Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   34 / 71
(#) sanaxx válasza tibor11 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Szia itt egy kis csomag amik esetleg működhetnek vele, köztük van az 1.4 is és frissebbek is. Ha nem eredeti vagy jobb minőségű klón akkor viszont nem biztos hogy sokra mész vele. Legelőször a readme-t olvasd mert elég komoly beállításokat kell végrehajtani az eszközkezelőben mint pl. a com port változtatás, majd a program tester.ini fájljában a com port beirása stb. Pin kód kell a km óraállításhoz, ha csak erre kellene sajnos azt meg nem egyszerű megszerezni. Ha nem megy kérdezz, hátha tudok segíteni.

http://data.hu/get/7103447/vagcan.rar
(#) tibor11 hozzászólása Nov 6, 2013 /

Sziasztok! Köszi a válaszokat. Sajnos látom, hogy amihez szerettem volna használni a kábelt (motordiagnosztika ,parkradar, "kézifék"visszaállítást, erre azt hiszem nem jó. Mondanátok (linkelnétek) olyan frissebb kábelt magyar vcds-el ami ehhez az autóhoz jó?..
(#) sanaxx válasza tibor11 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Például:
ennek mondjuk tudni kellene a verzióját
http://racing-bazar.hu/alkatresz/elektronika/usb_s_diagnosztikai_kabel_program

http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/vagcom_vcds_vw_audi_skoda_seat_autodiagnosztika_1990_2012

Ha rám hallgatsz visszaolvasgatsz és itt a fórumon is találsz olyat aki olcsóbban tud szerezni neked, csak nem reklámoznám ha ő nem ír neked.
(#) györgy hozzászólása Nov 16, 2013 /

Sziasztok!

Jópár oldalt végigolvastam ebben a topic-ban, igaz nem az összeset, de nem találtam olyan most is működő linket, ahol lehetne venni káblet vcds szoftverrel. (Az előttem lévő hozzászólásban a második linket felhívtam, de neki jelenleg nincs ilyen kábel.) Nekem megfelelne az angol verzió is teljesen, és egy 1998, illetve 2000 évjáratú vw autóhoz használnám. Az lenne a kérdésem, tudna-e valaki olyan kábelt ajánlani, amely bizonyítottan működőképes, és nem külföldről kell rendelni.
Köszönet:
György
(#) _vl_ válasza györgy hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Azt azért elfelejti minden kérdező hozzátenni, hogy az eredeti kábel az árfekvése miatt nem felel meg...
(#) illestibor hozzászólása Nov 16, 2013 /

egy 98 2000 evjaratu autohoz a kabelt szinte fillerekbol meglehet epiteni.Es a 4-es verziujo programot lehet vele hasznalni.nem igazan tud kevesebbet mint a legujabbak.Az ujaknal az uj autok tamogatasa a szempont., nem a reg.Persze az addigi funkcionalitas megmarad csak nem sok ujdonsag lelheto fe.Legfeljebb kodolasi procedurak melyeket az uj, es esetleg eredeti interfesszel mukodo program automatkusan felkinal, azt te egy regi kabellel sajat magad kell megkeresd a wikin(http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Main_Page).
Itt van egy kis izelito....ezzel a tipussal 2005 korulig tudsz tesztelni, sot akar tovabb is, csupan a protokoll kell k-line-os legyen.
(#) balazs88 válasza illestibor hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Szia Tibi!Tetszik ez a kábel építés dolog amit kitettél!Köszi szépen!
Annyit had kérdezzek, hogy ez demó módban működne vagy minden elérhető benne?
Vw Passat AJM-hez kéne...
(#) Kaszab hozzászólása Nov 18, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Audim A6-hoz eddig jól használt VCDS Beta 11.3.0-ás programomat véletlenül frissítettem és gondolom a Roos-Tech kábelből törlődött valami, mert "Port: OK, Interface not found" üzenetet kapok. Nem vagyok elektronikai zseni - tudna valaki gyakorlati segítséget nyújtani?
Megköszönném.
(#) illestibor hozzászólása Nov 18, 2013 /

Balazs....A mellekelt kis generator.... teljes erteku lessz a progi(3as verzio).A 4-es hez a kulcs az epromfileban van.De a 3ast nyugodtan hasznalhatod a passathoz.

Kaszab-neked valoszinuleg csak az epropmtartalom szallt el az ftdi-bol.Ha szerencses vagy.Itt egy kis segitseg is.11.3as tartalmam nincs, kar hogy nem mentetted le esestleges balesetekre a tartalmat, az ftdi tartalmat.Visszairni az Mproggal tudod.Soksikert.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) balazs88 hozzászólása Nov 18, 2013 /

4-es hez akkor nem kell semmit sem csinálnom alapból teljes értékű lesz a kábelem vagy ki kell olvasnom az epromból a kulcsot? vagy?
Bocsi csak nem vagyok benne jártas...
(#) Kaszab hozzászólása Nov 18, 2013 /

Kedves Illés Tibi! Köszi a tanácsot. Sajna nincs gyakorlatom eprom-égetésben, tényleg gyakorlati segítségre lenne szükségem. Esetleg tudnál ebben is segíteni!
(#) roka válasza balazs88 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Szia.

Bocs , hogy belebeszélek, de nem az eprom tartalma szállt el. Mivel a port státuszt csak akkor tudja beazonositani a program ha jo az eprom tartalma.
A kábel tulajdonképpen két részből tevődik össze egymástol független táprol mennek.
Az usb csak az ftdi-nek ad tápot , ha jo a tartalom az epromban akkor felismeri a program az illesztöfokozatot, ha tovább probálod vagyis ha az autora csatlakoztatod akkor kap tápfeszt tulajdonképpen maga az interfész. Ha ekkor kapsz hibaüzenetet akkor pedig az Atmega tartalom sérült.
Az pedig hogy milyen mértékben sérül a tartalom verzioszámoktol függ.
A lényegen nem válltoztat. Használhatatlan lessz.
Csak egy példa. Egy kábel javitás közben nem kapcsoltam ki a netet és hiába jo volt a tartalom pár diag után demo lett a program. Elég volt az az 1 perc amig teszteltem a kábelt.
(#) molnarp válasza roka hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Bocs, hogy beleszólok én is.
Elég régóta használom és javítom ezeket, a tapasztalatom az, hogy van net vagy nincs net tök mindegy. Max akkor szól, hogy illene frissíteni. Net miatt csak akkor száll el, ha rányomsz a frissítésre!
(#) györgy hozzászólása Nov 19, 2013 /

Köszönöm a segítséget!
(#) balazs88 válasza molnarp hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Molnarp!Amit feltettél fájlt még anno /Atmega162_flash_and_eeprom.hex/
AVR Studióval akarom feltenni kábelre /11.2/ mert letiltott és csak demó módban műkszik.
A progiba hogyan tudom megnyitni a fájlt mert nem megy.Elöbb a flash és utána az eeprom tartalmat kell írni?Kösz
(#) molnarp válasza balazs88 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Külön tettem fel a flash és az eepromot?
Ha egybe van, akkor azt szét kell választani, majd először flash, utána az eeprom.
Ha villog pirosan a led programozás után, akkor jó.

Hogyan választom szét? STK500 al programozom fel!Próbálom
Szóval amikor villog az STK500-on a led befejezés után akkor sikerült az írás?

nem. a kábelen villog ha jól ment be a flash. mindjárt felteszem szétszedve

molnarp barátomnak köszönöm előre is!

Tessék. Próbáld ezzel.
Ha VG.B 2011-07-01-es a panel, akkor 11.11.0-ig fog működni gyári vcds-el, de azt 32-biten ne próbáld, mert rögtön letilt!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013

Igazad van!VG.B 2011-07-01es a panel. Akkor 11.2 mehet vele simán!

Próbáld ki! Ha belépsz a motorba és nem akad meg a kommunikáció 1 percen belül, akkor jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) anti66 hozzászólása Nov 24, 2013 /

Sziasztok!
Ha sikerult egy frissitessel a vagcomot tonkretenni, vissza lehet-e csinalni az eredeti allapotot??
Koszonom elore is.
Udv
(#) xigris hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok vásároltam egy ilyen kábelt de valamiért nem megy ezt írják a progik most akkor jó a kábel vagy nem?
Köszönettel egy lelkes kezdő
(#) roka válasza xigris hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia.

A kép amit feltettél kissé homály, de ha azt vetted meg amit a Vatera mutatt akkor az nem Vag Hex kábel. Sima K/KL-es csatolo ami ugyan jo sok progihoz de az uj Vcds-hez nem lessz jo neked, csak a régebbi Vag progik-hoz. Az angol 409 még elment vele, megy vele .
(#) xigris válasza roka hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia! Azt vettem fiathoz(multiecuscan fiatecuscan) vettem ott nem ment egyszer sem port ok interfész nem található néztük skodán de ott sem ment 409-1 vag-com angol semmi.
így még egyszersem tudtuk használni
itt a kép Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) zbartalos hozzászólása Dec 7, 2013 /

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy VCDS 11.11 klón kábelem, sajnos megadta magát. Találtam neten tartalmakat de sajnos azok az enyémbe nem jók. Az enyémben nincs GAL ic, ehhez viszont nem találtam semmit. Sima tartalommal flasheltem a vcds fel is ismeri, de a led nem villog rajta. Gondolom a tartalomban másik kivezetésre van címezve. Ezért ki sem próbáltam kocsin mert gondolom ott sem működne. A panel verzió 2012.09.17. Ha esetleg valakinek lenne ilyenhez való tartalma azt megköszönném.
Üdv.: Zoli
(#) Csölle válasza zbartalos hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Helló , esetleg próbáld meg ezt.
(#) zbartalos válasza Csölle hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönöm, ez nekem is megvan csak nem tudom hogy tudok ebből hex fájlt csinálni hogy be tudjam égetni.
(#) balazs88 hozzászólása Dec 9, 2013 /

üdv mindenkinek!
11.11 kábelemet nem ismeri fel a gép.A VIP/PID átíródott az eredeti 0403/FA20ról 059B/0251re, ezért nem ismeri fel és nem talál hozzá drivert a gép!MProg nem látja így sajnos nem tudom átírni az eredeti értékekre az ftdi chipet!
Valakinek valami ötlet!?
Köszönöm
Következő: »»   34 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem