Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   177 / 361
(#) kaqkk válasza frekivalto hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Nincs jelentősége az egésznek , elég egy s időzítés az egész helyett , megnyomod lép , ha folyamatosan nyomod lépked ... ha kész a beállítás utána már úgysincs szükség az egész makróra
(#) watt válasza frekivalto hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Régebben egy csomó megoldást feltettünk, még egy kis ki mit tudot is rendeztünk... Keress rá!
(#) frekivalto válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Köszi, ez működik

Erre nem is gondoltam, pedig kézen fekvő lehetett volna.
Erre a célra, ebben a programban jó, de ettől még az eredeti prellegéses hiba fennáll. Marad így ahogy van.

Köszönöm,h foglalkoztál a programmal.
(#) frekivalto válasza watt hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Hidd el elolvastam és átolvastam nagyon sokat. Onnan vettem az ötleteket, amiket átültettem a saját programomba, a megfelelő változók átírásával.
Az a furcsa, h a szimulátorokban nem jön elő a hiba, de a valóságban igen, és csak ez számít.

Ha van időd és kedved, ránézhetnél a programra.

Köszönöm.

Jó éjt. Sziasztok.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
(#) kaqkk válasza frekivalto hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Csak egy kis átrendezés kellett a főprogramban (rossz helyen számoltad az elágazás változóját !) " a valóságban preleg" Ez már nem fog , megnyomod a gombot egyet fog lépni A többirányú elágazást kerülted meg a gomb folyamatos nyomásával nem a változó számítását
(#) frekivalto válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Jo reggelt.

Koszonom,h foglalkoztal vele. Volt es sanda sejtesem,h valami a programban lehet, de akarhanyszor futottam neki, neztem at, nem talaltam a szamitasi hibat, azaz a helyet.
Addig biztos nem nyugodtam volna, mig meg nem leltem volna. Reggelre az mar lrtisztazodott,h a foprogramban lehet valami, mert siman, csak a nyomogombos resz minden mas sallang nelkul jol mukodott.

Te megeloztel, koszi.

Amugy ez a megoldas lesz a befuto, ezt szerettem volna mar az elejen is felprogramozni.
(#) pitybull válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Mikor megláttam ,azt gondoltam valamilyen NASA -által fejlesztett neutron bontó ,és csillag követő,ionizáló léghűtő technológia befejezése

Tetszik, érdekes megközelítés !
Aztán utána számoltam:1+1=2 és jó is volt.
DE!!!!

De miért nem egyforma a jobb és a bal villanó spektográfikus,gyaluforgács steller statikus eggyüthatója?

Azaz balra 100ms jobra 200ms??

(nem gúnyolódni akarok!!!,remélem vicces vok.Felnézek azokra akik másként közelítenek meg dolgokat,ez vísz előre a fejlődésben sokakat,engem is)
(#) kaqkk válasza pitybull hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Ez nem az én fejlesztésem , csak segítettem befejezni...
Idézet:
„Azt nem értem miért kell így túlbonyolítani egy ilyen egyszerű feladatot ? Tudom hogy nem szeretjük használni az időzítést de pont erre találták ki”
(#) frekivalto válasza pitybull hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nem NASA, hanem NSA Mostanában erről hallunk elég sokszor, sajnos....

Idézet:
„De miért nem egyforma a jobb és a bal villanó spektográfikus,gyaluforgács steller statikus eggyüthatója?

Azaz balra 100ms jobra 200ms??”

Ez csak a visszajelzésre van,hogy segítse a beállítást. Valamely táppontot ad arra vonatkozóan,hogy hol is tart az időzítő beállításában az "user" Avillogást az indexrelé fogja adni, az egyforma mindkét oldalon, legalábbis ha nem égett ki az izzó

Egy feladatot több oldalról meg lehet közelíteni, meg lehet oldani. Mindegyiknek lehetnek előnyei, Sok mindent megtanultam eme egyszerű feladat programozása közben

Sok segítséget kaptam Tőletek

Rá se ránts. Az teljesen lényegtelen milyen bonyolult módon jutottál el a végeredményhez . A lényeg : azt csinálja amit elképzeltél, úgy ahogy szeretnéd, és még tanultál is miközben csináltad

Igazad van.

Most próbáltam le, amit utoljára küldtél. Sajnos nem jó
Amíg nyomod a gombot, addig világít a LED. Ez még elmegy, de a 10 után tovább lép a 11-re stb....
Nézd meg az Eeprom tartalmában az 1-es címen a változót. Az tárolja a lépésszámot.

Azt szeretném, hogy ha megnyomod a nyomógombot, lefut az egyik szál, beállítja az időt, majd jelzi egy LED felvillanással. Nem folyamatosan világít, csak egyszer a beállított késleltetéssel bekapcsolja a LED-et. Közben lép egyet a számláló. Ha a nyomógombot újra megnyomom, akkor ugyanezt teszi, a lépésszám megint ő, stb...

Mi a hiba ??
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Megint csak egy kis logika (de ehhez semmi közöm nem volt) Most már jó???

Nmsokara kiprobalom, egy kis turelmet kerek. Koszi.

Itt már villogni kell a balnak
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nem mondom meg (már -vagy még?Én sem tudom ) csak részeket "javítgatok" rajta ..
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nem hiszem el hogy tettél bele késleltetést
(#) frekivalto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Szia.

Tudom, nekem szól. Mivel én még annyira az elején vagyok, hogy menet közben tanulom meg a dolgokat, és ahogy haladok előre, úgy tisztul a kép. A TMR-ek használata valóban nem indokolt, elég egy is. Mivel mikor készítettem, annó nem voltam teljesen tisztában minden dologgal, így elsőre nem biztos,h az a megoldás születik meg, ami mindenki számára elfogadható.

Havisszaolvasol, ott egyértelműen leírtam,h mi a gondom, mi nem működött rajta jól. Valójában kis hiba, de hiba. Ettől még használható, számomra megfelelő.

Azt is írtam még visszább, hogy ennek a PIC-nek a 3.as bemenete, mely egyben MCLR láb is, nem használható, vagyis nekem, sőt ha jól emlékszem más is írta,h gond van vele. Tehát csak egy szabad bemenet van, ezért egy nyomógombbal oldottam meg az 1db időzítő beállítását.
Ennek az időzítőnek a beállítását úgy képzeltem el, hogy alapból 0 lépésszám mellet 2 másodperc. Ha megnyomom a gombot, akkor lép egyet felfele, az időzítő 2,2 másodpercre módosul, és így tovább egészen 4 másodpercig. Nem villogtatni kell a kimeneteket, hanem időzítve bekapcsolni, majd ha az indexkar továbbra is be van kapcsolva, akkor addig él a kimenet, míg ki nem kapcsoljuk.

Ez így jól működött, erre tettem fel a programot.

De volt beállító nyomógomba néha egy bizonytalan állapot, (prellegés) ami néha előjött. Ettől még használható így számomra, de erre a "kis" hibára is kerestem a megoldást.

Innen idult az egész....

Amit délben tettem fel azt próbáld ki ,szerintem az már jó ..

Köszi. Igen a baloldali visszajelzés jól működik. Ugyanígy megcsinálom a másik oldalra és kész is lesz (remélem)

Amugy nem értem, a szimulációt egyesével léptetem (F8) abban jól fut le, lépésről lépésre a program. A prell mentesítés része is jó, de a valóság mást mutat.
Simpi javaslata, néztem a programjában, hogy figyeli a gombot, h fel van-e engedve. Ez is megoldás lehet.

Kijavítom a Te javaslatod szerint, aztán pihenéskép megpróbálom felprogramozni Simpi javaslatát is.
Utána meg kiveszek 1 TMR-t, és megcsinálom 1-el. Most már az is menni fog. .-)

Idézet:
„prell mentesítés része is jó, de a valóság mást mutat.”
Akkor még mindig van valami hiba a program más részében , valahol még bujkálhat egy számítás ami növeli a változó értékét ..

Lehet,h pontatlanul fogalmaztam. Amit utoljára (délben) feltettél az jó, csak a jobb oldali visszajelzést is szeretném így megcsinálni. Csak ott "bonyolultabb" a helyzet, mert az lépésszám=5-nél 2 villogtatás van,lépésszám=10-nél meg 3.

Igen, ez a megoldás is jó. Más megközelítéssel, ugyanazt a feladat csináltad meg. A visszajelzést kell még beleszerkeszteni, és ez is használható.
Még csak szimulátorban próbáltam, de a valóságban is megteszem.

Köszönöm.

Átnézem, értelmezem, és ami számomra hasznos, jó ötlet azt használni fogom.
(#) frekivalto válasza frekivalto hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Elkészült, ilyet szerettem volna "elsőre" Sokadikra, de kész lett.
Most következő lépés a 2db TMR egyszerűsítése, most már képben vagyok vele, így nem lesz nehéz feladat.

Felrakom majd a végleges, 1 TMR-es verziót, a visszajelzésekkel együtt.

Köszönöm az eddigi segítségeteket.
(#) Bakman hozzászólása Dec 30, 2013 /

Mellékletben egy egyszerű program. A valóságban másodpercenként fut le a változó kiírása, de a Flowcode szimulációban kb. harmad sebességgel. Ez valami beállítás kérdése vagy ennyit tud a program? A számítógép processzorában van még bőven szabad kapacitás.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Ez a szimuláció sajátja (direkt lassabb mint a valóságban)
(#) frekivalto válasza frekivalto hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

A végleges, 1 timer-es változat úgy, ahogy elképzeltem
Tesztelés a kocsiban, január közepe felé.
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Direkt? Nem az lenne a szimuláció lényege, hogy kb. valósághűen megmutassa, mi fog történni ha bekapcsolom a mikrokontrollert? Ha nincs a programban Timer, viszonylag jól fut. Egyébként is, ha lassítani akarok, ott a szimuláció sebessége opció. Régóta forgatom ezt a békát, nincs mit tenni, le kell nyelni.

Köszi. Letőltöm aztán megnézem, letesztelem.
(#) Bakman hozzászólása Jan 1, 2014 /

A PIC18F1320 adatlapja szerint szoftveresen is újra lehet indítani a mikrokontrollert (RESET instruction). Ez a Flowcode-ban hogan kell végrehajtani? Gondolom egy C blokkban, csak nem teljesen értem a dolgot.

Ha jól értelmezem, akkor egyszerűen egy ilyet kell kiadnom:

rcon = 0b00000000;

Jól gondolom?
Következő: »»   177 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem