Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   100 / 213
(#) reloop válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Ezt rendszeresen használom az alábbi módszerrel: részpanel megnyit, szerkesztés, mind kijelöl, összesítő panel megnyit, beillesztés, összesítő panel mentés. Innen a ciklus igény szerint ismétlődik.
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Nem értettem a módszered pontosan. Addig semmi gond, amíg kijelölöm az egyik panelon a mozgatni valókat, majd egy másik példányban is elindítom a programot, ahol a célpanelt nyitom meg. De az egyikről nem tudok a másikra mozgatni.
Ekkor azonban rájöttem a turpisságra -amire soha nem gondoltam volna magamtól-. Nem egy másik példányát kell a programnak elindítani, hanem a futó példányban kell nyitni egy új panelt, mert amire rányitjuk, annak a kijelölését valóban be lehet ide illeszteni. Valahol megőrzi egy belső tárolóban a kijelölést, amit az újólag nyitott panelen fel lehet használni.
A makróba mentést viszont már régen használom magam is, jól járható útja az is a feladat megoldásának.
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Üdv! Még azt sem tudtam mi fán terem a makró mentés mikor ezt az eljárást szó-szerint kitotóztam. Nem mondom, hogy egyszerűbb, de megszokva elég haladós.
(#) vanzerr hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok!

Esetleg lenne valakinek 16F877-es PIC-hez feliratozott .LMK file-ja?

Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Lehet, hogy "szemet gyönyörtető", de a Te makród is megsért egy DRC szabályt: Szita a forrszemen. Ha a panel kétoldalasra készül, az alkatrész oldalon levő forrszemre rákerülnek a körvonal szita rétegen levő lábak és a körvonal darabjai is.
(#) niedziela válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 2, 2014 / 1

Szia !
Van az neked is.
adatlap
1-2 oldalon a lábkiosztás
191 oldaltól pedig a tok fizikai méretei.
Minden eszköz adott, hogy 10 perc alatt kész legyen, nem igényel egyetemi végzettséget.
(#) vanzerr válasza niedziela hozzászólására (») Jan 2, 2014 1 /

Szia!

Szerintem nem ez volt a kérdés, vagyis kérés. Ezt én is tudom magamtól.

(Azért 13 perc kellett ahhoz Neked, hogy ezt a szuper választ megszüld... )

Köszönöm a segítséget!
(#) niedziela válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Látod látod... tovább tart válaszolni mint pár vonalat húzni, ezért is értelmetlen az ilyen kérés.
Húzna nekem valaki 4 vonalat meg tenne le pár PAD-t ? Előre is köszi !
(#) vicsys válasza niedziela hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Tessék!
(#) vanzerr válasza vicsys hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

(#) Ge Lee válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 2, 2014 / 2

Nekem az ezzel a tapasztalatom, hogy a szabályok és a kinézet is másodlagos szempont. Az elsődleges az, hogy a makró méretarányos legyen, a körvonala pontosan úgy nézzen ki, mint ahogy a valóságban.
Mindig örülni szoktam az olyan "gondos tervezésnek", ahol mondjuk úgy kell befeszegetni egy ellenállást a helyére, mert nyomja az IC sarkát, vagy az elkót nem tudom a helyére tenni csak ferdén, mert szorosan mellette ott van még egy alkatrész.
Az olyan megoldások is "tetszenek", amikor a 0,6W-os ellenállásnak van négyféle makrója ugyanazon a nyákon, a 7mm-től a 12mm-ig bezárólag...
(#) niedziela válasza vicsys hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Ez csak 1 vonal, még kellene 3
(#) Alkotó válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 2, 2014 2 / 1

Sértő amit mondasz. Feltételezel egy környezetet, amiben a makróm nem jó.
Én azt állítom, az adott környezetben jó (egyoldalas panel). Ezek nem nyilvános, másoknak szánt makrók, hanem a sajátjaim, és ügyelek rá, hogy lehetőleg ne kerüljenek közkézre.
Ha változik a feltétel, akkor a makró is változni fog (volt már erre példa).
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

(((Magamnak válaszolok, hogy ne sértsek meg senkit sem. Eddig sem állt szándékomban megsérteni senkit.
Egy "kellő tapasztalattal még nem rendelkező" (bocsánat jól írom?) fórumtársunknak ajánlott a hozzászólás egy megoldást, ami csak bizonyos korlátozások között használható, de a korlátozás nem volt leírva.
Kifogásolja a körvonal rétegre kerülő betük magasságát, vonalvastagságát, de nem említi, hogy egyes gyártók (ha véletlenül oda kerülne kivitelezésre) kifejezetten tiltják, hogy a (ebben az esetben kétoldalas panel alkatrész oldali) forrszemekre szitázás kerüjön. Az ok pedig nagyon kézenfelvő, a szita festék bekerülhet a furatba (a lábak kitüremkedése beleér a furatba - egy kis pozícionálási hiba esetén máris festék megy a furatba), eltömi és / vagy forrasztási nehézségeket okozhat.
Lehet, hogy a SL gyártó által beépített makrói nem elég tetszetősek, de betartják ezeket az előírásokat is. Ha egy makró "kikerül közkézre" nem korlátozható a felhasználási lehetősége... Még egyszer elnézést a kifogásolásért.)))
(#) zoli7409 hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok
A következő gondom lenne a SPRINT-LAYOUT progival.Amikor a kész nyáktervet ki akarom nyomtatni akkor a megjelenő nyomaton az alkatrészeket összekötő sávok egy része olyan méretű mint a rajzon a másik része viszont hajszál vékony. kerestem hogy mi a hiba de nem találtam semmit.Ha auto GND-re váltok akkor viszont jó a kinyomtatott nyákterv.
(#) Alkotó válasza zoli7409 hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Ha a 6-os verzióról van szó, akkor azt frissíteni kell, és megoldódik a gond.
(#) zoli7409 hozzászólása Jan 2, 2014 /

Nem ez még az 5-ös
(#) Pali79 válasza zoli7409 hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Tedd fel vagy küld el a rajzot, hogy lássuk is miről van szó!
(#) niedziela válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 2, 2014 /

Pontosan igy van, ha rossz a méret...stb akkor lehet szép, és ki lehet tenni a falra bekeretezve. Ez olyan mint amikor valaki félórákat 3D-ben forgatja a panelt, és gyönyörködik, utána meg szétfúrja meg szét égeti. Ez a virtuális panelgyártás buktatója.
(#) mazso1988 hozzászólása Jan 6, 2014 /

Sziasztok.
Lehet olyan teliföld réteget létrehozni SPL-ben, hogy maga csak a fizikai rézréteg maradjon meg pad-amit normál esetben beleolvasztanánk a gnd-be, illetve kikerülnénk az is ki lenne törölve csak a pad melletti réz maradna.
Nem tudom ez így mennyire érthető amit szeretnék, de ilyet azt hiszem Eagle-ben lehet, lehetett csinálni.

Igazán egy kétoldalas nyák felső felére szeretném ezt tenni ahonnan az alkatrészeket forrasztjuk be, olyan zavarszűrés gyanánt.
(#) niedziela válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Használj 2 oldalas PAD-t, a felső rétegen is kapcsold be, vagy csak azon... ahogy akarod, és az izolációt állítsd be.
(#) mazso1988 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Ezt az izoláció dolgot ha nem gond elmagyaráznád kicsit bővebben? Kétoldalas pad létrehozása megvan.
(#) ktamas66 válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Ha valami ilyesmire gondoltál olvasd tovább.
Bővebben: Link
(#) mazso1988 válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Igen erre gondoltam.
(#) mazso1988 válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Csak nem igazán értem hogyan csináljátok olyanra mind amit az 1 képen látni.
(#) ktamas66 válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Ha tovább olvasol:
Bővebben: Link
(#) Koncsar hozzászólása Jan 12, 2014 /

Szeretnék kérni egy 6x6 mm Nyák gombot Sprintben. Nem találok a progiban. Reset gombnak. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) efraim válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Pár percig tartott a macrot megcsinálni.

6x6push.LMK

(#) mazso1988 hozzászólása Jan 12, 2014 /

Sziasztok.
Sprint Layoutban egy adott padnek a furatközéppontját ellehet tolni valamelyik irányba, vagy csak mindig a középpontban marad?
(#) Koncsar válasza efraim hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Szia! Köszi. Jó lett.
Következő: »»   100 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem