Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ha eléri a MCLR lábon a feszültség a Vpp minimális értékét, akkor programozási módba lép...
Ha RS232 szintekkel dolgozol, akkkor úgyis kell egy tranzisztoros inverter, a kollektorára egy Vdd -re menő felhúzó ellenállás. Ezzel meg is van oldva a maximális feszültség és az ICSP lehetőség is. A programozás alatt nem szabad neki küldeni adatot. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
RF modullal van összekötve, ami ugyanarról a tápról megy, méghozzá 3.3V-ról.
Az ICSP lehetőséget nem biztos, hogy beletervezem. Esetleg úgy, hogy programozáskor ne indulhasson el az RF modul, és biztonságban is legyen. Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!
Szia!
Én így oldanám meg:
Nagyon "vicces" dolgok vannak azért ott még...
Module: I2C At speeds above 100 kHz, setting the PEN bit to send a Stop does not release the SDA line. Work around The I2C module must be turned ON before every transaction, and turned OFF after the transaction completes.
Hát igen... Vannak még komoly dolgok:
Idézet: meg egy csomó xy dose not function. „Sleep mode does not function” De nézzük a jó oldalát, mégis csak 5ször jobb mint az MX A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Meg fent van már a Starter kit is a Webshopjukban, februári várható szállítással
Ötször? Az MX 80MHz-et, az MZ pedig 200-at tud, nem?
A MHz csak egy dolog. 512kB flash -> 2048kB flash , 128kB RAM -> 512 kB RAM
Plusz még az egyéb funkciók: MMU, EBI, 28MHz 12 bit A/D, Remappable lábak meg hasonlók.
Kár, hogy a konkurencia sajnos már állva hagyta a Microchipet, mire ez kiforrja magát, addigra ők már köröket vernek rájuk
De kiváncsi leszek, hogyan próbálják majd versenyképesre árazni.
Kinn van a family reference manual is, pl. itt: Bővebben: Link
Bár kicsit vicces, hogy már a 3. revision-nél járnak, és még mindig ilyen hibák vannak.
Lehet, de igazából a 18F-eket használom, és nem tudom miért, de még mindig szimpatikusabb, mint a többi. Talán azért, mert ezt használom régen. De minden változik...
Itt az árazás: Bővebben: Link (legolcsóbb 2200+áfa)
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Ahhoz képest, hogy legjobb PIC32MX, a PIC32MX795F512L 2300 Ft + áfa, ez nem is rossz. A legjobb 100 lábú MZ-ből van 2700 Ft + áfáért .
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Sziasztok!
Egy PIC32MX150F128B PIC és egy KS0108-as grafikus kijelzővel kapcsolatban kérnék segítséget. Napok óta keresem a hibát, több helyen is kérdeztem, de továbbra sincs megoldás. MikroC PRO for PIC32-t használom a kód megírására. A kijelzőre bármilyen képet ki tudok rajzolni bitképből, de ha valamilyen függvényt használok a rajzolásra, egy csomó felesleges pixel felvillan a következő képpen: Glcd_Rectangle(); Glcd_Dot(); Glcd_Fill(0xFF); Bitképek: Glcd_Image(k1); Glcd_Image(k2); A képeken látszik, hogy bitképpel simán kirajzol egy pixelt, de függvénnyel már nem megy. Valaki esetleg tudna erre mondani valamit? A forráskód: Bővebben: Link Köszönöm előre is. Üdv! Attila A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Közben 1 hét után megoldódott a probléma. A kijelző RW lába a földre volt kötve, mivel úgy gondoltam, hogy nem lesz szükség a kijelző olvasására, és nem tudtam, hogy a MikroC használná ezeknél a függvényeknél.
Üdv! Ati
Aki már programozott PIC-el LCD-ét az megtudja mondani, hogy az LCD és a PIC között milyen ellenállásokat? vagy ellenállás hálót rakott? azt tudom, hogy a kontrasztot egy potival állítom be (10k tól kisebb)- viszont nem szeretném egyből kilőni az LCD-ét igy szivesen hallgatom a tapasztaltabbak véleményét- jah az LCD-ém pedig ez lenne: http://www.hestore.hu/prod_10026442.html
Köszönöm a segítséget!!!!! ui:keresgéltem az adatlapok között-de nem nagyon találtam érdemleges információt
Nem is fogsz ilyenekről semmit se találni adatlapokban. A PIC kimeneteivel rakjál sorba 33-100 ohm közötti ellenállásokat, ez gyakorlatilag bármire megfelelő lesz.
Sziasztok!
Van egy Pic projekt amit megszeretnék csinálni. Pic16c54-vel lett megcsinálva. Pickit2-m van. Azzal fel tudnám programozni? (Ez lenne az első, tehát még nem értek hozzá. Ezért kérdezem.) Köszike
Nem szoktak oda semmit tenni, nem látom értelmét én sem, de ha nagyon aggódsz _vl_ tanácsát lehet irányvonalnak tekinteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Itt található a PICkit2 által támogatott eszközök listája, én nem találom rajta. Azt nem tudom, hogy a PIC16F54 használható-e helyette, de gondolom, az adatlapok összevetéséből kiderül.
Itt található az a topik, ahová a kérdést fel kellett volna tenni.
Sziasztok!
Hogy elkerüljek PIC és egy RF modul közti szintillesztést, arra gondoltam, hogy LF verziót használok (18LF1320), de eddig talán 1-2x használtam ilyet. Kérdés: mennyire érzékenyebbek a zavarokra (pl. tápvonalban) ezek a széles feszültség tartományú PIC-ek?
Köszi!
Az igazat meg vallva, sejtettem hogy nem lehet. Ilyenkor a hex-et esetleg be lehet tölteni másik F-es Pic-be? Bocsi hogy itt zavarok, ott nem kaptam választ.
Egy áramkör elkészítéséhez szükségem lenne nagyjából 50db digitális bemenetre és 50db digitális kimenetre. Az egyetlen kritérium az áramkörrel kapcsolatban hogy a lehető legolcsóbb legyen. Ezen felül 18F-es PIC legyen benne és házilag elkészíthető legyen az áramkör.
Első ötletem a Microchip saját "I/O expander" áramköre volt, az MCP23017. De ez lefoglal egy soros portot és az nem jó mert nekem ebből az IC-ből kellene a kb 100db I/O lábhoz 6db, ennyi soros portja nincs a PIC-nek. És amúgy is elég drága, több száz Forintos IC. Ennél a projektnél sajnos ez nagyon komoly tényező, egyébként nem érdekelne az alkatrészköltség. Aztán arra gondoltam hogy összefűzök egy csomó shift-regisztert (74HC164) és akkor még soros portot sem kell használni. De ezzel az a baj hogy nem tudok direktben ki/be kapcsolgatni az egyes kimeneteket, hanem szépen be kell léptetni az egészet és míg az adott bit eljut ahová ténylegesen szeretném, addig bekapcsol egy csomó mást ami nagyon nem lenne jó! Egyébként elég lenne nekem az is ha a bemenetek a PIC saját lábai lennének és csak a kimeneteket oldanánk meg ügyesen. Mert a legnagyobb I/O lábszámú PIC18Fxxxx típusnak 69 I/O lába van. Ebből lejön az LCD kijelző meg egy tasztatúra, így kb 50 láb biztos megmaradna. Szóval ötleteket várnék, szerintetek hogy lenne ezt a legcélszerűbb megoldani? A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
Már nem tudom kitörölni na mindegy, megoldottam.
Mondjuk leírhatnád azért, hogy hogyan oldottad meg végül.
Egyébként 74HC595, abban van latch, meg felfűzhetőek egymás után, így ha jól számolom, három lábról meghajtható. Bemenet meg akkor már van egy nagyobb 18F-en elég. Vagy MCP23017-ek, abból nyolc darab felfűzhető I2C buszra, az összesen 128 lábat jelent, amelyek bármelyike szabadon konfigurálható ki vagy bemenetté.
A dolog nyitja az hogy azt nem írtam le nektek hogy ezekkel a rengeteg kimenettel 50V-ot kell kapcsolgatnom egy csomó helyre, néhány száz mA terhelhetőséggel. Azaz a kimenetek utánra jön még egy npn tranzisztor és egy P-csatornás teljesítmény-fet. Minden egyes kimenet után. Az összes P-fet source-e pedig rákapcsolódik az 50V-ra. Na és azt találtam ki hogy ezt az 50V-ot is a PIC vezérli egy külön lábon ami a sajátja. Így amíg a shift-regiszterekbe beléptetem amit szeretnék, addig lekapcsolom az 50V-ot, majd a beléptetés után felkapcsolom. Gyakorlatilag tehát külső latch-ot valósítok meg ami pont nem kerül semmivel sem többe, hiszen a tranyóknak egyébként is ott kell lenniük a vezérlés miatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |