Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2241 / 3610
(#) Gabó válasza pjg hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szerintem nem csak a szárát
(#) Gabó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ugye, be kéne linkelni a hangfalas/hangládás topikba példának
(#) SALáta válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Ki szoktuk marni, a HSS-E szerszámot viszi a keményfém, persze lehet egy két szerszám ára lesz a művelet. Én az itthoni hobbi marómmal is kimartam az M6 os-t, igaz a menet sérülni fog minimálisan.
(#) Schnitt válasza SALáta hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Sajnos marógép nem áll rendelkezésre, de már kitaláltam végszükség esetére, hogy kb másfél centivel arrébb fúrok egy másik lyukat, ott pont elfér, és nem is szakad át a meglévő lyukkal.
(#) Schnitt hozzászólása Feb 7, 2014 / 1

Ezt a képet a műhely, szerszámokba akartam tenni, de onnét szerintem kivágnák a modik, úgyhogy itt mutatom be.
Egy wiha inomic fogóhoz kaptam ajándékba, nagyon fontos szerszám

wiha.jpg

(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziasztok!
Ilyen fehér, filccel írható táblát (whiteboard) mivel lehet letörölni rendesen? A baj, hogy kb évekkel ezelőtt írták rá a dolgot, és nem jön le vizes szivaccsal sem. A nagyobb gond, hogy van egy táblázat is rajta, amit alkoholos filccel írtak rá, szintén pár éve. Ezt mivel lehet eltávolítani?
(#) Gafly válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Azt eddig nem mondtad hogy rombolni is lehet...
(#) Schnitt válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Alkohollal.
(#) mikrokapcsolo válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Köszi.
Nem károsítja a tábla bevonatát?
(#) Schnitt válasza Gafly hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

De volt szó rombolásról, konkrétan a menetfúró összetörése, hegesztővel kiolvasztása, és savas peroxidos kimaratása is szóba került lehetőségként.
(#) Gafly válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

De sikerült már kiszedni? Ha nem, próbalkoznék
(#) granpa válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó! Ez nagyon 'design'.
(#) Schnitt válasza Gafly hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Nem, még nem jutottam el addig, csak az ötletelés megy.
Én Pesten vagyok, a munkadarab meg vidéken, szülőknél, így csak akkor tudok próbálkozni, ha megyek hozzájuk. Az még kb 2 hét.
Ha nem megy a dolog roncsolásmentesen, akkor felhozom Pestre, és megmutatom, meg próbálkozhatsz is
Addigis köszönöm a lehetőséget.
(#) fenevad84 válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szia.
A régi típusú Tükör ablaktisztító leszedi. Piros flakon sötétkék kupakkal.
Minden nagyobb bevásárlóközpontban lehet még kapni, de el van rejtve a legalsó sorba.
(#) Frankye válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Kólabontó?
(#) Schnitt válasza Frankye hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára ilyen kupakos kólát.
Csak a dobozost, meg a félliteres műanyag flakonost árulják felénk kis méretben.

Viszont egyre több csavaros kupakos bort látni. Olyat is, ami az árából kiindulva nem a koccintós kategória.
Lassan a dugóhúzó is felesleges lesz.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A tejes doboz kupakja kézzel simán letekerhető.
De minden más, amit letekernénk, az már nem.
(#) sany hozzászólása Feb 8, 2014 /

Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy a következő kérdésemnek nincs köze az elektronikához ezért ebbe a topikba teszem fel a kérdésem.
A TV-ben láttam egy ismeretterjesztő filmet a világegyetemről. Elhangzott az az állítás, hogy a hangolatlan TV - ben látható hangyaháború vagy a rádióban hallható "sistergés" kozmikus háttérsugárzás miatt van. Én azt hittem ezt a "zajt" a rádiótornyok állítják elő, a nem használt frekvenciák jelzésére. Tudom vannak hiányosságaim a rádiózás terén.
Nektek mi a véleményetek erről a jelenségről?
(#) zenetom válasza sany hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Szia!
Ha jól emlékszem, az a National Geographic - Utazás az univerzum peremére c. film volt.
Eszméletlenül szépen megcsinálták. De ami a kérdést illeti, azt a zajt nem a rádiótornyok állítják elő, de hogy a háttérsugárzásos rész mennyire igaz, az jó kérdés.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) sany válasza zenetom hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

A címét nem tudom, mert már a vége felé kapcsoltam oda a TV-t .
De minden esetre nagyon érdekes.
(#) zenetom válasza sany hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

(#) sastas01 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Kiterjesztettem 2 monitorra, de még mindig nem HD
(#) zenetom válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Igen, mert amit linkeltem az csak puritán 360p minőségű.
(#) Frankye válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Van itt, Tápiószecsőn egy étterem (néha betérünk oda a párommal, elvégre a SZÉP-kártyás pénzt el kell költeni valamire), ott még tartanak ilyet. Tehát valahová még forgalmazzák...
(#) nedudgi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Az ínyencek szerint az üvegben tartott, koronazáras Coca Cola egy nagyságrenddel finomabb...
(#) szamóca hozzászólása Feb 9, 2014 /

(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Fényt bocsátanak ki.
Szerk.: fenéket, csak átengedik!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) Gafly válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

Közben rájöttenm egy eléggé triviális megoldásra: Papírra átrajzolod a hornyokat, majd egy darab laposvasba a papír alapján fúrsz három lyukat. A Lyukakba teszel három csavart anyával rögzítve. Így kapsz egy három körmű kulcsot. Esetleg még méretre lehet reszelgetni...
(#) Schnitt válasza Gafly hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

Ez is jó ötlet, bár a csavarokra elég nagy hajlító irányú terhelés fog hatni, amitől befeszülhetnek a horony és a lyuk fala közé.
A csavar, amit adtál, nagyobb reményekkel kecsegtet szerintem, ott max nyíróerők ébrednek, de azt szerintem jobban bírja , illetve nagyobb forgatónyomatékot lehet átvinni.
Ki fogom próbálni, aztán majd referálok
Addigis köszönöm Neked, és a többieknek is az ötleteket, segítséget.
(#) 20sz Jófiú válasza Schnitt hozzászólására (») Feb 11, 2014 / 1

Szia!
Gyártanak beletört menetfúróhoz kiszedő szerszámot. Nagyon ötletes dolog. Minden mérethez külön van egy szerszám. Sokan nem is tudják, hogy létezik. Úgy működik, hogy a beletört fúró hornyaiba beletol három fémrudat és ezekkel belekapaszkodva ki lehet szabadítani a beletört fúrót. Én még csak Német gyártmányút láttam de a példaképp itt egy colos méretű.
Következő: »»   2241 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem