Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek!
A minap előfizettünk itthon (Tolna megye/Paks) az HBO MaxPack-ra, ami digitális... Februártól CSAK digitálisan sugározzán nálunk, ami azért baj, mert itthon csak analóg TV-ink vannak, (mint az országban a legtöbb helyen). Ezért a kábelszolgáltató adott ingyen egy digitális/analóg átalakító boxot, de csak 1-et, vagyis CSAK 1 TV-n lehet majd HBO-t nézni... Ha akarnánk nézni a többi TV-n is, akkor meg kéne venni egyenként a boxot, ami elég húzos (16000Ft)... (dönthet az ember, vagy megveszi vagy kicsit áldoz még rá és vesz egy digitális TV-t... ![]() A kérdésem az lenne, hogy házilag nem kehetne-e egy DAC-rel megoldani a dolgot? ![]() Amúgy tudom, hogy jó az, hogy szépen lassan mi is (MO) utolérjük a többi nyugati országot, és még a kép is szebb, meg a választék is több, de átállni erre a rendszerre elég húzós egyelőre... :yes: Bocs hogy hosszúra fogtam, de úgy érzem mást is érinthet... Előre is ksözönöm a segítő válaszokat!!! ![]() Üdv: Peti
Úgy nem működik, hogy elosztod a digi kimenetet?
![]() ![]()
De a scartot is el lehet osztani. Vagy rosszul értelmezem?
Meg ha sikerülne is (mert van még rajta optikai kimenet, RCA is, meg még talán vmi), de akkor is csak 1 adás menne az összes tv-n...
![]() ![]()
Ja, hogy úgy! Nem egy analóg/digitális átalakító kéne?
Ez azért nem ennyire egyszerű...
az a doboz nem csak pusztán D/A átalakítást csinál, hanm még rengeteg egyéb mást is, hogy a digitális adásból az analóg TV számára értelmezhető jel legyen. nem tudnád olcsóbban megcsinálni mint a gyári készülék, hidd el. --- Ez a téma leginkább a Házilag PSP-re hasonlít.
Vagy a "Mosógép házilag" témára. Asszem vót egy ilyen.
![]() ![]()
Tudom, én is nyitottam pár hülye témát már. De megbántam!!!
![]()
Ha valaki még nem tudná 3 fajta dvb van.
-DVB-S digitális műsorszórás műholdon keresztül EN 300 421 -DVB-T digitális földfelszíni műsorszórás a VHF-UHF sávban EN 300 744 -DVB-C digitális műsorelosztás kábelhálózatokon EN 300 429 A "falraakasztós" uj tévékben csak a DVB-T van benne, sokan beleugornak amjd, és néznek mikor megtudják, hogy kábelre nem jó.Kellett a 3 szabvány, 1 kevés lenne. Nálunk is a cégnél megindult a digit készülék szórás, naponta cipelem ki, tiszta hulladékok. Ez a készülék:Bővebben: Link -1adás helyén 11 adás -sík kép, tiszta hang -választható nyelv -választahtó felirat -üzenet a cégtől a felhasználónak email a készüléken keresztül -néha lefagy -kockás kép a gyors mozgásnál Amugy multkor találtam a neten kártya klonozot, vezetéknélküli cucc, és egyszerre 3 vevővel lehet venni, és 1 kártya a központi egységben.
hát kár, de tudnátok mondani vmit arról a TL5602-ről?
![]()
Ez a kartya klonozo tetszik!
Nem tudnal adni egy linket? Koszi!
És a DVB-H (H=Handheld)
Mobileszközökre? Pl. a Nokia már tesztel ilyet . Ps.: Csak a teljesség igénye miatt említettem Üdv.
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy mi a lényege a Set top box nak (T-home) Tegnap felhívott egy hölgy a T-home tól és ajánlta ezt a lehetőséget. Próbáltam utánanézni a dolognak, de olyan sokmindent nem találtam róla. A Thome oldalán annyit silabizáltam ki a szet-ről, hogy ha van a hagyományos televízió készüléken rca, vagy scart csatlakozó, akkor használható oda is, meg a nagyfelbontású HD,Full HD készülékekhez is. Szóval ez a settopbox jó minden készülékhez? Mert ha úgy adódna vennék hd lcd készüléket , valamikor...
Próbálok tájékozódni. Letölthető valahonnét a DVB-T szabvány?
Pl olyasmi érdekelne, marad-e az AM moduláció és a 4MHz- sávszélesség a videonak. Ebből nyerik-e a digitális jeleket? Marad-e az 5,5 6,5 hangpad, és FM jön-e vagy azt is hozzácsapják a digitális stream-hez?
Annyi a különbség a linkben leírtakhoz képest, hogy magyarországon az MPEG-2 tömörítés helyett MPEG-4 szabványú működik.
Köszönöm!
Tehát a tv képközépfrekvenciás erősítőjétől eldobható a video fokozatig. Mondjuk a teletext RGB-bemenetén esetleg bevihető a három szín. A tuner pedig vagy tud 8MHz sávszélességet különösebb fázistolás nélkül, vagy az is kuka. Pedig izgalmas lett volna kísérletezni egy fejhibás DVD lejátszó MPEG-4 -es dekóderével, meg dolby surround-jával.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan eszköz(pl tv tuner) amin analóg tv adást meg lehet osztani interneten? Magyarán "A" lakásban a jel a koaxon bemegy a kütyübe, csatlakozik a netre. "B" lakásban egy másik kütyüt tv-vel és internettel összekapcsolva nézhető az adás? Természetesen számítógépet kihagyva a folyamatból. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |