Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Kezem alá került egy Yamaha HTR-5940 tipusú házimozis erősítő. A hibajelenség az, hogy bekapcsolom, kattan a relé, bekapcsol a kijelző is, és 2 másodperc múlva lekapcsol. Ezt csinálja mindig. Esetleg valaki találkozott már hasonló jelenséggel? Várom a tapasztalatokat. üdv!
Sziasztok! Kedves blasz Gábor barátom!Nagyon köszönöm a dicsérő szavaidat,de el túlzol mint mindig.Sokkal többet adtál te nekem,mint amennyit én adhattam neked,hogy segíthettem,segíthetek.De meg mondom,hogy én is tanultam tőled,nem csak te tőlem.
Bízom benne,hogy a jövőben is tudunk egymásnak segíteni,mert nagyon ritka az ilyen jó barát,mint amilyen te vagy. Én is Boldog Áldott Ünnepeket Kívánok az egész családodnak. Üdv,Beringer 600.
Sziasztok!
Na hát hnagy fejlemények vannak azzal a bizonyos yamaha ax-500-al, mivel megcsináltam a másik oldalt is, és így már teljes mértékben üzemel mind a 2 oldal! Csak lenne vele egy gondom! Tudom hogy ez szentségtörés de ez van, egy jóféle eredeti kínai ISC tranzisztor került bele és szétfűti magát!Ha ezzel esetleg valaki tud nekem segíteni megköszönném! Tettem be egy ventit de hajszárítónak is elmenne annyira meleg az isc sajnos Mindenkit óvok attól hogy ilyen tranzisztort vegyen!
Szia! Egy képet tudnál dobni?Mert tudni illik,nem minden tranzisztor jó akár milyen tranzisztor helyébe.
Annyira amatőr azért nem vagyok de teszek fel neked!
Felé lett lőve a feszültségnek 10V-oltal és még így is jóval felette van!
Szia! Hogy áll a nyugalmiáram?
Na ez jó kérdés!
de hiába tekergetem a potit nem változik semmi
Egy eredeti hifi-s panelnál nem olyan egyszerű nyugalmi áramot mérni főleg ahol párhuzamosan kapnaka végfokok tápfeszt!
Tranyók emitterén mérj, az lehet, hogy segít.
Emitter lábon mérjek nyugalmi áramot mind a 2 tranzisztor esetén vagy csak az ISc-nél elég lenne?
2sc3281 és 2sb1163 van benne a 2sc3281 az isc gyártmányú a 2sb1163 az eredeti japan feliratos!
de tervbe van véve hogy az isc-t is ilyenre cserélem le!
Mindegyiket felkéne írnod, hogy mennyi a rajtuk eső feszültség mV -ban, és akkor reloop Pisti mondja szerintem a megoldást.
Szerintem ő is azt fogja mondani hogy tranzisztorcsere!
Ha az ISC nél nagyobb az átfolyó áram, akkor szerintem is cserét fog javasolni. Elsőre nem szabad itélkezni. Mérd meg az emittereken a felvételt.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Abból is csak eredetit szabadna venni, de egyre jobban tele van a piac a kínai termékekkel!
Lehet hogy az a tranyó amit beraktál valahogyan nem odaillő,vagy a nyugalmival lehet gondod.Egyáltalán nem sértésnek szántam,csak így képről jobban lehet olvasni.
Képet nem azért szoktunk kérni,hogy gyönyörködjünk benne,hanem hogy meg próbáljunk segíteni.
Rendben!Értem én persze hogy beleillő!Hozzá lett válogatva direkt az eredetije 2sd 1718A de ilyet ithon nem nagyon kapni csak külföldön
Azért nyugalmit nem ártana mérned.
Majd csak a holnapi nap fog sorra kerülni, de mihelyt megvan írok nektek!
Egy egy csatorna egy egy tranyópárból van, az ISC ből egy darabot tettél be, vagy egy párat?
1 darabot
Úgy van hogy Sanyo 2sb1163-Isc 2sc3281 Japan 2sb1163A-Japan 2sd1718A
Na ezért kértük, hogy mérj egy nyugalmit, mert ez a legrosszabb megoldás csere estén, hogy így állítod vissza.
Az egyik oldalt cseréltem csak a másik még gyári, de nem erről volt szó ott se ahol megrendeltem hanem arról hogy az is Sanyo lesz és akkor semmi gond nem lenne vele, de sajnos nem így történt
Hát igen, a 2SC3281 és a 2SD1718A között van difi. Pedig helyettesítőnek írja a 2SC3281 et.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Ez volt helyettesítőnek, de 2sc1302-t robbantott benne szóval azt meg nem akartam még 1-szer bele
Hát, jaja. Sajnos én nem tudok többett segíteni. Bocsi. Csak ezek jutottak eszembe hirtelen.
Mind a 4 emitterellenállás új, de szerintem ez a képen is látszik!
De ő elirta, csak javitottam. Mert az nem 2SC1302 hanem 2SA1302. És az SA az PNP... Tehát NPN helyett az nemjó oda. de szerintem Ő is csak elirta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |