Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
Ez alapján be tudod határolni, hogy mi a hibakód. A világító ledeket kell nézni.
A második led ég. Az egyik oldalon ezt találtam:
-x--- 08 F08 Fûtõbetét hiba (szakadt?, testzárlat?)
És mit csinál?Bekapcsolod forgat párat és megáll?
Igen a kód helyes de lehet hogy azt jelzi hogy a mosási fázisban van.Mert ugye az a led ég amikor mos.
A második led ég és a kis kulcs jel?
Igen a kis kulcs is ég. Ha tekerem a programkapcsolót nem történik semmi. Egyébként igen forgat párat és leáll.
Akkor eldurrant a fűtőszálad.De azért mérd ki.
OKé, hétfőn ránézek. Csak még egyszer sem szedtem szét ilyet. Mennyire nehéz szétszedni/összerakni? Ebbe a típusba egy fűtőszál kb. mekkora árkategória?
Most elindítottam újra. Nem írt ki semmilyen hibát. Programkapcsolóval szépen lehetett váltani. Ezt mért csinálhatja? Egyszer jó, egyszer nem? Vagy jól gondolom, hogy csak meleg állapotban írja ki a hibakódot?
Szia! Ha nem megy semmi az nyilván a fűtőszál meghibásodásából ered, mert ha az így megy tönkre rendszerint viszi magával a "főtriakot" is. A fűtőszálban lévő hőbiztosítók feltehetően kioldottak. .... de mit jelez ki a dominó kijelző ha bekapcsolod a gépet?
![]()
Esetleg még lehetne a szintszabályzó is mert át van rajta vezetve a fűtőszál vezetéke.Bár akkor F8 helyett F23-at írna.
Ha újraindítod, akkor csak beáll alapra. Ha beállítanád mosásra, és indítanád, újra fordulna párat és kidobná hibával a mosást. VIM táblázata alapján mérd meg a hőérzékelőt is. 20fokon 23,9ohm körül kell lennie. Nekem mechanika hibás volt, azért állt le mindig.
Dominó kijelző? Ezen a típuson csak ledek vannak.
botesz: most, hogy mondod lehetséges mivel a második led ég csak és én azon az oldalon ahol néztem meg sem néztem hogy mit jelentenek az x-ek meg a köt.jelek. -x--- 08 F08 Fûtõbetét hiba (szakadt?, testzárlat?) vagy x-xxx 23 F23 Vízszintszabályzó hiba (fűtőbetét testzárlat?) Itt most nem tudom, hogy az x mit jelöl? Ég vagy nem ég?
Ég természetesen.Helyesebben világít
![]()
Akkor mégiscsak az F08-as hiba lesz. Kimérni csak hétfőn tudom.
Szétszedni/összerakni mennyire bonyolult?
A méréshez nem kell kiszedni a szálat.Nem bonyolult.Szakadásra és testre mérd meg.
Csak én feltételezem, hogy a fűtőszál károsodhatott (ha gőzt csinált a dobban) és a triak ami viszont az ajtózár reteszt is működteti. Ha az nem kap áramot akkor nem fog menni a segédüzem, mivel minden ciklus előtt ráellenőriz az ajtóra, hogy zárt állapotban van-e.
![]()
Sziasztok.egy másik topikban,már kértem segítséget,de ott nincs senki jelenleg.
Mosogatógép vezérléssel kapcsolatos. A kérdésem,hogy van egyellenállás,dióda,vagy nem tom mi,ezt szeretném kideríteni.képet csatolok,meg isjelölöm.a kérdésem.Ha a multiméterrel rámérek úgy hogy nincs áram alatt,abban a funkcióban ahol összeérintema szárakatakkor sípol.kéne kapcsolatnak lennie a két vége között?
ha tudtok,kérlek segítsetek,már meg esz a méreg.
Üdv!Albérletben lakom,és van itt egy Indesit mosógép és a levezető csövet a WCbe kell tenni,és ma 4x mostam és amikor betettem a ruhákat elfeledkeztem a csöről,és amikor leengedte a vizet akkor a földre folyt és gyorsan kihúztam,amikor visszakapcsoltam már nem müködött.Tekergetni kell a programot és 0-ra tekertem de semmi magától forog körbe...Minden próbáltam már,már progtamot beállitani de semmi... felsziva a vizet és engedi le..és közbe forog...Ha valakinek van valami ötlete a szerelő hivásán kivül azt sziven várom!
Előre is köszönöm!
Tedd a csövet a helyére és próbáld szivattyúzáson. Ha ilyen nincs centrifugán. Ha kiürült akkor próbáld újra használni.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Köszönöm ezt már próbéltam de nem marad meg a beállitott programon forog tovább... :'(
Elvileg mellette van egy led ami villog.Számold meg hányszor villog.A villogások száma egy hibakód lesz.
Próbáld egy hosszabb időre, mondjuk egy két nap kihúzni és utána indítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Esetleg hasonlo képpen járt mint a mi mosogépünk, müködött, villanyt elvették, eeprom tartalma sérült, hasonlo tünette volt (indesit kijelzös).
Szerelö kijött, ujra irta a programot, valamit még babrált, majd elindult, egyhetet ment s elégett a vezérlö. Indesit mosogépek eléggé instabil szerkezetek!
Sziasztok,
anyósom Samsung Fuzzylogic SensorQuick p1205j típusú mosógépe olyan hibát produkált, hogy feltöltötte magát vízzel, és megállt. A mosást jelző led villog, mintha mosási program lenne, de a dob nem mozdul. Vártam egy jó 1/4 órát, ugyanez volt a helyzet. Ismételt ki-bekapcsolás, ill. más programban történő indítás után ugyanezt csinálja. Nem is szivattyúz, nem is centrifugál. Ott ázik most is benne a koszos ruha (alapos előáztatás. ![]() Egyszer, egy idő után átváltott "ER"-re a kijelző, ill. egyszer "E1"-et is mutatott. A dob a szennyes belerakás előtt kézzel könnyen átforgatható volt. Mit tehetek, mivel próbálkozhatok? Jelenleg a masina semmire nem reagál. Köszönöm előre is a válaszokat.
Ha ürítésre kapcsolod akkor sem nyomja ki a vizet?
Nem, képzeld. Teljes áramtalanítás után sem.
Elsősorban a motorszénkeféket nézném meg.Alul a szűrőnél le tudod engedni a vizet és nézd meg hogy nincsen e akadályoztatva a szivattyú lapátkereke.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |