Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MosFET végfok
Idézet: „Megvan neked ez a szám?” tádááá! Itt egy, mára már elavult cím szepelt. ![]()
Itt egy, mára már elavult cím szepelt. <---találtam egy 120W-os FET-es erősítőt, megnézem a HobbyElektronika-ba is valószínűleg ez van, ez tökéletes lenne, de +1 pár FET-et szeretnék bele rakni, ebben a kapcsolásban ez minden további nélkül megtehető ugye?
Idézet: „nekem tök mind 1” Erre szoktam mondani: kukás-k@kás kecsesen ringó fecske vs. recsegve fingó kecske... nekem nem mindegy ![]() (sértődés nincs ugye Szabi?) ![]()
Szabi" A 86"os RT-ben nincsen a 97. oldaon semmien erősítő
![]()
melyik 97es oldalt nézed ??
rt1986.pdf 76.6 MB 462 oldal 78 -es oldalon van a 97 es oldal..... de ha ennyire.....
Köszi hogy elküldted mert az FTP-n, csak 1986.djvu-volt ami az Évkönyv, 1986.pdf nem
![]() ![]()
nincs, csak nem tudtam, hogy tranyó v fet...
melyiknek van szebb hangja ? gondolom a fet-nek.. amit felraktam 120W-os tranyósat, ahhoz jó a te kapcs.üzemű tápod kocsiba ? ![]()
Szerintem a FET-esnek(a karakterisztikája ennek közelíti meg legjobban a csövesekét), de kb. ez egyénfüggő szerintem.
Szerintem ez lesz a jó neked. Én megépítettem 4 darab IRF540N-típusu fettel(BUZ23(TO3)=IRF540(TO220)=IRFP240(TOP3)). Alra kell csak vigyázni hogy a FETeket válogatni kell, mert különben csunya és torz hangja lesz. Az enyém 46.3V-ot kap üresjáratban, IRF540fetekkel(100V-os csak, ezért +-45Vnál nem ajánlok nagyobb tápot, az IRFP 200V-os és nagyobb tokban van, de 3szor annyiba kerül.)
Szevasztok!
Szeretném megépíteni az alábbi erősítőt! Bővebben: Link na most kérdésem a következő lenne. A tápellátásnak +/-70V-on javasolnak! Nekem csak olyan trafóm van ami +/-80V-ot ad le! Kérdésem,hogy üzemeltethetem-e erről a nagyobb tápfeszről! a Végfoktranyók IRFP240 és 9240 ami 200V-os. Ezzel talán nem lenne gond de az előfok bírná ezt a nagyobb feszt?? ![]() ![]() Aki ért hozzá legyenszíves segítsen nekem...
Szia
Feltétlen MOS-fettel akkarod megépiteni tranzisztoros nem felel meg?
Igen, feltétlenül. Mivel már ezek adottak... Többire tudsz valamit mondani??
![]()
Szia
Szerintem elviseli de pontosan nem tudom.De evvel az erősítővel keresd djloui-t mert ő megépitete és müködöt neki, még képeket és nyáktervet is talász hozzá az Erősítő mindig és mindig nevű topicban.
Lenne it egy rajzom mongyatok rola valamit, valaki véletlenül nem ismeri-e, érdekelne hogy valaki egyszer nem-e csinálta meg .
Nincsen meg véletlenül vmi féle jobb minőségben ez a rajz?
![]()
Talán? (akkorát szól, hogy áááá szerintem)
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan végfok rajzára ami csak N-csatornás feteket tartalmaz ( IRLZ34N => 55V 30A, de ebből a tipusból nyugodtan lehet benne akár több pár is, a mennyisége nem lényeges ) és kb. 300 W-ot ad le 4 ohmon, ha több az se baj ![]() Előre is köszi!
Hali!
Gyors számolás után arra jutottam, hogy ezekkel a mosfetekkel csak hídban mehetne 300W 4ohmra, ami 2 végfokot jelent 2(!) ohmra méretezve. Tápfesz +-25V(inkább picit több) esetén. Valószínűleg nagyon fűtene a 2 ohm miatt, a tápfesz sem nagyon szabvány. De ha van ilyen tápod is akkor érdemes keresgélned kapcsrajzot, egyébként nem biztos hogy 300 wattért ezt a megoldást választanám. bocsi a kedvetlenítésért, üdv.
Amit első látásra lehet tudni, az az, hogy ehhez mindenképpen hidalt végfok kell, 54 V stabil tápfeszültséggel. Tehát ha nem tudsz neki 54 (vagy +/-27) V stabil tápot biztosítani, akkor eleve nem lehet teljesíteni 4 ohmra a 300 W-ot.
Na, amíg rajzot keresgéltem (sajna nem találtam, pedig emlékszem, hogy láttam valahol), Tarzan beelőzött. ![]()
Hello! Egyáltalán nem vettem kedvtelenítésnek, sőt...
![]()
Hello! Gondolom sok pufferkondival nemtudok elég stabil tápot csinálni neki, de akkor mi módon lehetséges?
![]() ![]()
Sziasztok!
Ismét segitségeteket kérném. Adott +/- 40v táp olyan 400w körül és ehez kéne fetes végfok! (gitárnak) Ha valaki feldobna rajzot ami legalább 100w, azt megkszönném.
sziasztok.
olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy szerintetek életképes e ez a kapcsolás amit belinkeltem ? plusz mivel lehetne helyettesíteni a K134 és J49 -es feteket ? ez lenne az első mosfetes végfokom, nincs róluk tapasztalatom a kíváncsiság hajt hangilag. elvben az oldalon ahol találtam a rajzot azt írták rá hogy 8 ohm 60 W és 4 ohm 120 W tudhatja ez ezt ? válaszokat köszi előre is.
Szia.
Ez az egyik legrosszabb hangú kapcsolás amit valaha is készítettem. Rádásúl ebből van egymódosított változat (egyébként mindkettő a Hangtechnikában jelent meg) ,de Te éppen a rosszabik váltoatot találtad meg! Én Toshiba J135 és K50-nel készítettem el (ezek a legjobb fetek) , rakhatsz bele irf 530-9530-at is, teljesen mindegy, a mosfet az csak mindig mosfet marad. Teljesítmény hangosításra jó, de hifire nem...
értem és köszi a gyors reakciót, el is vetettem az ötletet.
hello
Ha mindenféleképpen mosfetes akarsz, a Piret Endre kapcsolását építsd meg, az még talán elfogadható hangú. A rajz fentvan a 100W-os erősítő építése topikban.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |