Fórum témák
» Több friss téma |
A panel nem müködik egyáltalán?
A képen nem annyira látható, ott a lábánál van szétégve?
A tulaj elmondása szerint beeresztette a vizet, 20 percet ment motor is, megállt, utána se kép se hang. Amikor kimentem, állt benne a viz. Nekem elindult a vizszivattyúzás és a vizbeeresztés kétszer, de a motor nem indult. Szénkefe tökig elkopva, kicseréltem. Utána meg se kép se hang.
Igen 5 lábnál van égés a láb és tokozás találkozásánál. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Ha szétégett akkor cserélni kell, viszont ennek az ic-nek egyetlen funkciója van hogy bekapcsolja a panelen a kis trafót ami a panelnek adja a kis feszt, 12 vagy 24 v, ugyhogy a bajt a táprészében kell keresni, a szétégett ic és a kis trafó körül, a motor onnan nem kap áramot.
Köszönöm szépen! A fekete por amit már letöröltem az IC körül az nem csinálhatta a galibát?
Ha sok van akkor igen de ritka, azért ha esetleg a panelt megjavítanád nézd meg a motort hogy nem e zárlatos már ujj szénkefékkel persze.
De sok volt rajta. 12 év alatt összegyüjtötte rendesen. Az MKP 220nF 275V azt is cseréljem ki? Érdemes!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Találtam közben 2 db nem SMD ellenállást ami sorba van kötve és a motor egyik csatijára megy rá R2 és R53, az R2 a hűtés alatt van. Mind a kettő szakadt. piros,fehér, zöld ,arany de nem tudom a szineket beazonosítani.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy a tachogenerátornak van e sorbakötött ellenállása? A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Azok igen a tacho-ra mennek, de nem értem a kérdést, a szinek látszanak mind kettőn? vagy nem tudod a szinek jelentését?
Ha piros, fehér, zöld mint a Magyar zászló akkor 2900 Kohm, ha szakadtak akkor bizony meg kell nézni a motort és a csatiját mert valahol átszökött a nagy fesz.
A svájcibicskába beírtam amit gondoltam a szinekből. Lehet 29 ohm 290 ohm. Meg én nem tudom a szineket beazonosítani. Az eleje vége piros és arany. Négy sávos a szin.
Na, erre nem lesz megoldás, szerintem. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Szia! Csak próbálok segíteni, mert hasonló volt nekem is a probléma de más típusnál. Ez a TNY254G hasonló szerepet tölt be a gépek tápegységében és az alkatrészek hozzá kapcsolódó értékei segítenek beazonosítani a hiányzóakat. Az én esetemben sem volt egyszerű a megoldás, de ha azon a panelon SMD alkatrészek vannak és abból is tönkrement valamelyik, akkor az szép munka lesz kijavítani.
Megszeretném köszönni azoknak a Kollégáknak akik tegnap és ma megpróbáltak segíteni a Bosch gép paneljavításában. Hibátlan lett, elindult. IC és két darab ellenállás csere. Az alkatrész beszerzés + 150 Km be került.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Szerintem a szokásos dologba futottam bele:
Energomat komfort és nem volt jól becsukva a tető rendesen (szerintem, de ezt ugye tagadja ). Most éppen a dob feneke (a kivehető "ruhatörő?" bordával) van felfelé. Nagyjából 5..10 fokot lehet fordítani, ott koppan mindkét irányban... Mielőtt nekiállnék a magam esze szerint, kérdezem a nálam okosabbakat tanácsért A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Szia!
Ha a ruhatörő fenn van, akkor azt "ki kell venni" (egy csavar fogja középen azt hiszem) és a lyukon kiszedni a ruhákat, feltéve, ha nem egy nagy pokróc van benne és utána lehet ügyeskedni meg látni, hogy hová akadt be. A ruhatörő persze nem jön ki a dobból, azt csak félre kell tolni. Üdv, Palkó.
Gondoltam arra is hogy esetleg a fűtőszál felől megközelítve, de aztán rájöttem hogy az nem valószínű hogy beválik.
Reméljük bugyi és zokni van benne és nem fürdőköpeny. Valamint nem égett le a motor (mert így beakadva lement vegig a program), valamint a fűtőszál és környéke is túlélte...
Szerintem szereld ki a dobot, mert nem láthatod így rendesen mi sérült.
Szerintem az 3× annyi időt vesz igénybe, mintha a ruhákat kiszeded (ha lehet) és még esetleg a fűtőbetét nyílásán is közreműködsz a javításban.
A kiszerelés nagy munka.Le kell szedni az egész fedékeretet(30 valahány csavar) utána pedig a csapágyházakat.Utána kijön a dob és látod hogy mi sérült.
Sajnos szerintem erre kell fanyalodnom, mert amit tudtam kiszedtem, de maradt még két bolyhos pulcsi és egy farmer. Kizárt hogy az egyben kijön. De legalább nem büdösödik annyira addig sem...
Próbáld meg kivenni a fütőszálat és benyulni a helyén valamivel, megemelni az ajtót és köben megfordítani a dobot.
Ha választanotok kellene használt mosógépek közül akkor az alábbi 4 közül melyiket választanátok:
Zanussi TA833V Beko 3301 Energomat 750.2 Fagor Innova felültöltős Melyik a tartósabb, melyik mos tisztábbra? Illetve a mosógépekben ha nincs benne az a kondenzátor ami a 230V-os ágra van kötve direktbe annak mik lehetnek a hosszútávú következményeik?
Szerintem egyik se rossz gép.Természetesen az Energomat verhetetlen de rengeteg vizet eszik meg egy mosás alatt.A kondi csak a zavarszűrés miatt kell bele.Természetesen működik enélkül is a gép.
Mondjuk én egyiket se választanám.Nem szeretnék felvágni de nekem ettől jobb van.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget
Tanulságképpen: Az sokat segített, hogy vegyem ki a "ruhatörőt". Három csavar fogja, és utána lesz két lyuk, ahol egyrészt látni lehet (akkor jó ha beleejt valami az ember a gépbe), másrészt rajta keresztül be lehet nyúlni és lehet szedegetni a ruhákat. Sajnos tapasztalatom szerint az "L" méretű ing a legnagyobb ami egy darabban kifér. Farmer nadrág az nem... De arra mindenképpen jó, hogy nem büdösödik be (annyira) a vizes ruha, még akkor is ha nem tudja kiszedni az ember az összeset azonnal mint elsősegély. Az is nagyon sokat segített, hogy vegyem ki a a fűtőbetéteket és valóban. Ismét van két szép lyuk, ahol be lehet nézni, illetve az ajtót felemelve vissza lehet forgatni a dobot. Valójában ez volt a megoldás A belenézés azért szolgált tanulsággal: Két melltartó merevítő, egy fél facsipesz valamint egy senki által fel nem ismert valami figyelt az üst alján (amitől a fűtőbetétet sem lehetett kihúzni). Valamint sok vízkő... Utólag összerakva a dolgokat, be volt csukva a dobon az ajtó, csak menetközben kinyílt. Ebben az üst aljában felgyűlt sok idegen tárgy játszhatott szerepet, valamint az, hogy a dobon lévő műanyag biztonsági (béka?) zár az évek során felrakódott szösz és vizkő (olyan mint a beton, de tényleg!) egyvelegtől nyitott állapotban, mozdíthatatlanul "bekövült"... Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gép fennállása óta nem kapott új ékszíjjat, ami már úgy meg volt keményedve, fényesedve és nyúlva, hogy símán lement a dob forgása nélkül a teljes program, hogy semmi nem károsodott... Köszönöm a segítséget!
A mosáshoz víz kell, sok hiperszuper víztakarékos gép ami alig használ vizet... nos a ruha sem lesz tiszta.
Nade az energomat programmenete mondjuk miben különbözik a többitől? Pl nincs előmosás funkció. De élettartamra az energomat a nyerő gondolom én. De ezektől jobb gép? Az milyen? Maximum olyan ami meg is szárítja a ruhát.
Az energomatban igenis van előmosás.
Abban különbözik hogy a 2-3 helyett 5x öblít és köztes centrifugálás nélkül.Ami azért lássuk be nem árt ha hatékonyan akarunk öblíteni.Élettartamra természetesen az energomat a nyerő. Nekem Miele gépem van amit nagy megelégedéssel használok lassan 1 éve.Hasonló szintű minőség mint az energomat de csúcsfunkciókat tud pedig ez már 17 éves és mégis full elektronikás.Ráadásul 2 panel hajtja. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
De mért csak ebből a négyből lehet választani??
Sziasztok!tud valaki abban segíteni,hogy a Bosch mosógépünk miért áll le mosás közben?Volt egy szerelő és Ő azt mondta 99 százalék,hogy a panel rossz.ha tényleg az megéri kicserélni?amikor leáll a mosógép villog a felső led és búg.segítsetek!Köszönöm!
12-éves a mosógép!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |