Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Toménazt... Repülőknél nem annyira elterjedt a nitrós motor megnevezés, mert aki teheti, nem használja bele. Az autós motoroknál meg nem lehet meglenni nélküle.
Az én motraimat óvom tőle, ahol lehet, de a 4T-knél muszáj... F3A-ban 30% körül ketyeg a nitro, de már 80%-ban villannyal mennek, és az FSR-be sem spórolnak vele - nitróval. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Én feladtam a nitrós autózást! Elég volt az állandó problémákból, így inkább villanyra váltottam, az 1/8 monster és truggy autómnál is. Igaz van robbanósom, de az 1/5 buggy, 26ccm benzines.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy brushless szabályzót hogy tudok ellenőrizni ha motoron kívül minden van hozzá?
Sziasztok!
Készítek egy 1:14 méretarányú távirányításos autót, és szeretném megkérdezni, hogy 5V tápfeszültséghez melyik típusú akksit javasoljátok. Köszönöm
Hali!
5 cella NiMh lenne a legjobb! Innentől már méret kérdése, hogy mekkorát teszel bele.
Sziasztok
Szeretnék építeni egy 5A-es BEC-et de nem is tudom hogy álljak neki. Esetleg van valakinek ötlete?
Hali!
Szerintem olcsóbban kijön ha veszel egyet, és sztm kisebb is lenne. Én tavaly az 5A-es 5/6V-os BEC-et vettem 3500-ért!
Köszi, lehet bátran beletenni, mert elég nagy autó, és sötétített üvegekkel.. Számot tudnál mondani?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Nem elhet hogy 7,2-es akku is mehetne bele? Mi volt benne eredetileg?
Semmi! Ez egy üres BMW X5 modellautó.Végülis mehet bele, mert nekem 5V kell, de egy step down megoldja.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Ja, értem! Áramigényt tudsz róla, mert akkor lehet akár nagyobb akku is BEC-kel.
Egyenlőre még nem, mert azt még nem tudom, hogy ezt a "bálnát" milyen teljesítményű motor fogja tudni dinamikusan mozgatni.Ez az első ilyenem, és sok mindent ki kell kísérletezni.
Mik az autó méretei, esetleg képek lennének, mert úgy többet tudnák segíteni!
Üdv mindenkinek!
Megszereztem az AB-COM nevezetű progit egy angol oldalról és érdekelne, hogy milyen átalakítót kellene építeni, hogy ki tudjam olvasni a hibát vagy adott esetben törölni. 10pin-es ALDL csatlakozós Frontera ('96) lenne az alany. Annyit találtam a google-ba, hogy valami TTL->USB átalakító megvalósítás kellene. Valaki tud segíteni a dologban?
Ezzel ki tudnám olvasni amit kell? Szóval működne az AB-COM-mal?
Sziasztok!
Van egy Carson MAX XXL kisautóm amiben gyári szett van ami úgy néz ki hogy a vevő, szabályzó és a kormány szervó egyben van, mármint össze van direktbe vezetékelve. Sajnos valami gond van vele, mert a hatótáv kb 5 méter akár mit csinálok vele. A vevő antenna ép, az elemek hibátlanok, és a táv antenna is ép. Valakinek lenne ötlete hol keressem a hibát? üdv PIXI
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem hozzáértő modellezőknek... Nekem még sosem volt komolyabb távirányítós autóm, sem repülőm, sem semmim, viszont hobbi célra szeretnék egyet. Most lehetőségem lenne vásárolni egy benzinmotoros rc autót, ami jó állapotban van, semmi baja nincsen, sok pótalkatrésszel, 3db kasztnival, egy szett új gumival a rajta lévők mellett összesen 30ezer ért. Mindene megvan, azonnal lehet vele játszani, egy két csatornás, 40Mhz-es adó vevő van hozzá. Az autóban 4db olajos lengéscsillapító van, állíthatóak, 4 kerék hajtású. Szerintetek megéri egy ilyet megvenni? Az eladó állítása szerint ráunt, ezért adja el, de nincs semmi baja. Mi egy ilyen használt autónak a reális ára? Ill. az ebben lévő benzinmotor használható lenne később egy repülőgépmodell építésére? Köszönöm a választ!
Nem benzin motor van benne hanem metil alkoholos izzító gyertyás, szerintem.
A motor nem alkalmas repülő modellbe. A 40MHz távirányítást felejtsd el, vegyél 2.4 Gigásat, akkora már ott a zavar hogy biztos a modell törés esetleg baleset lesz a vége. Az ár is reális.
A motorral kapcsolatban igazad lehet... A hajtást lapos szíjjal viszi át a kerekekhez, ahol meg ugye kardánok vannak. Egész szép állapotúnak tűnik a váz és a motor is, a karosszériát meg úgyis le tudom cserélni amilyenre akarom. De akkor ez a 40Mhz-es táv az autóhoz jó, csak a repülőhöz nem, vagy ehhez sem jó? És így reális az ár? Mert egyenlőre csak használgatni szeretném, aztán majd később fejleszteni.
Szabályosan a 40MHz csak autóhoz vagy hajóhoz, a repülőhöz 35MHz sávot szabad használni, de akkora itt a zavar hogy ma már csak 2.4Gigás távok használhatóak biztonságosan. A táv maradhat is, lehet kapni 2.4 adó vevőt modul formában is, csak a ppm jelet kell megtalálni a távon meg tápfesz kell neki.
És egy kezdőnek, ha távirányítású repülőt szeretne, mit ajánlanál? Esetleg ez megérheti, vagy ennél van olcsóbb lehetőség?
Cessna modell Vagy van ettől jobb, megbízhatóbb bolt?
Én mindenképp valami tréner hab gépet ajánlanék kezdésnek, mert annó én körbe jártam a témát mert repülőzni akartam, de közben idő hiányában nem jutottam el a szimátoron túl, pedig vettem egy EasyStart is, mert fórumokon ezt javasolta mindenki.
Szia. Ez a cessna nem kezdő modell. Inkább haladóknak való,főleg nem a gyári hajtás lánccal.Egy jó kis "Styromanos " hab tréner-- az jobb kezdésnek.
A bolt mindegy - mind meg bízható. Zennmodel-----Modell hungária --bármi. Olcsóbban chainából lehet de időben bizonytalan.
Sziasztok!
Épített már, vagy próbálkozott valaki drone építésével? Igazából tapasztalatokra-véleményekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e belefogni mielőtt még nagyon rápörögnék a témára. Köszi szépen előre is a segítséget mindenkitől!
Szia. A "dron " elég tág fogalom, pontosíts kissé. Sokan építettek már Un. dront , nekem is van három olyan gépem ami :
- Ha elveszti a kapcsolatot az irányítóval (fail safe ) hazajön az indulási pontra. -Egy olyan ami előre programozott útvonalat végig tud repülni. stb
Szia!
Elsősorban 4-6 rotoros dron-ban gondolkodtam. Nemtudom a +2 rotor mennyire befolyásolja a stabilitását vagy fölösleges inkább! Távirányítóról szeretném vezérelni, bár ahogy nézegettem sok helyen vezérlik androidos applikációval is, természetesen ott van kamera kapcsolat is. Nem tudtam hogy ilyen komoly programozásokat is fel lehet vinni a szoftverbe, de a fail safe üzemmód kifejezetten tetszik.
Nekem két quadom van -NAZA V1+ GPS- Alapon tudják a failsafet.(ha a vevőd is tudja ).Kapcsolóra van téve a Stab -GPS tartás és a Go home. Ha baj van csak át kell lökni a kapcsolót, és menti a hejzetet.
Már egész jól megy a szemüvegből vezetés, nagyon élvezetes buli de nagyon sok pénzbe fáj. Próbáltam sokfajta vezérlőt de ez nagyon bejött. |
Bejelentkezés
Hirdetés |