Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   534 / 1179
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Egy pici tabletta ajtónyító elektromágnest működtet. Zoli meg még van egy szétégett SMD 000 értékű ellenállásom, legalább is 3 db 0 van rajta. Ez mekkora értékű lehetett?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
(#) pucuka válasza Koncsar hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Nulla ohm, azaz rövidzár. Áthidalásként, biztosítékként használják.
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszönöm Nektek a segítséget. A MAC97A8 nak az A2 láb kell, hogy a mágnes felé nézzen? Nehogy fordítva kössem be.
(#) k_h válasza Koncsar hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Szia! Nézd meg az elektromágnest is, mert lehet, hogy az zárlatos és amiatt ment szét a triac. Meg a képen gyanús, hogy van ott még két égett ellenállás ami 4,7k ohm meg 680 ohm-os lehetett. Gyanítom, hogy vihette magával a vezérlő ic kimenetét is...
(#) Koncsar válasza k_h hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

ok. Köszi.

Szia! Az IC nem ment tönkre, ismét működik ez a ROMhalmaz. Köszönöm Hármatoknak a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza Koncsar hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

A1, A2-nek tök mindegy merre néz, mivel a triak bármelyik irányból vezet a másik felé, mivel váltófeszültséget kapcsol. A vezérlő G elektróda legyen jó helyen, a másik kettő nem számít.
(#) k_h válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Na, na..! Ez nem így van! Nem mindegy, hogy a vezérlés A1 vagy A2-höz képest adjuk.

Akkor én jól tettem be A2 ön megy ki a vezérlés. De szépen működik. Szerencsém volt, hogy az IC nem ment vele.
(#) k_h válasza Koncsar hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Igen, mert ha fordítva kötöd akkor visszavezeted a hálózati feszt a vezérlésre, mivel a G és az A1 között csak kis ellenállás vagy csak diódához hasonló "ellenállást" mutat.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
(#) laszlo raduj hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok!
Egy alkatrészet nem tudok beazonosítani,ebbe kérnék segítséget, azt írja rajta 311 , egy RC autóban van egy nyakon 2db a másik 310 , egy kis FET-re hasonlít .

Előre is köszönöm!
(#) efraim válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Ha valamit elárulnál a tokozásról, akkor talán könnyebb lenne a feladvány.
Addig is itt nézegess.
(#) laszlo raduj válasza efraim hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

D2PAK
(#) tranyoval hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok!
Azt tudom ,hogy koax, azt is, hogy 75 ohmos, de mennyi ennek a rövidülési tényezője?
Fehér külső, egyeres központi ér van.
A központi ér körül van egy fehér habosított műanyag dielektrikum.
A kábelen a felirat:
75 OHM COAXIAL CABLE (S.E.) M061
(#) pucuka válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

0,6 - 0,7 között szokott lenni. De leginkább mérni kellene.
(#) ferci hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok!
STRF 6454 IC adatlapjára vagy egy applikációra lenne szükségem..
Gugliban még nem találtam..
Köszi, ha lenne valakinek..
(#) reddot válasza ferci hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Egy kínai oldal szerint kompatibilis az STR-F6658 STR-F6656 típusokkal.
Ez segít?
Bővebben: Link
http://www.go-gddq.com/upload/2010-05/10051915308234.gif
(#) ferci válasza reddot hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Köszi, de a 66-os sorból néztem párat, csak a feszültségadatok miatt lenne érdekes, ill. lábkompatibilis-e.
Kár, hogy nem ismerem a kínai írásjeleket... megnéztem..
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) reddot válasza ferci hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Szerintem a mellékelt kép adataiból ki lehet következtetni!
(#) ferci válasza reddot hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Megpróbálom.. köszi mégegyszer..
(#) sempi601 hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a mellékelt képen látható alkatrészek kaphatók-e boltban egyáltalán, mert nem nagyon találtam róluk infót?
A bal oldali egy varisztor TVR10271 felirattal. Ezeket az adatokat találtam róla: Link
Ha nem lehet ilyet kapni, akkor mivel tudom helyettesíteni?

A jobb oldali pedig egy panelbe ültethető üvegbiztosíték 2.5A 250V felirattal. Lehet ilyen kivitelben kapni?

IMAG0121.jpg

(#) zolika60 válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Az első egy varistor. Biztos vagy benne, hogy rossz? Szakadásnak kell mérned. A biztosíték helyére meg tegyél egy foglalatot és akkor cserélhető lesz.
(#) sempi601 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Így néz ki a varisztor egy másik szögből (melléklet), és 332 ohmot mérek rajta. Nem tudom lehet-e ilyet beszerezni, vagy mással kell helyettesíteni.

Ha ilyen biztosíték nem kapható, akkor tényleg jobb lesz foglalatosra cserélni. Köszi

IMAG0123.jpg

(#) erdgab válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Az a varisztor rossz,ha 332 ohm ellenállást mértél rajt,csere,biztosan lehet kapni,nézz körül.A biztosítékból nem kell akkora ügyet csinálni,ha nincs ez a kivitel akkor egy ugyanolyan értékű két végére forrasztasz lábakat és máris betehető a helyére.Gyanítom,hogy az ominózus készülékben lesz más hiba is,mivel túlfeszültséget kapott,erre utal a varisztor állapota.
(#) sempi601 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Köszönöm a választ! Megpróbálok ugyanilyen varisztort keresni, a biztosítékot meg megoldom. Remélem azért más nem ment tönkre, bár szerencsére amiket eddig alkatrészeket mértem (ellenállások, dióda, zener) rendben voltak.
Egyébként egy gofrisütőben ment ki a varisztor és a biztosíték. A készülék 110V-os hálózatra van tervezve és 1400W-os. Egy 1500W-os kis átalakítóval(110V/220V) csatlakoztattuk hálózatra, ami hiba volt. Egy pár percig működött is rendesen a fűtőszálak melegedtek, aztán hallottunk egy kis pukkanást. Leszedtem a gép alját és már ránézésre lehetett látni, hogy hol történt a baj.
(#) Sebi válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

No,igen... az 1500W-os konverterre rá is van írva, hogy ohmos terhelésre használható, de nem hibáztatlak, hogy rátetted, mert a fűtőszál valóban az. A baj az elektronikával van, mert trafó nélkül oldották meg a táplálását és ez a rész a triacos fázishasítás miatt rossz esetben még feszültséget is kétszerezhet! Azért lehet ezt használni kW-os trafó nélkül is, csak vizsgálódni kell benne egy kicsit: először is ki kell deríteni, hogy a fűtőbetét egy vagy két (több) szekcióból áll-e? Ha igen, akkor soros kapcsolással máris alkalmas a 230-as betápra, az elektronikus vezérlés tápegységét sokkal könnyebb átalakítani.
(#) proli007 válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Hello! Valóban hiba volt. Mert ez a kis felező triac-al megy fázishasítással. Vagy is a feszültség átlagértéke valóban 115V lesz, csak éppen a csúcsértéke pont annyi, mint a 230V-nak. Maga fűtőtest nem szól hozzá semmit, de a varisztor megköszöni, mint ahogy a kondenzátoros tápegység is. Főleg a fázishasítás gyors felfutású jeleit. Ott szinte rövidzár a kondi.
Úgy talán mehetett volna, ha a melák kondit kapacitását felére csökkented, a varisztort kiveszed, és a felező csak a fűtőtestnek ad tápot. Vagy is a relé és a fűtőtest közé lenne bekötve. Persze ez csak akkor igaz, ha a fűtőtestet tényleg relé kapcsolja, és nem a képen látható hűtőbordás valami.
A múltkor javítottam egy gofrisütőt (nem ilyen tudományost), és abban két 115V-os betét volt sorba kötve a 230V-hoz. Megnézném, hogy hátha ez van ebben is, csak párhuzamosan. Mert akkor csak sorba kell kötni.
üdv!
(#) sempi601 hozzászólása Dec 18, 2013 /

Köszönöm a válaszaitokat!
Erről a készülékről van szó: Waring Pro WMK600
Egyszerre két gofrit tud sütni, vagyis a középrészben is van fűtőszál.
1400W-os a gép. Holnap nézek hozzá alkatrészt (biztosíték, varisztor), remélem úgy helyrejön.
Kinéztem a géphez egy ilyen előtét trafót: Trafó
Ezzel működne szerintetek, vagy ekkora trafó nem kell hozzá?
Bár elég drága, de mást nem tudok csinálni sajnos. A gép 230V-ra alakítás nem tudom mennyire lenne nehézkes.
Itthon van 60W-os Step Down Transzformátor 230V/110V, ehhez hasonló: Link, de a W miatt meg se próbáltam.
Tettem még fel pár jobb minőségű képet a panelról.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) zolika60 válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

A trafó megfelelne hozzá, de nem olcsóbb egy 230V-os gofrisütő?
(#) pjg válasza sempi601 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Ennyiért veszel 10 gofrisütőt. 230V-ost.
Következő: »»   534 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem