Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   898 / 1271
(#) nofali válasza kadarist hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
üdv!
megnéztem PHILIPS W66ECK001X14ennyit találtam.
(#) mazsola hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Elnézést, ha nem jó helyen teszem fel a kérdést. A gondom az, hogy egy INFRACOLOR 2000 Tv-t nem tudok ráhangolni Panasonic DVD közbeiktatásával egy "UPC direct" beltéri egységre. A TV jó, tegnap hoztam anyósomtól, a digitális átállás előtt még működött. /A többi tévém sorra elhalálozott, és a jövő hónap közepén tudok csak egy normális TV-t venni/ Tulajdonképpen nem tudom behangolni, akármelyik csatornán csak szemcsés képernyő látszik, illetve talán a 29-es csatornán van egy kevés életjel, de csak a képernyő felső szélén van egy ferde csík. Egy félóráig nyomogattam a hangológombot, aztán eluntam. Hátha valaki okosabb nálam, mert hogy én vagyok a béna, az tuti. Előre is köszönöm, ha valaki kiokosítana, vagy azt írja, hogy hagyjam a francba, ne kínlódjak vele.
(#) eyess válasza mazsola hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A többi tévé sorra elhalálozott egymás után ? Mi van arra felé , hogy így behalnak a tévék ?
Na szóval kezdjük az elején arra lennék kíváncsi , hogy a DVD , illetve a UPC beltéri hátulján van e RF kimenetet , vagy csak Loop os a kimenete , ezt kellene megnézni.
(#) mazsola hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Mindegyiken van RF kimenet, a régebbi TV-k is arról mentek tehát a csatlakoztatással szerintem nincs baj. A két régebbi tévén van Scart csatlakozó de azokat már nem érdemes megcsináltatni, legutóbb egy JÁCINT volt beüzemelve, ugyebár azon van a csatornaváltónál állítási illetve hangolási lehetőség, de az is bemondta az unalmast. Se kép, se hang, képcső nem világít, valami táp probléma lehet valószínűleg, de én már nem kínlódok vele. Lehet hogy elé kellene ülni és mindegyik csatornánál végighangolni, de gondoltam van valami egyszerűbb megoldás is. Egyébként próbáltam egy Strong közbeiktatásával, de eredménytelenűl. Ugyebár ameddig nincs kép, addig még a menűbe sem tudok belépni.
(#) lacik2 válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Szia.
Zöld 150V
Testre téve piros és kék van,zöld nincs.
(#) Doncso hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziasztok, van egy Samsung projektoros tv-m, sima CRT-t, ne mizzós, lényegében sima képcsöves tv. J60A jelzésű sasszival. A problémám hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor is néha rendszertelenül összébb ugrott a kép mérete, majd vissza, ez néha előjött, aztán el is tünt, nem volt zavaró, az elmúlt időszakban egyre többször jelentkezett, ilyenkor már konvergencia is el el ugrott, de aztán visszaállt, most már olyanokat csinál, hogy el is megy a fényerő, nem teljesen, de nagyon sötét lesz, és ilyenkor egy relé kattanás is hallatszik, normál esetben a relé sosem kattan, se ki és sem bekapcsoláskor. Szétszedtem, megnézzem hátha kontakt probléma lehet, de mozgatásra nem reagált. Hajszárítóztam, ekkor visszajött a kép, és egy darabig ment is, de aztán ujra összébb ugrott, illetve a fényerő elhalványult, de hang mindig rendben maradt. Gondoltam kicserélgetem a kondikat, meg is tettem, az analóg panelen az összes elektrolitot kicseréltem, de a hiba ugyanaz maradt. Most elfogyott az ötlet, tudnátok esetleg segíteni merre keresgéljek? Illetve amit tudni szeretnék, hogy mi célt szolgál a relé a panelon? Mert normál esetben sosem hallottam kattanni?
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A tápnak van egy 210 v os kimenete azzal lesz baj.Most az kérdés , hogy ha stabil az a kimenet , akkor viszont időnként valami beterheli azt a kört , és a táp behal egy kicsit olyankor , és a relé amit hallasz , azért kattan , mert ilyenkor annak is lecsökken a feszültsége a táp felől , és elejt.Azért rosszak ezek az egyszer van hiba egyszer nincs , mert nehéz megtalálni őket , ha az ember pont amikor a hiba előjön , és tud gyorsan méregetni , akkor könnyű , de amíg nincs hiba jelenség , addig csak a semmit keresnéd.A legrosszabb hiba jelenségek ezek.És a másik , hogy mivel valószínű valami haldoklik benne , így nagyon felkészülni sem lehet , hogy mi fog tönkre menni.
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Egy kicsit kavartam a dologgal. Fenn a padláson van egy ugyanilyen TV bele. Tudni kell, hogy van egy analóg panel, amin ugye a sorvég, flyback, eltérítés, meg ilyenek vannak ez az analóg sasszi, és van egy ugyanakkora digitális panel. Na ezekből van egy egy nekem. Az analógot elővettem, ebből hiányzott a konvergencia IC páros, a sorkimenő és a sorvég tranyó, ezeket átpakoltam, majd próba. Az eredmény az lett, hogy a relé bár nem kattog, de a kép kicsit most is össze össze ugrál és pár perc után elsötétül, látszik, de sokkal sötétebb. Na mondom akkor 2 dolog lehet. Sorkimenő vagy konvergencia IC. Az utóbbira tippelek. Nade, és ez az érdekes, áttettem a digitális panelt is, és bár most szét vannak esve a szinek, teljesen stabilnak tünik. Tesztelem egy kicsit, ha jó akkor esti elfoglaltság gyanánt nekiállok konvergenciát állítani. Na az lesz a tuti.
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Szerintem azt ne állítsd el , ha az gyárilag be volt lőve annak jónak kell lennie.
És ne felejtsd el , hogy az egész alapot át tetted tehát a tápot is .Nekem meg most már nagyobb a gyanúm , hogy a tápnál lesz gond , illetve a sorkimenő is gyanús lehet , hiszen az is más került bele.
(#) zolika888 hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy kb.: 4-5éves Samsung nagyképernyős (CRT) tv-m. Azt hibát tapasztaltam, hogy nincs egyáltalán piros szín és csak a további két szín dominál. Tudna valaki segíteni a témában? (infoként a színvégfok TDA 6109-es)

Előre is Köszönöm!
(#) eyess válasza zolika888 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A TDA 6109 - es videó végfok kimenetein mérd meg , hogy meg van e mind a három színnek a vezérlése .Ha meg van , akkor sajna képcsőhibás lesz , ha nincs meg , akkor lehet megúszod egy TDA 6109 - es ic vel.
(#) Tetye hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Abban tudna valaki segíteni hogy anyámék kb 6 éves LG 70cm -es katódsugárcsöves tévéjét egy elég magas frekis sípoló hang hagyja el a képtartalomtól függően, és hogy ezt mi okozhatja?
Köszi
(#) eyess válasza Tetye hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Sortáp áramkörét kellene átvizsgálni , és a tápot is.De lehet , hogy egy takarítás sem ártana neki.
(#) stevepapa válasza lacik2 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Szakadt a zöld ágyú
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Kicsit rosszul fogalmaztam, vagy nem olvastad figyelmesen. A komplett analóg panelt cseréltem, csak a konvergencia ic és a sortrafó, sortranyó maradt a régi, mert a pót panelből ezek hiányoztak, de így is fenn állat a dolog. Így nem lehet a táp. Majd ezek után cseréltem a digitális panelt, ekkor javult meg, de a konvergencia szanaszét állt. Mint egy szines szénabogja. Bezony be kellett azt állítani. 3 órámba tellett. Persze az antenna bemenetet is külön kell, meg a komponens bemenetet is, mert hiába állítom be az egyiket, attól még az AV, illetve a komponens bemenet rossz, úgyhogy kétszer kellett állítani. Ez már csak ilyen tv. Szóval a hiba a digit a panelen volt, de hogy mi az már nem fog kiderülni szerintem sose, mer hogy én ennek többet le nem veszem a hátulját az is biztos. Most azóta üzemel mióta a panelek a helyükön, pár órája, stabilnak tünik, kép nem ugrál, fényerő stabil. Lehet valami forrasztási gond lehetett a digit panelon. Nem tudom. Sok benne az SMD.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Igen én azt hittem az egész belét cserélted , de mint kiderült nem.
Attól függ , ha jó a csöve , és van benne még tartalék , akkor én még levenném a hátulját , ha gondja lenne vagyis megéri vele foglalkozni.
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Hát, tulajdonképpen a trafón és az IC-n kívül kicseréltem az egészet a tartalékra. Viszont annyit kérdeznék még, hogy esetleg arra nincs ötleted, hogy ha 1080i jelet küldök a komponens bemenetére, akkor nem jelenik meg semmi, pedig a tv elején is és a csatlakozónál is raja van, hogy 480i, 480p, 576i, 576p, 1080i mode, illetve beléptem a szerviz menüjébe, és van opció 480, 576 és 1080i beállításra is, tehát a tv-nek tudnia kellene fogadni, mégis, ha a konzolt átkapcsolom 480i ről 1080i re akkor a tv azt irja nincs jel. Gondoltam eviszem a konzolt a kábellel a közeli konzol depóba egy próbára, ott működik a dolog, tehát a konzol jó ilyen téren. Van esetleg ötleted erre?
(#) stevepapa válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Elvileg képes lenne rá, de nincs kiépítve.
(#) Doncso válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Ezt nem értem. Hogy értve nincs kiépítve? Pedig a tv elejére is rá van írva, hogy HDTV, 1080i Ready. Nem értem.
(#) stevepapa válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
A HD bemeneti egység nincs kiépítve. Néhány nem hazai gyártású készülékben láttam, de ezeket nem a kontinensre gyártották. A felirat megtévesztő
(#) Doncso válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Értem. Ez aztán a jóhír. De akkor meg mindek írják rá, nem értem. Pedig 480p-be működik.
(#) mineral hozzászólása Nov 20, 2013 /
 
Sziasztok! Áprilisban javítottam egy PT200-as sasszit. A készülék tökéletesen működött. Az almút időszakban viszont változó időnként kikapcsol. Bekapcsolás után újra működik. Forrasztásokat átnéztem jónak tűnnek. Van esetleg valami ötletetek , hogy merre keressem a hiba okát?
Köszönöm előre is.
(#) eyess válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Amikor javítottad mi volt a hibája ?
(#) mineral válasza eyess hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Sormeghajtás hibája volt. Valamint RD32 szakadt volt. Az Elektrotanyás cikk alapján elvégeztem még az alábbi javításokat/cseréket is.
(#) eyess válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
A táp kör szekunder oldali elkókat mérd ki , és a vertikális kört nézd át.
(#) mineral válasza eyess hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Az összes szekunder oldali elkókat cseréltem. Elképzelhető , hogy azóta tönkrementek? A vertikális eltérítésben találtam forrasztás hibát. ID01 ic lábai mintha repedtek lennének. Ezeket át forrasztottam. Talán megoldódik a probléma.
(#) eyess válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Melegedés hatására az ilyen forrasztási hibákból lehetnek ilyen hibák.Igen majd kiderül , hogy lesz e még ez a hiba jelenség.Bár az lenne az igazi , ha egyértelműen lenne hiba , mert , így csak a semmit keresgéljük.
(#) fxjozsi hozzászólása Nov 20, 2013 /
 
Sziasztok!
van egy samsung képcsöves tévém olyan problémám van hogy ha be kapcsolom és bemelegszik ki világosodik a kép. Mi lehet a hiba? Segiségeteket előre is köszi
(#) fxjozsi hozzászólása Nov 20, 2013 /
 
Ja és mindent amit úgy éreztem át forrasztottam! De lehet hogy mégse? Mert a probléma mag maradt.
(#) mineral válasza eyess hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Több mint 6 órája üzemel hiba nélkül. Úgy tűnik ez lehetett a hibája. Köszönöm a segítséged.
Következő: »»   898 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem