Fórum témák
» Több friss téma |
Nyilván nem teljesítmény hajszolás, ha otthon magad elvagy. De ha nagyobb hangerőre van szükség akkor nem kínlódjanak. Én szoktam kölcsön is adni végfokokat, még azért bulizgatunk, így az én szemléletem / igényem más picit mint a tied, ez minden. A kis 70W-os vidi hangfalnak elég, de csatornánként 3db Porkoláb 21"-ra több kell.
Persze tudom én, vannak nekem arra megfelelő végfokok, csak viszonyításképp írtam Neked. Én a Quadnak is csak azért álltam neki, mert van pár életképes panelom, meg némi kalapos tranyó, gondoltam hátha lehet valamit kihozni belőlük és végül is lehetséges. Van 8db kis r150 baby Reflex hangfal, azokhoz szánnám a Quadokat.
A quad bemenetén lévő kondenzátor mennyire befolyásolja a hangot? Van sok fajta 680nF kondenzátorom. Melyik lehet ebben a pozícióban a legjobb hangú alkatrész?
Meghallgatod és kiderül, de ezek között nem nagyon lesz különbség. Ami már hallható azok méretben brutálisan nagy kondik, pl. Wima MKP10, de leginkább az olajpapírok, amik akkorák méretben mint egy ceruzaelem, csak vastagabbak.
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Quadom ami sok évig rossz volt, aztán nemrég álltam neki a javításnak. Az egyik oldal szépen is szól néhány tranyó meg kondi cseréje után, de a másik oldal nagyon fura tüneteket mutat.Ha bekapcsolom nem szól semmit, vagy szinte olyan halkan, hogy alig hallani és amikor kikapcsolom akkor pár másodpercig hangosan szól, kb 1 másodpercig szépen, utána recsegve.Tápot ugyanúgy kap mint a mások oldal(+-31V),a minden tranyót és diódát ellenőríztem rajta.A nagyobb kondik is újak.Van esetleg valami ötletetek? Köszönettel:B.T.
A 0,091Ohmos ellenállás milyen állapotban van? Nem nyúlt meg?
Szia! Gyanús a műveleti erősítő. Mérj rá a táplábaira elsőként.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, az ellenállást megnéztem, szerintem jó, a műveleti erősítőt megmértem és mivel nem voltak rendben a feszültségek kicseréltem, most már szól csak recseg.Csak egy használt volt itthon valamint 2 100µF-os kondi helyett csak 47µF-osok vannak bent, emiatt recseghet? Köszönöm még egyszer. B.T.
Milyen a recsegés jellege, pattog, vagy inkább torzításnak lehet nevezni? Egy garnitúra friss elkó lehet életet vinne bele.
Betettem másfajta kondikat, de nem változott semmi
Én inkább torzításnak mondanám, és halkabb is mint a jó fele.Ha mobilról tettem be zenét akkor nem nagyon lehetett hallani, géppel nagyobb jellel sokkal jobban kijött a recsegés.(a jó fele egyik esetben sem recsegett)
Milyen műveleti-erősítő van benne? Tudnád esetleg keresztbe cserélni a jó csatornával, ha foglalatos?
LM301-van benne de sajnos nem foglalatos, akkor lehet, hogy holnap veszek 1-et nem hiszem, hogy túl drága lenne.
Sziasztok!
Megvan nekem építve ez a 200W-os Quad. Hogyan tudnám megoldani hogy a bemeneti jelre jóval érzékenyebb legyen? Mely ellenállások értékét kellene változtatnom?
Ha jelentősen szeretnéd változtatni az érzékenységet inkább előerősítőt ajánlok.
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy építettem egy quad 405-ös kapcsolást, de az induktivitásokkal gondba voltam mivel sehol se kaptam készen ilyen értékben, így ezt a kettőt vásároltam (gondoltam csak nem tér el annyira) bár gyanús volt, hogy túl kicsi):
az egyik: http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=0lr0681k035 http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=coil3u3_3_0_v6 Szinte biztos, hogy nem jók, de ez okozhatja azt a hibát, hogy a hang kimeneténél egy 47 ohmos ellenállás "kigyulladt"? A 3uH -s tekercs egyik lába az ellenállás egyik lábára kapcsolódik azaz mindkettő a kimenetbe fut, semmi nem durrant sem égett el legalábbis nem láttam sem külsőre sem a félvezetőkben méréssel kárt! Ha valóban az induktivitás helytelen (nem ide való) akkor honnan tudnék ilyet beszerezni? Vagy valakinek nincs véletlen eladóba? 3uH ból 2db kéne 6,9uH -ból 4db. Előre is köszönöm! Tápfeszültségnek 50V +/- -t alkalmazok!
Szia! Amit vettél az ide nem jó. Ez alapján el tudod készíteni egy kis barkácsolással, 1mm-es zománcozott rézhuzalból.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Köszönöm! És létezhet, hogy ez miatt gyulladt ki az a 47 Ohmos ellenállás a kimeneten? Remélem ettől volt, mert tanácstalan vagyok egyszerűen mindent átnéztem többször és minden jó a diódák és a tranyók is mindegyik jó fele áll, de ez történt, a tekercsre gyanakodok, de nem tudom ettől amiket linkeltem lehet-e ilyen probléma
Tartani kell R6, C3 időállandóját, sőt C2-n is finomítani kéne. Itt beszélgettünk róla.
Sziasztok!
Építek Pa célokra egy 4x100w-os végfokot activ crossover után 200Hz-fölé 4 topládához! A mechanikai munkáknál tartok egy 2U magas siva ppa800 dobozban lessz!Szerintetek a hővédelem kialakítása megfelel e a hangszóróvédő reléin keresztül vagy a bemenetet zárjam rövidre egy relével? Gondolok itt arra ,hogy egy erősen kivezérelt túlmelegedett végfok hangszóró leválasztása okozhat e problémát a quad 405 esetében?A másik kérdésem hogy az ic kimenetéről veszek le jelet egy 10Kohmos ellenállással a CLIP jelzéshez ezt szerintetek árnyékolt kábellel kel vezetni vagy sem a clip áramkörig(elég messze van az elölapon)?Csatoltam a clipjelzőt a quadhoz! Köszönettel és tisztelettel Janika!
Szia!
A javítási segédlet ott van előtted. Lépésről lépésre hasonlítsd össze a jó oldalon mért feszültségeket a másik oldallal, ki fog derülni hol az eltérés. Onnan már lehet következtetni a hiba jellegére. Üdv: Gábor
Szia! A hangszóró leválasztható bármikor. Sok hővédelem használja a kimeneti relét.
A kimeneti jelet oszd le a clip számára, valahogy egészségesebbnek érzem.
Hello!
Én a biztonság kedvéért még tennék a kimenetekről mindkét tápfeszültség felé záróirányban egy-egy gyors diódát. Nagy kivezérlésnél történő hangszóró lekapcsolás esetén a végtranzisztorok életét mentheti meg, az meg megér ennyi plusz költséget. Az egyik volt kollégám annak idején, sokáig egy Quad 405 -tel discozott. Kibírt mindent az az erősítő, belefolyt bort, sört, viszont vagy kétszer amiatt kellett javítani, mert nagy hangerőn lekapcsolt a hővédelme. Tett bele gyors kapcsoló diódákat a kimenetek és a tápfeszültségek közé közvetlenül a nyákra, utána kinyírhatatlan volt.
Egy skiccet tennél be? Hogy tette be a diódákat?
Csatlakoznék az előttem kérdezőhöz, azzal megtoldva, hogy mekkora teljesítményű diódát kéne berakni?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Gondolom így:
Szerintem ez pont jó lenne: 30 BQ100PBF 100 V 3 A SCHOTTKY TOK:SMC VIR 70,39 Ft +áfa A RET-nél kapható. Vagy ez SB 360 Schottky dióda, 3A / 60V 60Ft. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |