Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 218
(#) Buvarruha válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 / 1

Esélyes, hogy halott a main-ja, de talán néhány gomb vezet át és amiatt őrül meg, szóval lehúzott gombsorral is próbáld meg, hátha mázlid lesz.
(#) Zsollo1985 hozzászólása Dec 15, 2013 /

Ezt ugy érted hogy csak a gombsort huzzam le?
(#) Buvarruha válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Igen.

Ugyan az a jelenség.

De semmiképen nemlehet T Control ,pedig én elöször arra tippeltem.
(#) Zsollo1985 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Megprobáltam ,ugyan az a jelenség , Ezek utan akkor biztosra vehetem hogy main-bord a hibás?

Mivel a tápot már cserélted is, igen. Lehete az is, hogy az inverter nagyon meghúzza a tápot, de írtad, hogy az bekapcsol, szóval elég valúszínű, hogy döglött a main.

Igen valoban , a kapcsolásra reagál,még távirányitoval is ki tudomkapcsolni! De az inverternél meg van minden áram megmértem, 24v ok. A kondik müködnek!
Main -bord-nál valoszinü akkor a hiba, átnézem hátha találok javitható hibát! De ha a processzor akkor jobban járok ha szerzek bele egy tesztelt panelt! Köszönöm a segitséged esetleg ha lenne még valami ötleted akkor ,várom!

Én a main prociját átmelegíteném, ha van hozzá felszerelésed persze. Ha nem BGA tokban van, akkor könnyű.

Köszönöm, valoszinüleg ezt fogom tenni én is! Egy probát megér, elsöpilantásra kondenzátorok nincsenek felfujodva!

DSC_0002.jpg

(#) Andr3wJ válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 / 1

Nem lehet véletlenül hogy az Inverter nem jó vagy a hattérvilágítás.
(#) Zsollo1985 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

a háttér világitás müködik.

Az inverteren van egy kék led az szépen villog ! amég ki nem kapcsolom, És acsak a kondenzatorokat és az aramot mértem eddig lászolag jo! De fogalmam sincs hogy hol lehet a hiba valodi ok, csak találgatok,én is , de minde ötletet meghalgatok!
(#) Andr3wJ válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 / 1

5 másodperc nem jelenti azt hogy jó. Lehúzott inverterrel mi csinál?
(#) ciw hozzászólása Dec 15, 2013 /

Üdv!

Előre is elnézést az off-topic ért.
Lehet nem ide tartozik, de tv vásárlás előtt állok, és kikérném a véleményeteket van néhány kiszemeltem, biztos van itt olyan szakember, aki meg tdudja mondani, hogy melyiket ajánlja vagy épp nem. Én nem tudok dönteni, mert árban egyformák kb, tudásban is. De lehet van aki azt mondja, hogy a szervízben napi szinten találkozik egy adott márkával. Azért lenne lényeg, mert ez nekem rengeteg pénz, és nem szeretnék mellélőni, a google nem megoldás, mert egyik helyen fikázzák, a másikhelyen az egekig magasztalnak egy egy márkát, a harmadik helyen, meg minden gagyi ami nem 2 millió forintba kerül stb.

A kiszemeltek:
PHILIPS 42PFL3188H
LG 42 LN5400
SONY KDL-40R470
SONY KDL-40R471AB
Esetleg, ha valakinek van javaslata, ami itt nem szerepel azt is szivesen veszem, 40, de inkább 42 inch-ben gondolkodom.
Válaszokat előre is köszönöm.

Az biztos hogy reagál a bekapcsolasra! A piros led átvál kékre! A ki-be kapcsolasra ugyanugy reagál távirányitoval is és a készüléken is egyaránt. Kikapcsoláskor egy pici patano hnag jön a hangszoroból. A kijelzön nem látni semmit!

Az biztos hogy reagál a bekapcsolasra! A piros led átvál kékre! A ki-be kapcsolasra ugyanugy reagál távirányitoval is és a készüléken is egyaránt. Kikapcsoláskor egy pici patano hnag jön a hangszoroból. A kijelzön nem látni semmit!

További ötlet esetleg?

Ha pedig csak a hátérvilágitást huzomcsak le akkor az inverteren lévö kék vilogo led gyorsabban vilog,malyd egy pillanatra folyamatosanis világit! a be-ki kapcsolásra ugyan ugy reagál távirányitoval és a készüléken is!

De nem kapcsol ki magatol az elöl folyamatosan világit a bekapcsolást jelzökék fény csak akkor vét át amikor én kapcsolom.

Átmelegitettem változás nem történt minden épp maradt nagyon oda figyeltem mindenre.

Van esetleg valami ötleted még mi lehet a baj? Hálás lennék ha tudnál segiteni ez egy ördögi kör
(#) Andr3wJ válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Amikor bekapcsolod és megy 5 másodpercig a háttér utána mit történik? Visszaáll standby-re vagy megy tovább csak nincs háttérfény? Vagy elkezdődik elölről az egész ?

Utána a hátérvilágitás kikapcsol ,de a készülék nem alat standby-re csak ha tavkapcsalkacsolom.
(#) Zsollo1985 válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

majd ugy ujabb 5mp késöbb megint felvillan a hátérvilágitas ujabb 5mp ig majd megint sötétség!És ezt ismétli.
(#) Andr3wJ válasza Zsollo1985 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Dugj rá antennát és kapcsold be ha be volt hangolva jó esetben kellene hallanod az adást valamelyik csatornán, max lépkedj fel le a távval.
Én még mindig azt mondom hogy vagy az inverter a rossz vagy a háttérvilágítás.

Remek. Erre kiváncsi vagyok,mit produkal.
Köszönöm.

hát sajnos ugyan az, semmi mást nem tapasztaltam!
Pedig kábel tv van a jel biztosan jo!
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Kizárt. A működő dolog nem lehet rossz. Ha szimpla inverter hiba lenne, nem indulna újra magától, csak ki-bekapcsoláskor. Ez a Tv agyhalott.
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Azt írja nem kapcsol ki a tv, csak ha távval kinyomja.
Idézet:
„De nem kapcsol ki magatol az elöl folyamatosan világit a bekapcsolást jelzökék fény csak akkor vét át amikor én kapcsolom.”
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
Következő: »»   25 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem