Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   219 / 577
(#) merciabc válasza piallo hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia! Ezt kicsit nehéz elmagyarázni,mi kellene nézni. Helyileg hol vagy?Zoli
(#) increduluszoltan válasza merciabc hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia!
Igazából nincs vele bajom,csak szeretném tudni,hogy van-e valami ,amit be kell állítani rajta,és hogyan?
Nem régen költöztünk ide,ahol ez a kazán van,és nem ártana,ha legalább vonalakban tudnám,hogy helyesen működik-e?
a Külső érzékelőt már én szereltem rá,de valószínűleg engedélyezni kellene a kazánnak!?
Egyébként jól megy,kisebb gondok voltak vele,de azok megoldódtak..lekapcsolt,és nem indult be..csak villogott..a kezelő panel alatt lévő gombot kellett csak megnyomni,netről megtaláltam a megoldást!le kellett a kupakokat csavarni,és nyomi,nyomi..
egyszer meg nem akart a melegvíz fűtése leállni,már nyolcvan fok volt,hiába reseteltem,kapcsoltam ki,ha újra indítottam,ugyan úgy fűtött ezerrel..végül is áramtalanítottam,újra indítottam,és működik rendesen..
jó lenne a teljesítményt úgy beállítani,hogy ne teljes kapacitással működjön,hiszen csak 75 nm-t kell fűtenie..
Próbáltam belépni a beállításokhoz,ahogy a gépkönyv írja..de semmi sem történt..
A nicked alapján gondolom,nagy mercedes fun vagy?
(#) merciabc válasza increduluszoltan hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
A termomax kazán nem rossz, általában a fütési rendszerben lévö hordalék tud bele kavarni.
Sokan kicseréltetik a keringetöket,de nem az baja. Akkor áll ki hibára. De volt olyan is,akinek bedöglött a téli-nyári kapcsoló.
A mercedesben is tudok segíteni,ha nagy baj van.
(#) tanca1 hozzászólása Jan 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Westen Quasar zárt égésterű kazánomnál a következő probléma lépett fel.
A HMV "jól" működik, de a fűtés folyamatosan lekapcsol, ha az előremenő víz hőfoka 53-55 fokot elér. Visszahűl 45fokig aztán újra bekapcsol. Ezt csak kombi üzemmódban teszi, ha csak a fűtés üzemmódra állítom át, akkor felmegy a hőfok az előre beállított értékig.


Melyik HMV oldali alkatrész hibája okozza ezt a jelenséget? HMV oldali NTC szonda esetleg? (Mert gondolom ott van valahol a hiba.)

Üdv, tanca1
(#) VIM válasza tanca1 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia! Ha nincs hibajelzés, akkor valószínű, hogy a bitermikus hőcserélő vízkőlerakódása miatt vannak gondok, hogy előbb szabályoz le mint kellene.
(#) tanca1 válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Ősszel volt kisavazva. Éppen akkor amikor a kilyukadt hőcserélő meg lett forrasztva és az elázott panel életre lett keltve!!

Szerinted tuti hogy a hőcserélő vízkövesedése okozza a hibajelenséget? Meg mondom őszintén, bármi másnak jobban örülnék, csak ne keljen 100adszorra is szét szednem a kazánt. Akkor inkább kuka! (bár val'szeg mindenképpen az lesz előbb utóbb)

