Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2212 / 3614
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Ide írtam válasz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Ez van amikor kopnak az emlékek. Több mint harminc éve volt amikor ilyesmivel foglalkoztam egy ABC80 típusú masinán.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Hehe, dettó!
(#) jani1987 hozzászólása Dec 5, 2013 /

Ezt tuti nem itt kellene megkérdeznem, de a 80-as években gyártott készülékek alkatrészeit nem tudom mivel lehetne helyettesíteni. Mert nem találok hozzá dokumentációt. Digitális formában nincs meg valakinek ezeknek az adatlapja vagy adattáblája? Az öreg vinni akarja a bakelit lejátszót mert nem boldogulok vele.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Szia, Tesla gyártmányú alkatrészekre itt vannak adatlapok:
http://katalogy.ic.cz/
(#) sooty hozzászólása Dec 5, 2013 /

Nem tudja valaki, mi lett az UPC-vel? Nincs netem mobillal bénázok
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
(#) tiggersoft válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Nekem is UPC-van, de a HE-n kívül semmi sem megy.
(#) mikrokapcsolo válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

XIX.ker; Szintén nincs semmi, most telefonáltam haza, illetve 3 utcával arrébbi ismerőshöz, ott sincs upc-s net. Digis net van a szomszédban, Itt, ahol dolgozom, jelenleg talán invitel, de ez nem biztos, itt is van, értelemszerűen.
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Nekem Téhon van. Az jó. Upicim nincs.
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 5, 2013 / 1

Múltkor vettem a tintás nyomtatóba olcsó utángyártott patront. 2000 Ft körül volt darabja(fekete-színes), mondom egy próbát megér, mivel ingyen kaptam a nyomtatót patron nélkül. Beletettem de eléggé halvány volt a fekete. Mivel volt itthon a másik nyomtatóhoz utántöltőm, ezért nyomtam bele egy kis festéket hátha az a baja, de nem javult. Volt hogy jól nyomtatott, majd nyomtatás közben halványodott, néha üres lapot nyomott ki. Mintha dugulás lenne a patronon belül. Na de csak egy szivacs van benne, hol? Ma leszívtam a festéket belőle, szétszedtem. Szivacs ki, a fej fölött volt még egy papírszűrő is, ragasztva persze. Felszedtem, lámpával belenéztem és láttam, hogy valami fekete iszapszerű valami van ott a fej fölött. Tűvel hozzányúltam és tényleg az volt. Vízzel kimostam a fejet, kijött belőle az iszap is. Szivacs vissza, tetejét ráragasztottam, feltöltöttem be a helyére és tökéletesen nyomtat.
Lehet, hogy ez nem simán utángyártott, hanem még utántöltött patron is volt, ki tudja hányszor töltötték már fel, meg milyen festékkel, hogy ennyi iszap összegyűlt ott. Mondjuk az is érdekes, hogy a papírszűrőn hogy jutott át, amikor az lenne a feladata, hogy ezeket kiszűrje. A lényeg persze az, hogy jó lett és szépen nyomtat.
(#) Szebence hozzászólása Dec 5, 2013 /

Sziasztok!

Keresek egy filmet, de nem tudom a címét. Arra emlékszem, hogy egy üzletben játszódik és odakint óriási nagy köd van, csak pár méter a látótávolság és szörnyek akarnak bejutni az épületbe. Esetleg tudja valaki a film címét?
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Szörnyű köd?
(#) sooty válasza Szebence hozzászólására (») Dec 5, 2013 / 1

Stephen King: The Mist illetve az abból készült film? A köd (2007) nem Carpenter
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
(#) Szebence válasza sooty hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szia!

Igen, ez lesz az szerintem! Már mindenhogy kerestem... Én Steven Spielberg-re emélkeztem, ezért IMDB-n be is írtam, kikerestem a filmjet és akkor most már értem, hogy miért nem találtam.
Köszi szépen!
(#) zoly15 hozzászólása Dec 6, 2013 /

Sziasztok!
Jövőre tervezek egy autó vásárlását, tételezzük fel hogy egy magánszemélytől vásárolom meg adásvételivel. Ebben az esetben mi a teendő? Átíratás és biztosítást kell rá kötni? Vagy hogy van ez? Valamint friss jogosítványosnak mennyi a biztosítás? Előre is köszönöm a választ!
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Vételnél kell egy eredetvizsga, meg az átírás, némi vagyonszerzési illeték fizetéssel egybekötve és ennyi. Meg persze megkötöd rá a kötelező biztosítást. Egy átlagos autó átírása mindennel együtt kb 50 ezer Ft. kezdő pilótának a biztosítás, szintén átlag autóval számolva lakóhelytől is függ, de egy kis városban kb 4000Ft/hó. De van netes kalkulátor, ott be tudsz írni minden infót és kiszámolja kb mennyire jönne ki.
(#) sprofan hozzászólása Dec 6, 2013 /

Kaptam egy autóba való ledes fényforrást, aki adta azt mondta 1 hét alatt elkezdett egyre gyengébben világítani aztán már nem is világított. Hát kicsit meglepődtem A ledek szabályosan leforrasztották magukat a panelről Az az érdekes hogy amikor szétszedtem a szűrőkondik is kiestek belőle, szintén önforrasztott állapotban... Számomra ez rejtély, hiszen ha sorba voltak kötve és egy led leesett róla, akkor a legtöbb helyen a másik kettő miért tűnt el?

Egyébként régen volt egy "Segítsünk egymásnak, hogy ne vegyünk mutyi készülékeket!"Bővebben: Link című téma, de mára eltűnt...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

De jó hűtése lehetett, ha ilyen szépen leolvadtak a ledek.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Miért nem a kollégák tehetnek a kínai minőségről? Ha a Német vagy a Svéd minőség lenne vacak akkor arról szólna.
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Egy dokumentumfilmben láttam egy nagy igazságot a kínai termékekről, melyet egy kínai emberke mondott. (Nem tudom szó szerint idézni, de valahogy így hangzott: )
"A termékeink minősége, a megrendelő pénztárcájától függ."
Kispénz: occópicicpiaci,
Nagypénz: Minőségi termék.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2013 / 2

Ahogy sztiko kolléga is írja, a kínai sem egy minőség kategória. Szerintem nem árt ha tudjuk melyik termék milyen. Ha már használta valaki miért ne tudja a többi hobbista, hogy egy adott termék milyen minőségű? Másképp, miért jó, hanem szólunk egymásnak a gagyi termékekről?
(#) laszlo raduj hozzászólása Dec 6, 2013 /

Most őszintén mivel tévedtem hogy töröltetek amit írtam?
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Az idézetre adtam egy oda illő általam tapasztalt jelenséget, nem szidtam semmi fele nemzetett. A megfizetett minőségről beszeltem.
(#) szamóca hozzászólása Dec 6, 2013 /

(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Eröltetett, beteg videó. És akkor a zenei részéről nem is beszéltünk...
(#) mineral válasza pjg hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

DDoS támadások folyamatosak a UPC szerverei ellen. A cikkben leírva a megoldás is. Bővebben: Link
(#) pjg válasza mineral hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Kipróbáltam ezt a 8.8.8.8-at. Semmi. Mondjuk nálam téhon van.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
(#) glazbox hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok!

Társasházban lakom
4 oldalt 4 lakás van, középen egy folyósószakasz a lakásokkal közrefogva.

Vettem ablakszigetelő gumit és gondolkozom, a lakásunk ablakai szinte tökéletesen le vannak szigetelve, de ahogy megnéztem a folyosóajtón ömlik be az iszonyatosan hideg.

Azon gondolkozom, hogy ha a saját ajtónk helyett a folyosóajtót szigetelném le, akkor a 4 lakás fűtése egyszerre a folyosót is jobban felmelegítené, és egyben a mi lakásunkat is. Vagy szigeteljem inkább simán a bejárati ajtónkat?
(#) laszlo raduj válasza glazbox hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Volt alkalmam elég sokat segédmunkásként dolgozni egy vízszerelő szaki mellet, központi fűtéseket szereltünk apartmanokban , így arra is alkalmam volt hogy megtanuljam a hideg-meleg levegő útját .
Egyértelmű nálad hogyha az ajtó alatt szívó hatás van akkor szokik nálad a meleg levegő, valahol. Ha jó az ablakok szigetelése akkor a konyhai , mellékhelyiség szellőző-én, keresztül ami normális . Ebben az esetben a beáramló hideg levegőt kell felmelegíteni hogy felfele szálljon ne szétfolyjon a lakásban, valamilyen padló fűtés.
De előbb Keresd meg hol szokik a meleg levegő, azt elzárni.
Sokan abba a tévedésbe esnek , hogy a beszívott levegőt zárják el , ha a meleg levegő az ablakok illesztésénél szokik (emeletes házak eseteben) a közös kéményszerű szellőző nyílásból szívja a szomszéd párás, budos levegőét, (esetleg a pince párás levegőét) és kétségbe vannak esve hogy penészesedik minden.
Következő: »»   2212 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem