Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha majd lesz tapasztalatod vele, oszd meg itt a fórumon, mert engem is érdekel ez a kis műszer, gondolkodom a vásárlásán. Köszi
Rendben. Egyenlőre még nyúzom, ha majd kiismertem rajta mindent akkor mesélek. De azt már a másik topikban: Bővebben: Link
Nekem is volt ilyen, én használtan vettem15-ért, szerettem benne, hogy nagyon sokmindent mér, frekit, DC-t, stb, olyan 50kHz-ig még a négyszög is szép volt, tehát hangfrekire nekem tökéletes volt, de igazából nem tudtam kibékülni a pixelesedett szinusszal, amit rajzolt, meg úgy általába ez a bajom a digit szkópokkal, eladtam aztán beneveztem egy tárolós philipsre, az ugyan nem ennyire multifunkcionális, de tetszik a képe. Neked viszont ez biztos jó választás, mert funkcionálisan nagyon jó és akkora mint egy telefon.
Ha jól tudom, ez nem is 8 bites felbontású mint a többi, hanem 12 bites. Ez nagy előny ha pc.-re lehet küldeni a jelet, és 12 bitnek megfelelő felbontásban ábrázolni.
Így van, 12 bites az A/D-je! Ha PC-re lehetne kötni és onnan egyből beolvasgatni a mintákat, akkor nagyon jó lenne loggolásra. De a PC-re kötve sajnos csak tölteni (az akksit) és szoftvert frissíteni lehet ha jól tudom.
Ezt a kis DSO-t a munkahelyemre vettem ahol 125Hz-es és 125kHz-es szinuszjelek vannak vannak, ezeknek a van/nincs detektálása szükséges, erre pedig tökéletes ez a kis műszer. Sőt, még túl jó is. Ráadásul kicsi, elfér zsebben, így tudom magammal vinni bárhova, akár le a pályára is magán a síneken méricskélni jelalakokat (a metrónál dolgozom).
Igen, pixelesnek pixeles. De a jövő héten veszek egy rendes asztali OWON digit szkópot is 800*600-as LCD-vel, az már jobb lesz.
Mibe kerül Neked a Metró? Régen mikor még dolgoztam ha kellett egy műszer azt a cég vette meg, nem én. Ennyit változott a világ? Bocs az off-ért, ha válaszolsz azt magánban légyszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
Persze, a van/nincs-re tökéletes, sőt, én amikor használtam, szerettem, erősítők építésénél, hibakeresésnél nagyon jól jött, a mérete miatt, meg úgy mindenhogyan. Praktikus, kicsi, és az akkuja is szerintem elég jól bírja. Mindössze a pixelesedett jel csúnyácska, van akit nem zavar, én valahogy ezzel nem tudtam megbarátkozni. De ettől eltekintve valóban nagyon hasznos műszer, a pontossága nekem teljesen megfelelt, nahát és ha az árát nézem, ami szerintem nevetségesen alacsony, akkor meg pláne jó kis cucc. Néha kicsit bosszankodom, hogy eladtam, a philips mellé néha azért jól jönne, azt nem igazán szeretem cigelni, a minap is TV-t javítottam benn a szobába, egy samsung projektorosom van, na hár gondolhatod....jól jött volna a kis DSO
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
Sziasztok! Szerintetek ez megéri az árát? Mindig is tartózkodtam az efféle csoda csomagoktól, viszont egy panelba ideális lenne a kisebb barkácsolásokhoz.
Arra amit leírtál szerintem tökéletesen megfelel.
Mindig zavart ha valamit ennyire leáraznak. Barkácsolni biztos jó lesz.
Igazából az árazás csak reklám fogás. Rákeresve mindenhol 20 körül van az ára
Én egyenként szerzem be a szerszámokat. Így a szükséges dolgok lesznek, feleslegesek nem. A nagy készletek egy része általában soha nem kell, minden viszont nincs benne, így még külön venni kell valamiket.
Nem kell becsapva érezd magad.
Majdhogynem csak a gurulós szerszám láda megéri. Kiszámoltam, a szerszámok átlagára 106 Ft. A kalapács ára az Ár-gép ben 350 - 15000 Ft közé esik. Ami a dobozban van, lehet hogy egy szög beütésére alkalmas. A többi szerszám is hasonló minőségű lehet. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
Én nem vennék ilyet. Emlékszel még amikor a románok árultak szuper krova készletet? Na ennek pont ilyen a minősége, van itt minden, a két csavartól kicsorbuló csavarhúzótól, a visszafelé megtekeredő fúrószáron át a hajlítható krova hajtószárig minden. Ez arra jó, hogy a rendszerető papi megveszi és felteszi a polcra, majd nyugtázza magában, hogy ilyen is van. De az életben nem használja. Ez is azok a tárgyak közé tartozik, amely imitálja látványra aminek látszani akar. De használati értékét tekintve nulla. Ha van felesleges 20.000Ft-od és szivesen nézegetnél otthon egy ilyet, akkor mindenképp vedd meg, másra ez nem jó.
Van a készletben 60 db csavar/anya is. Ha azok is a 108 Ft/db árszintet képviselik, ott azért svédacél minőség lehet
A románok nagy biznice a kiálló kommutátorszeletes "Bosch" sarokcsiszoló volt, ami öt 40x40-es zártszelvény elvágása után szénkefecserére szorult.
Aki hozzám is hozta, milyen büszke volt rá, hogy 10-ért mit vett!
Mikor mondom nékije, hogy ez hamisítvány, simán engem nézett irigykedő f-nak.
Ahogy pucuka is írta: a láda megér ennyit. A benne lévőkről pedig a többiek leírták, amit le lehetett.
Igen, ettől már csak a HILTI ütvefúró volt jobb, ami ragasztó keveréstől fogaskerekes lett 4 nap után.
Kb évente rám tör a felismerés hogy nekem digitális, tárolós oszcilloszkópra van szükségem. Eddig ezt mindig sikeresen elhessegettem azzal az indokkal hogy ezek nagyon drága műszerek és én ennyit nem akarok a hobbimra költeni. Egészen mostanáig!
Lorylaci beugrott hozzám két hete és hozta magával a 300MHz-es tárolós, LCD-s szkópját. És többszöri kérésem ellenére sem akarta nálam hagyni, borzasztó! Az volt az a pont ahol elszakadt a cérna és mondtam hogy nekem kell ilyen! (Legalábbis hasonló. ) Nézegettem a neten, elég gyorsan rájöttem hogy az OWON SDS-szériája lesz számomra a nyerő. Ebay-ről szerettem volna megvásárolni mert ugyebár onnan sokkal olcsóbb. Kinéztem a 60MHz-es típust, hosszas és alapos mérlegelés után úgy döntöttem hogy az elég lesz nekem. Kb 80000Ft-ért volt az Ebay-en. Aztán kíváncsiságból megnéztem hogy nálunk Magyarországon mennyiért árulják. 130-140 ezer Forint közt van sőt, egy helyen 170k. Aztán találtam egy boltot ahol 89000Ft volt! Nem hittem el! Felhívtam őket hogy ez nem-e elírás, nem. Mondom akkor biztos a típust írták el és ez egy butább típus, de nem, a típus is stimmel. Mondom akkor már rohanok is érte! Erre azt válaszolták hogy sajnos elfogyott, de a jövő héten (ezen a héten) érkezik. Oké mondom akkor megvárom, ez volt a múlt hét közepén. Aztán gondolkodtam hogy hogy lehet hogy ilyen irreálisan olcsón adják és ráadásul nem csak más üzletek áraihoz hanem a saját áraikhoz képest is... Mondom nem kerül semmibe, nem tart semeddig, leadok hát egy megrendelést a webáruházukban. Ugyanis ha azt visszaigazolják akkor onnantól nekem annyiért kell adniuk amennyibe a megrendelés pillanatában került. Féltem kicsit ugyanis hogy esetleg rádöbbennek hogy nem kicsit alul árazták a szkópjukat. Láss csodát, másnap már 114000Ft lett hirtelen! Szóval irtó jól jártam a kis szkóppal, nem sokkal kevesebbért kaptam volna meg Ebay-ről, ráaásul ha fennakad a vámon akkor fizethetek rá 27% áfát. Tudom, mert a pár hete megjött kis ARM DSO 201-es szkópocskámra is fizetnem kellett. Plusz az ebay-en várhattam volna rá hetekig, akár hónapokig, no meg ha hibás akkor a garanciális ügyintézés a világ túloldaláról picikét necces. 60MHz, 500MS/s, két csatorna, 10MS memória(!!!), 800x600-as LCD, USB és LAN(!) csatlakozó, akkumulátoros üzemmód... nagyon jó. Egyenlőre még ismerkedünk, nagyon más ez mint egy analóg.
Szép darab és szerencsés is vagy. Használd sokat egészséggel.
Gratulálok az új szerzeményedhez!
Nekem ettől a gyártótól a 25 MHz-es változat van, (PDS 5022S), 2 éve volt hazai webshopban 72000, szóval szerintem nagyon jól jártál a 60 MHz-essel ennyiért. Nem is beszélve arról, hogy egy akkus szkópnál nem kell galvanikusan leválasztani a mérendő készüléket a hálózatról, mert a szkóp nincs földelve, ha akkuról megy. A LAN csatlakozó használhatóságáról majd írj pár sort, ha kiismerted, az enyémen olyan nincs, de érdekel, mire jó. Használd egészséggel!
Sziasztok!
Zoli_Bácsin felbuzdulva én is készítettem 2Db óntartót. 2mm-es acéllemezből van, az ón kivezető, 1mm-es Co Dűzni. Bővebben: Link
Fém megmunkálásban otthon vagy, és a festés is tetszik
Én is szeretnék egy ilyet, csak több emeletesben, mert már unom, hogy mindenfelé csak a különböző ónok vannak.
Köszönöm! A fémek táján otthon vagyok. A festés nem lett olyan szep de a célnak megfelel. 2 komponensű festékkel festettem, olyan mint a páncél!
Sziasztok!
Ilyen csatlakozóba való tüskét milyen szerszámmal szoktatok összepréselni? Gondolom ezt sokan használják, mivel nagy számban olcsón beszerezhető. Én laposfogóval szoktam összenyomkodni. Azzal az a gond, hogy lassú, könnyű elrontani, és lehet rossz összenyomás, ami később kontakthibát okozhat. Ezt a krimpelő fogót találtam hozzá. Csak érdekelne, hogy ezzel vajon mennyire jól lehet dolgozni?
Az a krimpelo kellene hozza, de mivel nekem a munkam soran csak kis mennyisegben lenne ra szuksegem (prototipusok) ezert forrasztom es a kulso fuleket pedig kismeretu csoros fogoval hajtogatom a huzal szigetesese kore.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |