Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   252 / 308
(#) zolika60 válasza baloghvl hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Nekem egy fél méteres Dexion-Salgó darab van a falra csavarozva. pont ugyanezt tudja.
(#) Doszpot válasza szamóca hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Befőttesüveg-nyitáshoz gumírozott szalagú olajszűrő leszedőt használunk otthon. Bármilyen méretre jó, nem forog el a kupakon. Az autót nem ezzel szereljük így higiénikus, olajmentes marad a szerszám.
Egy kép...
(#) erdgab válasza Doszpot hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Én meg egy egyszerű zsebkést vagy hasonlót.A kupak és az üveg közé helyezve kissé megbillentve,szisszenő hang után könnyedén nyitható az üveg,megszűnik a vákuum.
(#) efraim válasza erdgab hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Pl. sörnyitót

sorn.jpg

(#) Schnitt válasza erdgab hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

A lekváros vagy a mézesüveg nem csak a vákum miatt nyílik nehezen.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Nov 14, 2013 / 2

Ón tartó konzol. Mivel rendszerint 0,7-es és 1 mm ónt használok, így sikeredett a dupla megoldás, elrendezés.
(#) zoly15 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Hűűűű, de jól néz ki, és miylen praktikus.... Én is csinálok ilyet... Vajon képes vagyok-e rá?
(#) nagym6 válasza erdgab hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Ez nekem is bevált, így mind nyílik könnyen.
(#) efraim válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Ragyogó ötlet. Megcsinálom én is.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Hogyne lennél képes, sőt azt hiszem a tiéd még ennél is masszívabb lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Nem érem, hogy miből gondolhatod ezt Mikor még erre is képes voltam
(#) Zoli_bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

A masszivitást illetően ez se lett piskóta. 5 mm-es kazánlemez, M12-es menetes szár. Önmagában is meghaladja a kilót. a Két teljes gurigával közel 3,5-4 kg.

Nekem is be kéne valahonnan (honnan?) szereznem jófajta ónt.....
(#) Zoli_bácsi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Nagyon jó minőségű forrasztóónt használok. Fluitin 1532. (15132) Sn60 Pb40 Cu2 16.000Ft/ kg

Hűűha, ez azért eléggé drága..
(#) mex válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 14, 2013 / 1

Akkor ez a fajta 102%-os?
(Bocs Zolibá)
(#) 06smici hozzászólása Nov 14, 2013 /

Most hétvégén, börzén láttam 2000ért asszem fél kilós tekercset. Az ára nagyon kecsegtető volt, túlságosan is úgyhogy nem mertem venni. Pedig lassan kéne nekem is...

Összetételére már nem emlékszem, pedig jó lenne tudni, hogy használható e.
(#) szamóca válasza mex hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Hát ezért olyan drága!
(#) zolika60 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Ezért írtam amit, rokonlelkek vagytok. Én a kazánlemez helyett Dexion-Salgó sarokmerevítőt Bővebben: Link használnék, könnyebb és készen van.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Ez nem jó, mert már készen van, helyette van jó 4mm-es Saválló lemez
(#) Zoli_bácsi válasza mex hozzászólására (») Nov 14, 2013 / 1

Áh... Teljesen igazad van! 60-38-2 Így van az összetétel helyesen.
(#) Zoli_bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Teljesen jó megoldás, nekem tetszene ez is. Abszolút életképes alkatrész egy óntartóhoz.

06smici: 2000? Jól tetted, hogy nem vetted meg. Tényleg nagyon gyanús. Én sem szórhatom két kézzel a pénzt, csak gondolatban, de azért gyűjtögettem az ónra. Nagyon hálás tud lenni a forrasztás alkalmával. TS500-as gyantával (Hestore) Egyenesen verhetetlen!
(#) TAKLACO válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

HELLO !
Gratula a munkadhoz az oldallap szelesseget es magassagat megadhatnad hogy ne kelljen gondolkoznom - plazmaval kivagatom...
(#) Alkotó válasza TAKLACO hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Szinte mindegy az alakja. Ha van plazma vágási lehetőséged, akkor legyél kreatív, találd ki a saját formádat, sőt azt tedd egyedivé, és akár egyéb funkciókat is felruházhatod. (Mivel ez egy stabil, viszonylag súlyos darab, ezért mint állvány is használható, tarthat a forrasztó-ónon kívül pl. pákát, vagy egy kisebb LED lámpát, vagy nagyítót, vagy paneltartó konzolt, és se vége se hossza a lehetőségeknek. A lényeg, legyél találékony.
(#) Lánglurkó hozzászólása Nov 18, 2013 /

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy összedobok egy kis asztalkát magamnak, ahol barkácsolgathatok is. Az alkatrészek tárolására Alkotótól rendeltem két fiókos tárolószekrényt. Miután felvettem vele a kapcsolatot és árajánlatot küldött az ígért határidő előtt sikerült kézhez kapnom, a leírásnak megfelelő kivitelben. Esztétikailag nagyon tetszik és praktikus is. Ha más is gondolkodik tároló beszerzésén, annak csak ajánlani tudom. Végül egy fotót mellékelek az asztalomról, bár még folyamatban van, mert még a fiókok hiányoznak.

DSCF1822.JPG

(#) zoz11 válasza Lánglurkó hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Monitort láttam, de a hozzá tartozó gépet keresnem kellett egy darabig a képen
Tetszik, bárcsak álam is ilyen rend lenne, amúgy tényleg jó ez az alkotó féle szekrényke, nekem is van 2.
(#) satlokk válasza Lánglurkó hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Szia!
Jól néz ki,most már csak sok szép és eredményes munkát kivánok!
(#) Schnitt válasza Lánglurkó hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Nagyon tetszik az asztalod, ha lenne helyem, én is valami hasonlót építenék, kivéve talán azt, hogy ennyire nem integrálnám az asztalba a gépet.
Egy dolgot nem értek:
A wifi routert miért raktad az asztal alá?
Nem akarsz gyereket?
Oldalról az asztal, és a fiókok tartalma árnyékolja, szemből te, ha odaülsz, emiatt gyengül a vett jel, a router pedig nagyobb fokozatba kapcsol, hogy kiegyenlítse ezt, és pont a lábad közt sugároz, ráadásul 3 antennával.
Arról nem is beszélve, hogy a többi wifis eszköz is jobban kell hogy sugározzon (pl mobil, táblagép, laptop) emiatt hamarabb merülnek le.
(#) Lánglurkó válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Köszönöm
Gyerek már van kettő is . Nem akartam sok kábelt és a mellette lévő optikai terminált sem tudom nagyon máshova elrakni. Wifis eszköz meg csak a gyerekek asztali gépe van az emeleten. A multiméter alatti részbe pedig a Rádió technikában közölt labortápegység lesz megépítve, persze Alkotó által közölt verzióban.
(#) Attila86 hozzászólása Nov 21, 2013 /

Bővültek a műszereim egy kis kézi oszcilloszkóppal (ARM DSO201). Egyenlőre nagyon tetszik! Sajnos fenn akadt a vámon úgyhogy fizethettem rá 27% áfát, így kb 18500Ft-ba került.
Következő: »»   252 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem