Fórum témák
» Több friss téma |
Helláj!
Az lenne a gondom hogy a monitoromban biztosítékot cseréltem kiporszívóztam összeraktam és percegés hallatszik ahogy bedugom a képcső tövében ahol rámegy a csőfolalat(valahol ott). Mi lehet a hiba?
Vagy kihúztad a helyéről a fókuszkábelt vagy nincs rendesen rajta a csőfoglalat.
A csőfoglalat biztos jól illeszkedik a a fókuszkábel nem tudom mi! Egyszál piros vezeték ami rámegy a sor. trafóra?
Igen valószinüleg az nincs teljesen a helyén. Elég ha 1-2 miliméterre ki van húzódva már cicereghet.
Bocsi, tényleg a csőfoglalat volt a bibi! Köszi szépen a megoldást.
Behakok!!!! Nincs semmi kép! Bekapcsolom a gépet a monitor is bekapcsol de semmi kép. Mi a bibi? Mellékelek egy képet mert lehet hogy felcseréltem két vezetéket. Mind a kettő elér ugyanoda.
Ott valami más történt, a barna vezeték ha jól látom be megy a Demag tekercsbe és annak lent a helye az alaplapon a Demag PTK mellett. Rágugtad a monitorkábelt a gépre ?
A monitor kábel belül kétfele ágazik általában az egyik fele egyből a cső nyakára megy a másik pedig az alaplapra. Azt is nézd át.
Szia !
Alsó nem érdekes mert az a demag kábele. Felsőt nem látni hova megy, de az is arra tart. Ha szétszedsz valamit, akkor papír cerúza.... Ha nincs kép, nézd meg fűtés van -e. Ha nincs továbbra is elsősorban a csőfoglalat körül nézegess. Húzd le és újra dugd vissza rá, de előtte nézd meg nem hajlítottál -e el lábat, érintkezőt. Azt áruld el miért kellett biztit cserélni, régi volt ? Üdv!
Egyszer csak be akartam kapcsolni nem ment és vettem egy tft-t. Zenegépet akarok csinálni ahoz kellene, azt gondoltam megcsinálom, szétszedtem és láttam a bizti rossz, kicseréltem, hurrá bekapcsolt de ügyes vagyok és erre nincs kép. Ennyi!
A felső fekete kábel az szerintem a cső testkábele.
Nézz kürül a táp környékén, nézd meg a táp egyáltalán elindul-e. A szekunder oldali diódákon mérjél feszt 200Voltos állásban. Ott a sortáp 120-150V, és még kellene lenni 20-30Volt kőrüli fesznek, pontosan nem tudom ez tipusfüggő. Ha ezek kb megvannak akkor a táp megy. Nézd meg nem durrant-e el megint az bizti.
Nem tom mit mértem(nem vagyok profi) de a Gratez két váltó lábán 128 v van a másikon valamennyivel több az egyen lábain ha a multit egyenbe válton akkor semmi ha váltóba rakom akkor 20 V van.
be tudnátok karikázni hol mit mérjek?
szterintem akkor az egyenirányító diódák is elszálltak, ha nem mérsz semmit az egyenáramú felén. De a váltó lábán lévő 128V is elég kevésnek tűnik
A nagy elkó lábain mérj... 300V körüli egyenfesz szokott lenni ott.
Ha itt megvan mérdj rá a sorvégtranyóra hogy nem zárlatos-e mert attól is le szokott odlani a táp. üdv
Szia
Nem kell váltót mérni, a kékkel jekölöt nagy pufferkondin kb 300 Volt egyent kell mérned. A piros nyillal jelölt részen vannak a szekunder oldali diódák, azt már leirtam,hogy ott mit mérj.
Szia !
Bocs, hogy beleszólok, de méregetés elött meglehetne nézni, hogy a LED világít-e az elején vagy sem. Egy lépésssel nagyot lehetne ugrani a folyamatban. Ezután van-e képcsőfűtés, ha nincs akkor vedd le a videopanelt a képcsőről és tedd vissza újra, nézd meg minden láb, minden érintkező legyen a helyén. Idézet: „összeraktam és percegés hallatszik ahogy bedugom a képcső tövében ahol rámegy a csőfolalat(valahol ott). Mi lehet a hiba?” Innen idult ki az egész történet, kicsit itt kellene még matatni. Üdv!
Igen a led világít az elején sőt a többi led is villog egymás után és a számgép is bekapcsolja csak nincs kép. Kiforrasztottam a hidat most próbálom mérni. Hogy lehet a hidat kimérni?
Szia !
Ne forraszgass ki semmit. A képcsőfűtést nézd már meg van-e. Ha nincs szedd le a képcsőről a panelt és nézd végig. Ott keresgess ahol már egyszer percegett. Üdv!
Ha szükséges, akkor a képcsőfoglalatot is kontakt srpézd be
Ezt már előbb kellett volna megirnod. Nem kellett volna a graetzet kivenni mert ha a pufferkondin megvan a 300 Volt akkor a graetz jó. Ha a ledek égnek akkor a táp megy ha előbb mondod nem irok egy regényt a tápról. Sorvégfok, képcsőpanel, ezeket nézd meg és főleg azokat a részeket ahol először csináltál valamit.
Sokszor fordult nálam elő hogy monitort javítottam, amiben csak a sorvégfokban a kapcsolótranyó szállt el.
Ha zárlatos lenne, letiltana a táp, de mivel megy a táp mer világít a led azért lehet hogy szakadt a tranyó, mert ugye kép az nincs. Azt ki lehetne mérni, vagy tranyó tesztelővel kipróbálni. Gyakori hiba a sorvégtranyó tönkremenetele. üdv
Már teljesen megment. Most ha bedugom akkor fél másodpercenként kattog és a ledek is úgy villognak. Elsztam.
Lehet rosszul raktad vissza a graetz-et?
De kattogás is lehet sorvégtranyó hibája... A táp letilt mer leterheli a zárlatos tranyó, de mindig megpróbál újraindulni...
a gratez-et azt jól raktam vissza mert az alaplapon is be van jelölve hogy kell. A legdúrvább az hogy valamit kiforrasztok majd vissza és már nem jó az egész.
Most anélkül hogy összeraknám az egészet magának az alaplapnak működnie kéne nem?
Lefotóztam ami kattog. Lehet hogy az előtte lévő tranzisztor az bűnös?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |