410 / 1156
(#) elektros90 válasza pittti hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Virtuális meghajtón simán megy az image fájl, kicsomagolva is. A régebben kiégetett CD/DVD imet sem tudja elolvasni. Az asztali PC simán elolvassa. Gyári CD/DVD ket viszont simán olvas minden probléma nélkül a laptop is.
(#) pittti válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Idézet:
„...A régebben kiégetett CD/DVD imet sem tudja elolvasni”

Nahát, ezt eddig gondosan nem írtad. Pedig ebből világosan látszik, hogy az író a hibás - ezen nem segít a szenteltvíz, ráolvasás, tisztító CD. Egyedül csak a csere.

És akkor 4 Asus notebook ugyanazt csinálná? Végülis elképzelhető, hogy tipus hiba. Bár nem ugyanazok a tipusok.
(#) coyote55 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Az író lehet bennük azonos!
Költséghatékonyság
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013

Figyu, ezt mi innen nemigazán tudjuk eldönteni.

Azt mondod van asztali géped, ami olvassa a laptopok által nem olvasott lemezeket - tehát tételezzük fel, hogy a lemezek jók.

Keressél egy olyat ami bootol (mondjuk egy Windows telepítő), és régebben tutira működött. Tedd bele egymás után mind a négy laptopba, és nézd meg elindulnak-e róla. Mivel itt nincsen Dos, nincsen Windows, nincsen semmiféle Op-rendszer csak a Bios, ezért feketén-fehéren ki fog derülni az írók állapota. Ha nem indulnak, csere - akár tetszik, akár nem.

Ha így működnek, akkor az Op-rendszerekben van a hiba (virtuális CD, virtuális gép, CD emulátor) - ezeket mind pucold le, és úgy nézd meg.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
(#) Gombszem válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Idézet:
„Nem igaz.”

Talán nem kellene ilyen keményen fogalmazni, főleg ha még igazad sincs. Olvasd el négy hsz-el lejjebb, mit írt eSDi.

Nekem csak az számít vírusirtónak, ami legalább naponta (esetleg többször is) frissíti magát. Megnézném, hogy az MS ezt hogy csinálja. Vagy hogyan nem.

Szia. Szóvval az úgy van, hogy amit nem olvas a windows, azt nem is bootolja. De amit viszont bootol azt olvassa windowsban is.
Most viszont sikerült kiégetnem RW re. Szépen elindult az autorun is. Pedig nem egy új DVD, karcos is rendesen. Nemtudom mi lehet az oka.
Az előbbi egy Sigma DVD-R volt. Infotools szerint égeti ezt a fajtát.
Az RW pedig +RW és ez sem híresebb traxdata dvd. Amiket eddig kiégettem azok verbatimok voltak. Lehetséges, hogy nincs barátságban a "noname" lemezekkel...

Nem az a baj hogy „noname”, hanem az hogy gyenge minőségű. Ez a kettő sajnos általában együtt jár, ne használd ezt a márkát. Amit még megtehetsz, nézzél körül a gyártó honlapján, és keressél újabb firmware-t az íródhoz, nevesebb gyártók általában mindig adnak ki javítást hozzá. Lehet, hogy ez segít.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 8, 2013 / 1

Idézet:
„Megnézném, hogy az MS ezt hogy csinálja. Vagy hogyan nem.”

Hogy csinálja? Mint a többiek... Lehet továbbra is gyűlölködni kicsipuha iránt, de a tények azok bizony keményen azt mutatják, hogy egyre jobb dolgokat csinálnak és éppen itt volt az ideje, hogy a víruskergetőjük nemcsak hogy ingyenes legyen, de még jó is. Ráadásul még csináltak olyan lemezt is (igaz nem mindenki férhetett hozzá), amiben a Ms Security Essentials van, s a win bootolása nélkül (WinPE 3 bootol a lemezen) lehet vele vírustkergetni. De persze a DaRT lemezükön is rajta van és jól működik, hatékonyan, gyorsan, észrevétlenül.
Ami pedig a legszebb benne, hogy a programon belül is tudod frissítgetni, de a Windows Update rendszeren keresztül is, így ha véletlenül WSUS környezetben dolgozol, akkor ezt a programot is beteheted a frissítő szerveredre.

Amúg meg persze a srác tévedett a Win verzióját tekintve (mert ugye a win8-ban van már benne alapból ez a víruskergetőjük), de az Ms Security Essentials igenis jó víruskergető. Ja meg még egy olyan apróságot is tud, amit pl. az AVG nem: nincs tele reklámmal és idegesítő figyeld milyen jó vagyok vegyél meg ablakokkal!
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Idézet:
„... az Ms Security Essentials igenis jó víruskergető. Ja meg még egy olyan apróságot is tud, amit pl. az AVG nem: nincs tele reklámmal és idegesítő figyeld milyen jó vagyok vegyél meg ablakokkal!”

Lehet, hogy igazad van, abban hogy jó. A frissítés már kérdéses. Az AVG free van tele reklámokkal, a fizetős nem. De hát a Win8-at is meg kellett venni, ezért nincs benne (meg a tartozékaiban) reklám.
Pont azt írtam, hogy a vírusfigyelők naprakészen tartása nagyon költséges, és csak drága és profi emberi erővel lehetséges. Ezért fizetősek.
Én különben az MS-re soha egy rossz szót nem írtam, főleg nem gyűlölködtem. Sőt annak aki lazán fikázta, mindig azt mondtam: el lehet menni az MS-hez és be lehet bizonyítani, hogy jobb vagy mint ők. De valószínűleg már az ajtóban elbotlana. Tudom mekkora munka egy ilyet megírni. A Simonyit személyesen ismerem, hallottam tőle ezt-azt.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 9, 2013 / 1

Idézet:
„A frissítés már kérdéses.”

Miért kérdéses? Ha egyszer a tapasztalat azt mutatja, hogy naponta (akár többször is) frissíti a víruskergető magát (de legalábbis a vírusdefiníciós állományait), akkor nem értem miért mondod továbbra is ezt. Nem mellesleg az automatikus frissítése mellett van egy nagy "Frissítés" gomb is, ha véletlenül úgy gondolnád, hogy nem elég friss (mert mondjuk most kapcsoltad be a géped és még tegnapi az állomány, ami rajta van), akkor rányomhatsz te is a frissítésre manuálisan. Ha meg bármi okból ez se lenne jó, akkor kézzel a Ms oldaláról a frissítést letöltve is lehet frissíteni... (Ez nekem eddig csak a céges hálón WinPE3-as Ms System Sweeper lemezemmel jött elő, mert az nem kezeli a proxyt, így kézzel kell frissítgetnem, de az persze csak egy bootlemez víruskergetővel.)

Szóval kérlek tapasztalatból írj, mert így hadakozni nincs értelme.
(#) fecameca válasza (») Nov 9, 2013 /

Kérdésem az, akkor mi tartozik ide? Mondjuk az, amióta új tűzfalat telepítettem, minden bekapcsoláskor scandiskel a gépem, hiába uninstalláltam, akkor is, és telepítettem másikat, most már örökre így marad? Ezen szenvedek már sajnos napok óta.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Idézet:
„minden bekapcsoláskor scandiskel a gépem”

Nézd meg az "Ütemezett Feladatok"-at. Ha ott van, ki kell törölni onnan.
(#) Rober_4 hozzászólása Nov 9, 2013 /

Sziasztok!
Egy Asus laptoppal szórakozom, mert szeretném a külső mikrofonbemenetét használni.
Railtech HD audio driver van rajta.
A problémám, akármilyen kábelt kötök, az 1 darab jack dugóra ami van rajta, mindig csak azt kérdezi meg, hogy fejhallgatóval, vagy külső erősítővel akarom-e használni. Az oldalán a jack dugó mellett hangszóró és mikrofon jel is van. A kézikönyv is jelzi, külső mikrofon csatlakozója. De a bemeneteknél a keerőpultban, csak a fedlap kijelzőjébe épített kameramikrofont, illetve a sztereó keverőt lehet választani. Egyszerűen nem értem a dolgot, mert ok, hogy már sztereó bemenetet sem tesznek az eszközökre a mai világban, de, hogy az az egy monó mikrofonbemenet sem megy, az már felháborító.
Gondolkoztam, hogy talán elektretmikrofont fogadna, és annak speciális bekőtését érzékelné a jackken keresztül. Láttam is régebben a fórumon elektromiki bekötését hagyományos mikrofonbemenetre, de most nem találtam meg.
Esetleg, ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném!
De bármilyen ötlet jól jön.
(#) eSDi válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Üdv!

Ezekre az újakra már csak a telefonokhoz való headset-et, vagy direkt ilyen mikrofonos fejhalgatót lehet kötni. Több érintkező van a jack dugón, annak a bekötésére keress rá.
(#) Rober_4 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Nem nagyon találom, illetve túl sok fajtát találok...
Talán itt:
Bővebben: Link
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Vagy itt:
De honnan a fenéből tudja a laptop, hogy mikrofon van rákötve? Hogyan tudnám jelezni ezt neki.

(Egyszerűen hihetetlen, hogy a win7-be ugyanugy képtelen volt betenni a microsoft egy normális szabványos audió mixert, vagy asio control panelt, kimenet bemenetváasztót, mint ahogy azt az előd oprendszerekben sem oldotta meg. Minden beállítás az x-dik ablak, nem tudom milyen tulajdonságfülének opcionális beállításablakainak felugróablakain található, ha bepipálod a megjelenítési tulajdonságokban, hogy megjelenítse a tulajdonságok preferenciáit... És mindez összekeveredve a hangkártyagyagyártók mixerszoftvereivel )
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Nincsen ütemezve. Senki nem írt be oda semmit. Időközben utánaolvastam, amit csak lehet. Ha a parancssorba beírom: fsutil dirty query c: akkor azt írja ki: Not dirty, tehát nincs hiba sehol, mégis lefuttatja mindig. Senkinek semmi ötlete? XP servicepack 3 alatt már nem engedi magát telepítőlemezről javítani, mert azt írja ki, hogy újabb verzióm van.Valahol örökre kikapcsolni nem lehet? Legfeljebb lefuttatom manuálisan, ha tudom, hogy nem szabályosan lett kikapcsolva.
(#) fecameca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Úgy néz ki megoldódott: Azt írtam be a parancssorba: c: chkdsk /r . Valaki meg tudja mondani mit csináltam? Mert a chkntfs-re mindig azt válaszolta: nekem FAT32-m van. Valami angol nyelvű oldalon volt, amiből nem sokat értettem, chkdsk off-ra kerestem, és a sok eddig használhatatlan dolog után ez végre úgy néz ki, bejött.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Idézet:
„Azt írtam be a parancssorba: c: chkdsk /r . Valaki meg tudja mondani mit csináltam?”

Az új paranccsal felülírtad a beragadt előzőt. Ez az új lefut az újraindítás után, és kész. Hogy mit jelentenek a kapcsolók, már az előzőekben leírták.
(#) eSDi válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Ebből tudsz kiindulni, neked valószínű a bal oldali kell. A gép onnan tudja, hogy van benne egy olyan áramkör, ami figyeli a csatlakozóra kötött eszköz kapacitását, ellenállását. Ebbő el tudja dönteni, hogy line-out, headset vagy csak sima fejhalgatót dugtak bele. Azért nincs benne normális mixer, mert ahány codec gyártó annyi féle megoldás van a beállításra, vezérlésre. ASIO meg azért nincs, mert egy Realtek vagy hasonló szoftveres vackok azt sem tudják mi az.
A szoftveres codec nem egyenlő a hardveres DSP-vel. Csak próbálj ki egy realtek hangkeltő után egy SB Audigy-t, de még az ezer éves SB live! is többet tud nála...
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Ha jól értelmezem ezek szerint nem kikapcsoltam a chkdsk-et, hanem kijavíttattam vele a hibát, és nem kell vele többet foglalkozni.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Idézet:
„nem kikapcsoltam a chkdsk-et, hanem kijavíttattam vele a hibát”

Attól tartok, így van. Ha újraindítás után nem jelentkezik, akkor nem is fog.
Ha meg tényleg a tűfaltól van (amit furcsállok), akkor meg kell benne lenni olyan beállításnak, ami erre vonatkozik. Valószínűbb, hogy a telepítésnél talált valami fájlrendszer hibát, ész azért adta ki ezt a parancsot, ami úgy maradt. Ez meg lehet a tűzfal program hibája.
Mellesleg nem írtad a nevét.
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Nem a tűzfal miatt, hanem sok hiba történt telepítés közben, pl. bekapcsolva hagytam a Windows-ét, és azt utána már nem is lehetett kikapcsolni, amíg nem uninstalláltam, emez sérülten települt, mert az újban nem találtam az egyéni beállításokat, és egy régebbi verzióval próbálkoztam,stb. de nem sorolom, mert lehet, hogy ez már Off.
(#) Gombszem válasza fecameca hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Idézet:
„bekapcsolva hagytam a Windows-ét”

Na neee. Ez nem a te dolgod. Ezt telepítésnél ki kell kapcsolnia az új programnak. Ilyen telepítést csak rendszergazdaként lehet csinálni, legfeljebb a Win figyelmeztet, amit jóvá kell hagyni. Továbbra sem írtad a nevét, de nem tűnik komoly programnak. Én még nem találkoztam olyannal, ami saját magától nem kapcsolta volna ki a Win saját tűzfalát.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Nov 10, 2013 /

Sziasztok, kaptam egy laptopot, hogy próbáljam megjavítani, a képen látható történetet produkálja. Próbáltam 2 féle vga drivert is, de az egyiknek semmi hatása, a másiktól meg nem indult(rendszer visszaállítás megvolt), most tanácstalan vagyok, mit tegyek?
(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Most vettem észre, hogy lemaradt a kép. Itt van igy egyszerűbb
lesz.
(#) pittti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Post-nál jó még a kép? Új, tiszta Op-rendszer telepítése megvolt?

Ha igen, akkor ez nem driver gond lesz.
Vagy a VGA bios sérült, vagy valami meghibásodott (legvalószínűbb a GPU)
(#) mikrokapcsolo válasza pittti hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Boottól kezdve ilyen a kép és elvileg újra lett rakva de majd megpróbálom ma délután egy ubuntu live al is.
(#) Gombszem hozzászólása Nov 11, 2013 /

Nem volt szétszedve esetleg? Esetleg tetőbe vezető a sokeres kábel egyik pontja nem érintkezik valamelyik végén, vagy talán sérült a kábel.
Következő: »»   410 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem