Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 35
(#) mandix hozzászólása Dec 19, 2007 /

Helláj!
Az lenne a gondom hogy a monitoromban biztosítékot cseréltem kiporszívóztam összeraktam és percegés hallatszik ahogy bedugom a képcső tövében ahol rámegy a csőfolalat(valahol ott). Mi lehet a hiba?
(#) Fery válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Vagy kihúztad a helyéről a fókuszkábelt vagy nincs rendesen rajta a csőfoglalat.
(#) mandix válasza Fery hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

A csőfoglalat biztos jól illeszkedik a a fókuszkábel nem tudom mi! Egyszál piros vezeték ami rámegy a sor. trafóra?

Igen valószinüleg az nincs teljesen a helyén. Elég ha 1-2 miliméterre ki van húzódva már cicereghet.

Bocsi, tényleg a csőfoglalat volt a bibi! Köszi szépen a megoldást.

Nincs mit, szivesen.

Behakok!!!! Nincs semmi kép! Bekapcsolom a gépet a monitor is bekapcsol de semmi kép. Mi a bibi? Mellékelek egy képet mert lehet hogy felcseréltem két vezetéket. Mind a kettő elér ugyanoda.

DSC032891.JPG

Ott valami más történt, a barna vezeték ha jól látom be megy a Demag tekercsbe és annak lent a helye az alaplapon a Demag PTK mellett. Rágugtad a monitorkábelt a gépre ?
A monitor kábel belül kétfele ágazik általában az egyik fele egyből a cső nyakára megy a másik pedig az alaplapra. Azt is nézd át.

igen rajta van mind a kettő.
(#) PCB válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Szia !

Alsó nem érdekes mert az a demag kábele.
Felsőt nem látni hova megy, de az is arra tart.

Ha szétszedsz valamit, akkor papír cerúza....

Ha nincs kép, nézd meg fűtés van -e.
Ha nincs továbbra is elsősorban a csőfoglalat körül nézegess. Húzd le és újra dugd vissza rá, de előtte nézd meg nem hajlítottál -e el lábat, érintkezőt.

Azt áruld el miért kellett biztit cserélni, régi volt ?

Üdv!
(#) mandix válasza PCB hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Egyszer csak be akartam kapcsolni nem ment és vettem egy tft-t. Zenegépet akarok csinálni ahoz kellene, azt gondoltam megcsinálom, szétszedtem és láttam a bizti rossz, kicseréltem, hurrá bekapcsolt de ügyes vagyok és erre nincs kép. Ennyi!
(#) Fery válasza PCB hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

A felső fekete kábel az szerintem a cső testkábele.
Nézz kürül a táp környékén, nézd meg a táp egyáltalán elindul-e. A szekunder oldali diódákon mérjél feszt 200Voltos állásban. Ott a sortáp 120-150V, és még kellene lenni 20-30Volt kőrüli fesznek, pontosan nem tudom ez tipusfüggő. Ha ezek kb megvannak akkor a táp megy. Nézd meg nem durrant-e el megint az bizti.

Nem tom mit mértem(nem vagyok profi) de a Gratez két váltó lábán 128 v van a másikon valamennyivel több az egyen lábain ha a multit egyenbe válton akkor semmi ha váltóba rakom akkor 20 V van.
(#) mandix válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

be tudnátok karikázni hol mit mérjek?

DSC03291.JPG

(#) Master_of_the_web válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

szterintem akkor az egyenirányító diódák is elszálltak, ha nem mérsz semmit az egyenáramú felén. De a váltó lábán lévő 128V is elég kevésnek tűnik

A nagy elkó lábain mérj... 300V körüli egyenfesz szokott lenni ott.
Ha itt megvan mérdj rá a sorvégtranyóra hogy nem zárlatos-e mert attól is le szokott odlani a táp.

üdv

Szia

Nem kell váltót mérni, a kékkel jekölöt nagy pufferkondin kb 300 Volt egyent kell mérned.

A piros nyillal jelölt részen vannak a szekunder oldali diódák, azt már leirtam,hogy ott mit mérj.

c.jpg

(#) PCB válasza Fery hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Szia !

Bocs, hogy beleszólok, de méregetés elött meglehetne nézni, hogy a LED világít-e az elején vagy sem.

Egy lépésssel nagyot lehetne ugrani a folyamatban.

Ezután van-e képcsőfűtés, ha nincs akkor vedd le a videopanelt a képcsőről és tedd vissza újra, nézd meg minden láb, minden érintkező legyen a helyén.

Idézet:
„összeraktam és percegés hallatszik ahogy bedugom a képcső tövében ahol rámegy a csőfolalat(valahol ott). Mi lehet a hiba?”

Innen idult ki az egész történet, kicsit itt kellene még matatni.

Üdv!
(#) mandix válasza PCB hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Igen a led világít az elején sőt a többi led is villog egymás után és a számgép is bekapcsolja csak nincs kép. Kiforrasztottam a hidat most próbálom mérni. Hogy lehet a hidat kimérni?

A Gratez jónak tűnik
(#) PCB válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Szia !

Ne forraszgass ki semmit.

A képcsőfűtést nézd már meg van-e.
Ha nincs szedd le a képcsőről a panelt és nézd végig.

Ott keresgess ahol már egyszer percegett.

Üdv!
(#) Müszi válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Ha szükséges, akkor a képcsőfoglalatot is kontakt srpézd be

Ezt már előbb kellett volna megirnod. Nem kellett volna a graetzet kivenni mert ha a pufferkondin megvan a 300 Volt akkor a graetz jó. Ha a ledek égnek akkor a táp megy ha előbb mondod nem irok egy regényt a tápról. Sorvégfok, képcsőpanel, ezeket nézd meg és főleg azokat a részeket ahol először csináltál valamit.

Sokszor fordult nálam elő hogy monitort javítottam, amiben csak a sorvégfokban a kapcsolótranyó szállt el.
Ha zárlatos lenne, letiltana a táp, de mivel megy a táp mer világít a led azért lehet hogy szakadt a tranyó, mert ugye kép az nincs. Azt ki lehetne mérni, vagy tranyó tesztelővel kipróbálni. Gyakori hiba a sorvégtranyó tönkremenetele.

üdv
(#) mandix válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Már teljesen megment. Most ha bedugom akkor fél másodpercenként kattog és a ledek is úgy villognak. Elsztam.

Lehet rosszul raktad vissza a graetz-et?
De kattogás is lehet sorvégtranyó hibája... A táp letilt mer leterheli a zárlatos tranyó, de mindig megpróbál újraindulni...
(#) mandix válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

a gratez-et azt jól raktam vissza mert az alaplapon is be van jelölve hogy kell. A legdúrvább az hogy valamit kiforrasztok majd vissza és már nem jó az egész.

Most anélkül hogy összeraknám az egészet magának az alaplapnak működnie kéne nem?

kisült rajtam a kondi

Lefotóztam ami kattog. Lehet hogy az előtte lévő tranzisztor az bűnös?

DSC03296.JPG

Következő: »»   5 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem