Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szalagkábel javitása
Témaindító: trebronmail, idő: Máj 5, 2008
Témakörök:
Próbálgattam a hőlégfúvóval, de nem igazán sikerült sajnos. Valami más ötlet, esetleg valaki hozzáértő Encs-Miskolc körzetében?
Egyszer próbálkoztam, akkor satuba összeszorítva melegítettem, nem sikerült. Jobb lett de nem az igazi. A zebra az olyan gumicsík, amit jobb készülékekben a fólia helyett alkalmaznak. Ha szedtél szét régi kvarcórát abban az volt. Hossz irányba nem vezet csak kereszt irányba.
Szia.
Sajnos még én sem próbáltam de lehet kapni nagyobb írószer boltokban üvegceruzát.Azzal viszonylag könnyen lehet "blankolni" ezeket. Az ára talán 1000-1300 Ft. körül van.Régen a gépírók használták javításra.
Hello! Egyik nap elejtettem a galaxy s3 as készülékem. persze pont a legérzékenyebb részére esett, a készülék jobb felsö sarkára. Mikor felvettem láttam hogy a kijelzö a fenti sarokba fekete a többi részébe jó és müködött is . Erre én hülye persze megnyomtam azt a részt és az egész elfeketedett. És szeretném kérdezni hogy ilyenkor mi a tehendő? javitható vagy egy uj
SAMSUNG GALAXY S3 LCD átvezető szalagkábel-t kell venem? nemtudom még egyenlöre mittegyek.
Sziasztok!
SMD ledeket cseréltem a kocsi műszerfalán ami jól sikerült viszont középen van egy LCD kijelző amit szalagkábel köt össze a nyáklappal,ez elszakadt teljesen.Sajnos nem csatlakozós. Valaki esetleg megprobálná nekem visszaforrasztani a kábelt? Teljesen tőben jött le a nyákról.
Ha egy képet feltennél a problémádról és megírnád merre vagy az országban, több esélyed lenne, hogy valaki tud segíteni.
Rendben holnap lefotózom.
Amúgy Szigetszentmiklós vagy Budapest előnyben
Sziasztok!
Egy autó fejegység kijelzőjéhez lenne szükségem 57pin-es fóliakábelre. Tudnátok ajánlani valakit, akinek van hasonló? Az sem baj, ha több pin van rajta, max belefaragom. Vagy esetleg olyan céget, akivel le tudom gyártatni? Előre is köszönöm a segítséget!
Fejegység márkája , és a szalag kábelen lévő számok kellenek , és akkor utána tudok nézni.
A fejegység márkája és típusa: Audiovox VME 9122TS
A szalagkábelen lévő szám pedig: 123020000043 Köszönöm a segítséged!
Ezek, ha jól tudom alumínium alapú vagy esetleg ezüst vezetősávosak. A gyári kábele réz sávokból áll. Nem tudom mennyire bírhatja a sorozatos hajtogatást.
Az FFC féle az olyan mint a tiéd.De keresgélj rá nyugodtan hátha te találsz .
Igen, én is ebay-en keresgéltem. Ezeket meg is találtam. Igaz csak 60pin-es van ilyen hosszméretben (120mm minimum), de ez talán azzal a 3 pin kivágásával orvosolható.
Igen valószínű .Mondjuk annyiért nem pénz érte.
Megpróbálom ezt a megoldást.
Köszönöm az idődet és a segítséget!
Sziasztok!
Kaptam javításra egy Opel Vectra kijelzőt,a gazdája megvette hozzá a szalagkábelt,de nem jött neki össze a dolog(a képen is látszik).Mivel még én sem csináltam ilyet a kérdésem az lenne,hogy mivel tudnám rögzíteni az új kábelt a kijelzőhöz és a nyák-hoz?
Sziasztok,
Az lenne a kérésem miként javítsam az aksin a szalagkábelt? Kár lenne cserélni az egészet, "csak" a szélső szál szakadt el (amikor a gyerek elejtette ). Előre is köszi az 5leteket.
Mivel vastag, lekaparod róla a szigetelést, rácinezel drótot az egyik felére, majd a másikra is. Hőfokszabályozott pákával nem gond. A középsőket is lehetne, a gond a sok egymás mellett lévő, mert akkor már a hőtől leugrik az is amit felraktál (vagy vékony hegy meg nagyító).
Ajánlom kérj segítséget, egy vékony lapon rácinezed az egyik felére, valaki vas(fém) fogóval lefogja a már megcinezettet és akkor cinezed a túloldalon is. Így nem fog felmelegedni/elválni ami már jó.
Nagyon köszi, gyakorlok valami bontott lomon. Azt hittem ezt a fajtát nem lehet forrasztani.
Kapargatni nem mertem, valami "ragasztóra" gondoltam. ui.: Mivel szétvált honnan tudom melyik a vezető felület?
Sziasztok! A képen látható szalagkábellel gyűlt meg a bajom. A probléma az LCD üvegére gőzölt vezetősáv és a ráragasztott szalagkábel között van. Nyomás hatására helyreáll(na) a kijelzés. Próbáltam a "melegítős eljárást" de csak kis részben oldotta meg a kialakult kontakthibát. Így az továbbra is fenn áll. Hogyan lehetne megjavítani a kontakthibát?
Ha megoldható, vágj egy gumi csíkot a kijelző és a burkolat közé, ami összeszerelt állapotban állandóan nyomja a kritikus helyeket. Ennél jobb házilagos módszer nincs.
Ezt próbáltam tenni, de sajnos csak részben sikerült. A legelső szám ami tulajdonképpen két szegmenses és egy 1-est alkot nem az igazi. Az 1-es felső szegmense csak bizonyos belátási szögnél látható, nem úgy mint az óra többi szegmense. Ez is kontakthiba? Vagy esetleg más probléma is lehet az órában?
Sziasztok
Hibás laptop billentyűzet javítását végeztem, ezzel kapcsolatba írnék pár tapasztalatot. Átkötzések és huzagolások voltak megszakadva a fólián, ezért vettem ezt a Bővebben: Link szélvédő fűtőszál javító festéket, nem a loctite, hanem az olcsóbbikat vettem, ami így is majd 4 ezer volt az ismert autósbolt hálózatnál, mint láthatjuk, van ennél olcsóbban is. A felületet den szesszel érdemes zsírtalanítani, nem jó a nitro, mert az viszi az ép huzagolást is, a den szesz is, de az nehezebben, maga a festék kezelhetetlen egy kicsit, mivel sűrű, vékony vezetősávoknál tűvel lehet fölvinni a cuccot, de marha gyorsan szárad, érdemes nitroval hígítani, persze csak kis mennyiséget, mondjuk lehetne még csőtollba tölteni, de nem kezdtem kísérletezgetni egy olyan anyaggal, aminek grammja 2 ezer. Az első meglepődés az volt, mikor megszáradt, az még nem jalenti azt, hogy vezeti is az áramot, ez vastagságtól függően, akár 1 nap is lehet!! Ezt a használati utasításra elfelejtették ráírni. Hőlégfúvóval lehet a dolgon segíteni, fólia esetén max 60 fokkal küldjük, mert megolvasztja a fóliát, az anyag egyébként hőállónak tűnik. Ha vastagon kentük ráakkor meg tud tréfálni a dolog, ugyanis a külső réteg már vezet a hőlégfúvó miatt, de a belső még nem, aztán ez vissza tudja oldani a külsőt, ismét nem akasztja az ohm mérőt. Az anyag eléggé rideg, szóval ne számítsunk rá, hogy lehet hajligatni a szalagkábelt, hírül nem bírja úgy a kiképzést mint az eredeti huzagolás. Mielőtt nekiesnénk a drága, fólia javításának érdemes begyakorolni valamin. Amúgy nem jött össza a billentyűzet javítás, amihez vettem, mert sajnos olyan helyeken is szakadz volt (pl hajlatoknál) mint írtam, rideg anyag, nem bírja a hajligatást. Szóval a műtét sikerült, de a beteg meghalt. Viszont a tv távirányító kopott gomb kontaktjait lekezeltem ezzel és marha jó lett, meglátjuk meddig fogja bírni. Kíváncsi vagyok másnak van-e tapasztalata ilyen téren. Üdv
Sziasztok! ps42s5h samsung plasma tv m nem ad kepet. Egyik pillanatrol a masikra elment. Szetszedve ezt talaltam. Mi okozhatta vajon es szerintetek javithato e?
Mi köze ennek a szalagkábel javításhoz? Inkább itt kérdezz. Így ránézésre valami tápegység probléma, de én nem értek hozzá.
Ha a vezeték színeltérés zavar, az lakkozás kérdése,nem égés, de a TV biztosan nem ezért rossz.
Bővebben. Bármi led világít-e? Hang van-e?
Elsőként rámérnék a nagy elkóra, van-e rajta kb 320V? Ha nincs, akkor szerencse: biztosíték, diódahíd, NTC Ha van, akkor vezérlőic vagy FET.
Tiszteletem!
Talán jó helyre írok. Van egy érintőpanel a monitoron, melyből lejön egy négy eres szalagkábel. Olyan, mint a melléklet fotó szerinti is. Az a kérdésem, hogy ezt a műanyag védőfóliát, amiben fut a 4 vezetősáv, hogyan lehetne róla eltávolítani, mivel forrasztanom kell. Nem a képen láthatóval van a bajom, az tökéletes, hanem van egy másik, a végein már forrasztott vezeték szakadt meg. Nem tudom késsel, semmivel lekaparni ezt a műanyag védőt, így nem tudok rá forrasztani. Talán aceton lehozná? Előre is köszönöm a segítségeket. Jenő |
Bejelentkezés
Hirdetés |