Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   425 / 1156
(#) eSDi válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Üdv!

Nem kell másik kártya! Elvileg Clone (ugyan az a kép mindkét monitoron) módban és Cinema (a másodlagos monitoron csak a video overlay jelenik meg) módban mennie kell a video overlay-nek a második monitoron is. Kiterjesztett asztal módban viszont 100%, hogy nem működik.
(#) levike1 hozzászólása Dec 21, 2013 /

SZiasztok nekem az lenne a kerdesem hogy van egy ibm laptop ameik nemad semifele jelet a kijelzore.megprobaltam monitoral de avalsincs semi a gep dolgozik ha valami segitseget vagy tanacsot tutok megkoszonom
(#) mraulajos válasza eSDi hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Mindent elkövettem szerintem, és nem megy át a másik monitorra a kép/film.
Mi az a Cinema?
Érdekes, a youtube ról bár milyen film megyen a másik monitoron is zavartalanul.
(#) eSDi válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Az azért megy, mert a flash nem használ video overlay-t. Bocs elírtam, Theater Mode... Ebben a beállításban csak a videó kerül ki a másodlagos kijelzőre ha azt teljes képernyőre állítod.
Lehet driver probléma is, de Clone módban működnie kell.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 22, 2013 /

Megvan, ha a Play DCD Movie Media Player Classic formátumot választom, akkor átmegy.
(#) antikzsolt hozzászólása Dec 22, 2013 /

Sziasztok.
Nem tudom hogy ide e kell de más ötletem nincs.
Lenne egy olyan problémám hogy a kedves öcsém belenyúlt az internet elosztóba. Négy kábel van bekötve a bejövő ágon. Zöld fekete sárga piros. és ezekre mint ahogy a képen is látszik zöld-kék piros kék-fehér párosítás van. A másik kettőre mit kell kötni a fekete és sárga érdekelne.
Barna, barna-fehér, zöld,zöld-fehér rózsaszín, rózsaszín-fehér.

Gondolom emiatt igencsak gyenge a net. Egyszer már szétszedtem de akkor háromra volt legalább kötve drót. Jelenleg kb a netem felét kapom meg és a stabilitása na hagyjuk.
Adsl net 5 megás T-home bekötés.
(#) lac08 válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Ez a telefonos fali dug-alj lenne, nem?

Én úgy tudom, csak két szálon megy a dolog, a másik két szál meg csak úgy van.
A telefonos ADSL-nél a drót belemegy a hozzácsatolt szűrőbe és ott válik majd ketté az alsó és a felső frekvenciajel - egyik maga a telefonhoz, másik meg a net-hez való - az megy utána a modembe ... router-be - számítógépbe ...

Próbálgassad.
Nem vagyok benne biztos (meg azért most nem szedem szét az enyémet), de vagy a piros-fekete az élő, vagy a piros-zöld.
A többi kettő szinnel nem kell foglalkozni.
(#) mraulajos válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Ha azt a két szálat tudod a sokból, hogy melyik van bekötve a dobozba, akkor azt a kettőt a villának a két középső szálára kell kötni. A másik kettőre nem kell semmi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
(#) antikzsolt válasza lac08 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Igen Jól mondod ez a fali dug-alj. Megnéztem tényleg csak a kettő szál van bekötve.
Nálam ami él az a piros és a zöld. Létezik olyan hogy valamelyik csatira kettő szál meg?
Megkérhetlek hogy megnéznéd hogy van bekötve. Ha kihivom emiatt a szerelőt keményen fizetnem kell a szerelőnek. És ha csak a netet használom akkor is kell a szürő amit emlitettél?
(#) enree hozzászólása Dec 23, 2013 /

Tiszteletem a PC-ben jártas uraknak!
Valaki segítsen, mert az őrület határán vagyok
Van egy Dell Latitude E5520m laptopom. Kb két éves, sokáig nem volt vele semmi gond. Egyszer csak elkezdett akadozni a youtube lejátszáskor. Most már ott tart a dolog, hogy VLC-vel sima mp3 lejátszás is akadozik, illetve nem is sima akadozás ez, hanem bele-bele pattan néha valami, mintha bakelitet hallgatnék (ami sosem volt bakelit ). Többször újra húztam az egészet, nem segít semmi. Az oprendszer és az összes progi kb 1000éve megvan, amiket használok egy másik laptopon és asztali gépen is, ott hibátlan minden.
Arra tudok csak gondolni, hogy valami hardveres baja lett szegény jószágnak. Valakinek valami tippje van?
(#) sastas01 válasza enree hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szerintem kezdd azzal, hogy szétszeded darabokra(ramot ki ilyenek). És alaposan kitakarítod. Aztán még egy pasztázási akció sem árthat neki. (Ahol lehet).
Voltá már ilyen miatt problémám és segített rajta. Persze még ezer más oka is lehet...
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
(#) BEMcorp válasza enree hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Amúgy, milyen oprendszert használsz?
Ha XP, akkor lehet hogy ez a frissítési mizéria kapott el téged is.
(#) enree válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Értem, megpróbálom este. RAM-ra én is gondoltam, de ha az rossz lenne, akkor telepítéskor eldobná magát, vagy ez nem törvényszerű? De jó lenne, ha egy takarítás megoldaná
(#) enree válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Fekete lemezt SOHA nem gyártottak bakelitből!
(#) enree válasza BEMcorp hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Igen, XP-m van, de akkor a többi gépen miért nincs semmi baja? Egyébként friss telepítés, VLC felrak, lejátszás akad, net, meg minden egyéb nélkül...
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

(#) sastas01 válasza enree hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Igen, ez kosztól is lehet. És attól is, hogy az XP úgygondolja frissíteni kéne. Kb 2-3 lappal ezelőtt született a témában egy elég hosszú beszélgetés.
Nem azt mondtam, hogy a ramnak van baja, hanem, hogy a ram és a csatija van tele kosszal.

Gondolod, hogy az elégtelen hűtés okozza?
Egyébként a "bakelitről" bővebben.
(#) enree hozzászólása Dec 23, 2013 /

Akkor egyelőre köszönöm mindenkinek! Kitakarítom, aztán beszámolok, remélem pozitív eredményről

Végül is, két év alatt volt ideje rá bőven... olyan asztali gépet én is láttam egyszer, aminek a tápjában annyi kosz volt, hogy nem pörgött fel a ventilátor.
(#) zzz válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Helló!
Ez hátha segít.

Így kösd be, ahogy ezen a képen van. Ahogy az előzőekben írtam, a csatlakozóban a két középső szál, az a zöld, és a piros. Ezekre legyen kötve az a két szál ami neked bejön a dobozba. Nem biztos, hogy neked a sok szálból, olyan színűvel van bekötve, mint ahogy a képen van. Ez nehogy megzavarjon.
(#) antikzsolt válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Zöld és a piros él kell nekem is ez szabvány. Az egyik bekötés stimmel de fehér kanócom nincs.

Milyen színű vezeték van/volt bele kötve a dobozodba a sok szálból? Látok ott egy kéket, de a másik milyen színű? Az a kék az be volt kötve, az nem lett kibontva?
(#) antikzsolt válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Igy van bekötve:
zöld-kék
piros kék-fehér
A zavarszürőt érdemes bekötni ha csak a netet használom?
(#) belfi2 hozzászólása Dec 23, 2013 /

Sziasztok!

Érdekes problémába botlottam.Ma újra pakoltam a gépem (mint kiderült feleslegesen) és azóta nem tudom a mappák ikonjait megváltoztatni.De csak a régiekét.Amit most létrehozok azt minden további nélkül, de az ami már fenn volt a lemezen , azt nem engedi. Valaki , ötlet?

Attól egyértelműbb magyarázat nincs, mint azon a képen, amit zzz rakott fel. Az nem zavarszűrő amit Te mondol, hanem egy leválasztó a telefonnak, és az internetnek. E nélkül nem fog a net működni. Szerintem keress valakit a közeledben, aki egy kicsit jobban ért hozzá, mert nem érjük egymást. Elbeszélünk a dolgok mellett, pedig ez egy roppant egyszerű feladat.
(#) mraulajos válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Minden oké, csak ezt értelmeznem kellett.
Idézet:
„Bocs elírtam, Theater Mode... Ebben a beállításban csak a videó kerül ki a másodlagos kijelzőre ha azt teljes képernyőre állítod.
Lehet driver probléma is, de Clone módban működnie kell.”
Hogy ez azt jelenti magyarul, illetve az én gépem azt írja, színházi beállítás. Úgy működik ahogy leírtad. Köszi!
(#) Norbert123 hozzászólása Dec 25, 2013 /

Üdv!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy a számítógép rendes hang helyett olyant játszik, mint a rádió, ha nincs adás? Sistereg. Ha zenét akarok hallgatni, ha mappában vagyok, kattogás helyett sistereg. Ha indítom, és jön a kezdő zene, megint...
Tegnap semmi baja nem volt, most meg.
Van egy beépített tv, azon az egyen van hang. Ha a tv programjába húzom a zenét, megint sistereg..
Winampnál is, youtube-nál is, bárhol sistereg.
Próbáltam Ubuntu Live cd-vel, ott is sistereg a hang.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) orizon válasza Norbert123 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Nekem az alaplai hangkártyám csinált olyat valamikor régen. Még akkor is bezavart, mikor megmozdítottam az egeret. Az óta soha nem használom az alaplapi kártyát. De nincs is vele gond.
Következő: »»   425 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem