Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   917 / 1272
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Őszintén szólva, lehet mégsem megy ez a zseblámpás kísérlet. nagyon kicsi a zseblámpa, 4 gombelemmel megy, és elég ha csak a biztosíték vége összeköti a felső elemet a tőle egy mm-re lévő belső fém burkolattal, már ég. Tehát nem megy át az áram az egészen, csak a fején, az meg gondolom kevés.

Bénázok tovább, hátha tudok rendes tesztet csinálni, addig itt van két fotó, hátha látszik valami...
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Nagyon úgy néz ki , hogy az a biztosíték nem lesz jó.Nem az a lényeg , hogy a biztosíték fém része érjen hozzá , hanem hogy közbe iktatva legyen a biztosíték teljes hosszában.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
(#) help válasza help hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Hát egy csomót vacakoltam egy széthajlított gémkapoccsal, hogy minden pont jó helyen érjen amihez kell, és úgy tűnik igazad volt: nem vezeti az áramot a biztosíték. Őszintén szólva döbbenetes, hogy ezt te egy vacak képről kiszúrtad. Tényleg egy "eye" vagy (Mondjuk gondosan felfényeltem a képeket mielőtt feltettem, de akkor is, egy ilyen kis mütyűrről kiszúrni, hogy rossz...)

Ezt a biztosítékot hogy hívják? Csak vennem kell valami boltban egy ilyet, betenni a helyére, és kész, elvileg működni fog? Bárcsak ilyen egyszerű lenne
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
A kis sötét elszíneződésről láttad meg?
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Igen arról .Egyébként a biztosíték fém kupakocska oldalán rajta van az értéke ugyan olyat kell venni.
De azért nem ilyen egyszerű , hogy bele teszed , és ok bár úgy lenne igen.De akkor nem kormos lenne a biztosíték , hanem csak szál szakad , de mivel kormos , hát annak oka van , hogy kiéget.
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Jan 15, 2014 /
 
Éreztem hogy nem lesz ilyen egyszerű... és akkor most mit tehetek? Vegyek egy újat, és bízzak benne hogy sokáig húzza, és ha az új is kiég, megint cseréljem és így tovább? Vagy valahogy le lehet nyomozni a kiégés okát?

Nem mintha felvetne a pénz, szóval sajnos nem nagyon tehetem meg hogy új tévét vegyek, de azért lélekben készülnöm kell rá, hogy előbb-utóbb rákényszerülők egy új tévére?

(Amúgy ez van ráírva: T2.5L 250V, majd egy S meg egy W, mindkettő karikában. Bár elég rosszul látszik, lehet a T az elején az egy egyes)
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Jan 15, 2014 /
 
Igen ki lehet nyomozni a kiégés okát , és nem célszerű betenni az újat , és próbálni , mert az úgyszintén ki fog menni , amíg ki nem derül miért is megy ki.
ha jól írtad az adatokat , akkor ez egy 2,5A250v os biztosíték .De ha nem vagy benne biztos elviszed a boltba , és ott megmutatod , hogy egy ilyet kérsz .Van tán még 10ft is darabja , de ha nem pont ennyi nem nagy tétel , úgy hogy vehetsz párat tartalékba.
A grundig tévék nem rossz tévék bár most neked rossz , de alapjába véve minden kapható hozzá , és nem húzós árakkal szóval remélhetőleg nem lesz nagy a javítási költség talán.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Jan 15, 2014 /
 
Mára már sajnos befejezem hosszú volt a napom.Ha nem lennék itt nyugodtan fordulj itt bárkihez , és kérdezz bátran mindenki fog segíteni .További jó javítást.
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Jan 15, 2014 /
 
Hát ha ilyen filléres cucc, akkor mindjárt 5-öt veszek
Így még azt se bánom ha kiég, csak egy hétig húzza legalább egy-egy darab, mert sűrűbben nincs kedvem emelgetni a tévét

Nagyon köszönöm a segítséged, igazán hálás vagyok. És ismét le a kalappal hogy a kis fotón kiszúrtad mi a probléma.

Akkor most elmegyek valami villamossági boltba, és megveszem. A nyomozást meg majd folytatom valahogy, hátha az eredendő problémát (túlmelegedés?) is ki tudom küszöbölni

Köszönöm ismét, és azt is hogy ilyen sokáig fennmaradtál hogy válaszolj, szép estét.
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Jan 15, 2014 /
 
A biztosítékot megvettem (mindjárt 2 db-ot, 40 ft/db áron) , hazahoztam, a Tv-t kiporoltam, a helyére betettem a biztosítékot, összeszereltem, bedugtam, bekapcsoltam, és.... ...és a TV működik! ))

Nagyon köszönöm eyess, ez a te érdemed, igazán hálás vagyok!
(#) spgabor hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Sziasztok,

egy kérdéssel fordulok hozzátok. Adott egy Samsung PS-42D5S típusú plazma tv. A probléma az, hogy ki-be "kapcsolgat". Konkrétan az, hogy bekapcsolom, bekattanik a relé, megjelenik a műsor. Tegnap egész este ment úgy, hogy hetek óta nem volt beüzemelve. Egyszer produkálta, hogy "kikapcsolt". Ma reggel viszont amikor benyomtam, már kb 5-10 másodperc után előjött a hiba.
A kikapcsolást azért írtam idézőjelbe, mert a szó nem teljesen pontosan írja le a hibát. Vagyis a kikapcsolás fázisa. Megy a tv normálisan. Lekatanik a relé, a képernyő feketére vált de nem kapcsol ki (ezt onnan tudom, hogy van benne egy pixelhiba, ami sötét képen jön elő és ez ilyenkor jól kivehető). A hang is elmegy. Közben a kék led alul villanik, mintha a távirányítótól kapott volna vezérlő jelet. Ez az állapot tarthat pár tized másodperctől a végtelenig. Ki bekapcsolás után meg megint jó X ideig, aztán kezdi a hókamókát. Nem tudom, hogy releváns-e, de valamikor meg ha nyomkodom a távon a ki-bekapcsoló és a funkciógombokat, akkor egyszer csak visszatér, de ez sem minden esetben. Amikor visszatér, visszakattanik a relé és megy tovább egy darabig. Van, hogy ezt olyan gyorsan eljátssza, hogy csak két gyors relé kattanás tűnik fel, meg hogy egy pillanatra feketére vált a képernyő. Ezt a hibát mi okozhatja? Szemrevételezéssel megnéztem, hogy nincs-e valami rendellenes alkatrész a belében (pl. púpos kondi), de semmit nem láttam. Belenyúlni meg csak akkor akarok, ha lesz kiindulási alapom, hogy merre nézelődjek.

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: spgabor
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Valóban örülhetsz , mert az esetek nagyobb százalékában nem szokott ilyen egyszerű lenni .De neked azért volt ilyen könnyű , mert biztos hogy megérdemelted , hogy ne kerüljön többe .
Örülök én is , és használd egészséggel.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Kiindulási alapnak azt tudnám mondani , hogy nem mindig púpos kondit kell keresni.Mert valamikor nem púpos , és már nem jó.
Melegedésre gondolok elsősorban.A tápot ki kell mérni tüzetesen , és az Y boardot is.
Tévé hátulját le kell csavarozni jó sok csavar van benne , aztán mérni a feszültségeket , hogy stimmelnek e.Illetve a ha igen , akkor a műszert folyamatosan rátenni a +5 , +60 , +185 voltos részekre, ezek az értékek típus függőek , és amikor a hiba jelentkezik nézni , hogy van e változás.Ezeket le kell zongorázni , akkor utána tudunk tovább haladni.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Szia,

köszönöm, akkor méricskélek ma és jelentkezem, hogy mire jutottam. A melegedés nem tudom milyen mértékig normális, mert amikor matattam a tv mögöt, azért lehetett érezni a tetejénél, hogy csap kifelé a meleg picit. Bár mivel plazmával egyáltalán nincs tapasztalatom, ezért nem fűztem le semmi konklúziót. Az biztos, hogy az lcd-nél picit melegebb jött belőle. De tegnap ahogy lekaptam a hátulját, és amekkora bordák voltak benne, ezt még normális melegnek is mondanám, bár lehet tévedek.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
(#) resonic hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma miatt.

Egy Samsung 1080i Compatible TV bekapcsolása után elindul, képet is ad, de 1-2 mp után elkezd ki-be kapcsolgatni.

Vajon mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Itt lesz egy kis segítség hozzá.
Apropó a megfelelő értékeket onnan tudod meg , hogy ha leveszed a tévé hátulját a kijelzőn belül lesz egy papír felragasztva , és azon pontosan fel vannak írva az értékek.

Samsung.PNG
    
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Köszi, ha hazaérek, szétszedem megint és mérek.
Most ez lehet hülye kérdés, de az Y board a main board-ot takarja ugye? Közben rájöttem, hogy nem. Hanem a ba oldali panel, amelyiken még nagy bordák vannak. (service manual)
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2014
(#) buborka hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Sziasztok ojan problémám van hogy van egy szilva schnejder tipusu tévém ami beépitett dvds és tipusa stv 3216 b a probléma az hogy nincs kép hanem szürke alapon fehér csikok vannak és most cseréltem benne video jel szürö ict de nem üzemeleg ojan mintha nem is müködne .tehát lehet az előző ic is jo volt de akkor mi lehet a baj mért nincs kép csak szürke alapon fehér csikok.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Igen pontosan , ahogy tetszik írni.
(#) bubuc17 hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Sziasztok
Egy Vestel CTV 5155 tv vel küszködöt.
Kicseréltem a zárlatos BU2506 tranzisztort, el is indult a sorvégfok.
De fehér a kép és a visszafutás is erősen kirajzolódik. A sortrafón próbáltam leszabályozni de csak az élességet engedi állítani.
Hogy dumám ezt orvosolni?
(#) eyess válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 16, 2014 / 1
 
Mondjuk méregetéssel , mert ezek szerint hiába szabályozod le még is sokat kap.
(#) Kapagerenda hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Hello!
A képcsöves TV-nél ha a fényerővel van probléma pontosabban nemlehet állítani a fényerőt mi lehet a gond? Más beállitást lehet állitani a TV-n, szóval vezérlési gond szerintem nem lehet.
Előre is kösz a választ
(#) bubuc17 válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
És hol kezdjem a méregetést?
A trimerre reagál de nem a fényerő, hanem jobbra- barra tekeréssel homályosodás.
Találtam itthon egy ugyan ilyen panelt teát alkatrészem van.
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Szia!
A sortrafó alsó tekerőjét próbáltad?
(#) BODHEAD hozzászólása Jan 16, 2014 /
 
Sziasztok!
A múltkori elkezdett vestel 11ak30-as tv új hiba,középen függőleges csík.Ezt magától hozta össze.
(#) eyess válasza BODHEAD hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Vertikális kör hiba
(#) kadarist válasza BODHEAD hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Szia!
A soreltérítő tekercs csatlakozója nem kontaktos? Ezen a vonalon kellene keresni forrasztáshibát és szakadásra utaló jeleket.
(#) eyess válasza BODHEAD hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Bocs közbe olvasom , hogy függőleges csík ot írtál . Akkor nem a vertikális körben lesz a hiba , hanem a horizontális körben .
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Igen az alsót.
Balra eltekerve éles a visszafutás, majd jobbra tekerve elkezd homályosodni.
Teljesen jobbra tekerve elzöldül a kép és a homályban a visszafutás eltűnik. (középen a legvilágosabb )
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
Akkor meg a 200V-os katódtápfeszültség szűnt meg.
Következő: »»   917 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem