Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 49
(#) Koncsar válasza pont hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Tegnap este még megcsináltam. Remélem így jó lett.
(#) pont válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Akkor hát nem is kellett amit e-mailen küldtem. A relé lábairól nem kellenének még forrszemek?

Szia Pont! Az email em nem néztem. Bocsi . Mindjárt írok. Köszi.
Ó, akkor még tegnap Te is nekiálltál. Csak mivel már nem beszéltünk, mondom ,nekiugrok mégegyszer.
Köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014

Meg kell még néznem, hogy van e valami 5V relé amit az Atmega meg tud húzni rásegítés nélkül.
(#) Dikeszmen hozzászólása Jan 21, 2014 /

Szép napot kívánok! én még új vagyok itt . Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a TINA nevezetű programba lehet reléket berakni, használni? Én kerestem de nem találtam lehet hogy csak ügyetlen voltam köszönöm előre is a válaszokat !
(#) steelbird válasza Dikeszmen hozzászólására (») Jan 21, 2014 / 1

Üdv!
Jelöltem, hol találhatók a relék, relé tekercs, érintkező(k).
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014

Clip.jpg

(#) etm hozzászólása Jan 21, 2014 /

Sziasztok! Esetleg azt tudja-e valaki szaki,hogy a Tina-ban hogyan lehet szimuláció közben változtatni a pótmétert úgy hogy mindjárt mutassa a változást?
(#) pellesmartin hozzászólása Jan 26, 2014 /

Hello,ha bekötök pár ellenállást,az eredőt hogy számolhatom ki? Próbáltam már multiméter bekötni,át is váltottam ellenállás mérésre,de nem adott ki semmit
(#) reloop válasza pellesmartin hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Üdv! Kövesd ezt a példát!

Ohm.gif

(#) etm hozzászólása Feb 6, 2014 /

Sziasztok! Meg tudná-e Valaki nekem mondani,hogy hogyan lehet a Tina-ban szimulációval kifejezni azt,hogy egy kondenzátoron az áram 90 fokot siet a feszültséghez képest? Üdv!
(#) steelbird válasza etm hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Hello!

Lehet vele fázisdiagramot rajzoltatni.
Analysis -> AC Analysis -> Phasor Diagram

Egy példát csatoltam
(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Hello! Pld. így.. Tranziens analízissel lehet mérni. Az 1kHz periódus ideje 1ms. Ebből látható, hogy a két azonos fázisú nullpont között, -0,25ms idő van, ami -90fokot jelet. (A kondi csak azért 150uF, hogy a feszültség és az áram görbét azonos nagyságrendi tartományban legyen látható. ) üdv!

-90fok.png

(#) etm hozzászólása Feb 6, 2014 /

Köszönöm Nektek a segítséget! Most értem haza,majd aztán megpróbálom! Üdv!
(#) pont hozzászólása Feb 8, 2014 /

Sziasztok! Bemásoltam a Tina-ba egy kapcsolást a Texas Receptek könyvből, ami elvileg azt tudná, hogy a bemenetre adott feszültség nagyságától függően változtatja a kimeneti frekvenciát, persze nem működik. Az eredeti kapcsolásban SN 72771-es Ic az első. Ilyen a Tina-ban nincs, de még a google se talált helyettesítőt. Ha valakinek lenne valami ötlete, megköszönném. (A saját 48V-os akkutelepem feszültségét szeretném ellenőrizni, csak közvetlenül nem tudom összekötni a mini PLC-vel (ami frekvenciát is tud mérni), mert az a hálózatról megy, ezért gondoltam egy optocsatolóval.

72771-741.TSC

(#) proli007 válasza pont hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Hello! Tranziens analízisben futtasd, a "Zero initial values" bepöttyentésével. üdv!
(#) pont válasza proli007 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Úgy futtattam, ezt kaptam. Valyon mit rontok akkor el?

771.JPG

(#) proli007 válasza pont hozzászólására (») Feb 9, 2014 / 1

Hello! Cseréld le azokat a 741-eket LM358-ra, mert szerintem annak a Spice modulja nem jó. üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) pont válasza proli007 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Köszönöm szépen a megoldást!

358.JPG

(#) dudzsi hozzászólása Feb 12, 2014 /

Sziasztok!
Ha csinálok egy kapcsolást amibe potméter van, azt szimuláció közbe hogy tudom állitani? köszi
(#) proli007 válasza dudzsi hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Hello! Egyenáramú analízisnél tudod változtatni az értékét, az Analísis/DC Trasfer characteristic.. menü alatt. Ott kiválasztva a potit megadhatod a beállítási értékeit pld. 0..100% között. üdv!
(#) djsms hozzászólása Feb 13, 2014 /

Max232-t találok Tina9ben? Ha igen merre lehet?
(#) dudzsi válasza proli007 hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Köszi. Akkor egy csuszkával nem tudom állitgatni oda vissza, csak igy fix számokkal?
(#) proli007 válasza dudzsi hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Az én demómnál, minden esetre nem lehet animálni sem a dolgokat. Minden estre amúgy szerintem szükség sincs rá. üdv!
(#) vjanos hozzászólása Feb 20, 2014 /

Szervusztok!
Jó ideje küszködöm egy kapcsolással, de nem jutok vele zöld-ágra sehogyan sem. A 7.es verziót használom (Tina), és a riaa-görbére lennék kiváncsi. Ez a rajz:

lemezj2.SCH

(#) vjanos hozzászólása Feb 20, 2014 /

Az előre is köszönöm lemaradt, pótoltam
(#) CHZ válasza vjanos hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!

Kép szerint, tegyél egy generátort a bemenetére, 5mV AC beállítással és a kimenetre egy mérő csatit, máris mérhetsz. Ha egy anti RIAA korrekcióval is kiegészíted a bemenetét, akkor lineáris átvitelt is tudsz ellenőrizni.

Minta 1.jpg

(#) vjanos válasza CHZ hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!
Köszönöm, már próbálom is azonnal.
(#) CHZ válasza vjanos hozzászólására (») Feb 20, 2014 / 1

Nagyon gyenge mély átvitele van, 20Hz-en kb 10dB-t vág.
Így tudod megnézni a lineáris átvitelét..
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
(#) vjanos válasza CHZ hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Háát, akkor nagy birka vagyok, de nekem nem akar indulni. Ha leírnád részletesen ezt a kettő alkatrészt hogyan kell konfigurálni... Bekötöttem őket, de a pl a beállításoknál nekem csak DC van meg ilyen apróságok. Mit? hova? Köszönöm....
(#) CHZ válasza vjanos hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

T&M gomb, f. generátor, azon a szinusz jelzésű gomb, majd ampl. gomb, itt a fesz. szintjét tudod beállítani.
Következő: »»   32 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem