Fórum témák
» Több friss téma |
A problémám az hogy az hogy a két 512 egymással nem működik 400Mhz a 333Mhz sel
Az alaplap, (amiről még mindig nem tudjuk, milyen típus) támogatja a különböző sebességű memóriák használatát? Ez le van írva a kézikönyvében?
Itt az alaplap leírása Bővebben: Link.
Még mindig nem értem, mi a problémád. A gép működik két darab 512MB, 333MHz memóriával?
Ha vegyesen rakod be a memóriákat, nem működik. Ha működne is, az alacsonyabb sebességű órajele határozná meg a sebességet - nem nyersz semmit a nagyobb órajelű használatával.
Egyik 512Mb 400Mhz másik 512 Mb 333Mhz ezeket szeretném együtt használni.
Ebben az alaplapban nem fog menni.
Szerezned kell valamelyik mellé egy párt. (ha rám hallgatsz, inkább 400-ast veszel - egyáltalán hogyan jutott eszedbe 400-as mellé 333-ast venni?) A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Csak működnie kell mert mikor meg vettem anno a gépet úgy volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Idézet: „...Csak működnie kell” Hát akkor mondjad neki, hogy működj! (annyit még megcsinálhatsz, hogy alkoholos papírzsebkendővel óvatosan megtörlöd a memóriamodulok érintkezőit, finom ecsettel kitakarítod a slotokat - hátha...) Viszont tudomásul kell venni hogy ezek az alaplapok finnyásak a memóriára (egy régebbi Intel 845-ös szó nélkül kezelte volna ezt az összeállítást), amióta Dual Channel van, jobban oda kell figyelni a párosításra. Azonos órajel, azonos méret, azonos bankszám (Rank).
Köszönöm hogy segítettetek.
Beleettem a két 333Mhz 256 meg az 512 majd ha lesz párja a másiknak akkor ki cserélem.
Sziasztok!
Fel szeretnék rakni a gépre valamilyen vírus irtót. Microsoftos volt fent de nem frissíttet egy hete legalább. AVG szeretem volna de nem jó hibát ir ki. Próbáltam már egy csomót feltelni de nem jó egyik se. Rendszer most lett újra téve .
Szia!
De mi az , hogy egyik sem jó? Én a Windows-hoz a AVG free-t használok és teljesen jól működik.
Na sikerült az AVG nagy nehezen felkínlódtam a gépre.
Huh pont avg... Eddig nekem nincs vele jó tapasztalom, több gépen is csődötmondott, meg lassította... Sőt egy gépet miatta újra is kellett tenni, annyira megfogta. Pedig nem egy 486os volt
Én már szinte mindent ki próbáltam.
Avast, Nod 32, Panda, F-Secure, Norton, McAfee,
De nem értem milyen CD-t kér. Nekem a nod, szó nélkül felmegy. De más is volt fent, az is simán ment felfele. Lehet valami frissítést hiányol.
Nem tudom mi a gond az AVG-vel, nekem több gépemen is az van (1,6 Celeron -tól; i7 3770 -ig), nem fogja jobban mint bármilyen másik vírus+tűzfal.
A Panda Cloud nem lassítja, mert kívülről megy, a program alap állapotban Kb. 10MB memóriát fogyaszt! A felhasználói felület magában többet eszik, mint a fő folyamat. Próbáltad?
Ezt érdemes tanulmányozni.
Az biztos, hogy ingyen semmi sincs. Ami meg mégis annak látszik, ott valaminek kell lenni a háttérben. A vírusirtókat napi rendszerességgel frissíteni kell, ehhez pedig komoly (sok pénzbe kerülő) háttér kell. Nyilván nem adakozásból tartják fenn. A többit a képzeletre bízom.
Ezt nem értem már 10 próbálom frissíteni a rendszert de valami nem oké
úgy csinál a net hogy bejön aztán mikor rá kattintok a frissítésre ki irja hogy letöltés onnan tovább nem csinál semmit. Pedig net meg van. Ma raktam újra a rendszert. Azt nem értem ha újra indítom a gépet nem használom akkor mitől pörög a proci annyira 100% a kihasználtsága pedig nem megy semmi sem.
A háttérben nem megy a frissítés? Milyen oprendszer? Az első frissítés sokáig is tarthat, mert sok frissítést tölt le egyszerre (illetve egymás után) de csak akkor kerül alkalmazásra, ha mind lejött.
Vírusirtó van fent? Az is csinálhat ilyet (az első ellenőrzés általában sokkal tovább tart, mint egy sima)
Semmi vírus irtó nincs fent csak a driverek Windows update webhely olyan mintha halott lenne
Üdv!
A WinXP mostanában sokat küdz a frissítésekkel. Ennek oka valószínűleg a hamarosan bekövetkező XP támogatás vége (2014. ápr. 8.). Nemrég próbáltam én is XP telepítés után frissíteni, de nem jártam sikerrel. A megoldás az, hogy nem frissítesz, vagy beszerzel egy minden eddigi frissítést tartalmazó XP-t. Vagy más Windows-t, vagy OS-t használsz helyette a továbbiakban. A Microsoft Security Essentials azért nem frissített neked, mert nem működik az Windows Update. Ez van akkor is, ha letiltod a frissítéseket. Az MSE-nek mindenképpen kell legalább az, hogy manuálisan legyen eldöntve a rendszer frissítések letöltése, illetve telepítése.
Próbáltam már más rendszereket be szerezni de semmi.
OS X et próbálom most valahonnan le tölteni de semmi linux már van.
A tegnapi nap folyamán kaptam egy Asrock 775v88+ típusú alaplapot javításra. A hiba feltárás során kiderült a hiba forrása hogy az alaplap nem látja a memóriákat, oka hogy a memória mellett lévő a 02243-as ponton található tranzisztor szét égett oly annyira hogy annak típusát már leolvasni sem tudtam továbbá a forrasztási pont úgy szét égett hogy az már teljesen használhatatlan. Az első kérdésem az lenne hogy az említett forrasztási pont mellett található egy másik mely üres (022242), tehát a kérdés az ha a rossz forrasztási pontról áttenném ide a tranzisztort akkor az működő képes lenne-e tehát egy áramkörön van-e ugyan azt a feladatot látják-e el. Másik kérdésem pedig hogy milyen típusú tranzisztor is lehet ez valójában. Tudom a kérdés nem egyszerű és valószínűleg az tudhatja a választ igazán akinek van hasonló alaplapja vagy már volt ilyennel dolga. A segítséget előre köszönöm.
Szia!
A 420. oldal környékén tárgyaltuk ez az ügyet. A Microsoft tud a dologról de kérdéses hogy tesz valamit az ügyben. Az is lett tárgyalva hogy az ingyenesen letölthető Wsus offline progammal orvosolható a dolog , de az auto frissítést nem szabad bekapcsolni,mert lefagy a gép.A program használatáról van fenn olvasnivaló a neten.Pl: ITT Annyit hozzátéve hogy az atuomatikus újraindításnál a pipát tedd oda. Sokkal kényelmesebb.
Üdv!
Az ilyen több rétegű lapoknál lehetetlen megmondani, hogy hogyan vannak vezetve a vezetősávok. Ha ahhoz a tranzisztorhoz egy belső rétegtől jön a vezetősáv, akkor az égés által nagy valószínűséggel megsérült a mellete lévő helyre menő sáv is, mert azt az égett helyről vezethették oda. Már, ha ugyan azt a célt szolgálná az az üresenhagyott hely is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |