Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen, tudom mi a prell. De pl. miért van a műszeren két idő-kijelző, és mi értelme lenne egy kapcsoló idejét mérni? Esetleg egy relé meghúzási idejének mérése lenne a cél? Mire lehetne használni a gyakorlatban ezt a műszert? Nixie-órát terveztem belőle, ha nem sikerül megfejteni kilétét. Bár Topi egyenlőre la akar beszélni róla.
"mi értelme lenne egy kapcsoló idejét mérni?"
Hát ez jó kérdés Esetleg digi áramköröknél, ahol az időzítés fontos. A két kijelző meg szerintem azért lehet, mert ugye a kapcsoló megnyomáskor is, és elengedéskor is prellel, és talán azt mérheti. A csövek felhasználásáról meg neked kell döntened (én pl. nem tudom, hogy mit kezdenék vele. :nemtudom: ) Akarom mondani nyugodtan csinálj belőle nixie órát, ha úgysem használnád.
Sziasztok
Kellene nekem egy ZTX384, csak ahogy néztem nem lehet kapni... Tudtok nekem mondani valamit amivel helyettesíteni lehet? Csatoltam mihez kőne'... Köszi szépen
Sztem bármilyen hangfrekis tranya (NPN) jó helyette. Pl. BC413
Okés, és mit mondasz ezt a kütyüt erősítő elé vagy után kell kötni?
Egyértelműen elé...
Köccöntem
helló. Szeretném megtudni, hogy léteznek-e ilyen alkatrészek, amiket a képen bekarikáztam. Az a netes oldal, ahonnan én szoktam rendelni ott nicsen.
Helló!
Ilyen értékü ellenállásokat, illetve kondikat vagy saját magad alkotsz (több alkatrészt soros, ill. párhuzamos kapcsolásából), vagy pedig az ilyen 0.5%-os tűrésű alkatrészek között keresel megfelelőt. De általában a hozzá legközelebb eső értékek is jók (kivétel persze, ha nagy pontosság kell, mert akkor marad a fenti módszer).
Helló, én annyival kiegészíteném, hogy a jelzett alkatrészek ritkák ugyan, de szabványosak, ám az értékük nem kritikus: pl 51 ohm, helyett jó a 47 is, az 52K trimmerrel sorban úgyszintén. Ha a 750 Ohm 680 lesz, megnő a zener áram, csak nincs annyira kihegyezve! Az 1,1k se sokat zavar, ha 1,2k lesz. 1,5 mikró? 1uF+470n párhuzamosan, ha remegne a LED sor az 1µF-al... Bizonyára pontosan méretezett konstrukció, de nem gyakorlatias.
Sziasztok! Segitségeteket szeretném kérni! Egy HI-FI-ben szétdurrant egy alkatrész, zárlat miatt. A száma: KD1351Y Ez egy három lábú teljesítménytranzisztor, legalábbis úgy nézem.Ez látja el árammal az 5V-os stab. IC-t. A tokozása TO-220-as! Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezt valamivel helyettesíteni???Szerintem az alábbi címen lévő az! Előre is köszönöm!Kép: Hivatkozás
Bocsi! Nem került be a cím.
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69909/KEC/KTD1351.html
sziasztok!
rossz enerkiatakarékos izzókból szert tettem pár 13003-as tranzisztorra mire tudnám ezeket hasznosítani?
13003 c251? Ha jól sejtem nagyfeszültségű, kis teljesítményű kapcsolótranzisztor. Ez van pl némely mobiltöltőben is. Meg van feszítve rendesen, szeret tönkremenni. Jó ha van tartalékban.
Sziasztok!
Szeretnék egy olyat kéredezni, hogy hol találok vagy hogyan tudok egy olyan táblázatot vagy programot találni ami minden féle elektronikus alkatrész rejzjelét tartalmazza lehetőleg leírással, hogy mi micsoda. Ne legyen elavult, hanem amit a napjainkban is használnak (rajzjeleket). Ezekbe a jelekbe beleértem az ipari dolgokat is. Induktív-, kapacitív-, optó-jeladók. Automaták, nyomógombok kapcsolók, motorok, stb. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Alaphelyzetből az iskolai tankönyvboltban.
Van egy alaplapra csatlakoztatható mini zümmerem/hangszóróm. Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet ezt 1-2mp-es csipogásra bírni? (két kivezetése van: + és -) Ha kell tudok képet is feltenni.
Mondjuk ha egy kétledes villogóban az egyik led helyére ezt kötöd be? Vagy ez így nem jó?
Konkrétan ebbe kellene, hogy legyen egy visszajelzés hogy elsültek a vakuk.
Helláj!
Nekem lenne két dolgom amit nem tudok hogy mi. A neten se találtam róla semmit. Ti talán tudtok segíteni hogy ezeket a dolgokat tudnám-e hasznosítani a hobbioelektronika terén!
itt a másik:
Sok alkatrészt kinyerhetsz belőlük, ha már egyben nem tudod hasznosítani.(Zénerek ellenállások, drótok, ic(bár ezt nemtom) stb)
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez milyen kondi? Egy samsung vinyóba van a +5V-s bevezető ágon... Létezik, hogy 4nF-s???
Ez egy SMD tantál. Ezeknek az értéke kb. 0,5 µF-tól megy, egészen kb 100 µF-os nagyságrendig.
A képen látható szerintem kb. 4,7µF vagy max 10 µF lehetett.
Jézus Te mikroszkóppal fényképezel ?????
Eszement jó ahhoz képest, milyen kicsi ez a kondi. Amúgy megnéztem náhány vinyót azokon 6.8 mikró volt úgyhogy tehetsz 10 mikrót is.
sztem amásodik egy freki mérő. nagyon ugy néz ki. a felső az out, az alsó az in. valószínűnek tartom legalábbis.
az első, hát elsőre azt hittem forrasztóállomás, de sztem köze sincs hozáá XD
Norberto: Köszi a segítséget
Fery: Neked is Csak egyszerüen Csabee:SAMSUNG S500\makroba... örülök, hogy tetszik 4,7(hogy teszitek be a mikro jelet???)F-tosat tettem be és műxik Köszi a segedelmet...
Egyszerűen egy kis U betűt (mint Ubul) kell beírni a nagy F elé közvetlenül...és akkor az oldal, mesterséges intelligenciájának köszönhetően úgy jeleníti meg a mértékegységet, ahogy azt kell!
Én is betettem érdekességként egy képet egy (Maxtor) vinyó-elektronikáról...sima, mezei S5600-as FUJI géppel készült makro módban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |