Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Az Android még csak -csak spórol az energiával.” Az energia spórolás mértéke legkevésbe a szoftver függvénye, ezt jól bizonyítja, hogy a Blackberry híres üzemideje a Qulacomm-os erőgépek bevezetésével nagyon-nagyon megcsappant. Ugyan ott van szinte mint bármelyik androidos, vagy WP-s telefon. A szoftver optimalizációjában pedig pont, hogy az android és az azzal foglalkozó gyártók állnak a lista alján, tisztelet a kivételnek. Zárt OS rendszerek (Blackberry OS, IOS, WP) mindig jobban lesznek optimalizálva mind az üzemidőre, mind pedig a hardver teljes kihasználására. Amúgy minden Qualcomm-os okostelefon hardverileg szinte ugyan az, bármely gyártótól származzon is. Moderáltam magam, remélem így már elfogadható és nem törlitek. Az előzőért elnézést kérek.
Manapság én olyan telefonnal nem találkoztam, ami 1-2 napnál tovább húzta volna. Ezért sem nagyon akarok váltani a jó öreg Omnia2-ről. Az ha nem használom elvan egy hétig, ha használom, akkor is 4 napig elvan. Amíg suliba jártam, addig napi 3-4 óra zene, 3G netezés, néha telefonálás, játék és így kihúzta 4 napig. Egy mai telefon így éppen elmenne 1 napot.
A tabletem, ha hozzá sem nyúlok, csak "készenlétben" van, akkor is max 2 napot bír. Hiába a 3500mAh-s akku. És ilyenkor a kijelző sem megy, wifi sincs bekapcsolva, adathasználat nulla. Tehát maga az oprendszer zabálja folyamatosan még alvó módban is az akkut.
Ez a kartya 4-5 eves. Egy feltoltos kartya. A szolgaltato azt mondta, hogy van 3 feltetel, ha azokat teljesitem ingyen kicserelik, ha nem, akkor kell fizessek. Anyumnak a kartyaja 10 evnel is oregebb, es semmi baja. Ma mar mindent "egyszerhasznalotsra" gyatranak, hadd fizessunk tobbszor valamiert.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Azért ez nem teljesen igaz. Lenovo 4.5" kijelző aktív használattal, 4 nap. Ha a gyerek egész nap játszik vele 2 nap. Gyári akku, folyamatos mobilnet. Napi 10-20 perc beszélgetés, 1-2- óra wifi.
Ha valaki tudna segíteni!!
X8-ra gingerdx-et raktam,tökéletesen fut. Viszont nem engedi a T-mobile-os simet regisztrálni a hálozaton.(Nincs térerő) Valaki valami okosat?
IMEI szám nem törlődött véletlenül? *#06# mit mond?
Köszönöm hogy próbálsz segíteni!!
Írja:***** A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Pontosan mit ír? Mi a hiba? Ugyanaz a készülék működött már ugyanezen a hálózaton? Nem kértem, hogy írd ide a számot! Vigyázz mit adsz ki!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Hát nem tudom mire alapozod ezt. Sok évig volt Blackberry-m, nagyon örültem amikor lecserélték Iphone-ra, aztán kiderült, hogy az uj még annyit sem bir mint a régi. Aztán vettem magamnak meg a családnak néhány xperiat kicsit is meg nagyot is, azok simán verik akkukapacitásban az elöbbieket. A kis experiám (ingyenes akku managerrel - app) 3 napot megy egy töltésre, erröl az ios meg a blackberry mégcsak nem is álmodik.
A SIM kártya nem engedélyezi a kapcsolódást ehhez a hálózathoz.Azóta van jelen ez a hiba amióta felraktam rá a Gingerdx-et.Működött!!
Akkor előfordulhat - sajnos, hogy a szolgáltató kitiltott.
![]()
Arra, hogy Blackberry-t javítok nap, mint nap, úgy 6 éve. És bizony a pár evvel ezelőtti modellek még bírták kb egy hétig. Aztán jöttek a nagy felbontású, nagy méretű kijelzők, egyre gyoruló procik, növekvő RAM és felhasználói memóriák. És természetesen a 3G, majd pedig az LTE. Ezekkel arányosan csökkent az üzemidő és valamelyest nőtt az akkukapacitás. Amúgy pont a sony az a gyártó, amely az előzőekben általam írt "tisztelet a kivételnek" kategóriába tartozik.
Amúgy összehasonlítottad hardverileg a három telefont? Szerintem az xperia lehet a legkisebb teljrsítményű ezek közül, tehát azért bírja tovább...
Szia! Nekem is van Xperiám (Z), ami valóban az androidos átlag fölött teljesít, de örülök, ha a nap végéig kibírja. Természetesen intenzív használat mellett. A lakásban lerakva, ahol a térerő remek és a router is csupán egy méterre van tőle napi 20-30%-ot merül készenléti állapotban, pedig az energiatakarékos üzemmód (Stamina) állandóan be van kapcsolva.
A másik telefonom Iphone 5C, mely csupán készenlétben pihenve 12 óra múltán is teljes töltöttséget mutat. Aktív használattal is bőven kibírja a nap végéig, de egy második napot ez sem húzna ki. A mai nap mérlege: mindkettőt reggel 6.30-kor húztam le a töltőről. Az ezóta eltelt 15 és fél óra alatt Sony 3, Iphone 55%-ig merült le. Előbbivel kb. 5 órát neteztem és játszottam vegyesen, míg utóbbival zenét hallgattam hasonló ideig bt fülessel, kb. 3 óra netezéssel, játékkal megfejelve, plusz 15 perc telefonálás... Azt hiszem, nem vitás, melyik a nyerő. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Üdv minden kedves fórumozónak .
Minap a kezem ügyébe akadt egy alcatel one touch 990 androidos készülék . Bekapcsolásnál az a hibát produkálja hogy nincs kép csak az ikonok világítanak alul . Az előző tulaj nekem adta azt mondta nem babrált a szoftverével csak egyik nap lerakta az asztalra és a másik nap kikapcsolva találta azóta ezt a hibát produkálja . én arra gondoltam hogy szoftver hiba lehet . fórumokon olvasgattam hogy ezeken néha egyszerűen behal a szoftver. Sajna Hard Resetre , USB kábelra , Download módba való állításra nem reagál . Arra gondoltam hogy talán Jtagal újra tudnám flashelni de sajna Riff jtag boxos leíráson kívül mást nem találtam . szóval ki szeretném kérni a hozzáértő fórumozók véleményét hogy jtag box nélkül valami lpt portos megoldással megoldható lenne e ez a művelet , vagy csak egyszerűen tartsam meg alkatrésznek mert hard brickes és esélytelen .
A SIM kártya driver hiányozhat mert másik telefonba működik a kártya,van erre valami opció,amivel megoldható a problémám.Nincs Backup a régi rendszerről!!!Nem tudom mi tévő legyek!!!!
Ez. szívás Sok idő és türelem és fórumok kitartó túrása. és/vagy egy hasonló telefon biztonsági mentése. Vagy félreteszed - esetleg szétszeded, eladod alkatrésznek. Nem irigyellek.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
Köszönöm szépen hogy próbáltál segíteni! Nagyon hálás vagyok!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
Bár tudnék. Én is jártam így - maximum együtt tudok érezni veled. Jó hír. hogy én nem adtam fel - működik a telefonom.
Sziasztok!
Egy Huawei Ascend y200-assal lenne egy olyan problémám, hogy kijelző lett benne cserélve(már nem volt garanciás, házi csere) és azóta nagyon gyorsan, használat nélkül is 1-2 nap alatt lemerül. Ezt mi okozhatja? Minden alkatrésze elvileg visszakerült bele...
Ugyanezt tapasztaltam én is a nokia c2-01-esemmel uj kijelző uj akku azóta egy napot se bír
![]() Remélem neked adnak rá tippet mert akkor én is kipróbálom ![]()
eredeti vagy utángyártott mindkettő ?
Szerintem nálad az akksi lehet a ludas, persze akkor, hogyha nem gyári.
Ha az, akkor valószinüleg valami belső érintkező pöcök nincs a helyén... De hogy mitől... Hátha erre járna valami okos ember ![]()
Az akku nem hinném mert egy eredetit is belepróbáltam, és az után gyári se viselkedik másképp érintkezőket se hiszem hogy le lenne hajtva mert mindegyik szintbe van
![]() ![]() ![]()
Igen után gyári a kijelző is de a mérés szerint igazából az eredeti akku se gyenge feltöltve és az után gyártottban is van erő rendesen, már nem nagyon tudom merre induljak el mert leszámítva hogy elég egy telefon hívás hogy leszívja az akkut semmi más baja nincsen
![]()
Az utángyártott LCD háttérvilágítása valszeg többet fogyaszt / mivel mást nem cseréltél ki ami energiát eszik ezért kizárásos alapon/ vagy köze nincs semmihez végfokos a telód és pont. Amúgy melegszik rajta valami ?
Nem, még töltéskor se veszem észre úgy a melegedést mint pl a htc mobilomon.
Jó felé tapogatózol, ha az akku elég nagy kapacitású akkor szokott melegedni a teló is és a töltő is na persze nem nagyon ! De a töltőn a töltési idő felében harmadában kb 40 fokot tapogathatsz ha jó az akku.
Ezzel nincs gond a töltő nem hideg de nem is forró, igazából még nem szedtem szét azóta se, kezdeti baja az volt hogy asszonynál takarítottunk a poroláskor meg a teló megismerkedett a járólapokkal és onnantól csak a háttérfénye volt, de mivel ugyan úgy tudtam telefonálni ha engem hívtak gondoltam uccu neki kijelző csere, azóta ezt produkálja, jó volna egy másik kijelzőt bele próbálni de nem olcsóak az a baj
![]() ![]()
Sziasztok!
Van egy mobil (Samsung Galaxy Trend), ami egy pillanatra vízbe esett. Gyorsan ki lett kapva, tehát olyan sok víz nem ment bele. Sajnos az akksit nem vették ki belőle. Kicsit ki lett hajszárítózva hideg levegővel. Akksi ki, szárítás. Akkumlátort visszatéve megjelent a felirat, és mintha lefagyott volna. Ekkor még "recovery" módban elindult. Visszament a boltba, hátha gariban javítják, de az első vízmaradvány láttán persze visszadobták. Azóta elindulás után kb. 3 mp-re kikapcsol. Már recoverybe se indul. Mértem a feszültséget, kb. három másodpercenként leesik, csak töltővel és akksival is. Az alaplap ki lett takarítva, semmi oxidáció nem látszik. Kérdésem: mi lehet a baj, van-e remény a javításra vagy alaplapcsere? Köszönöm!
Nem ismerem a pontosas a típust, de nekem például az ájfónba vannak kis ellenállás szerű dolgok a bejáratoknál(ahol a víz bemehet). Ezek számomra addig ismeretlen típusú biztosítékok amik víz hatására letiltanak mindent. És mindaddig tiltva is maradnak ameddig ki nincsenek cserélve. Ez nem lehet baja?Csak tipp, almáéknál láttam ilyen megoldást
|
Bejelentkezés
Hirdetés |