Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   919 / 1271
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2014 /
 
Lerohantam műhelybe méregetni... bosszantott már a dolog.
Elhamarkodottan vágtam rá hogy kap tápot az ic.
Takarásban volt egy ellenállás amit átkötésnek néztem. Persze hogy szakadt volt a 47ohm..
Kicseréltem az ic vel együtt és csodálatosan fociznak a hangyák.
Köszönöm a segítséget hasznos volt.
(#) bubuc17 válasza OszeG hozzászólására (») Jan 19, 2014 /
 
Van háttérvilágítás?
tv típusa?
Bekapcsol csak kép nincs?
Ha drágább akkor mindenképp megéri szerelőhöz vinni.
(#) BODHEAD hozzászólása Jan 21, 2014 /
 
Sziasztok.Volna megint egy kis problémám.Hozzám került egy Sony trinitron kv-32fx68bm típusú kis tévé ami egy öreg nénié.A probléma az hogy a be állított tévé csatornákat nem tárolja.
(#) soos csaba hozzászólása Jan 21, 2014 /
 
Sziasztok! Van nálam egy GOLDSTAR tévé sasszé száma 11AK30A14SCH , a probléma az volt vele hogy egyáltalán nem indult el, de egy pár kondenzátor csere az alimentálásban meg oldotta a problémát. Most viszont egy olyan probléma lép fel nála hogy mikor be kapcsolom a tévét be állítom a SCREEN-t, és a FOCUS-t megyen szépen tokéletesen (mondhatni annyira tokéletesen mint egy ilyen öreg tévé szokott!), és ha ki kapcsolom a tévét és újra be kapcsolom kb. egy 2 perc után újra el állítódik a SCREEN, és a FOCUS, mi okozhatja ezt a problémát?, talán a sortrafó rossz vagy a képernyő annyira öreg hogy már el halálozni készül?. Fel teszem a rajzot is.
(#) BODHEAD válasza BODHEAD hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
Bocsánat a széria szám:KV-1484mt.
(#) soos csaba hozzászólása Jan 21, 2014 /
 
Nem tud nekem senki segíteni hogy hol is lehet ezzel a tévével a hiba?.
(#) merciabc hozzászólása Jan 21, 2014 /
 
Sziasztok!
Samsung smart led tévé áram alá helyezve bekapcsoláskor villan egyet a háttér, kattan egyet, majd ujraindul.
Mi lehet a gondja?
De érdekes,hogy pont most járt le a garanciája...
Menthetö?
Minden szakértö hozzászólást elöre is köszönök!
Zoli
(#) nik hozzászólása Jan 22, 2014 /
 
Hátha itt több hozzáértő látja erről van szó
Valaki esetleg így ránézésre tud mondani egy rövid diagnózist, gyógymódot?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Sziasztok,

pont egy hete kérdeztem egy plazma tv hibával kapcsolatban. Sajnos akkor nem tudtam a tanácsolt ellenőrzéseket elvégezni, csak most jutott rá időm.
Eyess kiindulásnak javasolta, hogy ellenőrizzem a feszültségeket. Azokat a benne lévő matrica alapján megnéztem. De sajnos nem mindegyiket tudtam. Három feszt találtam. Vs 207 volt helyett 205 volt-ot mértem. Valamint találtam egy nem 5, hanem 5.3 voltos feszt, ez 5,27 volt volt. Ezeket az értékeket stabilan tartotta a bekapcsolt állapotban és a hiba bekövetkezésekor is, ami tegnap éjfél körüli beüzemeléstől számított 5 óra után jött el. Ekkor megnéztem, hogy a kettő közül leesik-e valamelyik, áramtalanítottam a tv-t és a multimétert átdugtam a Va vezetékre (két multiméterem van, ezért egyszerre csak két feszt tudtam mérni). A táblázatban lévő többi feszt egyenlőre nem találtam.
A VA 70 voltos feszt ez után akartam mérni, de a tv nem akart stabilan bekapcsolni, így hagytam áramtalanítva reggelig. Sajnos reggel is még fenn állt ez a hiba. Amíg kb egy másodpercig bekapcsolt addig a 70 voltos ágra olyan 69-et mutatott a multiméter, de mivel ez ki-be kapcsolgatásnál volt, ezért erre nem tudom azt mondani hogy stabil egyenlőre. Talán estig megnyugszik a tv és akkor újra bír pár órát, amivel ezt a feszt is tudom ellenőrizni.
Valamint a kb öt órás üzem után megnéztem a hűtőbordákat. Kézrátétellel talán kettő volt melegebb a többinél, de azok is bőven még a normális határon belül voltak, nem éreztem forrónak őket.

Valamint annyival kiegészíteném a múlt heti hibabeírásom, hogy amikor a korábban leírt "kikapcsolás" jelenség megtörténik, vagyis lekattanik a relé, átvált a kép fekete alapra, az állapotjelző led világít tovább. Utána áramtalanítás és visszakapcsolásra már úgy reagál, mintha el lenne gyengülve a táp. Vagyis nem tud stabilan elindulni. Bekapcsol, bekattanik a relé egy másodperc tört részére elindul a háttérvilágítás, és amikor jönne a kép leáll, de még a tv elején lévő visszajelző led is kialszik. Majd kezdi elölről az indulást. Kb fél napi áramtalanítás után meg megint lehet használni pár órát.

Ha a feszek megvannak, az eddig mértek stabilak is. Valamint melegedést sem találtam, akkor merre vizsgálódak tovább?
Másik kérdésem, hogy két panelen is vannak teszt pontok ráírva egy-egy fesz érték. A táp panelen lévőnél csak a STB5V-nál volt öt volt. A többinél mind kevesebbet tudtam csak mérni. Bár ezeket kikapcsolt készülék mellett mértem. Ez normális? Vagy mérjem őket bekapcsolva is?

Üdv: spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Nos kicsit jobban szét kellene szedni a tévét . Ugyanis az Y , és az X boardot nem látom.Azokon tudsz mérni a csatlakozójukon minden feszültséget , ami a matricán is van.Megfelelő jelölésnél megfelelő érték kell hogy legyen tehát Va, VSC,Vs,Ve,és igy tovább.
Nagyobb feszültségeknél egy két volt eltérés nem számít.
Feltettem neked egy képet , és bejelöltem , hogy elsősorban mik azok a fontos dolgok , amiket ellenőrizni kell , illetve ha erre nincs mód , akkor egyértelműen cserélni kell.A pdf ben pedig táblázatban , hogy melyik csatlakozónál mit kell mérj.persze ahol Pl Vs , vagy Va , és hasonló jelzések vannak ott a matricán megjelölt érték kell hogy legyen.Innen folytatjuk , ha ezeket átrágtad.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Oké, négykor végzek, fél ötkor kezdem is a méréseket. Viszont a korlátozott multiméter szám miatt, valamint a hiba előjövetele után a tv használhatatlanság miatt lehet, hogy egy-egy feszt csak rövidebb ideig mérjek? Vagy mindenképp fontos látni, hogy melyik fesz esik vagy szűnik meg le a hiba bekövetkezésekor? Este írok.
Csatoltam az Y boardot, de a tv merevítés eléggé kitakarja. Lefényképezem a többi részt is. Megpróbálom kicsit láthatóbban.

IMAG0020.jpg
    
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Egyenlőre nem kell két műszer .A feszültségek , amiket mérni kell mindenhol stabilan kell , hogy meg legyenek , ha van kép ha nincs kép.Persze ha valamiért letilt a táp akkor nem , de normális esetben stabil kell hogy legyen.
(#) Laci0629 hozzászólása Jan 23, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!

Skyworth TV-men egyik pillanatrol a másikra elment a kép, hang van a képcső fűtése működik, de nem ismerem annyira a CRT TV-ket, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy hol kezdjem a hibakeresést
(#) simonmate97 hozzászólása Jan 23, 2014 /
 
Sziasztok!
A tv bekapcsoláskor pittyeg és nem kapcsol be ( (többi lent. )? )
a tv magától kikapcsolt és amikor kapcsolom be világít pirosan a led utána amikor rányomok valami csatornára a gombal akkor kapcsolna be a tv de amikor benyomtam csak pittyegett eggyet és a led átváltott zöldre és vissza pirosra...szét is szedtem egy kis bökkenőt láttam csak

Ez volt a bökkenő a panel hátán :O

Ez meg a másik oldalán levő cuccosok középen

Az lenne a kérdésem hogy miért nem kapcsol be?
Netalán a sorkimenő?
Előre is köszi válaszokat...
A tv neve: Alien ctv 5559 txt
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Sajnos ugyanaz a helyzet,ami reggel. Bedugom a konnektorba és ki be kapcsolgat. Így mérni sem tudok rendesen.
Mit próbáljak?
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Elkezdtem közben úgy tesztelni, hogy egyenként lehúzogattam a vastag táp kábeleket. Ezt két ok miatt, hogy a csatinál könnyebb legyen mérni, valamint hátha így elindul. A bekarikázott csatlakozó lehúzás után, ami a képen a 7-el jelölt panelra megy, elindult a tv. Többször is egymás után. Fekete képpel (látni azt az egy hibás pixelt pirosan) és hanggal. Amint azt a csatlakozót visszadugtam és úgy akartam indítani, ismét a folyamatos újraindulás hiba jött elő. Megpróbálom megnézni, hogy az említett panel pontosan milyen funkciót tölt be.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
A 7 es panel az a PDP E BUFFER Board.
És ha most egyenlőre megy a tv , és hang is van , akkor most kellene ellenőrizni a feszültségek meglétét.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Ve,Va,Vs és az 5.3 megvan. Azokat megmértem.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Azt kellene csinálni , hogy tedd vissza az a kábelt , amit kihúztál .Ezután az Y boardból emeld ki a biztosítékot , és próbáld bekapcsolni .Ugyan úgy mennie kellene a tévének , ahogy leírtad hang stb.Ha ez meg van utána haladunk tovább.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Az marad jövő hétre, mert a kis köztes DC-DC panelon két kondi elég halottnak tűnt, ezért kivetem a panelt a kondicsere miatt. Az a kettő kicsit meg is volt halva. Viszont sajnos most nincs itthon, úgyhogy rendelnem kell, mert a boltok meg nem tartanak ESR kondit. (bár ezt nem értem miért). Addig is köszönöm, írni fogok, hogy mire jutottam.
Amúgy ha indul biztivel akkor az mit jelent, illetve ha nem indul, az mit jelent?
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Akkor meg várjuk a kondi cserét.De jobban tennéd , ha az Y , és az X boardon lévő kondikat is cserélnéd.
Nos biztivel nem indul ez már kiderült , de , ha bizti nélkül fog indulni , és hang is lesz , akkor az Y board halott lesz.De akkor várjuk meg egyenlőre a kondi cseréket.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Felírtam azokat a kondikat is mind. Hétvégén megnézem, hogy mi nincs itthon, aztán veszek majd.
Ha jól néztem mindenhová esr-es kondi kell ugye? Mert volt egy-két olyan, aminek nem valami elterjedt értéke volt, és neten nem nagyon találtam esr-ben. pl.: 4,7µF 350V
Az Y board javítható, vagy cserés?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Attól függ , ha cserés az elég húzós 50e felett van az ára.Ha javítható , akkor pár ezer ből kijön.De majd az , akkor kiderül , ha már kicserélted a kondikat.
Igen mindenhová olyan kondi kell , és arra ügyelj , hogy min 1050 legyen.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Hát lehet, hogy ezeket nehéz lesz beszerezni, amelyiket írtam, azt nem is találtam meg neten. Csak sima kondiban. Viszont újrakondizom a paneleket, és kipróbálom amit mondtál.
Köszi!
spgabor
(#) kosaro hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy Grundig TV-m (típus, és képek késöbb). Az a probléma vele, hogy se tuneren keresztül, se SCART-on keresztül nincs kép rajta, illetve van, csak ilyen fehér-szürke csík az egész, szóval tényleges kép nincs, csak hang. Menü illetve teletext viszont van, ott színes, és éles képet ad. Van saját "teszt képe", ott is szép kontúros, színes képet ad. Ma álltam neki szétkapni, letakarítani, holnapra teszek fel képet a jelenségről.
Addig is további szép napot mindenkinek!
(#) kosaro válasza kosaro hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Üdv!
Igaz, hogy holnapra ígértem képeket, de sikerült ma legyártani Őket. A TV Típusa M 72 -115 IDTV CUC1852.
Az alábbi képeken látszik a hiba, a tesztképéről elfelejtettem képet csinálni, de sebaj. A csatornaválasztás véletlenszerű volt (mondhatnám, hogy vakon választottam).
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) simonmate97 hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Üdv!
Van egy tv-m és amikor már áramot kapcsolok rá akkor elkezd pittyegő hangot kiadni a táptrafó felől.. az lenne a kérdésem hogy egy másik tv táptrafóját bele lehet-e rakni ebbe a tv-be vagy különböznek ezek?Vagy esetleg nem a táptrafó hibája lehet?
(#) Lali24 válasza simonmate97 hozzászólására (») Jan 26, 2014 / 1
 
Szia. Nem valószínű hogy a trafó a hibás, mert ha az lenne akkor az nem pityegne. Az elkókat kéne leghamarabb le ellenőrizgetni, aztán ha mégsem akkor ellenállásokat leméregetni vagy diódákat tranyókat stb.
(#) simonmate97 válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Oké köszi mihelyt meglesznek szólok
(#) HöTö hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Üdvözlet!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni, van egy Videoton C29S25-AM típusú televízióm ami a következő tüneteket produkálja.: Mikor feszültség alá helyezem a standby LED folyamatosan világít pirosan ez eddig jól is van így, de mikor bekapcsolom a TV-t se kép, se hang, és a stansby LED nagyjából egy másodperces periódussal pirosan villog. Most akkor hol keressem a hibát, mi lehet a gond?

A TV szerviz kapcsolását megszereztem azt mellékletként csatolom.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Következő: »»   919 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem