Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A motor valós hőfoka rendben van? Nem lehetséges, hogy túlmelegszik? A hibás termosztát vicces dolgokat tud művelni. Nem is olyan rég találkoztam egy SX4-el ami menet közben forralta a vizet, aztán megtaláltuk, hogy a hűtő teljesen eldugult, pedig nem volt 6 évesnél több. Természetesen csere után megszünt a jelenség. Az üzemanyagszint mérő nem biztos, hogy ugyan ez miatt mászkál. Nézz rá a töltésre, feszszabályzó hiba, és az akku állapotát is mérd meg. Ha túltölt a generátor az sem tesz jót az elektronikának.
Helló
Tanács kellene: Van egy swiftem 1.3 sedan glx (2000). Hidegen indítás után kattog (talán szelephang?) a motorja ami inkább belülről hallatszik jobban. 3 éve van nálam 80 E van benne (vagy 180E, nem tudom) Ez főleg gyorsításkor erősebb, bár elég öregesen járok vele. Ez a zörej régebben teljesen üzemmeleg motornál megszűnt, de most már kicsit hallatszik így is, elléggé idegesítő. Próbáltam az egyik ismerősömét (1.0) olyan csendes azt hittem elektromos. ![]() Segítsetek, köszi. ![]()
Dugattyú palást törés szokott ezeknél előfordulni. Vedd le az olajteknőt és kukkants bele.
Szia
Nézd meg a szelephézagot, 30000 km-ként nem árt ellenőrizni. ![]()
Köszi a választ, és zolika60- nak is. akkor szelepek első körben. Mennyire lehet macerás ez. Ezen még nem csináltam, de zsigulin régebben igen.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
Sziasztok!
2008-as Suzuki Swifthez keresek kábelezési, bekötési rajzot. Aki tud legyen szíves segítsen. Köszönettel, Sándor
Sziasztok!Valaki tudna nekem gyorsba segíteni ?suzuki swift 5 ajtós 95-ös be hol lehett a váltóolajat lecserélni.Köszi előre is..
Szia!
Szerintem a váló környékén! ![]() (ez a hobbielektronika fóruma és nem a hobbigépészeté, biztos, hogy jó oldalon tetted fel a kérdésedet? - nem bántásként írom, de ha rákeresel a googlén, vagy letöltesz egy kezelési utasítást, akkor abban jó eséllyel benne is lesz)
Csak azért, hogy segítsek, elvégre karácsony van:
Google.hu, majd "swift váltó olajcsere". Az első találatban részletesen leírják hogyan kell. http://azenautom.blogspot.hu/2012/08/valtoolaj-csere.html BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK ![]()
Szia, szerintem a világitáskapcsoló rossz. Van benn egy darab nyák, az ég össze az összesben.
Van fényerőszabályzó a müszerfalhoz? Az is bekavarhat.Próbáld meg, hogy visszacseréled izzókra, de azzal szerintem jó lesz, akkor viszont a led-izzóid selejtesek. Nqgyobb előtét kéne rájuk, mert amugyis csúcson vannak ezek járatva...
Sziasztok tudnátok e segiteni 98-as 1.0 suzuki swift elekromos rajza kellene .elöre is köszi
nem immobilizeres.
Szia,rajzom nincs,de ha leirnád a problémát,talán tudnánk segiteni.
Ösze égett a kábel köteg a műszerfal altt el vittem a szerelöhoz egy hét után szolt hogy kicserélte a szálakat de nem indul a kocsi vetetett velem egy komputert bele de kiderült hogy még sem az a baja 1-hónapja csinálja már lassan és most meg nem müködik a fordulatszám mérö azt mondja.
talán sikerül valamit keresnem neked.
Köszönöm.
Nincsmit,rajzom nincs nekem sem,csak amit a google-ban találok. "swift 1.0 wiring" "99 swift electrical" és hasonló szavakkal próbálkozz. Talán valami magyar fórumon is tudnak segiteni,ha regisztrálsz.
Sziasztok van egy 1,6-os suzukim az a probléma ha a 3-as hengerről leveszem a gyújtókábelt a motor járása nem változik, de viszont a tűzfalon lévő trafónál mind a két pólusra áthúz. Olyan mintha nem menne a henger, de a gyertya nem benzines, nem jár egyenletesen a motor. Mi lehet a baj
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Szia! Azért próbáld meg másik gyertyával is. Ha akkor se jó mérd meg a kompressziót a hengerben 11-nél nem lehet kevesebb.
Ha NGK a gyertyád akkor nem lennék meglepve ha az lenne rossz. Csak Densot teszek bele mióta engem is megszivatott.
Szia új gyertya van benne,kompresszió 13,veszteség a hengerbe nincs a gyertya őzbarna,és mégsem jó ha leveszem a pipát opjyan szikravan,hogy egy lovat agyonütne
Üdv
Ha hengerenkénti befecskendezős akkor, még lehet akár injektor hiba is.
Csak egy ötlet. Kábel szakadás? Tekergetés miatt lehet hogy érintkezik. Esetleg az elosztófedél? Még egy kérdés? Amióta beletetted az új gyertyákat azóta van ez a jelenség?
Szia!
Nekem pár éve volt ilyen jellegű hibám. Az elosztó fej és gyújtókábel teljes cseréje visszaadta a vezetés élményét. Az elöregedett vezetékek idővel nem szigetelnek, mindenhol van szikra csak a hengerben nem. Az ne tévesszen meg, hogy szabadon akkora szikra van mint lórugás, nyomás alatt inkább más irányt keres a villany. Nem túl nagy a költség, érdemes egyben cserélni. Üdv: Gábor
A régi gyertyával is ezt csinálta,lehet,hogy lecserélem a fedelet,de az az érdekes,hogy csak annál az egynél csinálja.
Szia köszönöm a tippet,megprobálom ezeket a dolgokat kicserélni remélem,hogy javulni fog a dolog.Még egy kérdésem lenne,96-os 1,6ccm modellekbe van komputer és ha van hol találom a csatit?ÉS check engine kapcsoló,és ha van hol?Az 1,3-as ban van a műszerfa alatt.
Szia!
Nekem 1.3-as volt de úgy tudom a csatlakozó ugyan ott van mind a két modellnél. A motortérben a bal oldali lengéscsillapító mellett van a motor csatlakozó. A "B" és "D" pontokat rövidre zárva jelzi ki a hibakódokat ha van, normál üzemnél 12. Üdv: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |