Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
hangszóró kontakt hibát hogy tudok egyszerűen kinyomozni? azért nem gondoltam erre mert ilyenkor a signal led sem világít.
Jól következtettél, akkor a hangszóró hiba kizárva. Marad az erősítő, aljzatok, kábelek, vagy belül kontakt hiba, forr. hiba...
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
Ha ez magába a mélynyomóba van beépítve, akkor jó eséllyel eltört egy forrasztás, vagy meglazult egy kötés. Igen komoly rezgések lehetnek benne.
köszi a válaszokat! akkor megpróbálok forr.hibát keresni. Nem lessz egyszerű. még érdekesség hogy fél óra használat után jelentkezik csak és 3-5 percenként.
Szia az a vissza csatolásnál van,nekem 220R van betéve.
Sziasztok!
Nem erősítő építésről van szó de szeretnék kérdezni valamit. Van egy kétcsatornás autós erősítőm. Két TDA 2005 IC van benne. Lehet látni rajta hogy már mindkét IC cserélve volt. Az a problémám hogy rögtön a bekapcsolás után az erősítő elkezdi rángatni a két tányért felváltva, a rángatás sebességét a basszus potméter állítása befolyásolja. A zene szól rajt de azalatt is fennáll ez a jelenség. Vajon mi lehet hibás benne? A segítségeteket előre is köszönöm.
Szia! Akkor azzal még jobban szól mint az én 370ohmosommal!?
A táp-on keresztül összegerjednek. Egy négy csatornás szintén 2005-ös IC-kkel szerelt csodánál találkoztam ezzel. Ott egy 4700 µF-os kondi közvetlen a bekötésre segített.
Persze, csökkents bátran! Mi a jelforrásod, mekkora feszültséget képes kiadni? Egyből ki lehet számolni a szükséges értéket. Egy 1,5V kimenetű keverőhöz most pont jó vagy.
Nem kell a végtelenségig csökkenteni,többet nem ad ki magából.Ha van jó hangsugárzód,akkor elborul a szekrény tőle.Én Koncsár Gyuri Reflexein próbáltam ki és hát mit ne mondjak,azért fülig ért a szám.
Hát hangfal ügyileg nem állok jól most egy Orion hs500at hajtottam vele. 820 ohmmal sztem nem tudott erőre többet mint a hidat tda7294. A 370 ohmmal viszont már 2x annyit kb. Király kis cucc de féltem az orionokat. Majd kérek kölcsön valami hangsugárzót.
Probléma leküzdve, az alkatrész csere-bere közben összeforrasztottam két sávot.. Gyakorlatilag C7 és IC3 ment tönkre, minden más túlélte a balesetet.
Egyetlen kérdésem maradt még. 1N5408 diódák helyett UN4007-eket használtam. Megfelelőek lehetnek ezek, vagy cseréljem?
Szia! Ha alacsony teljesítményre méretezted akkor az 1A-es dióda is megfelel az egyenirányító hídban.
Keresem, de nem találom, mekkora az erősítő tápfeszültsége? Az is kéne a számításhoz.
Hello!
Jobb lenne bele "izmosabb" diódát tenni. Amit használtál, az 1N4007 és csak 1A -es dióda, leginkább 50Hz -re. Neked meg legalább 3A -es dióda kellene, és ajánlott valami gyorsabb típus. Ja tényleg, ez fejhallgató erősítő lesz. Akkor elég. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
A ±68V tápfeszültségből legjobb esetben 45VAC-t tudsz kivezérelni. A hangkártya kimenetét vegyük óvatos becsléssel 0,7VAC-nak. A teljes kivezérléshez ebből Au=64 jön ki.
Az általad épített végfok erősítése: R6/R5+1. Némi átrendezéssel R5=R6/(Au-1)=~240 ohm.
Köszönöm a részletes leírást! Holnap cserélem.
Nem kell sietned, az Orionokat nehogy megfektesd vele
Késő egy hangszínt rá kötöttem, megtekertem a magast, ami amúgy alapból is van elég, és hát a magas nem bírta a strapát.
Olyan kérdésem lenne, hogy 220 Ohm 1W ellenállás kellene nekem egy erősítőbe, de nincs csak 3W-os. Jól tudom, hogy az is jó helyette?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha teljesítményre nagyobb az sosem baj, csak el is férjen.
Ha méretileg elfér minden további nélkül beteheted a helyére.
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi,hogy végfokot építek,van kétféle modulom,és kérném a véleményeteket,hogy a kettő közül,melyiket érdemesebb. Mind két modult egy pár végtranyóval ,+-50vDC hajtom 8 ohm-mal terhelem. Végtranzisztorok MJ15003-15004. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
Köszönöm a segítséget megpróbálom kondival.
Szia! Legyen mondjuk ez.
Okés,köszi!
bekötöttem egy 4700 as kondit de nem segített itt valami más probléma van. A kondit a tápfeszre kötöttem legalább is a közvetlen bekötés alatt ezt értettem.
Szia! Ha rám is figyelsz egy nagyon kicsit, akkor annyiban segítenék, hogy valóban nagyon szépen és bitangul szól Blasz, Gábor erősítője, egy észrevételem volt a kisérletezés alatt amit Gábornak még nem volt lehetőségem elmondani, hogy a visszacsattolás ellenállása a 220 Ohm az már értékileg szerintem alacsony. Ezt a málysugárzó lengedezésén láttam. De ez legyen csak az én véleményem. Gáborral még nem közöltem, mert utólag gondolkodtam rajta. Nálam ez az érték 300-320 Ohm között maradt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |