Fórum témák
» Több friss téma |
Mi nem látjuk a panelt, így csupán tippelgethetünk. Az áthidalást betetted?
igen a vezeték átkötés is benne van,meg megpróbáltam azt is hogy marattam még egy panelt hozzá hátha az volt a rossz de nem összeraktam azzal és nem jó úgy sem :/a kimenetére az előfoknak a hangfalamat kötöttem és ugy teszteltem.
Anyám borogass!
![]() Ez előerősítő, nem végerősítő! Erre nem lehet hangsugárzót kötni! A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
Bocsi,ezt nemtudtam csak gondoltam így kipróbálom hogy tisztán szól e volt egy olyan gyanúm hogy lehet h hangfalat nem kéne rákötni mert a hangfal impedanciája bekavar de mostmár tudom akkor ugy próbálom ki hogy a végfokom bemenetére rákötöm és ugy megnézem hogy mit szól.Még egy kérdés hogy a végfok hangerőpotiját az előerősítő elé vagy után kössem?
Az előerősítő után, a végfok elé.
És nincs hangfalad, hangsugárzód van.
Sziasztok.Valaki tudna e nekem egy jól működő egyszerű kis előerősítő áramkört ami TL072 vagy MC1458 stb. IC vel működik.Hangszínszabályzás meg ilyesmi funkció nem kellene,csak Síma erősítés
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
Szia! Nekem is az általad el készített elő fok dolgozik,és nekem semmi baj nincs vele,ha jól emlékszek én ajánlottam anno neked.
Nekem 4558D ic-vel üzemel.
És te magad készítetted vagy megrendelted a weboldalról?
![]()
Én magam készítettem el,de a nyákot egy haverom csinálta.
Ha neked nem működik,akkor nálad lehet a hiba.
Még nem építettem meg csak akarom
![]()
Az előző hozzászólásodba azt mondtad hogy meg építetted.
(#) Korolasz hozzászólása Válasz • Hé, 16:47 / Sziasztok.kicsit bajban vagyok:/építettem egy előerősítőt ezt:ElőerősítőÉs próbáltam tl072 es IC-vel azzal is torzan és halkan szól meg MC1458 al is és azzal is ezt csinálja:/Próbáltam úgy is hogy a 4,7 K ellenállást kikerülve adtam neki a tápfeszt de semmi változás.itt a Nyákterv is ezt nyomtattam ki és vasaltam rá szerintetek mi lehet a problem miért torzan szól és halkan ?
az egy teljesen más előerősítő nem szarakodok vele valamiért nem akar rendesen működni 3 fajta ic vel is próbáltam de nem jó igy ezt a mikorshoposat szeretném megépíteni.amit meg megépítettem már a torzul szól meg az egyik oldal az mc1458 al jól szól de a másik oldal meg torz ugyan ugy nemtudom mi lehet vele a baj így arra a döntésre jutottam h megépítem a másikat.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2013
Nekem ugyanannak a rajznak tűnik,de ha nem az,akkor nem az.Nekem jól üzemel.
sziasztok megépítettem a fent említett előerősítőt ami a mikroshoposról van koppintva,nagyon jól szól és működik csak olyan probléma van vele hogy ha a hangerőpotit gyorsan tekerem fel vagy le akkor a védelem leold az erősítőben ezt nem tudom miért, de ha kiveszem az előerősítőt és viszakötöm símán a bemenetet akkor nem csinál ilyet csak ha benne van az előerősítő :/ próbáltam azt is hogy külső tápról adom neki a tápfeszt de akkor is ezt csinálja :/ mi lehet a baj?
Köszi előre is a válasZOKAT.
Szia! Tégy egy csatolókondenzátort a potenciométer elé, mert valószínűleg egyenfeszültség van rajta amit le kell választani. A jelenség arra is utal, hogy a potenciométer utáni csatolók kapacitása túlméretezett, persze nem tudom milyen gyorsan tekered
![]()
Ezt Építettem meg !!Szia .gondolom az előerősítő kimenetére tegyek akkor sorbakötve egy kondit?Milyen értékűt szerinted?a potit meg ugy tekergetem mintha DJ "lennék " gyorsan de csak azért hogy mit reagál de ha szép lassan tekerem akkor nem old le a védelem
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
Erre bizony feltétlenül kell kondi, ha potira kötöd. Milyen értékű a potenciométer és ha tudod add meg a poti utáni fokozat bemenő ellenállását. Adatok hiányában 10µF 25V-ost javaslok, az elkó pozitív menjen az előerősítő kimenetre.
Szia.sikerült megoldani a problémát a 2 db 10 µF-os kondit bekötöttem ahogy mondtad és mostmár nem old le a védelem és szépen is szól az erősítő.Köszi hogy segítettél megoldani a problémát
![]()
Sziasztok! Mit kell változtatnom a kapcsolási rajzon, hogy 60-75hznél kezdjen vágni?
Szia! Ez alapján meg tudsz vele bírkózni? (4-es ábra)
Oké, köszönöm!Csak nem sikerült az a fránya panel. Most nagyon letört a dolog, mert napok óta próbálkozom a panellel és semmi. Régen sikerült egész normális, mostmeg mindjár kézzel kezdem el rajzolni.
Akarsz róla beszélni? Bővebben: Link
![]()
Sziasztok!
Kísérletezgetek egy univerzális előerősítővel. Mellékletben csatolom. Szeretném kérni tapasztalt kollégák véleményét erről a rajzról! Előre is köszönöm!
Szia! R1-et és R3-at elhagynám. A trimmerrel tennék sorba egy 100 ohm körülit, hogy szélső állásban is ésszerű mértékű legyen az erősítés. A bemeneti csatoló kondenzátort meg kell fontolni, ha előfordulhat olyan jelforrás aminek kimenete egyenfeszültségű komponenssel is bír, akkor el ne maradjon!
Köszönöm az észrevételed!
Miért hagyjam el az R1 R3-at? A bemeneti kondenzátoron én is gondolkodtam. Milyen értékűt javasolsz ? A tirimmert azért is jelöltem sima ellenállással mert oda rendes ellenállás kerül a bemérés után. Tehát soha nem lesz tekergetve.
Az R1 az R2-vel egy feszültségosztót alkot, de minek, pont az erősítés lenne a célunk.
Az R3 olyan mintha ott sem lenne, pláne egy olyan nagy bemeneti impedanciájú műveleti erősítőnél mint amit a rajzon jelöltél. A bemeneti csatoló kondenzátorral felüláteresztést is megvalósíthatsz, ha nincs ilyen terved 1-10µF jó lesz. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Ráadásul az R2 nek az R4 és Rtrimmer párhuzamos eredőjének kellene lennie, az offset miatt. Hogy mindkét bemenet azonos ellenállásokat lásson.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Tehát azt mondod hogy az ellenállás értékek nem jók?
Az ötlet Eliot oldaláról van. Az értékeket onnan vettem, egy nagyobb előfokból ollóztam ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |