Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   411 / 1156
(#) fecameca válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Én meg olyan programmal nemigen találkoztam, ami a régit leszedi, vagy kikapcsolja. Általában nem települ fel, és kiírja, hogy előtte mit szedjél le a gépedről. A tűzfal nevét privátban megírtam, mert állítólag az ilyesmi itt Off.A lényeg az, hogy nemcsak a hiba javult meg, hanem azóta látványosan felgyorsult a gépem. Az is lehet, hogy a particionálás, a defragment, a vírusirtózás, vagy a kémprogramok idézték elő a hibát, kár rajta gondolkozni, annyi minden történt, a lényeg, hogy most már teljesen jónak tűnik.
(#) Rober_4 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Köszönöm sokat segítettél, nem is gondoltam, hogy 4 részes dugó kellene hozzá!
Most átdugtam egy kameracsatlakozót, aminek 3 rca kimenete van, (L,R,Video) nos itt már a két rca közötti testek között tényleg fel tud venni a gép, de hogy honnan a fenéből szerzek, hozzá egy gyári kábelt, amin van sztereó kimenet, illetve egy bemenet, a mikrofonnak, azt nem tudom. Megpróbálok legyártani egyet. Ugyanis ha bedugok valamit a 3,5-es jackbe, akkor a laptop megnémul, azaz nem hallom, hogy mit csinálok, és persze esélyem sincs ebbe a folyamatba beleavatkozni, így mindenképpen, ugyanazon csatlakozón kell megoldani a kierősítést, illetve a felvételt is. De bosszantó ez az egész.
Aki tudja, honnan lehet ilyen gyári kábelt venni, vagy hogy milyen kell kérem segítsen!
(#) eSDi válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

A HEStore-ban van ilyen dugó, de szerelt kábel (Bővebben: Link) is...
(#) mikrokapcsolo válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Nem volt, én sem akartam nagyon megbontani, de mások is mondták, hogy halott lehet a gpu.
(#) qcu válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Szerintem nem GPU hiba, inkább szalagkábel vagy kijelző hiba. Külső kijelzővel jó a kép?
(#) mikrokapcsolo válasza qcu hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Fel sem fogja, hogy bármit is dugtam volna bele, se VGA se DVI.

Ha külsőre nem reagál akkor valószínűleg tényleg gpu. Próbáltad átkapcsolni külsőre?(FN+F5 ha jól látom)

Persze, szintén semmi eredmény...

Megpróbáltam egy másik ubuntu lemezzel, újraindult, és automatikusan a rajtahagyott monitoron jött be rendesen a kép... Ez mi?
(#) Rober_4 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Nem ez a szerelt kábel nem jó ide! Ilyenem nekem is van, köze sincs hozzá, mert a két különböző rca testje közé, nem tudom bekötni a mikrofont...
A dugó valószínűleg ilyen...
(#) belfi2 hozzászólása Nov 11, 2013 /

Sziasztok!

Nem rég újra raktam a gépem. Win 7 porf.Bár minden jól működik , de néha e képernyő elsötétül , pont úgy mint amikor felbontást vált. Eddig nem csinálta . a videokártya egy GF 7300GT. A legfrissebb illesztő van fenn frissítéssel együtt. Van valami ötlet, miért csinálhatja?

Köszi

Ha másik monitoron jól bejön a kép, akkor szerintem nem vga (chipset) hiba. "Rajtahagyott" monitorral a windows is elindul?
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Nem panaszkodik közben driver hibára?
Nekem az utolsó telepítés óta néha megakad. Mikor megakad, van, hogy elsötétül, és kiírja, hogy a videókártya driver újraindítva, vagy valami hasonló. Nem tudom, hogy most a grafikus, vagy a HDD a hibás, estleg az alaplap. A HDDket variáltam át (lett RAID meg SSD) az előzőhöz képest, de persze újabb drivereket is kapott.

Igen, a külső monitorral rendesen megy, sőt, elindult saját képernyővel is rendesen egyszer, de csak egyszer. Azóta csak külsőn hozza be rendesen, de azon mindig.
(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Szia!

Nem semmit nem csinál. csak egy pillanatra elsötétül , aztán visszaáll és megy tovább. Most levettem a legújabbat és az van fenn ami a telepítőben volt .
Majd meglátom mit produkál.Csak fura hogy eddig nem csinálta csak mióta az újra lett telepítve.
(#) etm hozzászólása Nov 12, 2013 /

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e ,de ahhoz hogy feltehessek a leendő kérdésemmel kapcsolatban képet, rögzíteni(lefényképezni) kellene a monitor képernyőjét. Hát az lenne a kérdésem,hogy mit kell megnyomni hogy rögzítse a képernyőt? Windows xp van fent a gépen.
(#) mhatalyak válasza etm hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Print screen gomb, nyilak feletti környéken találod meg a klaviatúrán, majd nyitsz egy Paint-ot, ahová beilleszted a képet, aztán mented a tetszőleges névvel, illetve fájlformátummal.
(#) etm válasza mhatalyak hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Köszönöm a választ!
(#) qcu válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Hát akkor megint ott tartunk hogy kijelző vagy szalagkábel. Most jó lenne egy ugyanilyen noti és össze lehetne cserélni a kijelzőjüket, ezzel kiderítve mi is a rossz. Ha a jó kijelzővel és a jó kábellel is ezt csinálja akkor szerintem az alaplapon lévő lvds vezérlő a rossz. Innentől szerelni kell.
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Vettem egy ilyen 4 pólusú 3,5colos jackdugót 600 pénzért, de csak otthon vettem észre, hogy nem hagyományos kivezetései vannak, hanem egy központi csőn vannak henger alakú gyűrűk. Egyszer már forrasztottam ilyet, az volt a vége, hogy a kukában landolt, miután szétégett az egész, de még mindig nem tapadt meg rajta a forrasztóón. Ezzel már szerintem nem is idegesítem magam, hanem holnap visszaviszem a boltba, csináljanak vele amit akarnak.
Viszont végképp tanácstalan lettem, hogyan oldom meg... Talán veszek egy kábelt és szétvágom.
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Visszavittem, kicserélték, normál csatlakozóra, forrasztottam rá 4 vezetéket, már csak rá kéne jönni, hogy hogyan működik, egyenlőre gőzöm sincs, mert ahogy nézem melyik kimenet micsoda, úgy már váltja is át a gép másra...
(#) belfi2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Szia!

Szerezz be egy Ilyet
(#) Leraz válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Idézet:
„......4 pólusú 3,5colos jackdugót.....”

Mekkorát?
(#) fecameca hozzászólása Nov 15, 2013 /

Sziasztok! Windows XP esetén nyugodtan kikapcsolhatom az automatikus frissítéseket örökre? Ugyanis azt olvastam, hogy ez az operációs rendszer már nem támogatott, és nincsenek új frissítései, de mégis minden percben fel akarja telepíteni a Windows valami kártékony szoftver eltávolító akármijét, ugyanakkor kiírja, hogy nem sikerült, és kezdi az egészet újra. Ugyanakkor a Security Centerből is kikapcsolom az értesítéseket, mert az egész már az agyamra megy.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Szia!

Nagy valószínűséggel igen , mivel ha jól emlékszem 2014 4 08 megszűnik a támogatottsága. Ajánlatos azonban , még most letölteni egy külső (WSUS ofline) programmal , a frissítéseket hogy ha nem akarsz megválni az XP-től akkor a dátum után is tudjad használni.Vagy egy olyan telepítőt beszerezni (csinálni)amiben már benne van.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Sajnos annyira nem értek a géphez. Azt írogatja ki folyton: "Some update could not be installed"
(#) sastas01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Van olyan amit nem tudott telepíteni. Nekem a win7 ezt írta ki múltkor a kínai nyelvi csomagra
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Le kellett szednem a Google Chrome-ot, tele van tracking cookie-val, lehet, hogy a vírusok blokkolják a frissítést is, vagy azok miatt ugrál fel állandóan az az ablak. IE-ről nem, csak, ha Google- val böngésztem, akkor ugrál be mindig a Fastclick. net, és a víruskeresőm is állandóan doubleclick. net.-et talál. A Chrome már bekapcsoláskor is összeomlott, elegem van belőle.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) fecameca válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Létezik valami olyan nevű féreg is: Update blocker, azt hiszem. A Google meg teleszórja a gépet nyomkövető sütikkel. Tudtok valami jó böngészőt ajánlani? Használjam csak az IE-t? A Comodo Dragon, az milyen?
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Lehet féreg , de
Mostanában nem az XP-t nem tudod frissíteni. A procit fullra járatja de nem fogy csinálni semmit, lefagy .
Következő: »»   411 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem