Fórum témák
» Több friss téma |
Hi!
Ezt a topikot azért nyitottam, mert van egy pc-hez csatlakoztatható kormányom, és azt a laptophoz szeretném csatlakoztatni, de nincsen olyan csatlakozó a laptopon. A kormányon egy 15 tüskés csatlakozó van, nem lehetne-e valami átalakítót készíteni hozzá, hogy mondjuk nyomtató porton, vagy rs232-es porton menjen? És még azért is nyitottam, hogy ide lehessen írni a pc-s dolgokat. ![]() ![]()
Nem olyan mint a sorosport(rs232), csak 7+8 lábbal? Az gameport. Esetleg lehet hozzá átalakítót kapni.
Találtam egyet, ha gameportra gondolsz, akkor jó.
Bővebben: Link
laptop nem játékra lett kitalálva............
cím javítva.
Másik gépen van olyan port és működött is, de mindig jobra húzott egy kicsi, és ezmiatt nem lehetett vele rendesen játszani. Próbáltam beálítani, de nem engedte mindig ugyanaz maratt, még egyszer rosszabb is lett és nem tudtam visszaállítani, csak másik fajta módban működött,
![]() (Köszönöm a cím javítását)
Szerintem az lessz az, de azért egy kicsit sokba kerül.
![]() ![]() Házilag, vagy valamilyen olcsóbb megoldás kéne. ![]()
Egy gyakori válasz : A Google a barátod.
![]()
Az lessz hogy veszek egyet, mert a gugli csak azokat hozza be ahol lehet ilyet venni.
![]() Köszi a segítséget! ![]()
PIC 18F2550 chipcad SOIC tokban 930 +áfa.
Pár járulékos alkatrész (kavics, kondik, csati) Egy kis kódolás a gyári HID firmwaren, és már is boldog vagy.
Szerintem jobban jársz ha megveszed a csatit! A gameportot közvetlenül biztos, hogy nem tudod soros, illetve párhuzamos portra kötni, hiszen analóg bemeneteket is tud fogadni, melyeket digitalizál. Persze lehet, hogy a kormányod ezeket nem is használná!
http://pic18fusb.online.fr/wiki/wikka.php?wakka=HidJoyStick
Megnéztem a linket, de nem találtam semmilyen kapcsolást csak asszem asembly-ben írt programokat.
Esetleg ha valakinek van egy kapcsolása, és ha pic-es, akkor hozzá egy progija, azt szívesen várom!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Nemtudom láttál e már egyáltalán assembly programot?
Néha olvasni is célszerű nemcsak nézni. Leszeded a MC oldaláról a HID fw-t, kicseréled az autofiles mappában az usbdsc.c fájlban a rom struct{byte report[HID_RPT01_SIZE];}hid_rpt01 descriptor tartalmát az általad assembly kódnak nézett struktúrára. A főprogramban meg loopolsz az AD-k, gombok beolvasására, meg ezen adatok elküldésére. Ennyi. Jahh és ha tüzetesebben megnézed az oldalt, akkor látni fogod, hogy bizony van fent kapcsolási rajz is.
Hello!
Sokat időztem az oldalon, de nem haladtam sehova. Egy kapcsolási rajzot láttam, de az sem a gameportnak az átalakítása volt, hanem valamilyen usb valami, de semmilyen gameport nem csatlakozott hozzá. Ha esetleg feltennéd, vagy elküldenéd e-mailben nekem a kapcs rajzot, meg ammi kell még hozzá, hogy müxikjen, azt nagyon köszönném!!! PIC-ket tudok égetni. (Csak progit még nem tudok írni ![]() ![]() ![]()
Láttam már, de annyira nem vagyok jártas a progikban, most próbálom tanulgatni őket.(Csak eggyet.)
Tudok angolul, de csak a legalapvetőbb dolgokat. (Nem is tudom hogy lessz majd belőle 3év múlva éretségim.) ![]()
Köszi!
Ide én is eljutottam, de akkor a doksi nem ilyen volt, de nem baj végre megvan ami kell!
De ami a kormánytól jön csatlakozó annak veszek egy aljzatot, és melyik lábát hova kössem a pic-nél?(Közöttük van az a 100ohm.)
![]()
Egy teljesen más kérdésem van.:
Van egy régi P valahanyas gépem,(alaplap:E139761) de sajnos nincs rajta USB port. Halottam olyat, hogy az alaplapon van, csak nincs kivezeve. Nekem azért kéne mert Linux-ot szeretnék feltenni(Debian-t) és a winyó még 1Gb sincs. Ezért gondoltam egy ilyen pendrive-os megoldásra, csak meg kéne találni az alaplapon és kivezetni egy USB hosszabítóval.(Egyik vége pendrive ,mási a gép alaplapja.)Ebben kéne egy kis segítség. (Alaplaphoz nem találtam semilyen leírást.) ![]()
Szevasz Einstein!
Szerintem a legegyszerűbb,ha veszel egy USB bővítő kártyát,ezeken 2-6 USB port van.Az áruk kb. 2000 forinttól indul.Ilyet raktam valamikor a P90-es gépembe,a nyomtatónak.
Ez tényleg jó ötlet,ez leszz.
Köszönöm a választ! ![]() ![]()
Üdv!
Lenne egy új kérdésem de nem akartam ezért új topikot nyitni: Van egy régi kb 1 Gigás HHD amit kiszedtem egy régi pc-ből amin Windows 98 futott, és azt akartam a gépbe beletenni plussz egy giga tárhelynek (zenéknek) és be is tettem, érzékelte működött is , de sajnos a kettő másik meghajtó(CD, DVD) közül egyet így nem érzékelt és pedig minden be volt kötve. A kérdés hogy mit csináltam rosszul, vagy lehetne-e USB re rátenni és külső HDD nek megcsinálni? Csak hogy kötöm rá??? Van USB csatlakozóm ami a gép USB portjába megy, mert anno csiláltam LED-del egy USB-ről működő lámpát. Ja és tudom hoigy akkor még kéne neki csinálnom egy 5V, 12V-os tápot, de az nem nagy kunszt, megoldom ![]() Előre is köszönöm a választ!!! ![]()
A hdd-t át kell jumerelni. Van a 40 lábú csatlakozó mellett még néhány érintkező, amiből lehet hogy néhány egy -egy jumperrel össze van kötve. Meg kell nézni, hogy a mostani jumpereléssel milyen módba van (Master vagy Slave) A lényeg, hogy át kell rakni a jumpert, hogy a másik módba legyen, mint ami van.
Köszi, holnap megnézem! Aztán majd írok!
![]()
Na akkor megnéztem és ahol a cuccok csatlakoznak rá ott nincs ilyen jumper- elés de ha a lapkát végignézem akkor találtam eggyet. 3 sorban van és a középső van összejump-erolva és mellé ez van írva: DS. Felette is van ilyen tüske csak nincs rajta az az összekötő cucc és ez van rá írva:SP és legalul ez van írva:CS.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |