Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Szia
Sajnos egyet kell értenem, Gold007 el. Ehhez, nem kell nyáktervező. Első nyákjaimat, 1980 ba készittettem, colos négyzethálos papir ( magyar megfelelője a miliméter papir) 0,3plexilemez rátéve a vonalak átrajzolva. Majd a IC lábaknak megfelelően kifurkodva Lásd, a képen.(bövebben link ) Rotring ceruzával, nagyon jól le lehet tenni, a kis karikákat, ahol furat lesz. Aztán ezeket, a kapcsolásnak megfelelően összekötni. Ha kész lett a rajz (nagyon sok radirozás árán ) a papirt a lemezre átpontozni, és fuható is volt. pl.: Bővebben: Link A kép, a plexi lap alján lévő szerkezetbe, volt a festék téve. A vékonydrót a fúratba és körkörös mozgással, meglehetet rajzolni, a forrasztó szemet. A túskihúzó, festékbe mártva, és lehetet rajzolni a vonalakat. Ez után jótt a fellendűlés a alfaset matrica, ott márt nem kellet gondolkodni hogy a két IC láb között hogy lesz a vezeték. Pausz papirra lett az alfaset rátéve, majd tússal, összevonalazva, és lehetet fotózni. Majd jött a számitógép 1990 be márt azon lehetet pötyögni a alkatrészeket. Egyedüli könnyebség, hogy a rajzolat, 50 törlés után is, tiszta lesz. Míg a papírnál, márt ez nem mondható el. Ha papirlapon sikerül megcsinálni, és úgy döntesz továbbra is akarod csinálni, csak akkor vedd meg. Ha továbbra is program kell windos alatt a Paint ba is lehet készíteni igaz meg kell rajzoni a forrszemeket de lehetséges. Tehát ha panelt akarsz csinálni, akkor lehet, számitógép nélkül is. (Mint leírtam, első panelem után, 10évvel lett a számológép. Otthon még kellet 3évet várnom.) üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Szerintem pont most vagy rossz oldalon.
Miért? Mint már írtam, ez a forrasztási oldalról nézve lett megrajzolva (későn jutott eszembe). Szóval igazából mindegy, hogy melyik oldalon van, az a lényeg, hogy nyomtatás előtt tükrözni kell(vasalásos technikával szeretném csinálni)
Viszont azt többre értékelném, ha valaki megnézné, hogy stimmel-e a kapcs rajzzal, mert nem szeretnék fölöslegesen dolgozni vele Szerk.: Megnéztem, és valószínűleg semelyik oldal sem jó, tényleg, az említett probléma miatt. Szóval lehet, hogy mégis igazad van De mindegy, az a lényeg, hogy tudom hogyan kell kinyomtatni. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Ez még nem érett meg arra, hogy kinyomtasd.
Én újra kezdeném, átgondolva jobban a rajzolást. Lyuk a lyukba... kusza vonalak...stb ez még nem az.
És az baj? Nekem teljesen mindegy, hogy szép-e vagy hogy van-e benne görbe vonal. Elég hogyha működik. Ráadásul ezzel is dolgoztam már elég sokat, szóval nincs sok kedvem csinálni egy újat a nulláról.
Tanulási céllal meg próbáltam megcsinálni, ha tetszik, akkor nézd át alaposan, hogy biztosan nincs-e benne hiba.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Szia! Köszönöm a tervet, egyértelműen jobban néz ki mint az enyém Még átnézem, hátha találok benne hibát, de azért biztosabb lennék ha egy hozzáértő is megnézné.
Sziasztok!
Ez tuti nem jó, de én ilyen irányba indulnék el..
Te nyertél, ez gyönyörű.
Ez csak megjegyzés: Nem lehet gond a földhurokkal? (Nem értek hozzá csak sok helyen hallottam róla ilyen esetekben.) A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Ez csak egy gyors skicc, ha a sajátom lenne még 1 órát játszanék vele hogy szép legyen.
Teli földet ha bekapcsolod nem hinném hogy gond lenne.
Szia!
Ez tényleg nagyon szép lett! Átnéztem és jónak tűnik,(miért "tuti nem jó"?) de találtam benne egy kérdéses részt: (lehet hogy jó, csak nekem furcsa) Az nem baj, ha az IC pozitív bemenetei össze vannak kötve? Elvégre az két külön jel, nem? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Az a kondenzátor miatt teljesen hideg pont, nyugodtan összeköthető.
Mert lehet hogy fordítva működik és ha feltekered a basszust leveszi Ez nem volt a rajzon
Mondjuk az nem szerencsés Honnan tudom kideríteni, hogy így fog-e működni, vagy normálisan?
Szia! Jól látod, az óramutató járásával egyező csillapít. Mikor a csúszka a bement felé áll akkor pedig kiemel.
Köszi!
Gold007:Akkor adott a házi feladat szerkeszd át a megadott rajz alapján hogy a potik jól működjenek. Szerintem az irányvonal megvan csak pár alkatrészt kell átmozgatni
Tehát akkor ha jól értelmezem ez alapból(poti óramutatóval ellentétes állásban) kiemel, és ha tekerem óramutatóval megegyezően akkor csökkenti a kiemelést és egy idő után már csillapít? Vagy egyáltalán nem emel ki, csak csillapítani tud?
Emelni és csillapítani is tud, középállásban lesz lineáris az átvitel. Ez a szabályzó áramkör Baxandall nevéhez fűződik. Ha volna még az áramkörrel kapcsolatos kérdésed, írd a hangszínszíbályzós témába! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Én is erre gondoltam, csak kicsit bonyolultabban fogalmaztam meg. Viszont ez kiváló, pont olyan amilyet szeretnék.
kokozo: A potik átkötésével már remélem boldogulok, ha nem akkor meg úgy kell nekem, már így is elég sok segítséget kaptam
Azt hiszem sikerült, remélem jól csináltam. Illetve 1-2 helyen még beállítottam a méreteket hogy passzoljon az alkatrészekhez(pl a 100K-s potik lábtáva csak ~7mm) meg csináltam hozzá feliratokat mert úgy jobban szeretem.
Sziasztok!
A mellékelt kapcsolási rajzot Eagle- ben átrajzoltam NYÁK készítése céljából. Én már többször átnéztem, de hibát nem vettem észre. A kérésem az lenne, hogy valaki lenne, olyan kedves aki leellenőrizné, hogy jól kötöttem-e be az eredeti rajzhoz képest? A fáradozását előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Szia! A D11 ( D1 ), D12 ( D2 ) irányát fel kell cserélni vagy az R5-öst kell áttenni a D12-(D2)-ről a D11-(D1)-re. Az R2-nek nincs értéke. ( Bár ez nem nagy baj. )
A C4 ( a te rajzodon C6 ) értéke nem 68PF hanem 68nF! A kondenzátorok pozíciósorszámát is az eredeti rajzhoz lehetne igazítani mint ahogy a P1 potenciométer ( R6 ) miatt csúszott az ellenállások sorszáma. De ez is csak esztétikai szőrszál hasogatás. Én más hibát eddig nem találtam. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Hello. Egy ilyen kapcsolásnak szeretnék nyákrajzot készíteni Sprint Layoutban. Nemtudom hol kezdjek bele ebben kérném a segítséget.
Szia!
Szerintem először a vásárlással kezd, és amekkora alkatrészeket kapsz akkorákhoz tervezz nyákot. Trafó mérete, GM cső mérete, 250V-os kondik mérete nélkül elég nehéz bármit is elkezdeni.
A GM csövet külön szeretném,meg persze a hangszórónál is csak 2 tű lessz bent. Az alkatrészek megvannak,már csak nemtudom hogyan kéne nekikezdeni.
A trafót rakd le középre az lesz a nagyfesz és a kisfesz elválasztó, ezután pakold le az alkatrészeket és kezdj el játszani hogy szép elrendezést kapj majd kötözgesd össze.
Megpróbálom,remélem sikerülni fog. Egyszerű de hatásos módszernek tűnik,szép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |