Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Ezt rendszeresen használom az alábbi módszerrel: részpanel megnyit, szerkesztés, mind kijelöl, összesítő panel megnyit, beillesztés, összesítő panel mentés. Innen a ciklus igény szerint ismétlődik.
Nem értettem a módszered pontosan. Addig semmi gond, amíg kijelölöm az egyik panelon a mozgatni valókat, majd egy másik példányban is elindítom a programot, ahol a célpanelt nyitom meg. De az egyikről nem tudok a másikra mozgatni.
Ekkor azonban rájöttem a turpisságra -amire soha nem gondoltam volna magamtól-. Nem egy másik példányát kell a programnak elindítani, hanem a futó példányban kell nyitni egy új panelt, mert amire rányitjuk, annak a kijelölését valóban be lehet ide illeszteni. Valahol megőrzi egy belső tárolóban a kijelölést, amit az újólag nyitott panelen fel lehet használni. A makróba mentést viszont már régen használom magam is, jól járható útja az is a feladat megoldásának.
Üdv! Még azt sem tudtam mi fán terem a makró mentés mikor ezt az eljárást szó-szerint kitotóztam. Nem mondom, hogy egyszerűbb, de megszokva elég haladós.
Sziasztok!
Esetleg lenne valakinek 16F877-es PIC-hez feliratozott .LMK file-ja? Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Lehet, hogy "szemet gyönyörtető", de a Te makród is megsért egy DRC szabályt: Szita a forrszemen. Ha a panel kétoldalasra készül, az alkatrész oldalon levő forrszemre rákerülnek a körvonal szita rétegen levő lábak és a körvonal darabjai is.
Szia !
Van az neked is. adatlap 1-2 oldalon a lábkiosztás 191 oldaltól pedig a tok fizikai méretei. Minden eszköz adott, hogy 10 perc alatt kész legyen, nem igényel egyetemi végzettséget.
Szia!
Szerintem nem ez volt a kérdés, vagyis kérés. Ezt én is tudom magamtól. (Azért 13 perc kellett ahhoz Neked, hogy ezt a szuper választ megszüld... ) Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Látod látod... tovább tart válaszolni mint pár vonalat húzni, ezért is értelmetlen az ilyen kérés.
Húzna nekem valaki 4 vonalat meg tenne le pár PAD-t ? Előre is köszi !
Tessék!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Nekem az ezzel a tapasztalatom, hogy a szabályok és a kinézet is másodlagos szempont. Az elsődleges az, hogy a makró méretarányos legyen, a körvonala pontosan úgy nézzen ki, mint ahogy a valóságban.
Mindig örülni szoktam az olyan "gondos tervezésnek", ahol mondjuk úgy kell befeszegetni egy ellenállást a helyére, mert nyomja az IC sarkát, vagy az elkót nem tudom a helyére tenni csak ferdén, mert szorosan mellette ott van még egy alkatrész. Az olyan megoldások is "tetszenek", amikor a 0,6W-os ellenállásnak van négyféle makrója ugyanazon a nyákon, a 7mm-től a 12mm-ig bezárólag...
Sértő amit mondasz. Feltételezel egy környezetet, amiben a makróm nem jó.
Én azt állítom, az adott környezetben jó (egyoldalas panel). Ezek nem nyilvános, másoknak szánt makrók, hanem a sajátjaim, és ügyelek rá, hogy lehetőleg ne kerüljenek közkézre. Ha változik a feltétel, akkor a makró is változni fog (volt már erre példa). A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(((Magamnak válaszolok, hogy ne sértsek meg senkit sem. Eddig sem állt szándékomban megsérteni senkit.
Egy "kellő tapasztalattal még nem rendelkező" (bocsánat jól írom?) fórumtársunknak ajánlott a hozzászólás egy megoldást, ami csak bizonyos korlátozások között használható, de a korlátozás nem volt leírva. Kifogásolja a körvonal rétegre kerülő betük magasságát, vonalvastagságát, de nem említi, hogy egyes gyártók (ha véletlenül oda kerülne kivitelezésre) kifejezetten tiltják, hogy a (ebben az esetben kétoldalas panel alkatrész oldali) forrszemekre szitázás kerüjön. Az ok pedig nagyon kézenfelvő, a szita festék bekerülhet a furatba (a lábak kitüremkedése beleér a furatba - egy kis pozícionálási hiba esetén máris festék megy a furatba), eltömi és / vagy forrasztási nehézségeket okozhat. Lehet, hogy a SL gyártó által beépített makrói nem elég tetszetősek, de betartják ezeket az előírásokat is. Ha egy makró "kikerül közkézre" nem korlátozható a felhasználási lehetősége... Még egyszer elnézést a kifogásolásért.)))
Sziasztok
A következő gondom lenne a SPRINT-LAYOUT progival.Amikor a kész nyáktervet ki akarom nyomtatni akkor a megjelenő nyomaton az alkatrészeket összekötő sávok egy része olyan méretű mint a rajzon a másik része viszont hajszál vékony. kerestem hogy mi a hiba de nem találtam semmit.Ha auto GND-re váltok akkor viszont jó a kinyomtatott nyákterv.
Ha a 6-os verzióról van szó, akkor azt frissíteni kell, és megoldódik a gond.
Tedd fel vagy küld el a rajzot, hogy lássuk is miről van szó!
Pontosan igy van, ha rossz a méret...stb akkor lehet szép, és ki lehet tenni a falra bekeretezve. Ez olyan mint amikor valaki félórákat 3D-ben forgatja a panelt, és gyönyörködik, utána meg szétfúrja meg szét égeti. Ez a virtuális panelgyártás buktatója.
Sziasztok.
Lehet olyan teliföld réteget létrehozni SPL-ben, hogy maga csak a fizikai rézréteg maradjon meg pad-amit normál esetben beleolvasztanánk a gnd-be, illetve kikerülnénk az is ki lenne törölve csak a pad melletti réz maradna. Nem tudom ez így mennyire érthető amit szeretnék, de ilyet azt hiszem Eagle-ben lehet, lehetett csinálni. Igazán egy kétoldalas nyák felső felére szeretném ezt tenni ahonnan az alkatrészeket forrasztjuk be, olyan zavarszűrés gyanánt.
Használj 2 oldalas PAD-t, a felső rétegen is kapcsold be, vagy csak azon... ahogy akarod, és az izolációt állítsd be.
Ezt az izoláció dolgot ha nem gond elmagyaráznád kicsit bővebben? Kétoldalas pad létrehozása megvan.
Ha valami ilyesmire gondoltál olvasd tovább.
Bővebben: Link
Csak nem igazán értem hogyan csináljátok olyanra mind amit az 1 képen látni.
Ha tovább olvasol:
Bővebben: Link
Szeretnék kérni egy 6x6 mm Nyák gombot Sprintben. Nem találok a progiban. Reset gombnak. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Pár percig tartott a macrot megcsinálni.
Sziasztok.
Sprint Layoutban egy adott padnek a furatközéppontját ellehet tolni valamelyik irányba, vagy csak mindig a középpontban marad? |
Bejelentkezés
Hirdetés |