Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 117
(#) Chipmunk1960 válasza galger hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

SZia, arról nem nyilatkoztál, hogy az első oldalt tökéletesen kinyomtatja?
(#) F-Yoci válasza galger hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Üdv! Átkéne nézni a lapérzékelő szenzorokat, karokat is, lazán működnek-e, visszaállnak-e a helyükre, gyenge, lágy nyomásra. Plusz nem árt feltelepíteni a hozzá való Smart panelt a gépre, vagy az easy printer managert. Sokkal több, részletesebb infót kiolvasnak a nyomiból a hibákról, mint ami a ledek villogásából kiderül. Azt tudod hány lap lett nyomtatva vele?
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 18, 2014 /

Sziasztok!
A képen látható fényhenger mellett lévő gumi hengernek mi a neve? Ez egy Lexmark E120-as nyomtatóban van és nekem pár helyen hiányzik belőle pár apró darab, így szemetel a lapon nyomtatás közben. Kapható ilyen külön? Bővebben: Kép
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Megvan, PCR henger. Már rendeltem is hozzá másikat.
(#) zsoltee0001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Szia
Meg kéne vizsgálni, miért "hiányzik belőle pár darab" mert az nem egy normális dolog.
(töltőhenger élettartama milliós pld.)
Másrészt a képen látható, hogy a dob széleit valami fémig lekoptatta, amivel nem is lenne gond, mivel oda nem kerül kép, viszont a töltőhenger széle hozzáérhet (ezmost így nem derül ki a képből) ami gáz, mert letesteli a töltést, ami vagy hibakódot generál, vagy fekete oldalakat.
Extrém megoldás: le kell vágni a töltő henger széléből ha hozzáér.
Üdv
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

A képen látható egység nem az enyém, csak a neten találtam. Én is elég furcsának találtam, hogy apró kis kráterek vannak a gumi hengeren. Kiveszem majd az enyémből és csinálok pár képet hogyan is néz ki. vagy kétszer volt eddig kiszedve és pucolva a dobegység, meg akkor ürítettem a hulladék portartályt is. Törlőpapírral töröltem át a gumihengert és a fénydobot is, semmi más anyagot nem használtam hozzá.
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Nos ma szétszedtem a gépet, csináltam pár képet, hogy hogyan is néz ki a fényhenger és a töltőhenger. Igazából nem is hiányzik a töltőhengerből, csak egyenetlen a felülete. Ahogy végighúztam rajta az ujjamat, lehetett érezni, hogy tiszta hepe-hupás az egész. Csináltam egy képet arról is, hogy mit nyomtat. Ha több oldalt nyomtatok egyszerre, akkor a 3-4.-ik lap után már tiszta lesz. Közben észrevehető, hogy lapról-lapra tisztul a nyomtatás.
(#) Chipmunk1960 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Szia, Nézd meg a lehúzó/tisztító pengét (blade), hogy milyen állapotban van.
(#) zsoltee0001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Szerintem takarítsd ki normálisan, a töltő hengert is.
Nyugodtan lehet acetonos ronggyal, bírnia kell, masszív anyagból szokott lenni, nem deformálódik.
Viszont, ha kráterszerűen hiányzanak belőle részek, mert megsértette valami, akkor tényleg kuka.
Igazából az a lényeg, hogy tökéletesen fel kell feküdnie mindenütt, ennek kell teljesülnie.
Nekem volt, hogy 1,5 milliónál cseréltem töltőhengert, mert fölkeményedett a felülete, nem követte a dob egyenlőtlenségeit és csíkozott.
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Szia, Én a lakkbenzint javaslom, két okból is. Kevésbé agresszív, biztos nem oldja a lakkozott részeket, a másik hogy nem szárítja ki a gumi alkatrészeket. Üdv: Mike
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Szia
A rákövesedett festéket nem oldja a lakkbenzin, ez a kis beavatkozás vajmi keveset jelent szárítás szempontjából.
Viszont annyiból igaz van, bizonyos esetekbe (színes gépeknél) már találkoztam olyan töltőhengerrel, ami be volt vonva valami réteggel, le is marta az aceton.
Szóval szituáció függő.
Ha meg nincs festék rajta még a sima ablaktisztító is jó.
Üdv
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

96%-os alkohollal szoktam takarítani a dolgokat, de nem mertem itt is használni. A töltőhenger inkább ilyen dudoros, nem egyenletes a felülete.
A lehúzókést is tisztítottam, volt pár szösz rajta, meg festékpor is. A nyomat a tisztítás után készült. Megnézem mindjárt, hogy meg lehet-e fordítani, hátha már kopott kicsit a felülete. Ezzel a nyomtatóval még kb 5000 lap volt nyomtatva, igaz nincs minden nap használva, de ha kell, akkor egy huzamban nyomtatok vele 100 oldalt is.
(#) zsoltee0001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

A kép alapján nem hiszem, hogy gond lenne a blade-val.
Viszont amit nem érte, ha dudorok vannak, akkor miért csak pontszerűen jelentkezik a hiba.
Ilyen esetbe mivel a dudor eltávolítja a töltőhengert a dobtól ezért abba a sávba nem fekszik föl, így ott feketét kéne nyomnia végig.
Már láttam olyat, hogy a töltőhenger fém tengely magja nekiállt oxidálódni, a rozsda belölrül nyomta szét a gumi részt is
(#) Chipmunk1960 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Szia, Az 5000 oldal az tényleg nem sok, hiszen a nagy gépeknél pld a HP 98A kazetta alapon 7000 oldalas kb, s azt is meg lehet tölteni 3x blade csere nélkül. Oldja a lakkbenzin is, a ráégett festéket, csak kicsit be kell áztatni. De tényleg van ahol az üvegtisztító is tökéletesen elég. De a fényhengerről az aceton, nitró biztos hogy lekapja a lakkréteget. Mindig a fénymásolós kolléga adott 1-2 dl anyagot, ami mosta s ápolta a szilikon, s egyéb gumi részeket, de a nevére már nem emlékszem sajna...
Üdv: Mike
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Protegum lehet az
(#) gyök2 hozzászólása Jan 24, 2014 /

Sziasztok! Van egy sokáig nem használt Samsung CLP300-as színes lézernyomtatóm. Ma nyomtattam vele, de csúnyán koszolja a papírt. Régebben olvastam hogy üres lapokat nyomtatva ezek a koszfoltok eltűnnek. Nos valójában csökkent a koszolódás de nem szűnt meg teljesen. Azt kérdezem a hozzáértőktől hogy mi koszolhatja a papírt, és mivel lehetne letisztítani. A fájlmelléklet szándékosan ilyen nagy méretű és módosítottam a kontrasztján, hogy jobban látszódjon a koszolódás.
Üdv: Péter
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Valami ilyesmi, de a googliban sem találtam
(#) Chipmunk1960 válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia, Hát tényleg nagyon kicsi képet raktál fel, de ha jól látom, nem csak egy szürke árnyalat van a háttéren, hanem az alsó vonal nem is egyenletes. Célszerű lenne egy kis karbantartás, a már előző cikkekben kitárgyalt módon. Valamint, a festékkazettákat kivéve, vízszintesen megrázni, a fényhengert / az új berakásánál is ezt írja, mert a developer hosszabb állás után lesüllyed a festékpor aljára/ a forgási irányban a fogaskeréknél fogva körbeforgatni, hogy a blade letisztítja-e? van benne egy keverőpálca, ami normál üzemben megfelelő eloszlást biztosít.
Üdv: Mike
(#) eyess válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Nekem van egy ilyen nyomtatóm.Ha rendesen ki van tisztítva , akkor ilyen hiba nincs.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) pika75 hozzászólása Jan 24, 2014 /

Megkerek szepen mindenkit, aki segito szandekkal ir hozzaszolast, hogy ha nem ismeri konkretan a hibas nyomtato tipusat, tajekozodjon mielott megirna hozzaszolasat / velemenyt nyilvanitana. A gugli ebben is a baratunk. Probaljuk egy minel profeszionalisabb szinten tartani ezt a forumot (is), kulomben a sok marhasagtol egy nagy lecso lesz ez a forum, ahol senki sem fog tudni kiigazodni a jo es rossz megoldasok kozott. Koszonom.

gyok2: nem irsz semmit a szines nyomatrol, azt is koszolja? Lehetoseg szerint jo lenne kiprobalni egy masik fekete kazettaval.
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

A nagy lecsó abban is megnyilvánul, hogy jön egy új regisztrált kérdés, utána jön egy csomó ötlet, amiből lehet, hogy ott a válasz, a probléma valószínűleg megoldódik, majd a kérdező úgy lelécel, hogy hírmondója nem marad, hagyva egy csomó se füle se farka hozzászólást
(#) gyök2 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szia! A fekete toner új benne. Az első nyomtatáskor sokkal erősebben látszódtak a lap alján látszódó függőleges fekete csíkok. Ráadásul a nyomtatott szövegben viszont világosabb függőleges sávok voltak. Ez úgy nézet ki hogy a világosabb sávoknál halványabb volt a szöveg. Közben kb. 10 lap kinyomtatása után a nyomtatott szövegből eltűntek a világosabb sávok, és a fekete csíkok is halványultak. A nagyon durva koszolódásról nem tudok feltenni szkennelt képet mert nem publikus szöveg van rajta. Utána csak üres lapokat nyomtattam. Valamelyest tovább javult a helyzet de nem lett teljesen jobb. Színes nyomtatásnál is koszol.
(#) pika75 válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Bar en nem tudom 100% - ra kivenni, de felteszem a kulcskerdest: ismetlodnek ezek a koszolasok? Ez azt jelenti, hogy a lap hosszaban 2 koszolas kozott tiszta a papir. Nekem ugy tunik, foleg a masodik, szines lapon, hogy ismetlodnek. Ez opc drum serulesre utal. Vedd ki belole a drum unit-ot, es probald a hengert az o normalis forgasi iranyaban elforgatni es kozben figyeld a feluletet, latsz-e rajta matt, erosebb kopasra utalo reszt.
(#) havranarpi hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Samsung ML2160-as lézernyomtatóm ,tegnap véletlenül olyan fólia került bele ami nem bírja a hőt és ráolvadt a melegítókerekére.A fóliát csipesszel leszedegettem róla de valamiért néha meggyűri a lapot és fekete csíkos koszt hagy rajta.Ez valahogyan javítható?
(#) gyök2 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Közben kísérleteztem vele. Ahogy növeltem a nyomtató meghajtó programjában a fényerőt természetesen egyre világosabb lett a nyomtatott kép is és közben a kosz csíkok is halványabbak lettek. Esetleg valami más is okozhat ilyen koszolódást?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Valahol még maradt rajta akkor ráégett dolog nézd át rendesen.
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szétszedtem a tonert kitakarítottam A-Z-ig ,de a papírlap alsó relét gyűri ferde csíkban ez lehet ,hogy a toner után jövő rész hibája?
Ahol van egy keményebb és egy puha görgő?
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

A tonert kiveszed , és ahol kijönne a papír ott van még egy henger úgynevezett fuse roller.Ha azon is maradt égett anyag , akkor ne csodálkozz , hogy még mindig gyűri a papírt.
Általában ez a henger ,vagy narancs sárga , vagy piros színű , de van hogy fekete , és ez égeti rá a port a papírra.Azt nézd át ott lesz a hiba.Felteszek egy képet miről is van szó.Ugyan nem a te nyomtatódé , de neked is hasonló van benne , és kb ugyan ott a kimenetén.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

ezt a kerékrendszert hogyan tudom kiszedni?Sehol egy csavart sem látok
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Az előbb kérted, hogy ne szóljon hozzá nem értő, miért lenne sérült az a dob?
Következő: »»   72 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem