Fórum témák
» Több friss téma |
Megcsináltam ezt , és azt írta ki , persze miután végig ment a zöld csík ezennel nem félig piros és félig zöld
last write status: SUCCESS HOGYAN TOVÁBB?
Úgy tűnik végre sikerült jól megírni.
Quit, majd restart. (Boot Block nélkül égettél, és melyik .bin -el?)
Igen igen igen igen köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm
, megy a kicsikem . Anélkül égetem a 040203. bin -el. Nagyon köszönöm, menjek rakjam össze a gépeket és vigyem haza őket . Orok halam .
Persze meg órát kell allitanom stb , de az mar meg lesz este .
Örülök neki, és gratulálok hogy ilyen kitartóan álltad a sarat.
Köszönöm a gratulációt , nagyon szeretem ezt a gépet , ócskán kaptam(persze az ö idejében erős gépnek számított) és lassacskán tuningoltam a lehetőségeim szerint, mindent maxira amit elfogadott, minden szeszélyét ismerem mar , a BIOS is egyszerű, de főleg sokat tanultam vele/rola (ne is beszelve menyi szidást kaptam miatta/miattam itt is a fórumon) .
Szegénynek mar nem jó a billentyű és az egér csatlakozói, de a képernyő sem érintkezik mar jól , van mikor elpirosodik a monitor ilyenkor meg kell mozgatni és vissza jőnek a színek , de van hogy szétfut a kép akkor is mozgatni kell, stb, stb. A sírás környékezett , hogy elveszítem , nem hiszed el de a fogammal szedtem szét az este 7 floppyt mert mar nem látta a másik gép amivel formáztam. Na, meg írjam le a kínlódást , amin végig mentem 2 nap alatt,amit meg ígértem. 5 gépet használtam ; - 1 az enyém amit javítanom kellett , 2 billentyűt használtam , az egyiken nem működnek a következő karakterek ; A, numlock, F1, esc. A másikon (amit állandóan használok , nem kell átalakító usb-re, mivel usb-es , ugye nem megy a billentyű csati, ; bal shift , S,num lock valami hegyessel, a nagy enter , pont . Na most ilyen körülmények közt , nyomjál entert a biosba , írd be command .com , vagy esetleg restart. :) , érdekes művelet , de nekem jól van ahogy van. -2 amely fel ismerte a félig halott floppyt , és formatalni tudtam a windowsal, de Pentium 2-es irtó lassú és nem futnak egyes programok róla. -3 amivel mar tudtam használni a 2-es gépel ürített floppyt és a boot622.exe -4 egy nem működő donor gép , ez adta a floppy egységet és a kábelezést a 3-as gépnek -5 a laptop amivel idegesítettelek . Persze mivel csak a gépeket kertem kölcsön így sétáltattam a 2 rossz billentyűt a gépek közt és 1 monitort használt a 3 gép. Hu, remélem tudod követni amiket írtam , én mar nem de meg fogadtam valamit és azt most betartom , mar csak félig van az üveg
Sziasztok!
Elment otthon az internet, sehogy se tudom visszahozni. Ki fog jönni a szerelő, (szerencsére ingyen) de csak kedden, addig meg eléggé unatkozni fogok. A lényeg: Van egy DSL splitter nevű cucc, ami 99,9%, hogy rossz. Apukám informatikus ismerőse szerint nagyon gyakran döglenek. Nem értem, hogy mi tud benne tönkremenni, még elkó sincs benne. Pár ellenállás, kis tekercsek, kerámia kondik. Megpróbálnám átforrasztani, hátha... Nem drága, 1-2 €, de mégse ártana megcsinálni. Mi lehet a hiba?
A splitter "Line" csatlakozójába menő vezetéket dugd át direktbe a modembe, próbáld meg, hogy úgy van-e internet. Ha van, akkor tényleg az a hibás, ha nincs akkor más a hiba. Ahogy én észrevettem ritkán döglenek meg ezek, cserélni leginkább amiatt szokták, hogy csökkentik kicsit a jelerőt az öregebbek, vagy új eszköznél az is a csomag része. Ha nem menne, ne felejtsd el visszakötni az eredeti állapotra, mert amíg a modembe direktbe megy a kábel, addig nincs telefon.
A DSL splitter az egy egyszerű váltószűrő. Szétválasztja a hangfrekvenciás sávot DC - 4 kHz, ezt a telefon használja, és a ~ 20 kHz feletti sávot a (A)DSL részére. Ennek hiányában a telefon rövidre zárja a nagyfrekvenciás jeleket, és a modem nem működik. Ez nem szokott tönkremenni, a modem, az igen.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
Megpróbálom nélküle, nincs telefon, ami bezavarna. (Vagyis van, de az a modemről megy internet alapon.)
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy: az egyik ismerősöm vett egy ssd HDD-t arra akarja telepíteni a windowst hogy az legyen az elsődleges meghajtó. A kérdésem az hogy telepítés ugyan úgy van mint a másik vinyóra?
Köszi a választ! Gondolom ezek is Sata-s meghajtók. Max kérheti ennél is a Windows hogy rakd be a (Satához kapott flopit)? Most nem tudom mit kapott hozzá,csak feltételezem.Holnap akarna nekiállni aztán gondoltam addig megkérdelek benneteket.
Üdv!
Közel sem ugyan úgy van. Egy csomó mindent át kell állítani, hogy ne rövidítsd meg az SSD élettartamát.
Amúgy milyen windows fog rákerülni? Gondolom 7-es, vagy 8-as, ugye?
Igen Windows 7 -megy rá eredeti. Na de akkor mit kell állítani és hol? mi az a csomó minden?
Szia.
Itt sok minden le van írva. Azt nem tudom,hogy ez mennyire valós mert még nem volt dolgom SSD-vel.
Bővebben: Link
Itt lépésről lépésre le van írva.
Sziasztok!
Szeretnék némi infót kérni egy Telenor hypernet , USB internettel kapcsolatban. A következő a helyzet.Adva van egy gép és ez az USB stick. A gép felismeri telepíti de net nincs (Opsys: XP , SP3). Gép újra telepít, net immár van . Reggelere netnek annyi. Másik gépen , net van. Gépet kicseréltük.Net , többszöri próbálkozással is hibátlanul megy. Reggelre netnek annyi.USB elvittük egy ismihez , net van . Hazahozva netnek annyi. Mivel nem az enyém így nem igazán tudok mit kezdeni ezzel a jelenséggel. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
Sziasztok! Föltelepítettük a Windows 7-et egyenlőre nincs még rajta semmi de kb 1-2 prc után lefagy az egész. Szerintetek?
Hát, ez így bármi lehet. Ha ismered a slow pc fighter programot, javaslok egy ellenőrzést vele. (futtatás rendszergazdaként)
Köszönöm.
Sejtem mi lehetett,nem volt telepítve semmi az adatlap driverből.
Nem ismerem a progit.Próbáltam leszedni de eddig mind olyanba futottam bele azt írta a vírusirtó hogy kártevő az oldalon.Most minden driver lett rá telepítve pl. leszedtem a ESS-t a hivatalos oldalról és telepítésnél megint lefagyott minden.
Köszi és ezt mivel lehet megnyitni? vagy ki kell írni cd-re majd boot?
Na most odáig jutottam hogy újra próbáltuk telepíteni a windowst és 86% nál lefagyott.
Gondolom jobb klikk és futtatás rendszergazdaként,csak nem jutottam el odáig mert közbe lefagyott és ezért próbáltam az egészet újratelepíteni és ahogy írtam 86% nál lefagyott a Windows telepítése is. Ez a gép a régi vincseszterrel évek óta jól működik.
Igen, jobb klikk futtatás rendszergizdaként, persze előtte nevezd vissza a kiterjesztését EXE-re.
A hardver lett bolygatva? Azaz került be a gépbe bármi új cucc (hdd, memória, cpu, vga?) Esetleg meg lehet próbálni a csatlakozásokat (ide/sata kábelek kihúz, visszadug; memória kivesz, ecsettel vagy papír zsebkendő sarkával óvatosan megtakarítani a helyét).
Igen lett belerakva 2 x 4Gb memória meg ez a ssd vinyó. Most megpiszkáltam egy kicsit a kábeleket meg a memóriát is kiszedve ,újból berakva most telepítette a windowst de majd most kiderül hogy megint fogja csinálni vagy sem.
Szia!
Nos odáig jutottunk az este,hogy visszacseréltem a két 4Gb-os kártyát a két 2Gb-ra ment egy darabig, aztán ezzel is lefagyott.Majd meguntuk az egészet mert már éjfél volt visszaraktuk a régi vinyót és azzal minden rendben volt. Nem tudom mitől lehet ez a fagyás, a feltelepült Windows után ha telepíteni akartam rá valamit vagy felment vagy lefagyott útközbe .A progit amit írtál elindítás előtt már lefagyott. Aztán a Windows újratelepítése közben is egyszer lefagyott (másodjára sikerült). Kábelek kihúzása, memória kiszedése megtisztítása után sem tűnt el a problematika. És amint írtam hogy a régi vincsesztert visszaraktuk fagyás már nem volt. Ebből mi vonható le? Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |