Fórum témák
» Több friss téma |
Jó.
Nem fog sem leégni, sem átütni. Amennyi eret tudsz, kössél párhuzamosan. Színeket ne kavard össze a két végén
Sziasztok!
Van két darab 2x1,5V-os, AA-s ceruzaelemmel működő dallamcsengőm. Azt szeretném megtudni, hogy okoz -e valamilyen gondot az, ha mindkettőt ugyanarról a csengőkapcsolóról párhuzamosan üzemeltetem vagy érdemes lenne a két áramkört leválasztani (egy optocsatolóval?). Köszönöm!
Esetleg próbálkozhatsz úgy is hogy egy csillár nyomógomb tetejét kicseréled egy simára ,meg belé applikálod a rugót.Így kapsz két egymástól független érintkezőt.De szerintem működhet egy gombbal is ha a csengő gombok valamely telepágat kapcsolják valahova.
Két teljesen szeparált áramkör kialakítása sajnos nem lehetséges, mert a kapunál elhelyezett csengőkapcsolóhoz kéteres kábel van kihúzva Azt pedig lecserélni nagyon macerás lenne... De köszönöm a hozzászólást!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Sziasztok!
Egy, a kapuban lévő nyomógombbal szeretnék két 8V-os vezetékes csengőt működtetni,hogyan oldható meg ? Egy reduktor nem bír el két csengőt,hol az egyik hol a másik szól, teljesen bizonytalanul működik.
Sziasztok! Régi típusú kapucsengőnél(8Vos reduktorról megy) a 230v-os ágat vagy a 8V-os ágat szakítsa meg a gomb?Csak azért kérdem mert van itthon utp kábelem dögivel és azzal szeretném húzni és az gondolom a 230at nem szeretné.
Köszi!
Szia!
Én a 8v-os ágat vinném ki a gombhoz, nem a 230-at. Nem egészséges. Az UTP kábel ereit meg duplázhatod ha kell, főleg ha nagyobb a távolság.
Az UTP kábel szigetelése 30 V ra van méretezve. Nyilván többet is kibír, de nem érdemes kockáztatni. A 8 V -os csengőreduktor is azért lett kitalálva, hogy biztonságosan, áramütés veszélye nélkül lehessen üzemeltetni a csengőáramkört.
Két dolgot tehetsz, vagy a csengő reduktort cseréled nagyobb, mondjuk 9 V -os 10 - 20 W -os trafóra, vagy egyenirányítod a csengő feszültségét, és egy relét kapcsolsz rá, amivel már akármit működtethetsz.
Szeretnék 3 dallamcsengőt kapcsolni egy kapcsolóval. Az elemes változatokat nem szeretem, lemerülnek és nem veszem észre. Tudom ezeket egy trafóról üzemeltetni? Ha igen, hogy kell ezt méretezni?
Megfelelő feszültségű trafót (tápegységet, dugasztápot) teszel az elem helyett. Ha nagyon precíz akarsz lenni, csengetés közben méred az áramfelvételt, és min. akkora áramú tápot raksz.
köszi, arra gondolok hogy egy tápot használnék a 3 csengőhöz. vki írta itt feljebb, hogy az övé 2-t se vitt el. mérjem ki mennyit eszik egy csengő, és szorozzam fel 3-mal?
Cica elvitte a shiftet?Az övé lehet kis teljesítményű volt, a mérés a biztos.
Érdekes hibánk van:
Van a lakásban egy csöngő, ami szépen csörög, ha más nincs bekötve. A fedett teraszon is van egy, de az nem szól. Kint a terasz oldalán van még kettő. Az alapállapot az volt, hogy csak az egyik kinti csöngött, viszont az egyik benti sem. A teraszon lévőhöz kettő kéteres vezeték ment (abból az egyik az egyik kinti csengőhöz vezet). Ha a kettő kéterest összekötöttük, akkor nem szólt semmi, de ha a (látszólag) bentről jövő vezeték két erét csengő nélkül összekötjük, akkor csak az egyik kinti szól (ami nem ehhez a két dróthoz van bekötve!), viszont ha semmit se kötünk össze, akkor csak a benti. Azt szeretnénk, hogy a teraszon lévőhöz kötött kinti szóljon, meg a benti. Valaki segítsen!!!
Ez így látatlanban nem fog menni. Neked kell kimérni, melyik drót hova megy, és mikor van rajt áram. Ha egyszerre szólókat akarsz, akkor párhuzamosan kell kötni őket.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne. Egy több szintes ház felső szintjén van egy működő reduktoros csengő, ami rendesen működik! Most az alsó szintre is szeretnénk egyet, mert a felső szinten lévő csengő hangja nem hallatszik le az alsó szintre. Ugyanúgy reduktoros, vezetékes csengő lenne, hasonló, mint ami fent van. A két csengő működését 1 db kapcsolóval szeretnénk megoldani (az se lenne nagy baj, ha a jelenlegi kapcsolójába beköthető lenne az alsó szint csengője). A nagy kérdés a következő: Ez így ebben a felállásban megoldható e? Tehát két külön csengő, két külön reduktorral és egy kapcsolóval. Köszönöm előre is a választ.
Szia!
Mi egy kétmorzés relé segítségével oldottuk ezt meg. Ilyen csengőreduktort használtunkBővebben: Link. Ennek a 12v-os kimenetére a kapcsolón keresztül kötöttük a relé behúzótekercsét. A relé egyik érintkező párjára kötöttük az egyik csengőt, a másikra a másikat.Ha megnyomták a nyomógombot, akkor a relé kapcsolta a csengőkre a tápfeszültséget.
Kapcsoló néven nyomógombot értesz gondolom. Kipróbáltad, hogy viszi-e 1 reduktor a 2 csengőt? Ez esetben leviszed a csengővezetéket (párhuzamosítod). Szokta bírni. Feltételezem: a gyengeáram van a nyomógombon. Amennyiben a 230 V (láttam már ilyet, de ellenjavallt), akkor egyszerre kapcsolja a két reduktort (minden gond nélkül, mint egy csillár több égőjét).
Hogy elbírja e a 2 csengőt 1 reduktor, azt még nem próbáltam.
Igazából gyengeáram van (azt hiszem 6 vagy 8 volt). Az alsó szintről könnyebb lenne vezetéket kihúzni a meglévő csengő nyomógombjához, ezért is gondoltam, hogy külön reduktor vezérelhetné az alsó csengőt.
Szia!
Ez is egy megoldás, de fentről sajnos elég nehéz lenne levinni az alsó szintre a vezetéket hozzá.
Ez esetben párhuzamosan megy a 2 reduktor, s a csengők is.
"Az alsó szintről könnyebb lenne vezetéket kihúzni a meglévő csengő nyomógombjához."
Ha van mód rá, tehetsz olyan nyomógombot a csengőhöz, amiben két záró érintkező van. Akkor csak mechanikusan függ össze a két csengő áramkör.
Sziasztok!
Van egy többszintes ház, ahol jelenleg egy régi csengőtrafóról megy egy egy sima csengő és egy bimbam (egy kapcsolóról, sorosan kötve a kettő). Csengő az udvaron van, bimbam az emeleten. Szükség lenne még egy bimbamra a pincébe. Van egy ugyan olyan, amint ami az emeleten van, ezt be tudom-e kötni a rendszerbe? Elbírná-e a trafó? Mellékelek róluk képeket. A bimbam típusa: EV-5060 névleges fesz. 8V, névleges áram 0,5A (tehát egy ilyen van már, és mellé menne még1 ilyen + az udvari csengő)
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves találni egy LAN hálózaton működő csengőt, amelyhez szintén LAN-on több beltéri kapcsolható és csengetés esetén mindegyik megszólal, a tápfeszültséget pedig POE segítségével szintén LAN kábelen kapja. Ha tud a beltéri hangot vagy képet fogadni a kültéritől, az megfelelő árkategóriában hasznos lehet, de nem feltétlen van rá szükségem. A probléma amit meg szeretnék oldani, hogy ha a lakás emeletén vagy a műhelyben tartózkodok, akkor is értesüljek, ha valaki keres, viszont ehhez nem akarok külön csengő vezetékeket befűzni, LAN kábel viszont minden helyiségben van. Olyan megoldásokat találtam a neten amikhez ha adnak is beltérit, az vezeték nélküli, max 100m-es hatótávval, vagy pedig mobiltelefonnal, tablettel működne külön applikáció segítségével, ami számomra nem praktikus. Remélem ismer valaki ilyen kütyüt... Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Ha a LAN kábelen nem használod a POE-t van négy szabad ered. Azon lehet még egy videótelefon is elmegy, de egy rendes vezetékes csengő is akár.( no jó nem az a régi tányéros, de egy piezolapkás biztosan.)
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Szabványos hálózati protokollon gondoltam a csengő kül- és beltérik csatlakoztatását.
Valószínűleg a kültérinek kellene rendelkeznie memóriával ahová a beltérik IP címeit fel lehet PC-ről programozni, majd csengetés esetén azokat megszólaltatja... POE-t azért szeretnék használni, hogy külön tápkábelt ne kelljen lefektetni egyik eszközhöz sem. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
Idézet: 100Mbit-ig, Gibabiten kell mind a 4. „Ha a LAN kábelen nem használod a POE-t van négy szabad ered.”
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni sajna régi csengőm elromlott. Helyette szeretnék újat de nem dallamcsengőt.Vannak ezek a kismegszakító alakú csengők ezeknek milyen hangja van és kb hány DB vagy tudtok valami jót ajánlani? A mostani rendszer 12V s vezetékes.
Szia!
Csak most láttam a kérdést. Építőiparban társasházak lakásait ilyennel szereltük. Lehet hallani, dB-t nem tudok mondani. Vállalható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |