Fórum témák
» Több friss téma |
3C85 145. A hengeres része 14.5mm-es, hasáb része 7.2*18. Befoglaló mérete;52*37mm.
~35qmm a különbség a két oszlop közt, ezt miért csinálják?
Philips gyártmány, természetesen csak archiv anyagok között lehet találni szűkös adatokat. A3C85 -ről találtam adatlapot, ez természetesen lágy ferrit anyag, nem lenne szabad mágnesesnek lennie.
Köszönöm! Ez bizony mágneses, nem is kicsit. Nem használom fel.
Üdv!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy AL érték mérésénél, minden feltekert menetszámnál más érték jön ki?például: N=10 esetén L=37,41uH azaz AL= 371nH; N=9 esetén L=31,6uH azaz AL= 390,1nH; N=8 esetén L=25,75uH azaz AL= 402,3nH; és így tovább N=2 esetén már AL~800nH-re jön ki. Több típusú ferritmaggal is ez a helyzet, más más műszerrel mérve (rezonancia frekvencia mérés alapú műszerekkel). Sajnos asztali műszerrel még nem tudtam megmérni. Esetleg ha valaki mért már "pontosan" AL érteket megköszönném ha megosztaná tapasztalatait. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Emlékezetem szerint pont ezért javallott legalább 10 menet rátekerés (inkább több, mert úgy közelebb van a valós üzemhez).
Üdv!
100-200kHz közé keresek minél jobb hatásfokú magot. Mit javasoltok? A VEF206 ferritrúdja mit tud frekvenciában, teljesítményben?
A ferritek nagyfrekire valók (>20kHz), alacsonyra lemeztest: EI, M, tekercselt szalag(toroid, Hypersil, stb.).
Milyen célra kellene?
Számítógép tápból bontott EI (vagy két E összefordítva) néhány 100W-ot átvisz, de a sárga/fehér jelzésű gyűrű is jó még kHz-es tartományban. A bontott VEF206 forgókondija érdekelne, ha még megvan
Ha sikerül beszerezni dupla E-t, kipróbálom.
Forgókondit nem kaptam, csak egy rudacskát. Neten volt valami magyar oldalon 200x 20mm-e s rúd, arany árában mérve. Talán az is megérne egy próbát.
A VEF ferritrúdja elég jó, 2-3 MHz -ig használható ferritantennaként.
Az FM10-164 12/24 V -os inverterében M2000 -es EE 42 mag volt 50 W teljesítményt tudott. De nézd meg az EPOCOS ferrit adatlapjait, találsz magokat, és még segédletet is használatukhoz.
Bocs., ezt jól benéztem! A k-t kihagyta a szemüvegem.
Helló fiúk! Lehet, hogy ez segít valakinek.
Itt a többi része is!
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy Budapesten hol tudok ferrit magokat(EE, EF...stb) vásárolni? HEStore, Lomex, HQVideó és társai sajnos már kilőve(RET meg említésre sem méltó). Igazából komplett "kit" kellene(csévetest, ferritmag, kengyel). A Válaszokat köszönöm.
Ha nem fontos a legjobb minőségű anyag, akkor a Taliéktól rendelj Vácról. Van ott gyűrű, EE, EF, és talán még árban is olcsóbb. Nekem olyan magokkal mennek tápjaim, hegesztőm és semmi gond velük.
Van minden náluk, ami nekem kell...viszont nem a sebességről híresek
Üdv,
Van egy pár HAGY és nem HAGY fazékmagom, de adatlapot sehol sem találok hozzájuk. Van: HAGY M1 82 AL 250 HAGY M2 82 AL 8400 HAGY M 82 AL 1250 Ismeretlen 6G 400 Valaki tud esetleg ezekről az anyagokról valami adatlapot? Frekvencia, permeábilitás Köszönöm, A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |