Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   175 / 361
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Annó vettem öt darab ilyet, röviddel a megérkezés után a kukában landoltak. Kb. semmire sem jó. Max. FAT 16 -os fájlrendszert fogad el, max. 1 GB-os kártyát, max. 10 másodperces wav hangfájlt amit írtó retek minőségben ad vissza.

A hangfájlra is van korlátozás (már pontosan nem emlékszem), miszerint bizonyos bitráta feletti fájlokat nem tud kezelni, abból is csak mono-t. Ezek a gépen is gyenge minőségben szólnak, ebből a szerkezetből pedig valami iszonyat módon jönnek elő, szinte változó hangmagasságú recsegésként hat.

Baromi érzékeny a tápfeszültség legkisseb ingadozására, hirtelen hőmérsékletváltozásra, elektomágneses zavarra kb. azonnal le is fagy. Próbáltam mind az ötöt, hasonló jellemzőkkel bírtak. Nem túl jó befeketetés...
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szeriintem az R2D2 hangokhoz tökéletesen elég és nem is drága két három féle csipogás , és nem is fontos a hifi haghűség...
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Az a baj, hogy kidobtam a cuccokat, ha ezt tudom, szívesen neked adtam volna tesztelésre. Hidd el, még arra sem jó.
(#) niedziela válasza Bakman hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Több féle van, ez pl jó.
voice modul
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Kicsit elkanyarodtunk a témától, mindjárt jön egy modi és közénk csap.
Próbáltad már? Vadászok én is ilyesmire, de tanulva az előzőekből, nem veszek zsákbamacskát.
(#) kokozo válasza NyariG hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szia!
Tényleg ekkora probléma kicsalni egy hangot egy picből?
Poti értéke helyett fix értékeket adsz neki sorban, akkor azt kapsz amit szerettél volna.
(#) smidigsx650 hozzászólása Dec 25, 2013 /

Üdv. mindenkinek! Teljesen kezdő vagyok a flowcode programozásban . Egy kis segítséget szeretnék kérni a következő dologhoz: van egy bemenetem ami változóan aktív van amikor csak impulzust ad egy bizonyos időközönként és van amikor folyamatos. (A bizonyos időközönként annyit takar hogy kb. 4sec-ként 1 sec -re bekapcsol.) A lednek folyamatosan kellene világítania ha csak impulzusokat kap a bemenet ,ha átvált folyamatosra vagy 6sec-en belül nem érkezik újjab impulzus akkor kikapcsol a led. Amikor megint elkezdődik az impulzus akkor újból világit a led és pörög tovább a folyamat. Addig eljutottam hogy ha a kapcsolót bekapcsolva hagyom vagy adok egy impulzust akkor újra indul a késleltetés de így nem jó mert a lednek folyamatosan kellene világítania addig amíg tart az impulzusos időszak. Értelemszerűen ha lejárt az impulzusos időszak akkor még egy időszaknyi időt világit a led mivel vizsgálni kell hogy az adott időn belül jött-e impulzus. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kokozo válasza smidigsx650 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Így elsőre én így csinálnám.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
(#) smidigsx650 válasza kokozo hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Szia, köszönöm az infót megpróbálom értelmezni és megérteni a működését.
(#) kokozo válasza smidigsx650 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Ha valami nem tiszta elmagyarázom.

Köszönöm a segítő hozzáállást, nézegettem amit küldtél csak most azt nem tudom mért nem működik a led egyáltalán( nálam legalább is). Vagy ez csak egy részlet a teljes programhoz? Bocsánat hogy ilyen hülyéket kérdezek de ezen a héten kezdtem foglalkozni a programozással. Néztem gyári példákat is találtam olyan dolgokat amit eddig nem tudtam hogy kell megoldani, de ehhez a problémához nem tudtam kiszűrni a megoldást.
(#) kokozo válasza smidigsx650 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Azért nem működik mert a szimuláció sebessége le lett véve kicsire ha azt visszaállítod (Build általános opciók szimuláció sebesség: 50 ről a lehető leggyorsabbra) akkor is fele olyan gyors lesz mint az életben de már le tudod tesztelni.

Igy már működik!Hálás köszönet
(#) Kovabe hozzászólása Dec 26, 2013 /

Sziasztok
Nincs valakinek FAT leíro file-a?
Idézet:
„C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\CAL\PIC\PIC_CAL_SPI.c(58): Illegal redefinition of symbol: MX_SPI_SCK_TRIS_X

Ilyeneket ír ki gondolom ez valami file hiba.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Gépen valo gyakorlás, még nem tudom de hogy titeket zaklassalak ahoz még kell néhány honap hogy kitaláljam mit is szeretnék.
Öszintén megvallom, rendeltem két sd kártya slotot és gondoltam kezdek vele valamit de ez még a jövö zenéje.

Még van egy másik projekt is de azzal is megakadtam, Ott is hibát ír
Idézet:
„1. Simple Webserver.c(815:10): error: unknown identifier 'port0'

Meg ilyesmi, valami a flowcode-ommal van?

Na ebből mindent megtudtam, Sajna az anyagi helyzetem korlátoz abban hogy gyári segitséget tudjak kérni. Ezért érdeklödök itt de akkor te se tudod vagy inkább nem szeretnél belemerülni mert elörelátovagy?

Közben megtaláltam A FAT C kodját és ott találtam valamit ami magyarázat lehet esetleg:
Idézet:
„[PinPort]
# PORTA = 0
# PORTB = 1
# PORTC = 2
# PORTD = 3
# PORTE = 4”
(#) Bakman hozzászólása Dec 26, 2013 /

simpi arra célzott, hogy amíg nem látja a programot, lévén ennyiből semmit nem lehet megtudni, nem tud segíteni.

Erröl lenne szó, konkrétan semmit ne csináltam csak nézegetem a funkciokat.

lanserver.fcf

(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Kovabe LAN szerver... FAT...stb ?
Megint megcéloztál gondolatban egy olyan szintet aminek az alját messzelátóval kell nézni.
Ennek ne haragudj, de semmi értelme.

Rendben fogtam és igazatok is van de a funkciókat nézegetem mint egy autokiállitáson a laikus a motort hogy az a kis csavar mit is csinál. Ha jól látom mind a kettő tud akár SPI-vel dolgozni söt az SD csak azzal, na erre pl már szükségem van és arra gondoltam hogy ez akár segitség is lehet.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Nem feltétlen értek veled egyet, az hogy nem fordul le az nem azt jelenti hogy agyon akarom turkálni ezt a témát. Illetve már én is rájöttem hogy van egy bizonyos szint amit el kell érnem és ez totál messze söt elérhetetlen messzeségben van, így nem is a programozásról kérdeztem hanem csak arról érdeklődtem hogy ez a forditás miért is hibádzik.

Ebben igazad van és lehetnék körültekintöbb is mielött bárminek nekiállok, de kivettem a webservert teljesen és már csak a FAT van benne és igy már müködik. Na erről van itt szó. Bocsánat mindenkitől kit feltartottam ilyen bödületes hibával de nem feltétlen volt felesleges.
Aki dolgozik az hibázik (na de akkorát?) én most mély kútba estem de ismét tanultam.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Idézet:
„nem is a programozásról kérdeztem hanem csak”

Idézet:
„Öszintén megvallom, rendeltem két sd kártya slotot és gondoltam kezdek vele valamit”

kb 3 perc elteltével már arról kérdeztél volna, amit persze lehet, azt kérdezel amit akarsz, de minek ? Annyi alapvető dolognak nem vagy birtokában, hogy ......miért nem találsz ki olyan projectet ami kis ugrás az ismeretlenbe, és a kérdésre a kapott választ is megérted, haladsz előre, van sikerélmény, nem csak copy paste + nyüglődés.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Számomra ez az egész a fűtésvezérlés körül forog, minden ami idáig kellet az meg tudtam csinálni (sok-sok segitséggel) de már megy önálloan is az alap. Most viszont sajna több szabadidöm van és szeretném fejleszteni a vezérlésemet mert már nem a funkciokra van szükség hanem a csillivillire. Ez a csillivilli pedig mint pl sd kártya vagy lan elérés illetve amit még nem is feszegettem a gsm, de rájöttem hogy egyre nagyobb falatokat harapok és bele fogok fulladni viszont a szabadidömet kitölteném olyan dolgok tanulásáával amit alaklmazni is tudok. a 3 perc pedig nem valos mert közelében sem vagyok egy kész vagy akár egy tesztprogramnak csak nézegettem a komponenseket és probáltam forditani (ne kérdezd hogy miért) és ezt vettem észre hogy hibát ír ki. Lehet hogy nektek ez alapvetö de rajtamkivül még sok kezdö van itt aki belefuthat akár ilyen hibába is.
(#) smidigsx650 válasza smidigsx650 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szia Kokozo! Próbálok tovább haladni a tegnapi programba lépésenként de egyelőre nehezebb mint gondoltam. A végső célja a programnak hogy egy lednek az állapotát kell jelezni 3 leddel.: 1. led=vilog, 2. led világit, 3. led nem világit . Próbáltam a te programod alapján egy ellentétes működést de nem sikerült, próbáltam késleltetős verzióval de volt hogy egyszerre mutatott két állapotot vagy nagyon rosszul működött. Szerintem sok felesleges dolgot írtam a programba, van ennek egyszerűbb megoldása is. Megkérlek kijavítod nekem ha nem vagyok pofátlan?
(#) pitybull hozzászólása Dec 27, 2013 /

Akár Usb ,Lan stb...pic műveletekhez hol találni leírasi protokolt?
Azaz miből tudja a pc-hogy én neki egy "G"gombot nyomtam?
Valami szabvány csak létezik erre vonatkozóan?
(#) kokozo válasza smidigsx650 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szia!
Pár tanács.. A fájl nevében sose legyen ékezet és szóköz, timert sose hívj meg ciklusban.
(#) kaqkk válasza pitybull hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Innen megtudhatod, de a multimedia oldalán is van sok letölthető példafájl
Következő: »»   175 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem