Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült is megtalálni a hibát. Leszereltem a motort, és kifújtam a kefeport, majd átmértem meggerrel test zárlatra.Ez után a panelt néztem át, de mindent rendben találtam szemre.Aztán nekiláttam visszarajzolni a betáptól a motor áramkörig, és a vezetékek feltárása közben találtam egy kis dobozt lent az aljánál, melyben van egy egyenirányító.Pont a motor gerjesztésre ment, így azt is ellenőriztem.Zárlatos volt.Kicseréltem ,és már működik is.
Én az a tipus vagyok, aki szereti átlátni a rajz alapján az egészet.A legtöbben rutinból javítanak tudom.Azért is tettem fel ide a problámámat, hogy hát ha valami tipus hiba, és ne fussak fölösleges köröket le.Na és ,hogy meglett a megoldás remélem másoknak is segítséget nyújt a jövőben ha olvassák.
Közben sikerült megoldani. A nyomásszabályzót kiszedtem, egy picit szájjal átfújtam, átszívtam és most jó lett.
Segítséget kérni! Indesit witp 82 típusú mosógépem van-volt. Szeretném megtudni, hogy menthető e? Hibakódját próbáltam megfejteni, de nem sikerült.
Bejelölt ledek villognak.
Üdvözletem!
Kis segítséget kérnék. Van egy Whirpool AWT 5100-as mosógépünk. Kb 8 éves. Megy szépen a program, mos, feltölti vízzel, forog a dob, leereszti a vizet, stb. Amikor az öblítés-centrifugázáshoz ér, a programkapcsoló megáll. Kis idő után alulról folyamatos zúgás-morgás. A motorra gondolnék, de az megy, hiszen a mosásnál szépen forgatta a dobot. Nem vagyok műszaki zseni, az elektromossággal különösen bajban vagyok, a mechanikus dolgokat meg szoktam oldani. Csak az érdekelne, mit, milyen módszerrel ellenőrizzek le, mielőtt elvinném szerelőhöz? A válaszokat előre is, nagyon szépen köszönöm.
Talán a szivattyú motor erőlködik, mert el van dugulva. Én se vagyok egy mosógép guru, de erre tippelek.
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudja mondani hogy milyen értékűnek kell lennie egy Miele WT 945 WCS tip. gépben a szárító NTC-nek?Mert szerintem nem jó az se mert túlfűt,kinyomta a hőbiztit. és szobahőmérsékleten 110-130kOhm között mérek,persze melegítésre csökken de én sokallom ezt az értéket.Aki tud valami információt erről az NTC ről az legyen szíves írja meg! Előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Whirlpool 45135 mosógép F12-es hibakódot ír ki. A fűtőszál ellenállása 24 Ohm. Indítás helyett elkezd szivattyúzni kb. 15 mp-ig majd leáll és kiírja a hibakódot. Mi lehet a hiba? Vezérlés? Előre is köszönöm!
Szia!
A betétet mérd meg testzárlatra is! A mega Ohm nagyságrendű testzárlat is elfogadhatatlan, leállhat amiatt is. Üdv, Palkó.
Szervusz!
Google a barátod. Na de ha mégse találod, akkor a megadott tipusnál, a megadott hibakod, az Füttöszál/höérzékelö probléma. Füttöszál 24Ohm-on elenállásal notmálisnak tünik. Mérj egy höérzékelö elenállást.
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni 1 Gorenje wa 162 p típusú mosógép szervizelésében.A mosógép mosás közbe levágta az automatát azóta semmi életjelet nem add.A vezérlőpanelon pár alkatrész tönkre ment,de némi ismerettel nekiestem és a bejelölt alkatrészeket mind kicseréltem.így odáig eljutottam hogy a top 223p ic ből kijön 5 volt ami 2 diódához megy és ott megáll a feszültség.Semmi más értelmes feszkót nem találtam. A panel ako 564-687. Most meg a kis trafó ami a panelon van az döglött meg.Kérdésem azt pld mivel tudnám helyettesíteni ? Minden ötletet várok.És Minden segítséget nagyon megköszönnék.
Üdv!
Elfelejtettem írni, hogy a hibakód jegyzéket én is megtaláltam. Azért kezdtem el a fűtőszálnál keresgélni. Sőt a szervizkönyvet is megtaláltam. A furcsaság az azonnali szivattyúzás. Megnézem a hőérzékelőt is. palko0125: megnézem a testzárlatot. Kösz.
Sziasztok.
Egy asszinkron motorral szerelt,mehanikus programkapcsolós géppel kapcsolatban kérdeznék. A probléma hogy a motor nem birja a dobot átforditani ha ruha és viz is van benne, próbál elindulni de csak meg mozditani birja. Kondi lett cserélve,centrin vagy mosáson is viz nélkül forgat.Lehetséges valami rövidzárlat a motorban? Kösz.
Nincs benne még valahol egy panel?
Nincs.
Egyszer volt egy hasonló problémám, akkor a pr.kapcsolónál volt érintkezés hiba, vagyis az egyik saru forrósodott és beoxidálódott.
Lehet hogy a tekercselés rossz.Én ignissel voltam így.Centri jó volt de mosásnál csak billegtetés volt.Persze másik motorral jó lett.
Én is gondoltam arra hogy nem-e a prk-nál lehet valami érintkezési hiba,de ez maid legközelebb kiderül.Abba kellett hagynom a munkát,mert a kliensnél elázott a fürdőszoba(dugulás),szóval a motrot sem tudtam leellenörizni korrekten.Mindenesetre kösz a segitséget,az eredményről irni fogok.
Üdv! Én még megnézném a vákuumkapcsolót is, mert ha a víz eltünik a dobból, akkor az nem engedi tovább a prk-t, ami meg üresen járatja a szivattyút. (nekünk már 17-éves a készülékünk, ismerem minden kínját)
Szia Botond! Ariston előltőltős 12 éves gép. Hiba jelenség. Vizet beengedi, a szint az jó, kiírja hogy vizet fűt, közben a dob tesz egy fél fordulatot. Megáll, vizet kienged és F10 hibakód. A 10es az biztos.
A fűtőbetét testzárlatos, kimértem. Ez a gép leáll erre a hibára? Köszi szépen. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Nekem F10 re nyomáskapcsoló (se nem üres se nem tele vagy üres és tele)hibát ír.Ettől függetlenül szerintem okozhatja a betét is főleg ha át van vezetve rajta.Persze ariston/indesit nél sose lehet tudni.
Köszi! A vizszint normális értékre beáll. Ha meg csak öbklítésre teszem, ugye ott nem fűt, akkor csinálja a dolgát rendesen.
Üdv, ha testes akkor alap, hogy kiáll hibára
Az, testzárlatos, biztos, kimértem. Köszönöm a megerősítést.
Indesit, Ariston, Hotpint gépeknél, ezt a szintszabályzós hibát dobja rá.
Zoli akkor Neked is köszönöm a gyors választ. Üdv.
Ezt nállam is produkálta egy Indesit, vagyis mikor elinditottam a programot, elkezdett szivatyuzni majd megállt, s 2 ellenáláselégett.
Ellenörizd a csatlakozokat is, nem-e szenesedtek el,vagy nem e nedvesek, mert az zárlatot is okozhat. Fütöszálat teshez mérd ki (mind2 csatlakozoját)
Köszönöm az ötleteket mindenkinek a Whirlpool 45135-ös géppel kapcsolatban.
Végül neocska hozzászólásán felbuzdulva panelig szétszedtem. Azon semmi elváltozást nem láttam, de összerakás után már lefutott a gépen a teszt. Valószínű kontakthiba lehetett. Remélem a mosás is zavartalan lesz! A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
Értem...köszi
Szép jó napot kívánok mindenkinek!
Sajnos nem vagyok egy műszakis, ezért kérném az Önök segítségét! Tegnap kaptam egy használt Electrolux eww 1690 -es mosó-szárítógépet. Nagy örömmel kipróbáltam, mostam és szárítottam vele, minden simán lezajlott. Mikor a második mosást szerettem volna indítani, a víz beengedése után a mosógép leáll, az indító gomb villogni kezd, s a mosógép kijelzője visszaáll az eredeti programidőre, mintha el sem indítottam volna a gépet. Kicentrifugáltam, az végigment rendesen. Lenulláztam, újraindítottam, ugyanez a helyzet.... Semmiféle hibakódot nem ír ki, vajon mi lehet a probléma? Remélem, hogy csak én zagyváltam össze valamit, hiszen az első mosás gond nélkül végigment! Kérem, aki tud, segítsen, mert sajnos a kezelési útmutatójában nem találtam erre vonatkozó instrukciót! A válaszokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Deákné Tímea |
Bejelentkezés
Hirdetés |