Más ötlet? Aminek jobban örülnék?
(#) VIM válasza increduluszoltan hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
De láttam csak azt gondoltam, hogy már a nyomógombos változatra tettél szert. A "tekerős" változat az elég macerás. Ha a leírt módon nem hívható le az információ, akkor felejtős a dolog.
(#) VIM válasza tanca1 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
A kisavazás csak átmeneti (tüneti) megoldást szokott eredményezni, mert elég nehéz a későn elvégzett karbantartási hiányosságok eltávolítása utólagosan. Amikor még oldható rétegben van jelen a lerakódás, talán ki lehet savazni, de később ez nem valószínű, hogy jól sikerül. A HMV csőszakasz jobban elkoszolódik mint a kazánköri oldal, mert kevesebbszer van áramoltatva a víz és ráadásul mindig friss kalcium tartalommal van jelen, ami ha (70fok feletti) hőkezelést kap, kicsapódik a csőfalra.
(#) increduluszoltan válasza merciabc hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Nálam van szűrő a vízrendszerben,és a kazán előtt is,és van iszapülepítő is..vagy mi a szösz..
Igazából az lenne jó,ha egy hozzáértő szakember ránézne,illetve a kérdéseimre a helyszínen válaszolna!
Nekem most egy W204 C-class 200 kompressorom van,nem régen vettem,magyarországi,eddig elégedett vagyok vele..sajnos a részecskeszűrős dizelek nekem nem jók,mert rövid távokat teszek meg egyszerre..2002-2007 közt egy W203 C 220 CDI-m volt..nem voltam elájulva tőle..
(#) increduluszoltan válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Ok!
Holnap megcsinálják az általad javasolt megoldást a fűtési rendszeremen a régi házban,majd reflektálok róla..viszem kinyomtatva a képet,amit küldtél,remélem végre lesz padlófűtés is!ott egy Termo amica 3 PAB készülék van..
(#) piallo válasza merciabc hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
íííííszegeden lakunk. Megpróbáltuk kikötni a biztonsági terrmosztátot, akkopr is ugyaz a helyzet
(#) tanca1 válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Ok, értem. és valami érzékelő kiiktatásával (ami leszabályozza a fűtést) nem lehet orvosolni a bajt?
(#) VIM válasza increduluszoltan hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Nem volt ellenvetés a szerelő részéről?
(#) increduluszoltan válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
még nem..eddig csak a képet látta....holnap többet tudok!
(#) VIM válasza increduluszoltan hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
....jobbra fent egy piros folt, PÜzi.
(#) increduluszoltan válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
azt hittem a piros folt rubeóla!?..
(#) Lgabesz hozzászólása Jan 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Az alábbi problémával állok szemben:
Egy jelenleg használaton kívüli házban a termosztát 10 C°-ra van állítva.
Saunier Duval Semia C24 és Honeywell CM707.
2-3 naponta megnézem a házat és az esetek 90 %-ban hallom, hogy megy a keringető, 12-12.5 C° van, radiátorok hidegek, ritkán éppen langyosak.
Amikor kicsit feljebb állítom a termosztátot akkor minden rendben: termosztát bekapcsol, keringetés beindul, kazán felfűt, lekapcsol és pár percig még megy a keringetés, utána az is lekapcsol.
Nem értem, hogy miért fűt jelentősen a beállított érték fölé és miért megy a keringető szinte folyamatosan, akkor is amikor tök hideg a víz.
Soha nem sikerült olyan alkalmat elkapnom, hogy a termosztát „behúzott” állapotban legyen (nem esik le addig a hőfok), de ennek ellenére „magától”megy a kazán, igaz nagyon kicsi teljesítménnyel, mert alig langyosak a radiátorok.
(Itthon is ilyen termosztátom van egy Baxi cirkóval és úgy kapcsolgatja a kazánt, hogy a kijelzőjén nem is látni a hőmérséklet ingadozását.)
Úgy érzem, hogy önálló életet él a kazán.
Valakinek valami ötlet?
Köszönöm, előre is!
(#) VIM válasza Lgabesz hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia! A CM707 elég érzékeny ahhoz, hogy azon körülmények között tartsa az értéket amit elvársz tőle. Talán a ház hővesztesége nem tartható másképpen szinten, csak ha fölé szabályozza a termosztát. A másik dolog, hogy melyik hőfokmérő a pontos, mert ha a termosztátot (fontos, hogy hol van elhelyezve) beállítod egy adott hőmérsékletre az nyilván pontosabb leolvasást tesz lehetővé, mint egy fali, sósborszesz töltésű saccométer. A kazánoknak általában 3-4perc utókeringési idő van megadva, de ha ezalatt az idő alatt korrigálni kell a hőfokon, akkor ez folyamatossá válik. A tartózkodási helyeden nyilván nagyobb a hőtehetetlenség és magasabb a napi középhőmérséklet az elvárásokból adódóan, így lesznek üzemszünetek is mert a fűtöttség el éri a kívánt értéket.
(#) merciabc válasza increduluszoltan hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Az nem rossz gép! Nagyon jól mehet,kár h benzines! Eszik a kicsike?! Sokan beleesnek abba a hibába,hogy dieselt vesznek,járkálnak a városban max. 50-el,és csodálkoznak ha elgyöngül az autó,bedöglik a turbó,letapad az EGR szelep,stb. Néha ki kell menni a pályára, és kiégetni a rendszert! Ezt mindenkinek ajánlom! És ha jót akarsz,WINNIE injektor tisztítót bele,és hadd melegedjen fel! Saját tapasztalat! Soha nem lesz vele gond! A 220CDI pedig nem olyan rossz,nem hiába haszálják a taxik is.
Nem jártam én nálad ennél a kazánnál az elmult évben?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) sany74 hozzászólása Jan 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném a tanácsotok.
Adott egy Westen 240i kombi kéményes gázkazán kettő problémával.
Az első: Néha előfordul, hogy a kazán elindul, gondolom engedi a gázt, de pár másodperccel később gyújt, ezért egy nagyot lobban, néha kazán tetején is látni a villanást. Kicsit ijesztő...
A másik gond a következő: Megy a kazán és használati meleg vizet fűti. Ha elzárjuk a melegvíz csapot, nem kapcsol vissza, vagyis nem fűti tovább a fűtővizet, csak búg. Kikapcs, bekapcs és megy rendben. De ennek nem ez lenne a módja...
Kérem, akinek van javaslata, ossza meg velem, a gázszerelő minden probléma orvoslására a panel cserét javasolja, az meg elég drága.

Köszönöm előre is!
(#) merciabc válasza sany74 hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Szia!
Ez kettö probléma. A gyujtásmodul:az alaplapon van,vagy a gázszelepere tolva? A másik probléma: a váltószeleped ragad meg, tele lehet kosszal. Csak becsületesen ki kell takaritani.
Zoli
(#) Lgabesz válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Szia VIM! Köszönöm a gyors választ! A hőfokot csak a termosztát kijelzőjén látom, nincs saccométerem. Azt nem írtam, hogy ez egy nagyon jól szigetelt ház (10cm. dryvit és új nyílászárók). Figyelem tovább a történéseket, hátha rájövök valamilyen logikus magyarázatra.
(#) merciabc válasza Lgabesz hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Szia! Kicserélném a termosztátodat egy rádiófrekvenciásra egy pár napig. Lehet hogy rossz helyen van a termosztátod...
(#) Lgabesz válasza merciabc hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Szia! Köszönöm az ötletet! Nem szívesen ruháznék be egy másik termosztátra, de megpróbálhatom máshová szerelni egy ideiglenes vezetékkel. Ma is jártam ott és amikor odaértem sem a fűtés, sem a keringetés nem ment és 11.5 fok volt (termosztát 10-re állítva).
Egy pár perc múlva hallom, hogy a keringető elindul, lementem a pincébe megnézni és nem fűt a kazán, hidegek a csövek és mégis megy a keringető (a termosztáton nincs lángocska).
(#) kanyi77 hozzászólása Jan 28, 2014 /
 
Sziasztok

Nem hiba, de hátha tudtok nekem segíteni egy kis infóval... Van egy Vaillant VUW 240-es kazánom, ami lángmodulációs, és egy 24V-os analóg termosztát (VRT 40) vezérli folyamatos működéssel a kazánt. A kazán 7 8 9 -es pontjaira van kötve a termosztát, ha jól mértem akkor a 8 - 9 között van +21V, tehát itt jöhet (??) be a termosztát müködéséhez a feszültség , és a 7-es porton pedig -2 - -20V közötti feszültség változik (A 9-es porthoz képest minusz a feszültség, feltételezem az a GND). Létezik, hogy míg kb +24V-ot ad ki a kazán a termosztátnak, addig az visszafele - 2 - -20V-os értékekkel dolgozik? Szeretnék egy saját termosztátot fejleszteni hozzá, de nem találok erről a 7 8 9 -es feszültségekről semmi infót a neten

Köszi

Kanyi
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
(#) merciabc válasza Lgabesz hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Csak ötletként említettem meg, de látom más gond is van ott.
(#) szerviz válasza Lgabesz hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Nehogy nekiállj mindenféle kísérletezgetésnek!!
Egyszerűen arról van szó, hogy a hideg lakásban, a méghidegebb külső hőmérséklet hatására bekapcsol a kazánod fagyásgátló funkciója!
Ez így természetes!
Ugye, alig van néhány napja hideg, és már elfagyott kazánok, vízcsövek miatt futkosunk.
A kazánod téged ettől akar megvédeni.
(#) Lgabesz válasza szerviz hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Szia! Köszönöm szépen a segítséged!
(#) szigerla hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Sziasztok!

Ariston stat 23mi kéményes cirkóval kapcsolatban lenne kérdésem. Kb. 7 éve nem volt használva,most kényszerűségből fel lett szerelve,de nem csinált semmit. Tōbb szerelő is nézte,mindenki panelhibát mondott. A panel javítva lett,mégsem jó valami. Ha a cirkó melletti golyót csapot elzárjuk,akkor szikráztat és gyújt,de fél perc múlva leáll. Ha a csap nyitva van,nincs szikra sem. A golyóscsap a vegyes tüzelésű kazán miatt van felszerelve,hogy ne fűtsön rá egyik a másikra. A szerelők tanácstalanok...azt mondják a nyomásnak nincs hozzá köze.

Mi lehet a baj?
(#) sany74 válasza merciabc hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Szia Zoli!
Köszönöm a segítséged. A váltószelep tisztítható házilag is? Vagy hívjak szerelőt?
Köszi!
Következő: »»   219 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem