Fórum témák
» Több friss téma |
Az eredményt megoszthatnád majd - kíváncsi lennék, mire sikerül jutni vele.
Természetes megosztom. Ez is motivál egy kicsit.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Köszi.
Már csak azért is, hátha felbuzdít, és én is kiberhelek valamiből egy kamerát egyszer.
Nem ismerem ezt a kontrollert, PIC-kel játszom általában, de ha elég nagy a FLASH ( márpedig ellenben a lassú UART miatt megtelne, ha jól gondolom! ), akkor egy képpel egyszer írod tele 40 s alatt. Ebből 10^5 elég sokáig tart !
Számításaim szerint, ha jól számoltam, egy 160x120-as kép 38400 byte. Ez úgy jön ki, hogy a kamerát RGB módban (RGB 565) használva, 2 byte egy pixel. Az f5529 flash memóriája 128kb, ami elég lesz egy ideig.
Mindez csak akkor igaz, ha ov7670-es kameráról van szó. Az ID alsó byte-ját ki tudtam olvasni, és az egyezik ezzel a kameratípussal. A másik azonosítót még nem sikerült kiolvasni, Vacakolok az SCCB-vel...
Készítettem a kamerának egy kis panelt, összeraktam az f5529LP-vel, és miután sikerült beállítani az i2c-t, vagy SCCB-t, vagy minek nevezzem, elkészült az első "kép"-nek nem nevezhető valami. A kamera adatvonala, a P6.0-7 bemeneteken rögtön az UART-ra küldi ki az adatokat. Gondolom ezért van így szétesve a kép, ami igazából a kamera gyári teszt képe lenne (függőleges színes csíkok).
Sok munka lesz még vele úgy látom. Most megpróbálom a flash-be rakni az adatokat, hátha úgy gyorsabb lesz, és nem vész el az adatok fele. Idézet: [/quote]„[quote]Most megpróbálom a flash-be rakni az adatokat” Inkább tegyél utána egy AL422 fifo tárat! Bővebben: Link
Félre ne érts nem kritizálni akaratalak, csak felhívni a figyelmedet arra, hogy a flash memória írási ciklusainak száma véges. Én értem, hogy százezer képet nem lősz vele sosem, de ha valami programozási ziccer van akkor jó eséllyel jöhet a cserebere.
Ez tetszik! De az a Python vagy Pygame vagy micsoda, az nekem magas.
Egyszer már próbáltam beszerezni AL422b-t, de nem jártam sikerrel. (Egy "játékkamerában" kellett volna cserélni, mert valamiért kilyukadt.) Néztem az ebay-en az AL422-t, de pár dolcsival drágábban, már kamerával együtt adják. Rendeltem egyet... Kipróbálom azt is.
Nyugodtan kritizálhatsz, jól bírom.
Ha összeáll a program, és jól is működik, tehát lesz normális kép, akkor úgyis keresek valami jobb, és elérhető megoldást az adatok gyors tárolására.
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem egy G2553-as processzor programozásához. Egy autó sebességjeladójának a jelét szeretném feldolgozni a processzorral. A jeladó amikor impulzust ad, nullára húzza a kimenetét, egyébként lebeg a kimenete, így a felhúzó ellenállás gondolom szükséges lenne a mikrovezérlő bemenetére. A cél az volna, hogy csak egy adott sebességérték felett léphessen be egy ciklusba a program, amiben egy adott feladat van. A problémám az, hogy nem tudom, hogyan lehet frekvenciát mérni ezzel a mikrovezérlővel. A frekvenciát nem szeretném sehol kijelezni, csak mint mért értéket használnám a szoftverben. Köszönöm a segítséget előre is!
Végre volt időm foglalkozni a dologgal, bár nem sokra jutottam, mivel az energiában nincs olyan hogy split(). Trim() sincsen. Megpróbáltam pár dolgot, de sehogy nem bírtam rávenni hogy normálisan bontsa szét az értékeket.
TIMER Capture modul. Olvass vissza itt a topikban, én már próbálkoztam egy g2231-es capture moduljával több-kevesebb sikerrel.
A pontosság, és Icserny fórumtársunk javaslata alapján, ajánlott a külső kvarc használata! Idézet: „nem bírtam rávenni hogy normálisan bontsa szét az értékeket.” Ha a "Serial.print(xy);" paranccsal küldöd az értéket, akkor nem is kell: Bővebben: Link Gondolom a "print" függvény ezt elintézi helyetted. Idézet: A tanácsadás ott siklott félre, hogy mindenki a PC-vel történő kommunikációval foglalkozott.„... az energiában nincs olyan hogy split(). Trim() sincsen.” Arduino/Energia programokban a parseInt() és parseFloat() függvényekkel kell/lehet bűvészkedni. Itt található egy mintapélda ami bemutatja a használatot. Csak akkor működött, ha a terminál ablakban a sorvége küldés opciót is bekapcsoltam. Egy számhármas elküldésekor (ahol a számokat pl. szóköz választja el) beállítja az RGB LED színét. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Az eZ430-Chronos 868 néhány napig kedvezményes áron kapható, $29.99 az $58 helyett. A kedvezményhez a 868_BF kuponk kódot kell beírni. Naponta csak korlátozott számú kedvezményt osztanak ki.
Szintén kedvezményes áron kapható az eZ430-Chronos-915 is (kupon kód: 915_BF), de az a frekvenciasáv csak Észak-Amerikában használható, Európában nem.
Köszönöm! Nekileselkedek aztán kiderül mi lesz.
Helló!
Köszönöm a választ! Nekem annyira nem fontos a pontosság, ha 5-10Hz-t téved, nem nagy gond, csak valahogy tudjam megoldani.
Azért nézd meg az adatlapot (g2553). Gondolom ha autóról van szó, akkor autóban szeretnéd használni. Ott viszont a szobahőmérséklethez képest, elég szélsőséges hőmérsékletek vannak, ami nagyban befolyásolja a belső frekit.
Soros port probléma kiküszöbölve. Tökéletesen fel tudom bontani. Már csak az átvitelt kellene megoldanom, nem ide tartozik de ha van rá ötlet azt szívesen fogadnám. Adott egy ex-vezeték nélküli fejhallgató, ahol a soros adat TX lábát rákötöm az adó hang bemenetére és szépen át is viszi mert egy hangszórón lehet "hallani az adatot". A kérdés hogy lehetne ezt felhozni olyan szintre hogy mehessen az msp-be?
A dolog ennél bonyolultabb, mert az, hogy hallod, még nem jelenti azt, hogy a jel torzításmentes és visszaállítható. Sok évvel (évtizeddel) ezelőtt kazettás magnóra próbáltam adatokat rögzíteni, s akkor oszcilloszkópon látszott, hogy az UART digitális jele nem alkalmas a közvetlen rögzítésre. Célszerű valamilyen modulációs technikát bevetni. Vagy valamilyen vivőfrekvenciát kell modulálni a hasznos jellel, vagy két frekvencia között kell ugrálni az '1' és '0' jelnek megfelelően.
Az a gond hogy az egész elég komplex cucc, nincs jól elhatárolhatóan a rádiós rész meg maga a hanghoz tartozó részek. A vevőben egy sony am/fm ic van csak 400mhz környékén működik.
Az MSP430f5529-es, számomra nem a legegyszerűbb, órajel beállításával kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
Az első, az SMCLK beállítása. Elsőnek kiválasztom az FLL ref frekit a UCSCTL3 SELREF regisztereivel. Ezt követően az UCSCTL0-2 regiszterekkel osztom/szorzom a kívánt frekvenciára? (Van 9 UCSCTL regiszter, de én már az első 2-nél összekeveredtem.) Tehát, ha pl. ~18MHz-et szeretnék beállítani az SMCLK-nak, akkor:
Néztem az Energiában, hogy ott hogy állítja be a 25MHz-et, de abban is elvesztem...
Na odáig eljutottam, hogy beállítottam a max. frekit (25MHz), legalábbis azt hiszem, és a program indítása után rögtön resetbe megy a mikrovezérlő. Az adatlapot böngészve, a PMM (Power Management Module) modult is be kell állítanom, de hogy hogyan!?...
Ha a végleges nyákba tervezek egy, mondjuk 4Mhz-s kvarcot, arra is be tudom állítani a mikorvezérlőt? Mármint hogy arról vegye az órajelet? És akkor az atombiztos lenne.
Igen. g2553 P2.6(Xin) 19-es láb, P2.7 (XOut) 18-as láb. Szerintem egy jó minőségű kvarccal biztosabb lesz a frekimérés. Pl. az itt szereplő adatlap szerint, egy 30ppm-es jó lehet. (és nem is drágák.)
De az MSP430G2553 csak kisfrekvenciás kvarcot fogad, nemde? 32 kHz, vagy hasonló...
De B@...us.. Összekevertem a g2955-el. az van itt az asztalomon, rajta egy 8MHz-es kaviccsal.
Köszönöm a helyesbítést! Erick. Bocsi a félrevezetésért! A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
Igazán nem gond. Egyenlőre egyáltalán nem jutok egyről a kettőre. Próbapanelen összeraktam egy négyszögjel generátort, ami kb. 10Hz-et ad ki, led is villog a kimenetén, meg multival is megmértem. Azt szeretném, hogy ezzel a négyszögjellel generálni megszakítást a capture/compare 1. csatornán, aminek a bemenete elvileg a 2.1 port. De semmi nem megy. Úgy szeretném, hogy elindul egy timer, megy folyamatosan, amikor p2.1-en lefutó él van, akkor megszakításba megy, itt egy switch case-el először elmentem egy regiszterbe a timer tartalmát, majd második lefutó élnél az előzőleg elmentett tartalmat kivonom a jelenlegi timer tartalmából. Ezzel meglenne a periódusideje a négyszögnek, de sehogy nem akar életre kelni....
Ill. valaki segítene abban, hogy pontosan hogyan lehet debugolni IAR-ban? Működés közben is lehet figyelni az egyes regiszterek változását? Mert nekem nem sikerült.... A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |