Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ugye, be kéne linkelni a hangfalas/hangládás topikba példának
Ki szoktuk marni, a HSS-E szerszámot viszi a keményfém, persze lehet egy két szerszám ára lesz a művelet. Én az itthoni hobbi marómmal is kimartam az M6 os-t, igaz a menet sérülni fog minimálisan.
Sajnos marógép nem áll rendelkezésre, de már kitaláltam végszükség esetére, hogy kb másfél centivel arrébb fúrok egy másik lyukat, ott pont elfér, és nem is szakad át a meglévő lyukkal.
Ezt a képet a műhely, szerszámokba akartam tenni, de onnét szerintem kivágnák a modik, úgyhogy itt mutatom be.
Egy wiha inomic fogóhoz kaptam ajándékba, nagyon fontos szerszám
Sziasztok!
Ilyen fehér, filccel írható táblát (whiteboard) mivel lehet letörölni rendesen? A baj, hogy kb évekkel ezelőtt írták rá a dolgot, és nem jön le vizes szivaccsal sem. A nagyobb gond, hogy van egy táblázat is rajta, amit alkoholos filccel írtak rá, szintén pár éve. Ezt mivel lehet eltávolítani?
Azt eddig nem mondtad hogy rombolni is lehet...
Alkohollal.
Köszi.
Nem károsítja a tábla bevonatát?
De volt szó rombolásról, konkrétan a menetfúró összetörése, hegesztővel kiolvasztása, és savas peroxidos kimaratása is szóba került lehetőségként.
De sikerült már kiszedni? Ha nem, próbalkoznék
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó! Ez nagyon 'design'.
Nem, még nem jutottam el addig, csak az ötletelés megy.
Én Pesten vagyok, a munkadarab meg vidéken, szülőknél, így csak akkor tudok próbálkozni, ha megyek hozzájuk. Az még kb 2 hét. Ha nem megy a dolog roncsolásmentesen, akkor felhozom Pestre, és megmutatom, meg próbálkozhatsz is Addigis köszönöm a lehetőséget.
Szia.
A régi típusú Tükör ablaktisztító leszedi. Piros flakon sötétkék kupakkal. Minden nagyobb bevásárlóközpontban lehet még kapni, de el van rejtve a legalsó sorba.
Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára ilyen kupakos kólát.
Csak a dobozost, meg a félliteres műanyag flakonost árulják felénk kis méretben. Viszont egyre több csavaros kupakos bort látni. Olyat is, ami az árából kiindulva nem a koccintós kategória. Lassan a dugóhúzó is felesleges lesz.
A tejes doboz kupakja kézzel simán letekerhető.
De minden más, amit letekernénk, az már nem.
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy a következő kérdésemnek nincs köze az elektronikához ezért ebbe a topikba teszem fel a kérdésem. A TV-ben láttam egy ismeretterjesztő filmet a világegyetemről. Elhangzott az az állítás, hogy a hangolatlan TV - ben látható hangyaháború vagy a rádióban hallható "sistergés" kozmikus háttérsugárzás miatt van. Én azt hittem ezt a "zajt" a rádiótornyok állítják elő, a nem használt frekvenciák jelzésére. Tudom vannak hiányosságaim a rádiózás terén. Nektek mi a véleményetek erről a jelenségről?
Szia!
Ha jól emlékszem, az a National Geographic - Utazás az univerzum peremére c. film volt. Eszméletlenül szépen megcsinálták. De ami a kérdést illeti, azt a zajt nem a rádiótornyok állítják elő, de hogy a háttérsugárzásos rész mennyire igaz, az jó kérdés. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
A címét nem tudom, mert már a vége felé kapcsoltam oda a TV-t .
De minden esetre nagyon érdekes.
Utazás az Univerzum peremére. HD-ben az igazi.
Kiterjesztettem 2 monitorra, de még mindig nem HD
Igen, mert amit linkeltem az csak puritán 360p minőségű.
Van itt, Tápiószecsőn egy étterem (néha betérünk oda a párommal, elvégre a SZÉP-kártyás pénzt el kell költeni valamire), ott még tartanak ilyet. Tehát valahová még forgalmazzák...
Az ínyencek szerint az üvegben tartott, koronazáras Coca Cola egy nagyságrenddel finomabb...
Fényt bocsátanak ki.
Szerk.: fenéket, csak átengedik! A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Közben rájöttenm egy eléggé triviális megoldásra: Papírra átrajzolod a hornyokat, majd egy darab laposvasba a papír alapján fúrsz három lyukat. A Lyukakba teszel három csavart anyával rögzítve. Így kapsz egy három körmű kulcsot. Esetleg még méretre lehet reszelgetni...
Ez is jó ötlet, bár a csavarokra elég nagy hajlító irányú terhelés fog hatni, amitől befeszülhetnek a horony és a lyuk fala közé.
A csavar, amit adtál, nagyobb reményekkel kecsegtet szerintem, ott max nyíróerők ébrednek, de azt szerintem jobban bírja , illetve nagyobb forgatónyomatékot lehet átvinni. Ki fogom próbálni, aztán majd referálok Addigis köszönöm Neked, és a többieknek is az ötleteket, segítséget.
Szia!
Gyártanak beletört menetfúróhoz kiszedő szerszámot. Nagyon ötletes dolog. Minden mérethez külön van egy szerszám. Sokan nem is tudják, hogy létezik. Úgy működik, hogy a beletört fúró hornyaiba beletol három fémrudat és ezekkel belekapaszkodva ki lehet szabadítani a beletört fúrót. Én még csak Német gyártmányút láttam de a példaképp itt egy colos méretű. |
Bejelentkezés
Hirdetés |