Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hi!
Bicajjal Ui.: bocsi nem akarlak megsértni, de szerintem is elképesztő ára van...
Gyalog. Meg vonattal. Sajnos. De hidd el, nem az a bajom, hogy az ár/érték arány nem megfelelő, hanem azzal, hogy ezt mi, a keresetünkből, sajna nem engedhetjük meg magunknak... :no:
Tényleg nem akarlak megsérteni én sem, mert valóban nagyszerű a program, de a régi, magyar betegség, a pénzhiány miatt ennyit az "átlagmagyar" sajna nem engedhet meg magának...
A kérdés vicc volt. Az árat a gyártó diktálja. Amúgy viszont tényleg csak egy töredéke a "céges" árnak.
Azt megkérdezhetem hogy te megvetted vagy a cégtől kaptad ingyen?
sztem ő a magyarországi képviselő és neki így van meg szerintem, s így adja tovább nem ?? van benne valami igazság ??
gugli ha nem akkor bocs!
Az ajánlat a www.cadsoft.de oldalán is megtalálható. A magyar képviselet címe is ugyanott megtalálható.
Electrocad! Készséggel elhiszem, hogy még mindig töredéke a "céges" árnak, és azt is, hogy a gyártó szabja az árat (ez a világon mindenütt így van!), én csupán mint tényt állapítottam meg, hogy ennyi pénzem nincs - most - és valszeg egyhamar nem is lesz, mert a hétvégén nem én nyertem a lottót egyedül.
Nem azt vitatom, hogy nem ér meg ennyit a progi, azt sem, hogy a szellemi termékért is ugyan úgy fizetni kell, mint a kiló kenyérért, csakcsupán azt állapítom meg, hogy az ún. "átlagmagyar" pénztárcája ehhez baromira soványka... (Ja, és természetesen a válasz is vicc volt...)
Frankye! Én csak szabi83 kérdésére válaszoltam, remélem kimerítően, mivel itt nem továbbadásról van szó (a hagyományos üzleti módszerekre gondolok, amikor az üzletes a duplájáért árulja). És a kételyeket akartam eloszlatni. A válaszodat elhiszem és azt is tudom, hogy nem vagy egyedül. Ez azonban a németeket nem érdekli, sajnos.
Ez így igaz. A németet nem érdekli, hogy Te, én, más, akárki hogy oldja +, csak az, hogy az Ő zsebe teljen. (1ébként én sem feltételeztem Rólad, hogy a 300%-os haszonkulccsal dolgozol...)
Visszatérve a topic eredeti témájához:
Az mondja meg nekem valaki pls, hogy hűtőborda esetleg van-e a 4.11es verzióba, mondjuk egy 2N3055-ös tranyóhoz?
Semmi! Mármegtaláltam HEATSINK nevezetű libraryba! Pf, hamarabb is gondolhattam volna, csak nem jutott eszembe a neve...
Sziasztok!
Nem tudna valaki segíteni nekem abban, hogy lehet-e, és ha igen hogyan tudnám a nyákom nem használt részeit automatikusan (nem tudom mi a helyes kifejezés) beszinezni, vagy sraffozni. Úgy, hogy a nyákon lévő vezetékkeket kihagyja. Ne kelljen mindent lemaratni, meg a vasalásos technika is jobban sikerül úgy. Köszi
Asszem az Eagle nem tudja az "amerikai", azaz más néven "kikaparós" módszer szerinti NYÁK tervezést.
De az eszközök között a Te céljaidnak leginkább megfelelő a Rect (rectangular, négyszög) eszköz, amely tömör négyszöget rak a NYÁK-ra. Ezt egy sötétszürke téglalap ikon jelzi, ahol a furatokat, átkötőket, stb. lehet megadni. (Automatikusan - tudtommal - nem megy, csak kézzel... Sajna... )
Szerintem nem a kikaparós, hanem a "teliföldes" változat érdekli chipo-t...
(no meg engem is... )
Pedig tudja! Láttam. Egy 3D-s képen volt valahol,s ráadásul két féle van.Egy tele "rézzel"és van ami csak "behálózza".
De ebben talán Idézet: tunda többet mondani. „elektrocad”
Hi !
Valóban tudja !!! A polygon feliratú ikon, ezzel körbe rajzolod a területet amit fel akarsz tölteni. A beállítsok szerintem egyszerűek, ha nem akkor szólj! Ha körbe rajzoltad, már csak nevet kell neki adni, pl:GND és tadamm.... :wave:
Addig megvan hogy körberajzoltam.
Hol adok neki nevet??
Hello!
Kicsit feljebb van 2 ellenállás ikon; a baloldali a NAME. Ha névnek beírod pl.: GND, akkor az összes olyan pontot megpróbálja összekötni, aminek a neve GND. Ha látszólag nem történik semmi, nyomj F2-t (redraw). Később is van mód a "feltöltés" tulajdonságainak változtatására a CHANGE ikon alatt! Sok sikert !
Tehát akkor minden egyes kitölteni való felületet egyesével meg kell rajzolni? Egy Diptrace programban láttam, hogy ott van egy gomb, aminek segítségével automatikusan megcsinálja ezt. Kár, hogy azzal viszont nem tudok nyákot tervezni.
A sprint layout is tudja 1 kattintással és magyar és könnyü kezelni-szerintem kimondottan kezdőknek való.
Bocs az offért...
Idézet a RT 2005 évkönyvben megjelent Eagle leírásból:
Copper Pouring (rézfelületkitöltés) A POLYGON parancs segítségével egy adott rétegen meghatározhatjuk azokat a területeket, amelyek egyazon összekötéshez tartoznak. Amennyiben a területen olyan kivezetések is találhatók, amelyek az adott összekötéshez kapcsolódnak, a program azokat automatikusan összekapcsolja. Azokat a kivezetéseket, amelyek az adott felületen áthaladnak, de elektromosan nem kapcsolódnak, a program automatikusan elszigeteli a beállított szigetelési távolsággal. Próbáljuk meg a panel felső rétegén a GND összekötésen kitölteni a rézfelületet. Töltsük be a Demo2.brd lapot, a RIPUP GND Enter paranccsal távolítsuk el a GND huzalozást. A DISPLAY – None billentyűvel kapcsoljuk ki az összes réteg láthatóságát, majd kapcsoljuk be az 1-es (Top), 17-es (Pads), 18-as (Vias) és a 20-as (Dimension) rétegek láthatóságát. Aktiváljuk a POLYGON parancsot és írjuk be a következőt:: GND Enter Ezzel a következőkben megszerkesztett sokszöghöz (polygon) a GND-t rendeltük. A bal felső sarokban a réteglistából válasszuk ki a felső réteget (Layer Top), és a panel sarkaira klikkelve rajzoljuk meg a polygont, végül klikkeljünk kétszer, ami bezárja a sokszögünket. Aktiváljuk a RATSNEST parancsot, amely kiszámítja a kitöltendő felületet, ez egy kis ideig eltarthat. Láthatjuk, hogy a kitöltött rézfelület a forraszfelületekkel (Pads), a forrasztás alatti hőelvonás csökkentése érdekében, 4 keskeny vonallal van összekötve. A többi kivezetés a GND rézfelülettől el lett szigetelve. Ellenőrizzük a következő beírásával: SHOW GND Enter. Amennyiben a kitöltött rézfelületet tartalmazó NYÁK lapunkat elmentjük, az újbóli betöltés után csak a polygon körvonalai lesznek láthatók. A rézfelületet a RATSNEST paranccsal tehetjük láthatóvá.
Köszönöm. Összejött.:worship:
Én is köszönöm a segítséget!
Hmmm. Köszönöm!
Nekem alktrészkönyvtárhoz kapcsolódó kérdésem volna.
Hogyan lehetne (akár külső progival) 1 adott alk.könyvtárból 1 másikba átdobálni az alktrészeket? Mondjuk a 4.16 trafo.lbr-ba a 4.03 trafo.lbr-jából az általam szerkesztettet, mert az ugye bizt. nincs benne?:awink:
Nyisd meg a Control panelen a Library listát és azt a library-t, amelyikben az adott Package és Symbol található. Egy másik ablakban nyisd meg a Library szerkesztőt, állítsd Package-ra vagy Symbol-ra, attól függ melyiket akarod másolni (ajánlatos egy saját libraryban megnyitni). A két ablakot tedd egymás mellé. A Library listában a kiválasztott Packagera vagy Symbolra a jobb egérgombbal előjön a Copy to library parancs. Ezzel átviszed a másik ablakba. Ott szabadon szerkesztheted és összekapcsolhatod a a Symbolt a Packageval.
Ajánlom mindenkinek a következő linkről az eredeti teljes leírást: http://www.cadsoft.de/download.htm az oldalon alul a manual-eng, vagy manual-ger.pdf -et letölteni. Az eredeti angol leírásban ez így szerepel (2 módszer): Copying of Library Elements From One Library into Another Devices If there is a proper device or Device set that you want to use in your current library you can copy it in two different ways. In the Control Panel: Move (with Drag&Drop) the requested Device set from the Control Panel"s tree view into the opened Library Editor window. The complete Device set with symbol(s) and package(s) will be copied and newly defined. As an alternative you could use the entry Copy to Library in the context menu of the device entry. With the COPY command: Type, for example, COPY 75130@751xx.lbr or with the whole path COPY 75130@d:/eagle-4.1/lbr/751xx.lbr in the command line, the Device 75130 from library 751xx.lbr is copied into the currently opened library. If the path contains spaces use single quotes for it, for example: COPY "75130@d:/P A T H/751xx.lbr" If the Device should be stored in the current library under a new name simply enter it, like here: COPY 75130@751xx.lbr 75130NEW Megjegyzés: a fenti útvonalakban a / karakter helyett a balra dőlő törtvonalat kell használni. Mivel az elküldött szövegben ez hibásan jelent meg, ezért cseréltem meg. Jó lenne a rendszergazdának az ilyen kis hibákat kijavítania, mert így nehéz leírni pontosan egy hosszabb útvonalat.
Igen ezt tudtam,de ez egy adott verzión belül van.
Nekem 1 régebbi verzióból kellene az én alkatrészeimet hozzáadni az uj verzió megfelelő lbr-be!Azt nem akarom, hogy kicserélem az új alk.könyvtárat a régire.
Akkor másold át egy új név alatt és folytasd az előző leírás szerint.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |