Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2211 / 3614
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Köszi!
(#) mikrokapcsolo válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Wáó! Gratulálok! Bárcsak én tudnék ilyen szinten rajzolni...
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Gratulálok, nagyon megy ez neked.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Dec 2, 2013 /

Nagyon unatkozok jelenleg, és elgondolkodtam valamin.
A celluxnak a tekercsről lehúzáskor miért van olyan hangja, amilyen (ez inkább a lassabb/közepes sebességnél jelentkezik)? Olyan darabos, illetve amikor a lehúzott darabra ránézel, ahol "megakad" vagy hogy mondjam, ott világosabb csík van rajta. Ez mitől ilyen?
(#) Gery78 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Hát ez nagyon érdekes kérdés, küldd el kérdésnek a Mythbusters c. műsorba, hogy teszteljék le és próbálják ki. Hátha adásba kerül. A ragasztószalagnak már három epizódot szenteltek.
(#) Gery78 hozzászólása Dec 2, 2013 /

Amúgy nekem is van egy érdekes kérdésem: Ha az embereket fényképezik, és az a fotó nem spontán hanem beállított, a képen szereplő emberek szinte mindig eldöntik a fejüket valamelyik irányba, vagy jobbra, vagy balra, de ferde a fejük. Ez a fotókon látható emberek 75-80%-ra igaz. A maradék 20-25%-nak egyenesen áll a feje. Ez miért lehet szerintetek? Véleményetek szerint ebből lehet következtetni a képen szereplő ember jellemére?
(#) pjg válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Az emberek a tükörben bizonyos szögből látott képmásukat érzik számukra jellemzőnek, ideálisnak, előnyösnek. Nyilván rá lehet húzni egy sablont erre a viselkedésre. Ezt a pszihomókusok tudják.
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Szerintem azért, hogy természetesebbnek hasson.
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Nagyon szép, imádom a szecessziót ! (Meg az art deco-t is)
(#) laszlo raduj válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Az emberi testtartást sok minden befolyásolja Az NCIS típusú filmekből például tudhatjuk hogy a szem állását befolyásolja az is hogy épen hazudni készülünk.
A tudományos adókról "Discowery" , stb , ott is lehet látni magyarázatokat a test tartásra , például azok az emberek akik ölbe tett kezel állnak 95% -ban tüdő problémával szenvednek , így védi a test a beteg testrészét .
A fej állasáról talán azt a példát tudom előhozni , mikor elvitek a szem orvoshoz , mert hunyorgattam és fajt a fejem, én pedig nagyon nem akartam szemüveget . Mikor beértünk, a rendelőben mondtam az orvosnak hogy én jól latok nem kell szemüveg , az orvos egyből rávágta hogy "a bal szemével biztos baj van fiatalember" , kérdeztem miből gondolja , az orvos rávágta "nem gondolom hanem latom hogy srégen és ferdén tartja a fejet mikor próbálja bemagolni közelről az ABC-es táblát , tehát nem csak gyenge a szeme de az erősebb szemére szemtengely ferdülése is van , a jobb szemet előrébb tartja így segíti a gyengébbet "
Talán lehet magyarázat a kérdésedre.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Ha jellemére nem is, de azért több szempont is van ilyen fényképezésésnél.
Valamint a fényképezés is egy szakma, pont mint az elektronika (ahhoz is mindenki ért, hiszen csak a púpos kondenzátorokat kell kicserélni).

Annó, apám barátja sok ilyen "profi" fényképet csinált, például katona igazolványhoz.
Ül, áll, mögötte lepedőt tartják. Azután egy negatívról lehet csinálni az igazolvány képet sorozatban

A "testbeszéd" (ugye a fej állása is ebbe tartozik) több szakmában is oktatott dolog. Ha például beszélsz valakihez, és ő keresztbe tett karral hallgat, az negatív hozzáállást jelez. De van még például az a tétel is, hogy amerre a lábad áll, arra fogsz menni...
(#) szitko hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok.

Egy "kis" ház átépítésbe kezdtem, és rögtön az elején megbukni látszik a projekt.
Tetőtéri ablakot szeretnék beépíteni, de a házam hullámpalás. Megkérdeztem négy "szakit", de amikor meghallották, hogy hullámpalás a tető, rögtön mondták, hogy felejtsem el, nem vállalják, nem lehet hullámpalára beépíteni a tető ablakot, stb...
Sajnos tényleg nem lehet kapni gyári keretet hullámpalához, legalábbis én nem találtam, de nem tudom elhinni, hogy egy ilyen "egyszerű" dolgot nem lehet megcsinálni a 21. században.
Esetleg találkozott/látott már valaki hasonló, hullámpala+tető ablak kombinációt? Vagy tényleg nem lehet megoldani?
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Ez a fajta ugyan nem hullámpalához van, de szerintem oda is jó lehet.
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Sajnos nem jó.
Viccesen: A hullámpala, hepe-hupás, amit linkeltél, hepe-ici-picihupa-hepe...
Tényleg! lehetséges, hogy hepe után hepe jöjjön? Hepe-hepe-hupa-hepe-hupa-hupa..
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Az a rész egy flexibilis alumínium lemez. Eredetileg nincs se hepe se hupa. Olyan alakúra hajtod amilyen kell. Nézd meg egy barkácsáruházban élőben és látni fogod jó az oda.
(#) laszlo raduj válasza szitko hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

A bátyámék haza is hullámos bitrumos micsodával van befödve és van tetőablak , egy kis csatornarendszer van az ablak kőre építve ami az ablak felett levő tető vizet az ablak korul elvezeti. Hasonlóan mind a kémények korul van.
(#) granpa válasza szitko hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

A hullámpalánál a lényeg: ne álljon meg a víz a műtárgy felett, az oldalak a domború résszel találkozzanak. Anyósomék víkendházán a kémény mellett ázott be addig (szakember csinálta), míg cement+csemperagasztó+haj keverékével ki nem egyenlítettem a kémény feletti gödröket (csőszerelő öcsém javaslatára). Ez a keverék rugalmas, bírja a tető mozgását, vagy 10 év után úgy lett eladva, hogy egyszer sem ázott be. Ahogy Zoli is írta: gondos kivitel.
(#) granpa hozzászólása Dec 3, 2013 /

Kissé tán 'off' leszek: kinek mi a véleménye; hogy bírja egy PC a hideget (akár -10C° is) száraz helyen. A TV-im kiválóan bírják évek óta, hogy télen nincs fűtés (mert nem vagyok Györökön).
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Néztem már. Az egy gyári keret, és ólom+alu keverék a lemez (legalábbis amit néztem). A gond az vele, hogy a flexibilitása adott. Tehát, ahogy a szaki mondta, azok nem bírnak annyira meghajolni, hogy a hullámpala formáját felvegyék. Ha jól emlékszem a "Magyar" hullámpala domborulatai 10cm. Az Orosz (azbesztes) 12-14cm. Nekem Magyar van. Pont most voltam egy ismerősnél és kaptam tőle egy "ólomtáblát (1000x1200x3)", ami rugalmas, hajlékony. Megpróbálom azzal megcsinálni, hátha jó, és szép lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, és az ötleteket!
(#) szitko válasza granpa hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Van egy P2-es sz.gépem a horgásztanyámban. Télen a -20-ban is elindult minden gond nélkül. (Télen nyáron ott van)
(#) granpa válasza szitko hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Köszönöm. Az enyém (modernebb) legfeljebb március derekán indul tán, mert Pesten telelek (meg elfogyott a 'bilétám'; addig nem megyek, míg ingyért/+pótjegy, * / nem mehetek). Szóval hidegen nem is kell indulnia.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
(#) elektroncso hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok, nem bírom ki hogy meg ne osszam veletek, elindult életem ELSŐ Basic programja. Didaktik gammán programoztam, sajnos megörökíteni nem tudtam, mert amikor bekapcsoltam a fényképezőt megbolondult szegény Didaktik.
(#) zenetom válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Akkor itt az ideje áttérni PC-re.
Egyébként gratula, jó dolog ám a programozás.
Egy "m"-el.
(#) sargarigo válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

És mi volt? Valami ilyesmi?
  1. 10 REM Eletem elso programja
  2. 20 PRINT "HELLO WORLD!"
  3. 30 GOTO 20

Remélem nem szúrtam el, már évtizedek óta nem láttam "natív" BASIC-et
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Nem baj, így végtelen.
(#) elektroncso hozzászólása Dec 4, 2013 /

Ez volt:
  1. 10 PRINT "Szia"
  2. RUN

Utána persze a GOTO, azután hosszabb szövegek. Kicsit off, nincs valakinek számítógépes formátumban könyve magyarul a hagyományos Basicre.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2013
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm. Ha még hozzáteszem hogy Junost 402B a hozzá kapcsolt kis tévé, akkor tényleg olyan mint régen. Nem vagyok normális, ezt a hozzászólást a Didaktikon kezdtem bepötyögni.
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Frank nyalja a képernyőt?
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Készítettem hozzá egy korabeli alkatrészek felhasználásával egy összekötő koaxiál kábelt, csak a Csehszlovák dugó túl széles, le kell cserélnem holnap egy Szovjet gyártmányúra.
Viszont át kellene menni a ZX81 topikba, mert ez itt off.
Következő: »»   2211 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem