Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Az a helyzet, hogy nagy ház felújításba kezdtünk még tavaly, ki lett cserélve többek közt a fűtés teljes hálózata. Az egész Henco csövekbe megy, az idomoknál préselve. A Henco csövek egy lépésálló gégecsőbe van benne, így van az egész házba elvezetve a gipszkarton mögött / aljaztbetonban. Ez tavaly lett kiépítve, le lett nyomáspróbázva, minden jó volt. Azóta még sok midnen más meg lett csinálva a házon, viszont most, mikor beüzemelnénk a fűtést, nem működik a rendszer... Feltöltöm a a rendszert, felnyomom 1,5 - 2 bar-ra, el is kezd fűteni a cirkó, a radiátorok melegszenek, viszont egy 10 alatt leesik a nyomás 0-ra. Természetesen légtelenítettem, többször, kb 10x megcsináltam a feltöltést, indítást, de leesik a nyomás. Valahol elfolyik a víz. ![]()
Nyomni bele a vizet, majd csak előjön valahol. A kötéseknél kell figyelni. Nem hinném, hogy a cső eldurrant a falban. Kötés meg ugye nem került az aljzatba?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
Ismerősömnél is volt hasonló probléma régebben, ott 1,5 év után kezdett el vizesedni a fal, de ott nem volt a cső körül lépésálló gégecső, ami megtévesztő is lehet, mert ha mondjuk az 5 méteres és lejt, a fenti ponton lyukas a cső, lefolyik a körülötte lévő gégecső aljába és ott fog megjelenni a víz, holott 5 méterre van a probléma. Az éveket nem szeretném kivárni, mert az épület nagy része vályog, nem szeretném ha "kimosná", átáztatná a falat.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
Próbáltam a gyerek lelkét masszírozni, de ha nem lehet, hát nem lehet. Bocsánatot kérek.
Elég nagy gond, hogy nem lehet szakaszolni. Esetleg telenyomni forróvízzel és infra hőmérővel, vagy hőkamerával felderíteni.
Én is hőkamerára gondoltam. Budapesten találtam egy helyet, ahol lehet bérelni, kb 30 000Ft / 24 óra, 300 000Ft kaució ellenében. Csak kérdés, hogy a hőkamerával látható / felismerhető / bemérhető lenne-e a szivárgás pontos helye. Itt is attól félek, hogy ha egy nagyobb pacát látok , akkor az nem biztos, hogy a szivárgás helye, lehet, hogy csak lefolyt oda. Ha megn em folyik nagyon, akkor szerintem nem észrevehető ha a fűtéscső alatt, a gégecsőben is csordogálna a forró víz (aljaztban) mert ott felülnézetből lehet csak látni. Falnál látható lenne mert, ott 2 vízszintes csíknak kell lennie. Egy a fővezeték és egy másik a gégecső aljában szivárgó víznek.
Nálunk, illetve nagyapáméknál a szomszédban volt használati melegvízcső-törés valahol. 30 000Ft-ért kihívtak valamilyen céget, és 25 perc alatt kiderítették/kimérték/, 15cm-es pontossággal, hogy a földben 1m mélyen hol volt elrepedve a cső. Nem voltam ott, csak mesélték, hogy valami nagy gázpalackot vittek be, rákötötték az egyik csővégre/mosogató csapja/ és ráengedték a nyomást, és mindenféle eszközzel feltérképezték a pontos nyomvonalat, és azt is megmondták, hogy hol ereszt. Szerencsére a biztosító mindent (kivétel nagyapám munkaköltségét, azzal, hogy Ő ásta ki és temette be azon a helyen, hogy a szerelőnek csak ki kelljen javítani/cserélni a csövet) az utolsó fillérig kifizetett. Bár azt az összeget, amit az elfolyt víz után fizettek, azt nem, de ez más téma. A lényeg, egy ilyen vizsgálattal megmondják neked, hol kell szétbontanod valamit. Azért mégis csak stabilabb megoldás, mint forróvízzel töltött csőért hadonászni egy szintén 30eFt-ért kölcsönzött hőkamerával.
Szia!
Esetleg megtudnád kérdezni, hogy melyik cég volt ez? Kerestem a neten, hogy víz szivárgásának feltérképezése, stb kulcsszavakkal, de csak a hőkamerás megoldásokra bukkantam, amit Te írtál, ilyenről nem olvastam.
Hali, meg fogom kérdezni, de csak este felé leszek itthon megint, akkor leírom.
Rendben, köszönöm szépen. Viszont így bővítettem a keresési kulcsszavakat, és találtam olyan vízszivárgás detektálására szakosodott cégeket, amiket mondtál. Jelzőgázos és akusztikás repedésvizsgálás, stb. Nem reklámnak szánom, de ezt a kettőt találtam: Bővebben: Link és Bővebben: Link. Utána beírtam a keresőbe az eszközt, amivel dolgoznak: Hidrolux 4000 és további ilyen találatokat adott. Már ez is nagy segítség volt, szerintem holnap telefonálok egy pár ilyen cégnek.
Örülök, de azért majd ettől függetlenül leírom, hogy kik voltak.
Tessék, parancsolj: Zsebnővér.apk...
Telepítés előtt ne felejtsd el a beállításoknál engedélyezni a "telepítés külső forrásból" opciót. Elnézést, hogy csak most küldtem, de nem volt nálam android, előbb haza kellett érnem.
Nagyon köszi! Majd egyszer leírhatnád, hogy hogyan oldottad meg...?
Sajnos nem tudtam telepíteni, mert az írja, hogy: A csomag elemzésekor hiba lépett fel.
Nálam működik. Több felbontásban és android verzión is. Egyébként tök egyszerű volt, mert nálam az app monster pro nevű program minden telepítésről apk formátumban (is) mentést készít. Utána már csak fel kellett tölteni a felhőbe és belinkelni itt a hozzászólásba.
Köszönöm, nagyon rendes vagy. Sajnos az én telefonom, csak nyúldobálásra jó- ezek szerint...
![]()
Igazán nincs mit, és nagyon sajnálom!
A középső nagyocska jó lesz! Írok is egy levelet a Jézuskának és a másolatát elküldöm Macseknak is.
![]()
Azt a nagyobbacskát, meg a jobb oldalit szeretem én is a legjobban. A túlvég meg el van már ígérve egy ideje...
![]()
Igen, mert a hallétra már elavult, a hallift meg drága lenne...
![]()
Nem tudjátok, hogy ki lehet Ő?: Bővebben: Link Vennék tőle csőfoglalatot.
Szerintem Ő, de kérdezd meg légyszi. Nem vásároltam tőle, csak tippelek...
![]()
Véleményeket kérek. A mostani net megszűnik e hónap végén. És váltanék.
Konkrétan az érdekelne, hogy korlátlan adatforgalmat és legalább 5Mbps sebességet számolva minden mellék szolgáltatás nélkül mivel vagy kivel tudnék a legjobban kijönni. Csak kábeles net érdekel.
Simpi-vel egyetértek, itthon UPC van WIFI routerrel, munkahelyemen Tcom ADSL, drótos (naná!) routerrel, mindkettő jó.
Nekem inviteles optikai van. 30/10es net, iptv telefon havi 6rongy. Eddig ők a legjobbak, akikkel szerződtem.
Nekem a szomszédból jött netem van korlátlan adatforgalommal ingyen.
![]()
Sziasztok
A kérdésem a következő volna hogy, az eredeti DREMEL kis fúrógépnek a tokmány menetemelkedése eggyezik-e az utángyártott (matrix,,womax )gépével?
A tesóm kérésére egy Mucha repró, saját szájízem szerint. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |