Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Szerintem két dologban gondolkodhatsz: - Minden rezonanciát, ütést ki kell venni a főorsóból, (csapágycsere pl.) - Keményfém helyett HSS tűt használsz, az nem olyan rideg. Mindegy milyen szögű tűvel dolgozol, ha a főorsó rendben van akkor nem pattanhat ki.
Én is úgy értettem, hogy a steppert nem kell kispályásnak nevezni, a topik házi alkatrészekről szól!
A gravírtű szögét a kívánt mintázat szélesség, és mélység határozza meg. A panel megfogása is fontos: sérülést az is okozhat, ha a a darab berezonál, és a főorsó tengely irányában rezeg, akkor folyamatosan változik a mélység, amit rosszul visel a rideg szerszám. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
SZia! Köszönöm... Van 10db ilyen rideg szerszámom... Nem lehet esetleg valahogyan kevésbé rideggé visszaedzeni?
A gyorsacél (HSS) szerszámok 600°C fölött kezdenek lágyulni de hirtelen, a keményfémek lágyítása viszont nem megoldható.
A lemezt leszorítással rögzíted, vagy pereménél megfogva satu-szerűen? A vezérlődben a gyorsulás állítható valahogyan? Még egy dolog: Ha kicsi a módosítás a motor és a mozgató orsó között, az átlagos sebesség ellenére egyetlen lépés is okozhat akkora előtolási sebességet, ami a finom szerszámot károsítja. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
Sziasztok! Több sebből vérzik a dolog. Az egyik, hogy a csapágyaim is renoválásra szorulnak - de leginkább cserére. Egy irányváltás is simán eltörheti a marót a jelenlegi állapotban. Persze a "törés" szó itt abszolút idézőjeles, mert szemmel nem látható pici darab pattan csak le a maróról. Éppen a hegye. Most lenyomok vele még egy teszt nyákot, aztán marad a durvább munka. Ha lesz egy kis időm újra nekifutok a gép csapágy, csapágyház motor stb cseréinek. Motor átszerelésének.
A szerszámbefogó és a főorsó egytengelyűségére különösen vigyázni kell, egy 0,2 mm-es gravírtűnél egy 3 század-milliméteres excentricitás az átmérő harmadával egyenlő átmérőjű körön söpröget.
Álló helyzetben ez esetleg meg sem mutatkozik...
Ez egy 250.000,-€ -s ipari gép... ez itt senkinek nem célja!
Szuper lett nagyon. Jól működik a vezérlőd? Megvagy vele elégedve? Milyen programot használsz?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Gratula , bár már én is itt tartanék , de még mindig van alkatrész útban kína felől...
Üdv
Éppenséggel nem arra gondoltam , hogy megépíteni/megvenni , tudását utánozni akár fa CNC-vel . Tudását csodálom vagy 1000-es fordulat közben 6 lap-ot mar . Eddigi befektetésem 4-5 000 Ft próbálok én is építeni . Van pár nyomtató bontva motor vezérlő IC-t megfejelni booster nagyobb motorhoz , ott még adott az USB illesztés . Üdv
Gratulálok, szép munka
Hasonló mint az én gépem, mármint a motorok és a hajtás. Hobbycnc fórumon kaptam egy tesztet, csillag teszt. Csatolom a kódot és egy képet az eredményről, nekem kb 6 perc alatt csinálta meg ha a motorokat nem csúcson járattam hanem marásnál stabil értékeken. Ha gondolod csináltasd meg a géppel a tesztet, kíváncsi lennék milyen lesz és mennyi ideig tart neki.
Látom, azért Te is alkotsz szépen csendben! Nem semmi, nagyon jól néz ki, profi munka! Tetszik!
Kíváncsi leszek, mennyi ideig bírod ki, hogy nyák marására is ne használd !...
Szerintem semeddig. Tökéletes NYÁK gyártásra az egyik legegyszerűbb és legtisztább módszer szerintem a CNC-n marás és fúrás.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Nagyon nekem sem tetszik, de prototipusra, 1-2db áramkörre alkalmas
Nem marattam ki hanem kirajzoltattam tollal.
A toll át lett alakítva, hogy egy rugó ellenében visszanyomható legyen a hegye. Ki is marhatod valami vékony szárral, a teszt lényege, hogy folyamatos X Y mozgás van és jól látszik ha a mechanika, elektronika nem ok. Milyen progit használsz? Milyen motorvezérlőd van?
Elegem lett a gravírtűkből, az élletörő nem kérdezi meg eltörjek-e, lehet vele haladni . 90 és 60 fokos van most, gyorsan lehet vele sok anyagot leszedni, el is fér az anyag, nem is akar kimenni a központból. Azért hátrány hogy nem olcsó de megéri az árát.... Sajnos van már nem hegyesre köszörült is, elvégre is élletörő lenne nem gravírozó. Ilyet tudok csinálni én is, profi szinte nulla átmérőjű letörőt nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Igazi CNC gép! X,Y,Z irányba mozgó szerkezet, mely anyagmegmunkálásra való. Nagyon jól összeraktad Zoli. Mik az eddigi tapasztalatok?
A motor és a menetes szár (6 os menet) közé én kék festo csövet raktam, az közepesen hajlékony.
Ha rászorult nem akar lejönni könnyen .
Van valakinek esetleg ilyen motorja eladó??
Vagy honnét lehetne 2db -ot a legolcsóbban leggyorsabban beszerezni??
Szia, nem tudom miről van szó....
Nézd meg mire válaszoltam...
Egy 48V marómotorról írtál,olyan érdekelne negem.
Szia, valamikor nagyon régen valóban írtam a marómotorról. Kérdésedre válaszolva, hogy honnan lehet legolcsóbban leggyorsabban ilyet vásárolni, azt tudom mondani, hogy én az ebay-n vásároltam. Az hogy kinek mi az olcsó az relatív, de szerintem ott bőven válogathatsz ár szerint, és azt rendeled meg ami neked megfelel.
"Nézd meg mire válaszoltam..."-igazad van, ez a lehetőség nagyon elkerülte a figyelmemet.....
Sárga fórumon keresd Dcsabat. Neki van ilyen motorja, és van neki hozzá PWM szabályzó is. A tápot külön vettem én is hozzá 48V 350W.
1W 808nm-es diódával(az első, laminált padlóra, a második, natúr rétegelt lemezre):
Tényleg ügyes... ! Az érdekelne, hogy hasonló teljesítményű lézerdiódával lehetséges-e papirt vágni (pl. stencilt készíteni) ? Mert ha így megpörköli a natúr fát, gondolom egy 180 grammos papírt is át tud égetni folyamatos mozgás mellet is.
Köszi!
Sajnos a fehér felületet nem szereti a 808nm-es, 1W-os lézer, mivel visszaveri a sugarat. Hamarosan kapok egy 2W-os, 445nm-es diódát (na nem ingyen), az már tudni fogja a világos felületek is égetni vagy vágni.
Szia! Próbáltam - lehangoló az eredmény: aránylag sötét (zöld) előlapot kellett stancoltatnom. A méregrága stancszerszám 2mm-t elcsúszott. Utána lézerrel próbáltuk megoldani - barna keret az eredmény a vágás vonala mentén. Van amikor ez előny is lehet, de ebben az esetben csúnya lett. Akkor inkább fóliavágó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |