Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Az Atmega adatlapján nem találom a kvarc bekötését, azt is mérjem vissza az AVRről? 16MHz kavics jó hozzá? Vagy mi a legjobb?
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Azt kell használni amit ők is beletettek oda. Ha 16MHz akkor neked is olyan kell!
De nincs kedved keresni a googlin. Tessék: ATMEGA328 bekötése az ARUINO-ban! Amúgy 16MHz-es kvarc 22pF kondikkal. Nézelődj!
Köszönöm szépen a fáradozásod, segítséged. Szép estét.
Szia Tibor! De, egy évvel ezelőtt sokat foglalkoztam vele, de félre tettem mert nagyon szeretem az erősítőket és elkezdtem építeni őket, párat, így szegény Arduinom feledésbe merült. De majd megpróbálom újrakezdeni, mert ezt is imádtam csinálni.
Én befejeztem a pro erősítőmet. Ahhoz meg az Arduino-val készítek okosságokat. Jó cucc ez.
Viszont azt nekem is elárulhatná valaki, miért reseteli magát az Arduino Mega ADK rev.3 amikor csatlakozok soros porton?! Ez csak ennek a verziónak a hibája? Szándékos lehet? Idézet: Szerintem nem csak ez a típus. Igen, szándékos. „Viszont azt nekem is elárulhatná valaki, miért reseteli magát az Arduino Mega ADK rev.3 amikor csatlakozok soros porton?! Ez csak ennek a verziónak a hibája? Szándékos lehet?” A DTR vonal össze van kötve egy 100 nF-os kondenzátoron keresztül a RESET bemenettel. Ennek segítségével oldották meg azt, hogy a programletöltéskor automatikusan újrainduljon a mikrovezérlő, hogy bootloader módba kapcsoljon. Mellékhatás, hogy minden kapcsolódáskor aktiválódik a DTR jel, ezért a mikrovezérlő újraindul.
Sziasztok! Kérdésem a következő, hogy ha a Pepe féle időzítőt összetettem Atmega328P-PU val, kvarccal, működik is. Olyan kivezetést nem vihettem volna ki az IC ből, hogy STK500 al egy Atmegára feltőltsem a progit és ne kelljen hozzá az Arduino. Megoldható?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Igen meg, mert a generált hex kódot lementve bármikor beégethető másik kontroller be is.
Ahha. Valóban. Látom. Viszont nem egészen értem ennek a működését.
Bővebben: Mega ADK kapcsolási rajz. Van egy összeforrasztható forrszem. Ha azt szétszedem mi lesz? Nem értem ezt a bootloader dolgot. Minek van benne egy atmega8? Csak a soros PORT-ot csatolják be usb-n keresztül? De miért nem csak az atmega8-ban fut a bootloader és a 2560-at tudnák icsp módban bootloader nélkül programozni. Vagy nem? Hogy van ez?
Szia! Kösz. Az STK-t bekötöttem a gépre, az STK rámegy ICSP az Arduino2009-re. A bootloadert azt feltudtam tőlteni, de progit már nem enged. Olyan mint ha nem látná a gépem az STK-t. Az AVR Studió sem látja az STK500 -at.
Nade az hogy lehet? Akkor csak nincs jól telepítve valami. Mert stk500-al és avrdude biztos fel tudja tölteni. Arduino nélkül is, bármilyen nyákra szereled rá az icsp kivezetéssel.
Az Arduino 1.0.4 el akkor a bootloader miért megy fel akár mennyi 328P teszek az Arduinoba. STK500 nélkül feltudom tenni a progit, de utána jön a hiba.
Sketch mérete: 3 654 byte (maximálisan lehetséges: 30 720 byte) Sketch mérete: 3 654 byte (maximálisan lehetséges: 30 720 byte) avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 Azt írja ki, hogy feltöltve, de igazából nem ment fel a progi.
Az Arduinoban az eszközöknél az alappanel Arduino2009 van beállítva, programozónál az STK500. Nem értem. Az nem lehet, hogy valamelyik COM port az STK-n keresztül az Arduinót látja? Egyszer még régebben mint ha mondott volna valamit erre a Tavír-os Robi, de elfelejtettem.
Programozónál STK500-at be kell rakni a programmers.txt-be. csak utána jelenik meg. Soprosport: az STK500 portja. Programmer: STK500
File- Upload via programmer. Így a programozó tölti fel a kódot.... A hibás notsync a bootloader feltöltés után: nem a bootloadernek megfelelő alappanelt választottad ki és/vagy hibás a paneled.
Benne van a txt ben. Már melyik alappanelre gondolsz, hogy hibás? De kijelöltem az Arduino 2009 et.
Az avrdude.conf ot át kénr írni. Emiatt nem lehet rossz? Az STK-t miért nem látja az AVR studió sem? Robi simán USB -n keresztűl felmennek rá a progik az Arduinó 2009 re. STK-n keresztül is fellehet így tőlteni a progit?
Mindjárt kukába dobom ezt azSTK500-at. Robi az STK -n keresztűl feltudom tölteni a megírt progit az arduinoban lévő 328P re?
Mondom hogy elvileg fellehet. De a COM portot az ARDUINO programjában kiválasztottad az STK500-al megegyezőre?
Az arduino 1.0.4 progibam a programozóban benne van az STK500 és ki is választottam. Alappanelnek meg kiválasztotta, az arduimo duemilanove -t. Az AVRstudióban is szerepel az STK500, de autókiválasztásnál sem találja meg.
STK500 AVRStudio alatt COM1...4 közé essen.
Köszönöm szépen Robi a segítséged, hogy mekkora béna vagyok.
Sziasztok!
Egy teszt projektben használni szeretnék egy switch elágazást, string típusú változóval. Ellenőrzéskor hibát ír. Vagy csak egész számokat lehet ott használni?
Közben rájöttem, hogy igen, egész számokat.
Így próbáld?! values for 'case' must be integer or character constants A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Ez így miért lenne jó? Ha string típusú a változóm és abban 4db "a" betűt keresek?
Egyébként már működik, megoldottam If feltételekkel. De a projektnek még messze van a vége, úgyhogy még lehet kérdezek. Idézet: Senk sem mondta, hogy neked így jó, csupán azt, hogy szintaktikailag így helyes a switch() használata.„Ez így miért lenne jó?” Idézet: Igen, azzal lehetséges. „Egyébként már működik, megoldottam If feltételekkel.”
Sziasztok!
Infrán vezérlem az Arduino-t egy távirányítóval. Az már megy, hogy bizonyos gombok megnyomásához különféle feladatokat tudok rendelni. Szeretnék vezérelni egy PGA2310 digitális hangerőszabályzót ilyen módon. A neten találtam néhány kódot, csak nem igazán értem, hogy melyik értéket kell csökkenteni/növelni a hangerő változásához, és hogy tudnám ezt megvalósítani. Rá vetnétek egy pillantást? Nagyon fontos lenne. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
A loop() függvényben az áll, hogy a message objektum process metódusa a soros vonalon vett parancsokat értelmezi és beállítja a volume_left, volume_right változókat. Ha jól értelek, akkor a message.process hívást kell lecserélned olyan utasításokra, ami a távirányítódat kezeli. s a gombnyomások hatására a fenti változókat 1 - 192 közötti értékre állítja (a program elején vannak definiálva ezek a hívások).
A hangerő tényleges beállítását a pga2311_set_volume(volume_left, volume_right); függvényhívás végzi el.
Tehát akkor nekem utasításokat kell küldenem a soros portra, és ezeknek az utasításoknak a hatására fogja valami valahogy állítgatni 1-192 között a gaint?
Ezt egyáltalán nem értem. Miért kell ilyen bonyolultra készíteni a mai kütyüket? Tudnál benne segíteni? Ha segít, beillesztem az IR kódját is. Vagy látom a PIC-ekben jártas vagy. Ha keresek egy működőképes PIC kódot (mert arra már készült ilyesmi), át tudod fejteni Arduino nyelvre? A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
Idézet: Nem, dehogy! Felejtsd el a soros portot, ahelyett kell neked az IR távirányítót használni. Gondolom, az egyik gomb megnyomása adott értékkel (mondjuk öttel) növeli, a másik megnyomása ugyanannyival csökkenti a változó értékét.„Tehát akkor nekem utasításokat kell küldenem a soros portra, és ezeknek az utasításoknak a hatására fogja valami valahogy állítgatni 1-192 között a gaint?” Idézet: Nem. Meghalni sincs időm... „Ha keresek egy működőképes PIC kódot (mert arra már készült ilyesmi), át tudod fejteni Arduino nyelvre?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |